Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas, 5 tema

Sveiki,

norėčiau Singer meistro konsultacijos(kadangi Jūsų asmeninių žinučių dėžutė perpildyta) smile.gif

tikiuosi Jūsų neapsunkinsiu su savo klausimu smile.gif Noriu pirkti overloką, tad perskaičiau daug temų,bet taip ir negaliu nuspręst koks man geriau tinkamas. Ir norėčiau kreiptis į Jus dėl patarimo? smile.gif
Matot, nesu profesionalė, siūnu namie su dar savo mamos prieš kokiu 12-15 metų pirkta mašina PFAFF hobby 422. Siūnu apie metus savo vaikučių ir savo reikmėm , bet vos ne kasdien. Išmokau ir trikotažą gražiai siūt, bet vis vien tokio drabužio negaliu net draugam duot,kadangi siūlė anksčiau ar vėliau sutrūkinėja ir tenka taisyti drabužėlį.
Tad gal galite, man parekomenduoti keletą overlokų, kad gražiai ir kokybiškai ne tik apsiūtų kraštus,bet ir susiūtų , nes gal ateity norėčiau ir parduot keletą gaminių. Man kokybė labai aktualu, nes sąžinė mano labai didelė 4u.gif

Taip pat, norėjau paklausti, ar man bandyt pačiai sutept visą mašiną, ar geriau duot meistrui? smile.gif šaudyklę tepu, tik nežinau,kaip dažnai tai daryt reikia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dizziuke: 05 birželio 2012 - 17:24
QUOTE(dizziuke @ 2012 06 05, 10:19)
Sveiki,

norėčiau Singer meistro konsultacijos(kadangi Jūsų asmeninių žinučių dėžutė perpildyta) smile.gif

tikiuosi Jūsų neapsunkinsiu su savo klausimu smile.gif Noriu pirkti overloką, tad perskaičiau daug temų,bet taip ir negaliu nuspręst koks man geriau tinkamas. Ir norėčiau kreiptis į Jus dėl patarimo? smile.gif
Matot, nesu profesionalė, siūnu namie su dar savo mamos prieš kokiu 12-15 metų pirkta mašina PFAFF hobby 422. Siūnu apie metus savo vaikučių ir savo reikmėm , bet vos ne kasdien. Išmokau ir trikotažą gražiai siūt, bet vis vien tokio drabužio negaliu net draugam duot,kadangi siūlė anksčiau ar vėliau sutrūkinėja ir tenka taisyti drabužėlį.
Tad gal galite, man parekomenduoti keletą overlokų, kad gražiai ir kokybiškai ne tik apsiūtų kraštus,bet ir susiūtų , nes gal ateity norėčiau ir parduot keletą gaminių. Man kokybė labai aktualu, nes sąžinė mano labai didelė 4u.gif

Taip pat, norėjau paklausti, ar man bandyt pačiai sutept visą mašiną, ar geriau duot meistrui? smile.gif šaudyklę tepu, tik nežinau,kaip dažnai tai daryt reikia

O neįmanoma parduotuvėje pačiai išmėginti kelis ? Nes realiai sunku patarti, kas gerai vienam, kitam gali nepatikti. Perkant overlocka reikia žiūrėti ar labai sunku suverti siūlus, ar sunku nureguliuoti tempimus, ar gražiai siūna ir tt. Bet tai suprasti galima tik pabandžius 4u.gif Jei įmanoma bandyti, išsirinkite kelis sau priimtinus modelius ir išmeginkite.
Soriukas, aš ne singer, bet pati neseniai pirkau overlocką ir rinkausi būtent išmėgindama 4u.gif Dabar tiek pamėgau siūti trikotažą, viena smalonumas su overlocku wub.gif
Atsakyti
nuėjus į parduotuvę, gali bet ką pasiūlyt smile.gif o jei rimtai, tai ilgai svarsčiau ir mąstau apie bernina 1150 arba bernina 800. Kadangi noriu sutaupyt kitų ir savo laiką parduotuvėj renkantis, dėl to ir prašau patarimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dizziuke @ 2012 06 05, 18:19)

