Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas, 5 tema

Taure, bet tai tarkim ta spec peda trikotazui galima is principo bet kokiai masinai itaisyt. Nu tarkim jei igamintojas numatio, kad gali siut tampria trikotazo siule (as mat apie janome 920 galvoju)?

kitas dalykas, kaip ta dzinsu siule originali paliekama? nepagaunu as technologiskai sitos siules niekaip. ir kas paaiskintu is pazistamu, nera.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2013 01 24, 11:43)
Taure, bet tai tarkim ta spec peda trikotazui galima is principo bet kokiai masinai itaisyt. Nu tarkim jei igamintojas numatio, kad gali siut tampria trikotazo siule (as mat apie janome 920 galvoju)?

kitas dalykas, kaip ta dzinsu siule originali paliekama? nepagaunu as technologiskai sitos siules niekaip. ir kas paaiskintu is pazistamu, nera.

Tokia pėda dedasi ant visu mašinų, tik reikia parinkti tinkamą pagal gamintoją. Perkant siuvimo mašina susižinokit pas pardavėją kurios tiksliai pėdos jums reikia 4u.gif
Džinsų trumpinimo būdas, geresnio nemačiau. Trumpinu taip vyrui, sau, abu patenkinti 4u.gif
http://www.youtube.c...h?v=HSRD2qAfRF0
Tik ta dali kur ji apsiuna rankom, as nesiuvu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 24, 19:19)
Tokia pėda dedasi ant visu mašinų, tik reikia parinkti tinkamą pagal gamintoją. Perkant siuvimo mašina susižinokit pas pardavėją kurios tiksliai pėdos jums reikia 4u.gif
Džinsų trumpinimo būdas, geresnio nemačiau. Trumpinu taip vyrui, sau, abu patenkinti  4u.gif
http://www.youtube.c...h?v=HSRD2qAfRF0
Tik ta dali kur ji apsiuna rankom, as nesiuvu  4u.gif

aciuuuuu. supratau atrodo. aisku, kai reiks pabandyt, dar karta pasiziuresiu, bet bent jau isisvaizduoju, kaip tas daroma dabar.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2013 01 24, 19:43)

Jeigu tiksliau tai ne spec pėdelė trikotažui o viršutinis transporteris.
Pažiūrim įdėmiai į siuvimo procesą . Keli sluoksniai medžiagos (du ar daugiau)
yra traukiami iš apačios siuvimo mašinos dantuku (apatinis medžiagos transporteris)
nuo operatoriaus.Pėdelė iš viršaus laiko suspausta visa medžiagos paketą ir užtikrina
jo prispaudimą prie dantuku.Adata su viršutiniu siūlu sinchroniškai praeina pro medžiaga padaro kilpa su apatiniu siūlu ir taip tolygiai judant formuojama siulė.
Liaudiškai kalbant medžiaga susiuvama. Bet tai tik ideale o gyvenime yra medžiagos
tamprios,slidžios todėl tada kaip siuvimo mašinos dantukai traukia į viena pusę o pėdele stumia į priešinga apatinis ir viršutinis sluoksnis pradeda temptis ir čiuožti į skirtingas puses.Čia jau apie jokia kokybe nėra kalbos.Vadinasi transportavimas viršutinio ir apatinio sluoksnio turi būti sinchroniškai vienodas ir i vieną pusę. Kaip to pasiekti. Pramoninės siuvimo mašinos yra gaminamos dvigubu (su viršutiniu ir apatiniu transporteriu ) ir trigubu medžiagos transportavimu.
http://www.youtube.c...h?v=zUjJgGm-lyk
Labai geras siuvimo būdas bet kaip to pasiekti buitinėse siuvimo mašinose?
Išeitis yra.Reikia pirkti siuvimo mašina PFAFF kurios turi integruotus viršutinius transporterius arba pirkti pėdele-transportei kaip priedą.
http://www.youtube.c...h?v=sqPBVgdvRvU
Tokia pėdele-transporteris ne visai pilnavertis transporteris bet kažkam padeda o kažkam ne patinka.Perkant tokia pėdelę reikia būtinai priminti pardavėjui kad
mašina turi vertikalia (arba horizontalia šaudyklę) ir įsitikinti kad tikrai tiks
jūsų siuvimo mašinai.Jeigu jus planuojate dirbti su lengvos medžiagom galite nusipirkti lengvesni pėdeles variantą taip vadinama trikotažine pėdelę
http://www.youtube.c...h?v=qNgnovlv55M
Tai ne toks gremėzdiškas, supaprastintas tranporteriukas nesumažinantis apžvalgos.

