Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas, 5 tema

QUOTE(Natalyte4 @ 2013 01 27, 10:32)
Taip, puikiai žinau, kad šios mašinos gaminamos skirtingose gamyklose, tačiau gamina tas pats savininkas Šveicarų Bernina. Tiesa pasakius, tuomet atėjau pirkti būtent Janome siuvimo mašiną. Tačiau siunant su Janome, o paskui su Bernette, man buvo akyvaizdu, kad bernette daug geresnė mašina. Na bent jau tas kriterijus, kad bet kuri iš jų svėrė bent porą kilogramų daugiau nei bet kokia Janome, man pasirodė labai svarbu. Pirkau mašina ne iš karto. Poto domėjausi aš ir Brother siuvimo mašinomis, tačiau net neradau kur galėčiau asišbandyti, jomis prekiaujama tik prekybos tinklose.
Taigi išsirinkau sau Bernette E92c modelį, tačiau išbandžiusi Bernina Activa siuvimo mašiną, nesugebėjau atsispirti, radau daugiau pinigėlių bei ją ir nusipirkau. O Bernette siuvimo mašinų kainos ir prasideda maždaug nuo 600 Lt, jeigu neklistu.

Bernina gamina aukčiausios klasės savo modelius Šveicarijoje. Pigesnius, tai pvz jūsų Activa, mano 350, kažkur Azijoje, bet nuosavoje gamykloje. Bernettes gamina visai kitos firmos pagal Berninos užsakymus. Reiškias kokybės kontrolė visai kitokia.
Atsakyti
QUOTE(Dovilemama @ 2013 01 27, 19:48)
Jeigu ieškot pigesnės, tuomet patariu iš Jaguar rinktis, mano draugė siuna su tokia ir bėdų nežino pigu parduoda jas su nuolaida.
O aš siūnu su Bernette E66, tai siuna ji man viską, ir storą ir ploną ir trikotažą. Kilpas labai grąžias padaro, nes jos zigzagas yra platesnis nei įprasta. Tikrai patenkinta, kad nusipirkau būtent šią mašiną, ir visoms patariu.

Lankau siuvimo kursus, tai mums duoda siūti su Bernette siuvimo mašinomis. Visai nieko, nors aišku daugelis mokinukių iškarto nemoka net siūlo įverti, bet mašinos siūna tikrai gerai, atlaiko viską. O aš turiu Jaguar siuvimo mašiną, viskas su ja gerai, tikrai nesiskundžiu. Dabar galvoju overloką pirktis, su siuvimo mašina apmėtymo jau nebepakanka
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2013 01 27, 19:31)
Gal galite parasyti, ar su Janome jr 1012 galima susiadyti vilnones kojine? Visaip bandau viska daryti, gavau ja. Netycia susiuvau vaiko kelniu klesne, bandziau uzdeti lopa ant skyles. Net atardyti negaliu, labai stipriai dzinsa susiuvo zigzagu. Dabar bandziau vilnone kojine suadyti su elastine siule ir adymo plokstele. Kojine prisiznybe ant tu dantuku. Bandau istraukti  ja ne per jega.  g.gif  Adymo plokstele -toks pavadinimas lyg leidzia suprasti, kad su ja galima adyti? Instrukcijoj nieko neraso apie tai. Tik parodyta kaip ja uzdeti.  blush2.gif Gaila, nemoku elgtis su ja normaliai  unsure.gif Su kokia siule galima adyti ant tos masinos, ir ka reiskia "elastine siule", ar ji tik tam tikrai medziagai skirta  g.gif

Adymo plokštelė yra skirta tam, kad uždaryti dantukus ir jie nejudėtų tuo metų, kai norite adyti. Aukštesnės klasės mašinose buna galimybė tiesiog paspausti svirtelę ir nuleisti dantukus, jokių plokštelių nereikia. Dar adymui greičiausiai prireiks adymo kojelės
Atsakyti
QUOTE(LarisaMal @ 2013 01 27, 20:03)
Lankau siuvimo kursus, tai mums duoda siūti su Bernette siuvimo mašinomis. Visai nieko, nors aišku daugelis mokinukių iškarto nemoka net siūlo įverti, bet mašinos siūna tikrai gerai, atlaiko viską. O aš turiu Jaguar siuvimo mašiną, viskas su ja gerai, tikrai nesiskundžiu. Dabar galvoju overloką pirktis, su siuvimo mašina apmėtymo jau nebepakanka
Papildyta:
Adymo plokštelė yra skirta tam, kad uždaryti dantukus ir jie nejudėtų tuo metų, kai norite adyti. Aukštesnės klasės mašinose buna galimybė tiesiog paspausti svirtelę ir nuleisti dantukus, jokių plokštelių nereikia. Dar adymui greičiausiai prireiks adymo kojelės