Drąsiai ir gausiai galima tepti senas mašinas "Singer" "PMZ" "Čaika" ir panašiai.
Šitos mašinos viduje neturi integruotu varikliu,elektronikos todėl tepalas didesnes bėdos nepadarys.Šiuolaikines mašinos viduje atrodo kitaip:
http://s017.radikal....40753b79bbc.jpg
Čia naudojami kitokie tepalai todėl ilgalaiki mazgu sutepimą atlieka meistras.Tam kad apsaugoti mašina nuo netinkamo tepimo instrukcijoje parašyta kad mašina tepti nereikia.Tai reiškia kad nereikia tepti pačiam bet privalu atlikti kasmetini profilaktini tepimą pas meistrą.
Dėl overloko. Mes Lietuvoje viska suprastinom iki bendro overloko supratimo ir bandom aiškintis didžiausiam asortimente.Gal būt vertėtu kalbėti apie koverloką:
http://www.koverlock.ru/index.html
Kada pravesit ribą tarp kraštus apmėtančios mašinos ir mašinos siuvančios+ apmėtančios kraštus tada išsirutulios ir modelis ir kainų diapazonas.
Atsakyti
QUOTE(dizziuke @ 2012 06 05, 12:37)
nuėjus į parduotuvę, gali bet ką pasiūlyt smile.gif o jei rimtai, tai ilgai svarsčiau ir mąstau apie bernina 1150 arba bernina 800. Kadangi noriu sutaupyt kitų ir savo laiką parduotuvėj renkantis, dėl to ir prašau patarimo smile.gif

Parduotuvė tam ir yra parduotuvė, kad siūlytų. Bet pačiai išbandžius būtų aišku kuris patinka, kuris ne.
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2012 06 05, 13:15)
O sutepus masina reiktu jai duot ramiai pabut kokia diena ar "pramankstinti", kad visi tie mechanizmai issijudintu? Ir koki kieki alyvos reikia supilti? pakuoteje 80ml, o masina stovejo nenaudojama kokius 15 - 20 metu  blink.gif

Pradžiai pakeliat pėdelė ir prasukat mašina ranka. Taip jus pajusit kiek sunkiai ar lengvai sukasi mechanizmas.Viršuje dangti laiko du varžtai.Juos atsukus nuimsite dangti
ir pamatysite daug svirtelių.Visi mechanizmo mazgai kurie sukasi ir trinasi sutepami po 1 lašeli tepalo.Prasukat mašina ranka.Jeigu pasirodė kad kažkur tepalas nesutepė mazgo galite pakartoti dar po 1 lašą.Dabar statom dangtį į vietą užsukam varžtus ir guldom mašimos galvute ant šono.Mašinos apačioje sutepat visus trinties taškus po 1-2
lašus tepalo.Statom mašiną į normalia padėti prasukam mechanizmą ranka.Nušluostom
mašina nuo tepalo dėmiu ir nutekėjimu ir laimingo darbo. 4u.gif
80ml. tepalo jums užteks labai ilgam net su sąlyga kad tepsit kas mėnesi.Atsiminkite kad tepti DRAUDŽIAMA elektros variklį,variklio dirželį ir pedalą
Atsakyti
ačiū, už patarimus, kaip sutepti:) o sakykit,kas kiek laiko šaudyklę reikia tepti, nes tepu gal kas 3 mėn.-ne per dažnai?
o dėl overlokų ir koverlokų? rusų puslapiuose skaičiau, kad yra overlokai ir koverlokai, bet pas mus lietuviai viską overlokais vadina, o koverlokais -plokščiasiūles.Tiesa pasakius, jau susipainiojau smile.gif rusų puslapiuose koverlokai, kaip suprantu krašto apmėtymo ir grandininio dygsnio siuvimo mašina,jie dažniausiai yra 5-siūliai,ar klystu?
Ar neužtektų man 4-siūlio? Bet ar pvz su bernina 1150/ Janome MyLock 744 neįmanoma nuo A iki Z pasiūt kokybiškai gaminio?
Atsakyti
QUOTE(dizziuke @ 2012 06 06, 10:12)
Bet ar pvz su bernina 1150/ Janome MyLock 744  neįmanoma nuo A iki Z pasiūt kokybiškai gaminio?

