Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas, 5 tema

QUOTE(mėnulis @ 2013 01 27, 17:10)
ten apie adyma pati ne mur mur. tik parasyta, kaip pakeisti adymo plokstele, toki plastmasiuka ant tu dantuku. Norejau imtis paciu nesudetingiausiu darbu is pradziu, maniau, nebus sunku.
Tikrai nesuprantu kuo skiriasi pedos prispaudimo reguliavimas, nuo pedos pakelimo funkcijos  unsure.gif ar jos prispaudimas reguliuojasi ant mano masinos  g.gif (Nes sakau, ta kojine stora vilnone kaip suspaude, tai ji prisignybo gerai, vos atkrapsciau) Logiskai mastant, turetu, bet instrukcijoje nieko neraso, susipazinau tik su jos pakelimo/nuleidimo mechanizmu, tokia juoda kojele is desines - pakyla arba prispaudzia prie medziagos biggrin.gif Daugiau nieko nezinau. Tikrai gal reiktu kokios knygos. Kas su kuo ir kaip. Jei tokiu knygu buna. Eiciau su masina pas savo kaimyne, bet ji neatvaziuoja.
Ir dar kaip del siulu netaupu, bandau siuvini istraukti, tai is paskos eina ilgiausias siulas, blyn.  doh.gif Tenka nukirpti.

kojinę prignybo dėl to, kad neuždengėte dantukų, jie ir įtraukė. Ir jaučiu pėdą netinkamą naudojot.
Pasiskaitykit knygų, pažiūrėkite youtube, pilna informacijos visur kaip ir ką daryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 28, 04:50)
kojinę prignybo dėl to, kad neuždengėte dantukų, jie ir įtraukė. Ir jaučiu pėdą netinkamą naudojot.
Pasiskaitykit knygų, pažiūrėkite youtube, pilna informacijos visur kaip ir ką daryti  4u.gif

uzdengiau su adymo plokstele unsure.gif reiks pasiziureti, jei tiek visko yra. 4u.gif
Atsakyti
dar paklausiu durną klausimą. ar su tuo viršutiniu transporteriu galima siūti zigzagu? overlokinę siūlę ir t.t.? su dviguba adata?
Atsakyti
smile.gif
reikia jus pagalbos smile.gif beveik niekur nerandu informacijos apie JUKI siuvimo masinas (isskyrus parduotuves, video ir pan.) reiktu jusu nuomones ir komentaru gal kas turite ir naudojate. Is vsu skaitymu supratau, kad daugiausia naudoja arba Janome arba Bernina.
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2013 01 28, 03:36)
dar paklausiu durną klausimą. ar su tuo viršutiniu transporteriu galima siūti zigzagu? overlokinę siūlę ir t.t.? su dviguba adata?

Galima. Ant mano pėdos yra trys pakeičiamos pėdelės, bet man rodos tik Berninos modeliai turi keičiamas tris pėdeles transporteriui. Bet šiaip visi jie su pėdelėm skirtom plačiam dygsniui.
Papildyta:
QUOTE(fey @ 2013 01 28, 06:46)
smile.gif
reikia jus pagalbos smile.gif beveik niekur nerandu informacijos apie JUKI siuvimo masinas (isskyrus parduotuves, video ir pan.) reiktu jusu nuomones ir komentaru gal kas turite ir naudojate. Is vsu skaitymu supratau, kad daugiausia naudoja arba Janome arba Bernina.

Kiek skaičiau, tai JAV labai gerbiami Juki HZL-F modeliukai. Jei skaitote anglų kalba, tame forume kur dėjau nuorodas, pilna žmonių atsiliepimų apie visokias Juki mašinas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 26, 00:11)
Turiu klausimą oldui apie techninę dalį kurioj visiškai nesigaudau.
Ar įmanoma kažką pareguliuoti, kad pėdelės spaudimas būtų švelnesnis ? Bernina 350 neturi pareguliavimo, bet ar man vaidenasi, ar esu girdejus, kad mechanikas gali nureguliuoti ? Jei gali, tai nešiu, bet nenoriu nešti kol nežinau ar tai įmanoma aplamai  g.gif

Konstruktoriai nutarė kad 3 kartos Berninom užtenka automatinio pėdelės reguliavimo o siuvėjo darbas pasirinkti siūlę ir rekomenduojama pėdelę.Viršutinio transporterio panaudojimas turėtu išspręsti problemą. Jeigu gerai atsimenu tai atrodo nuo Bernina 430 Aurora atsiranda pėdelės prispaudimo reguliavimas.
Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2013 01 28, 11:01)
Konstruktoriai nutarė kad 3 kartos Berninom užtenka automatinio pėdelės reguliavimo o siuvėjo darbas  pasirinkti siūlę ir rekomenduojama pėdelę.Viršutinio transporterio panaudojimas turėtu išspręsti problemą. Jeigu gerai atsimenu tai atrodo nuo Bernina 430 Aurora atsiranda pėdelės prispaudimo reguliavimas.