Papildyta:
QUOTE(angelelisane @ 2013 01 24, 10:34)
as  atsisedau prie senos vokiskos masinos , atrodo tvirta  viskas turetu but liuks, kosmaras ne masina  mano senute  nors turinti tik  tiese siule siuva nepriekaistingai palyginus su ta deveta vezta vokiska smile.gif tik tiek kad del  dzinsu altenkimo ji netinkama nepaveza smile.gif
as galiu skirt 500lt jau cia maximali suma smile.gif bet jau tuoj2 menesei kaip  neisirenku  ka pirkt smile.gif
kuo daugiau skaitau tuo gilaiu i miska biggrin.gif

Kaune yra geras meistras Singer meistras.Čia forume yra jo adresas ir telefonas.
Pabendraukite gyvai ir tikrai viskas atsistos į savo vietą.
Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2013 01 24, 14:13)
Jeigu tiksliau tai ne spec pėdelė trikotažui o viršutinis transporteris.
  Pažiūrim įdėmiai į siuvimo procesą . Keli sluoksniai medžiagos (du ar daugiau)
  yra traukiami iš apačios siuvimo mašinos dantuku (apatinis medžiagos transporteris)
  nuo operatoriaus.Pėdelė iš viršaus laiko suspausta visa medžiagos paketą ir užtikrina
  jo prispaudimą prie dantuku.Adata su viršutiniu siūlu sinchroniškai praeina pro medžiaga padaro kilpa su apatiniu siūlu ir taip tolygiai judant formuojama siulė.
Liaudiškai kalbant medžiaga susiuvama. Bet tai tik ideale o gyvenime yra medžiagos
tamprios,slidžios todėl tada kaip siuvimo mašinos dantukai traukia į viena pusę o pėdele stumia į priešinga apatinis ir viršutinis sluoksnis pradeda temptis ir čiuožti į skirtingas puses.Čia jau apie jokia kokybe nėra kalbos.Vadinasi transportavimas viršutinio ir apatinio sluoksnio turi būti  sinchroniškai vienodas ir i vieną pusę. Kaip to pasiekti. Pramoninės siuvimo mašinos yra gaminamos dvigubu (su viršutiniu ir apatiniu transporteriu ) ir trigubu medžiagos transportavimu.
    http://www.youtube.c...h?v=zUjJgGm-lyk
  Labai geras siuvimo būdas bet kaip to pasiekti buitinėse siuvimo mašinose?
Išeitis yra.Reikia pirkti siuvimo mašina PFAFF kurios turi integruotus viršutinius transporterius arba  pirkti pėdele-transportei kaip priedą.
    http://www.youtube.c...h?v=sqPBVgdvRvU
  Tokia pėdele-transporteris ne visai pilnavertis transporteris bet kažkam padeda o kažkam ne patinka.Perkant tokia pėdelę reikia būtinai priminti pardavėjui kad
mašina turi vertikalia  (arba horizontalia šaudyklę) ir įsitikinti kad tikrai tiks
jūsų siuvimo mašinai.Jeigu jus planuojate dirbti su lengvos medžiagom galite nusipirkti  lengvesni pėdeles variantą taip vadinama trikotažine pėdelę
    http://www.youtube.c...h?v=qNgnovlv55M
Tai ne toks gremėzdiškas, supaprastintas tranporteriukas nesumažinantis apžvalgos.

Papildyta:
      Kaune yra geras meistras Singer meistras.Čia forume yra jo adresas ir telefonas.
  Pabendraukite  gyvai ir tikrai viskas atsistos į savo vietą.

Abejoju ar PFAFF su savo IDT sius geriau būtent trikotažą schmoll.gif
IDT yra gėris, bet tam tikrais momentais vistiek neapsieinama be tos "walking foot" kur dėjau nuotraukas. Tie ypatingi atvejai ir yra, "maikių minkštas, tamprus trikotažas", arba labai stori sluoksniai pvz skiautinio. Tada ta pėda būtina.
Mano Bernina 830 turi integruotą pėda kaip PFAFF IDT. Pas Bernina tik vadinas kitaip (Dual feed), atlieka tas pačias funkcijas. Ir vistiek prireikia walking foot pėdos. Integruota pėda patogu, kad nereikia keisti pėdų, nuleidai ir siuvi. Bet mašinos su jom nėra pigios, ir ne visados 100% viską susius kaip ta walking foot.
Pfaff su IDT yra idealus varijantas siuvimui, nes ta papildoma "koja" tikrai padeda siuvant praktiškai viską. Bet minkštas ir tamprus trikotažas ... na išbandykit patys, pamatysit. Aš bandžius, priedo skaičius http://sewing.patter...wingDiscussions forume daugybę minčių iš naudotojų šia tema.
Ir dar tokia mintis, pigiau nusipirkti pėdą, nei visą Pfaff mašiną matant ką žmonės renkasi šioje temoje., ar ne oldai ?

