QUOTE(Natalyte4 @ 2013 01 27, 10:32)
Taip, puikiai žinau, kad šios mašinos gaminamos skirtingose gamyklose, tačiau gamina tas pats savininkas Šveicarų Bernina. Tiesa pasakius, tuomet atėjau pirkti būtent Janome siuvimo mašiną. Tačiau siunant su Janome, o paskui su Bernette, man buvo akyvaizdu, kad bernette daug geresnė mašina. Na bent jau tas kriterijus, kad bet kuri iš jų svėrė bent porą kilogramų daugiau nei bet kokia Janome, man pasirodė labai svarbu. Pirkau mašina ne iš karto. Poto domėjausi aš ir Brother siuvimo mašinomis, tačiau net neradau kur galėčiau asišbandyti, jomis prekiaujama tik prekybos tinklose.
Taigi išsirinkau sau Bernette E92c modelį, tačiau išbandžiusi Bernina Activa siuvimo mašiną, nesugebėjau atsispirti, radau daugiau pinigėlių bei ją ir nusipirkau. O Bernette siuvimo mašinų kainos ir prasideda maždaug nuo 600 Lt, jeigu neklistu.
Taigi išsirinkau sau Bernette E92c modelį, tačiau išbandžiusi Bernina Activa siuvimo mašiną, nesugebėjau atsispirti, radau daugiau pinigėlių bei ją ir nusipirkau. O Bernette siuvimo mašinų kainos ir prasideda maždaug nuo 600 Lt, jeigu neklistu.
Bernina gamina aukčiausios klasės savo modelius Šveicarijoje. Pigesnius, tai pvz jūsų Activa, mano 350, kažkur Azijoje, bet nuosavoje gamykloje. Bernettes gamina visai kitos firmos pagal Berninos užsakymus. Reiškias kokybės kontrolė visai kitokia.