3 serijos Berninos neturi automatino pėdos spaudimo. Turi tik gamykliškai nustatytą vieną spaudima. Jis nesireguliuoja automatiškai. Aukštesnės klasės modeliuose yra pareguliavimo mygtukai ar ratukai, ten jau galima reguliuoti kaip nori.
Vikingas mano automatiškai parenka spaudimą. Reikia tik suvesti duomenis medžiagos ir prisitaiko. Su Vikingu galiu siūti temprų, storą trikotažą su tampria siūle be transporterio, gaunasi ideali siūle. 350 tą pačią medžiagą siuva su tampria siūle gerai tik su transporteriu. 830 mašina irgi siuva suvedus duomenis medžiagos ir dar galima papildomai pasireguliuoti, todėl irgi galima apsieiti be transporterio.
Aš čia truputį dviratį išradinėju, noriu, kad siūtų tai ko neprivalo mašina, bet tokia jau mano natūra blush2.gif Turiu overlocka trikotažui, tai su sm net ir nesiūsiu nieko tampraus, bet įdomu paeksperimentuoti.
Vakar siuvau skiautinį su 350 mašina. Ten labai svarbu, kad ideliai sueitų dėtalių smailiais kampais siūlės. Kolkas viska stvarkoje, siuva ir nieko netempia, tai gal ir apsiesiu nereguliavus nieko.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 28, 19:14)
Kolkas viska stvarkoje, siuva ir nieko netempia, tai gal ir apsiesiu nereguliavus nieko.

Kompiuterinės Berninos produktas geras nors ir brangus .Manau reikia laiko priprasti
suprasti mašinos "charakterį" ir viskas bus gerai.
Atsakyti
pagelbekit kas zinot, turiu bedele su siuvimo masina brother. niekaip nepavyksta sureguliuoti siules itempimo, yra ratelis kuris tai reguliuoja iskaiciau instrukcijoje. kilpeles susidaro geroje puseje sumazinu iki minimumo, tada blogojojoje siuvinio puseje kilpeles. tikrinau adata tiesi . ka dar ten pasukioti kad dailiai siutu. masina senai pirkta mazai naudota, patalynei atsiuti kelnem atlenkti ir pan. sugalvojau siuvini pasiuti bet va kilpinis gaunasi doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

esu naujoke tai nezinau ar cia pataikiau parasyti , gal kas isigijote nesenai siuvimo masina RUBINA S20A, noreciau pasiklausi apie sia masina . kaip sioje masinoje issaugo megstamos siules norimo peltakio dydzio ir siulo itempimu . ziurinejau visur bet niekas man ten neissisaugo. smile.gif
Atsakyti
Gal kas dar nemate smile.gif Kaip tokia akcija, vertos tos masineles tu pinigu? Pats dar niekaip neapsisprendiu ka nupirkti. O su overloku irgi siut galima? Ta pati siuvimo masina tik daugiau funkciju?
Atsakyti
QUOTE(ramushka @ 2013 01 29, 15:01)
pagelbekit kas zinot, turiu bedele su siuvimo masina brother. niekaip nepavyksta sureguliuoti siules itempimo, yra ratelis kuris tai reguliuoja iskaiciau instrukcijoje. kilpeles susidaro geroje puseje sumazinu iki minimumo, tada blogojojoje siuvinio puseje kilpeles. tikrinau adata tiesi . ka dar ten pasukioti kad dailiai siutu. masina senai pirkta mazai naudota, patalynei atsiuti kelnem atlenkti ir pan.  sugalvojau siuvini pasiuti bet va kilpinis gaunasi  doh.gif

Zinau, kad patarimas bus is stebuklu srieties, bet mano seses brother masina pati nusireguliuoja pasiuvus apie 3 metrus tiesios siules biggrin.gif

QUOTE(giedre0503 @ 2013 01 29, 16:58)
Sveikos,

esu naujoke tai nezinau ar cia pataikiau parasyti , gal kas isigijote nesenai siuvimo masina RUBINA S20A, noreciau pasiklausi apie sia masina . kaip sioje masinoje issaugo megstamos siules norimo peltakio dydzio ir siulo itempimu . ziurinejau visur bet niekas man ten neissisaugo. smile.gif

As turiu butent si modeli, bet man neprireike sios funkcijos g.gif ,tad pagelbeti negaliu. Tik noriu paklausti, kokia pas jus instrukcija? As pirkau su angliska instrukcija ir el.pastu man atsiunte rusu k. Nebent persiusti galeciau , jei pagelbetu g.gif
Atsakyti