QUOTE(Bekky @ 2012 06 22, 10:45)
Aš tai pasakyčiau, kad tokios senovinės mašinos kaip PMZ ar Čaika gali žmogui išvis "atmušti" norą siūti. Tai tas pats, kaip jauną vairuotoją pasodinti už kokio žigulio ar zaporožiečio vairo
Aš patariu rasti bent kokius 300-400 Lt ir nusipirkti šiuolaikišką siuvimo mašiną. Žinau tikrai, kad tokių yra neblogų
Mama dar turi Čaiką, nu tai kažką gali ja susiūt, bet kiek aš bandžiau, siaubas, turi ten taip strigt tas siuvimas?
Jei vidury 'kelio' sustoju, tai po to šakės, išjudint niekaip, siūlas užsipainioja, užstringa, nutrūksta, čia taip su visom mašinom? Jei taip, taigi niekada nesiūsiu.
Aišku, ji gal netepta, ir siūlai ne per geriausi, ir dar visokie dalykėliai, kurių nelabai suprantu, bet faktas tas, kad siuvimas su maloniu procesu man asociacijų neturi dabar. O taip reikėtų turėt namie padorią mašinytę, nes su mano trumpom kojytėm visas kelnes palenkt reik... Ir šiaip pasitaiko siuvimo darbelių, labai praverstų buityje. Gal net kokią drapaną pasisiūti, neįmantrią.
400 Lt tai tikrai susimokėčiau. Bet šiaip tai aišku, norėtųsi universalumo iš mašinos - kad įvairaus storio medžiagas siūtų, siūles kelių rūšių darytų, apie trikotažą negalvoju rimtai, bet iš bėdos jeigu galėtų susiūt ir jį kokia nors pseudo trikotažine siūle bent iki naudotino lygio (nepretenduojant į grožį), būtų labai gerai.