Pažiūrėkite štai šita:
http://www.youtube.c...h?v=QW76abfrTrQ
Viska ka jus matote buvo gaminama be overloku,siuvimo mašinu ir elektriniu lygintuvu o vien rankomis ir adatomis.Tiesiog tada dar tokios technikos nebuvo.Kokybiška gamini gamina meistras o instrumentas tik padeda ir pagreitina.Kiekvienas meistras instrumenta pasirenka pats pagal savo poreikius,atliekamu darbu diapazoną ir finansines galimybes.Patarčiau paskaityti čia:
http://club.osinka.ru/topic-4167
http://club.osinka.r...b7959f257000011
Atsakyti
QUOTE(dizziuke @ 2012 06 06, 10:12)
ačiū, už patarimus, kaip sutepti:) o sakykit,kas kiek laiko šaudyklę reikia tepti, nes tepu gal kas 3 mėn.-ne per dažnai?
o dėl overlokų ir koverlokų? rusų puslapiuose skaičiau, kad yra overlokai ir koverlokai, bet pas mus lietuviai viską overlokais vadina, o koverlokais -plokščiasiūles.Tiesa pasakius, jau susipainiojau smile.gif  rusų puslapiuose koverlokai, kaip suprantu krašto apmėtymo ir grandininio dygsnio siuvimo mašina,jie dažniausiai yra 5-siūliai,ar klystu?
Ar neužtektų man 4-siūlio? Bet ar pvz su bernina 1150/ Janome MyLock 744  neįmanoma nuo A iki Z pasiūt kokybiškai gaminio?

Šaudyklė-labiausiai apkrautas mechanizmas. VISADA TURI BŪT TEPAMA PRIEŠ SIUVIMĄ ir valoma PO SIUVIMO. Jeigu Jūs norite siūtį įvairius audinius ir mezginius, tuomet rinkitės 4-siūlį overloką su diferencialu. Bernina 800 tokiam darbui vienas iš tinkamiausių ir patikimiausių. Nesižavėkite per daug tuo koverloku (šiame forume apie tai jau buvo mano pasisakymai). Daug patogiau turėti atskirus įrankius.
Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2012 06 06, 00:08)
Pradžiai pakeliat pėdelė ir prasukat  mašina ranka. Taip jus pajusit kiek sunkiai ar lengvai sukasi mechanizmas.Viršuje dangti laiko du varžtai.Juos atsukus nuimsite dangti
ir pamatysite daug svirtelių.Visi mechanizmo mazgai kurie sukasi ir trinasi sutepami  po 1 lašeli tepalo.Prasukat mašina ranka.Jeigu pasirodė kad kažkur tepalas nesutepė mazgo galite pakartoti dar po 1 lašą.Dabar statom dangtį į vietą  užsukam varžtus ir guldom mašimos galvute ant šono.Mašinos apačioje sutepat visus trinties taškus po 1-2
lašus tepalo.Statom mašiną į normalia padėti prasukam mechanizmą ranka.Nušluostom
mašina nuo tepalo dėmiu ir nutekėjimu ir laimingo darbo. 4u.gif
    80ml. tepalo jums užteks labai ilgam net su sąlyga kad tepsit kas mėnesi.Atsiminkite kad tepti DRAUDŽIAMA  elektros variklį,variklio dirželį ir pedalą
Labaiaciu uz isamu aprasyma smile.gif begsiu pas kaimynus atsuktuvo i darbuosiuos
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2012 06 06, 14:52)
Šaudyklė-labiausiai apkrautas mechanizmas. VISADA TURI BŪT TEPAMA PRIEŠ SIUVIMĄ ir valoma PO SIUVIMO. Jeigu Jūs norite siūtį įvairius audinius ir mezginius, tuomet rinkitės 4-siūlį overloką su diferencialu. Bernina 800 tokiam darbui vienas iš tinkamiausių ir patikimiausių. Nesižavėkite per daug tuo koverloku (šiame forume apie tai  jau buvo mano pasisakymai). Daug patogiau turėti atskirus įrankius.

LABAI AČIŪ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(singer35 @ 2012 05 30, 18:42)
siula sektek itemkit apatini

Ačiū už patarimą, bet nepadėjo verysad.gif
Atsakyti