o kam tada tie dantukai yra reikalingi masinai siaip? (ar dantukus reikia uzdaryti, kad jie neisisuktu i vilnone medziaga) ar be tos kojeles neiseina adyti g.gif ar iseitu su masina sita adyti vilnone, puria medziaga, megsta, ka ir bandziau padaryti smile.gif tai tik kazkas ten isipainiojo ir tiek. tame jusu parodytame paveiksliuke plonyte medziagyte, o mano vilnones kojines biggrin.gif zodziu kyla daugel klausimu, kai kam butu jie paprasti, bet as siuvau pirma karta gyvenime, instrukcija i juos nelabai atsako smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LarisaMal @ 2013 01 27, 21:03)
Dabar galvoju overloką pirktis, su siuvimo mašina apmėtymo jau nebepakanka
[

good.gif jei as buciau anksciau zinojus, kas per stebuklas yra siuti overloku, seniai buciau jo norejus wub.gif Siandien su bernina overloku lengvai ir smagiai pasiuvau slyksctaus metalizuoto sintetinio trikotazo kelnes (ledinukui Ziemos sventeje). Tokio audinio siuvimo masinos nemegsta, net dygsniuojant adata lenda i pirsta o ne praduria audini doh.gif Zodziu, as uz overloka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina'M @ 2013 01 27, 12:09)
O kuri geriau Janome JR 1012 ar Janome 920, 

Aš neseniai domėjausi šitais Janome modeliais, tai teoriškai, Janome 920 yra truputį geresnė negu JR 1012 ar JT 1028, nes ji turi automatinį kilpų apsiuvimą; reguliuojamą pėdelės prispaudimą - kas ypač aktualu siuvant skirtingo storio audinius.
Užsisakiau Janome 920, žiūrėsiu, praktiškai kaip eisis.
Atsakyti
QUOTE(Roskyte @ 2013 01 27, 22:28)
Aš neseniai domėjausi šitais Janome modeliais, tai teoriškai, Janome 920 yra truputį geresnė negu JR 1012 ar JT 1028, nes ji turi automatinį kilpų apsiuvimą; reguliuojamą pėdelės prispaudimą - kas ypač aktualu siuvant skirtingo storio audinius.

As ir mastau apie siuos tris modelius,niekaip negaliu apsispresti.Nesu siuveja,tai ir nieko neismanau.Kai isbandysi,pasidalink ispudziais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Roskyte @ 2013 01 27, 22:28)

ka tai reiskia? ar delto lengviau pakisti koki stora triguba audini? o po tom kitom 2 masinom jis netilptu? g.gif turiu janome jr 1012, tais kazkap mazai ten vietos yra g.gif pedele pakyla 1 karta pakelus tokia rankenele g.gif o jeigu sugalvosiu siuti kokius kailinius ar palta, kazkaip nepagalvota g.gif blush2.gif
Atsakyti
Aš siuvusi su pramoninėmis mašinomis, tai pas jas viršuje yra toks varžtas, kuris reguliuoja pėdelės prispaudimą. Jau kai nuleista pėdelė, tai tarp pėdelės ir apatinių dantukų yra plyšelis (medžiaga siuvama), tai vat to plyšelio tarpą ir reguliuoja, kai reikia daugiau pėdelė spaudžiasi (spaudžia audinį), kai reikia mažai. Tai galvojau, kad ir buitinės turi, kažkaip atrodė savaime suprantama, o pasirodo, kad ne visos turi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roskyte: 27 sausio 2013 - 23:09
QUOTE(Roskyte @ 2013 01 28, 00:06)
Aš siuvusi su pramoninėmis mašinomis, tai pas jas viršuje yra toks varžtas, kuris reguliuoja pėdelės prispaudimą. Jau kai nuleista pėdelė, tai tarp pėdelės ir apatinių dantukų yra plyšelis (medžiaga siuvama), tai vat to plyšelio tarpą ir reguliuoja, kai reikia daugiau pėdelė spaudžiasi (spaudžia audinį), kai reikia mažai. Tai galvojau, kad ir buitinės turi, kažkaip atrodė savaime suprantama, o pasirodo, kad ne visos turi.