Čia žmonės perka paprasčiausias mašinas ir bando išgauti geriausią įmanoma rezultatą su tuo ką turi, todėl walking foot yra ideali išeitis. Aplamai skaitau kiekviena siuvanti namuose turi tokią turėti.
Atsakyti
Dar dadedu filmuką apie savo mašiną, ir ten aiškiai sako, kam kas naudojama. Tem gerai matysis kaip ta waking foot atrodo ir veikia. Dual feed pėdą irgi rodo.
http://www.youtube.c...h?v=FSx2ERc_wLk
Papildyta:
QUOTE(Natalyte4 @ 2013 01 24, 17:07)
Nuoširdžiai sveikinu  drinks_cheers.gif  Kadangi pati siunu su Bernina, tai malonu sutikti bendraminte. Aišku mano mašina Bernina Activa yra jau senesnis modelis, tačiau tarnauja puikiai  thumbup.gif  Siunu ir aš trikotažą su ja, tačiau panaudoti šiam tikslui tokią pėdą nesugalvojau. Reikės pabandyti. O plonų medžiagų siuvimui visuomet naudoju specialią pėdą su maža skylute, tuomet siūlė išeina lygi ir stabili. Kadangi ši spec.pėda turi mažą skylutę, tai išvengiama tikymybės, kad adata įtrauks medžiagą į vidų.

wub.gif wub.gif Aš vos nenusipirkau Activos wub.gif Tik nesumedžiojau gera kaina, norejau 240 modeliuko, bet taip ir neradau niekur naudotos. Tai griebiau 350.
Plonom medžiagom gerai ne tik ta pėda kur rodot, bet dar priedo ir plokštelė su maža skylute.
Atsakyti
aciuks.gif oldas, Taure, uz dalijimasi zinomis, uz sios temos sefavima biggrin.gif , kitaip sakant, uz kantrybe

daug naudingo suzinojau apie pedeles ir virsutini transporteri, mano naujojoje masinoje jis yra, be as iki siol nesigilinau kam jis 4u.gif tai cia kaip tinginiu manksta- ateini i sia tema ir gaun informacija 'ant padekliuko', taip sakant.

o tiem, kas sako, kad parduotuveje pameginti neverta nes nera siuvimo patirties, atseit nebus su kuom palyginti, galiu pasakyt- pameginkit bent 3 variantus, kai pajusit skirtuma tarp ju , iskart suprasit apie ka kalba eina mirksiukas.gif
mano internete nuziureta janome parduotuveje iskart atkrito- na 'nelipo' ir gana g.gif
Atsakyti
Pritariu geguzevasaris žodis į žodį biggrin.gif tiek daug informacijos sužinojau naujos apie tas pėdeles dėka Oldo ir Taurės (pas mane irgi prie mašinos pridėta ta walking foot, bet dėl info stokos niekada jos nenaudojau biggrin.gif) ačiū kad atrandat laiko taip kruopščiai viską surašyt.. 4u.gif
Atsakyti
Būtų smagu sužinoti kaip ta "walking foot" vadinasi lietuviškai. Aš siuvimo reikalus mokausi angliškai, todėl ir pavadinimus visus žinau tik angliškai, bet ir negyvenu Lietuvoje daug metų, tai jūs jau nepykit, kad vadinu kaikuriuos dalykus ne lietuviškai, tiesiog nežinau vertimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 25, 18:21)
Būtų smagu sužinoti kaip ta "walking foot" vadinasi lietuviškai. Aš siuvimo reikalus mokausi angliškai, todėl ir pavadinimus visus žinau tik angliškai, bet ir negyvenu Lietuvoje daug metų, tai jūs jau nepykit, kad vadinu kaikuriuos dalykus ne lietuviškai, tiesiog nežinau vertimo  4u.gif

http://www.siuvimost...t...id=27&id=73
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2013 01 25, 08:29)
aciuks.gif oldas, Taure, uz dalijimasi zinomis, uz sios temos sefavima biggrin.gif , kitaip sakant, uz kantrybe

daug naudingo suzinojau apie pedeles ir virsutini transporteri, mano naujojoje masinoje jis yra, be as iki siol nesigilinau kam jis 4u.gif tai cia kaip tinginiu manksta- ateini i sia tema ir gaun informacija 'ant padekliuko', taip sakant.
o tiem, kas sako, kad parduotuveje pameginti neverta nes nera siuvimo patirties, atseit nebus su kuom palyginti, galiu pasakyt- pameginkit  bent 3 variantus, kai pajusit skirtuma tarp ju , iskart suprasit apie ka kalba eina mirksiukas.gif
mano internete nuziureta  janome parduotuveje iskart atkrito- na 'nelipo' ir gana  g.gif

pritariu, kad sau tinkamiausią siuvimo mašiną nusipirksi tik ją išbandžius. Aš būtent taip ir nusipirkau savają, atejau vienos, išėjau su kita. Aišku gaila, kad nevisada būna tokia galimybė.
Atsakyti
Turiu klausimą oldui apie techninę dalį kurioj visiškai nesigaudau.
Ar įmanoma kažką pareguliuoti, kad pėdelės spaudimas būtų švelnesnis ? Bernina 350 neturi pareguliavimo, bet ar man vaidenasi, ar esu girdejus, kad mechanikas gali nureguliuoti ? Jei gali, tai nešiu, bet nenoriu nešti kol nežinau ar tai įmanoma aplamai g.gif
Atsakyti