gaila, instrukcijoj nieko neraso apie tai, gal tikrai kazka ten eis atpalaiduoti koki varzta su atsuktuvu ... yra paprasciausia rankenele kuri nesireguoliuoja, tai pedelei pakelti viena karta.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 01 27, 15:55)
ka tai reiskia? ar delto lengviau pakisti koki stora triguba audini? o po tom kitom 2 masinom jis netilptu?  g.gif turiu janome jr 1012, tais kazkap mazai ten vietos yra  g.gif pedele pakyla 1 karta pakelus tokia rankenele  g.gif o jeigu sugalvosiu siuti kokius kailinius ar palta, kazkaip nepagalvota  g.gif  blush2.gif

Jums reiktų perskaityti siuvimo pradžiamokslį. Knygoje būna aiškiai išdėsyta kam dantukai reikalingi, kam reikalingas pėdos prispaudimas ir tt. 4u.gif
Dantukai reikalingi, kad medžiaga judėtų po pėdele, o pėdelė, kad prispaustų medžiagą ir padėtų dantukams stumti meždiagą.
Adymui trukdo dantukai, nes adant turit pati valdyti adomą daiktą po pėdele. Pėdelė reilakinga speciali, betkokia netiks. Jūsų mašinos isntrukcijoje turėtų būti nurodyta kokia pėdelė reikalinga adymui.
Pėdos prispaudimo reguliavimą maišote su pėdos pakelimo/nuleidmo funkcija.
Pėdos prispaudimas reguliuojamas tam tikriems audiniams. Storiems reikia mažiau spaudimo, kad netrintų ir neištampytų audinio pėda siuvant, plonoms medžiagoms reikia stipresnio spaudimo, kad geriau valdytusi siuvant ir tt.
Įsigykit siuvimo knygą, tikrai daug kas paaiškės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 28, 00:42)
Jums reiktų perskaityti siuvimo pradžiamokslį. Knygoje būna aiškiai išdėsyta kam dantukai reikalingi, kam reikalingas pėdos prispaudimas ir tt.  4u.gif
Dantukai reikalingi, kad medžiaga judėtų po pėdele, o pėdelė, kad prispaustų medžiagą ir padėtų dantukams stumti meždiagą.
Adymui trukdo dantukai, nes adant turit pati valdyti adomą daiktą po pėdele. Pėdelė reilakinga speciali, betkokia netiks. Jūsų mašinos isntrukcijoje turėtų būti nurodyta kokia pėdelė reikalinga adymui.
Pėdos prispaudimo reguliavimą maišote su pėdos pakelimo/nuleidmo funkcija.
Pėdos prispaudimas reguliuojamas tam tikriems audiniams. Storiems reikia mažiau spaudimo, kad netrintų ir neištampytų audinio pėda siuvant, plonoms medžiagoms reikia stipresnio spaudimo, kad geriau valdytusi siuvant ir tt.
Įsigykit siuvimo knygą, tikrai daug kas paaiškės  4u.gif

ten apie adyma pati ne mur mur. tik parasyta, kaip pakeisti adymo plokstele, toki plastmasiuka ant tu dantuku. Norejau imtis paciu nesudetingiausiu darbu is pradziu, maniau, nebus sunku.
Tikrai nesuprantu kuo skiriasi pedos prispaudimo reguliavimas, nuo pedos pakelimo funkcijos unsure.gif ar jos prispaudimas reguliuojasi ant mano masinos g.gif (Nes sakau, ta kojine stora vilnone kaip suspaude, tai ji prisignybo gerai, vos atkrapsciau) Logiskai mastant, turetu, bet instrukcijoje nieko neraso, susipazinau tik su jos pakelimo/nuleidimo mechanizmu, tokia juoda kojele is desines - pakyla arba prispaudzia prie medziagos biggrin.gif Daugiau nieko nezinau. Tikrai gal reiktu kokios knygos. Kas su kuo ir kaip. Jei tokiu knygu buna. Eiciau su masina pas savo kaimyne, bet ji neatvaziuoja.
Ir dar kaip del siulu netaupu, bandau siuvini istraukti, tai is paskos eina ilgiausias siulas, blyn. doh.gif Tenka nukirpti.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 27, 08:56)
Gal nenusiminkit be reikalo jei siuva tai ką jums reikia.
Vakar kaip tik skaičiau temą apie Bernette 46
http://sewing.patter...ons/topic/45631

Va daug atsiliepimų apie visokias Bernette
http://sewing.patter...chine/Bernette/

Dėkui, Taure, už nuorodas. Kol kas lyg gerai siuva - storesnį audinį, trikotažą.
Tikiuosi, kad labai neges
Atsakyti