Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas, 5 tema

QUOTE(žemuogienė @ 2013 01 17, 00:44)
dar klausimas - kodėl pradedant siūti man dažnai "pabėga" siūlas iš adatos? blogai suvarsčiau? blogas siūlo įtempimas?

http://www.siuvimo.lt/pedel.php

http://www.siuvimost...t...27&catid=22

Jeigu siuvimo pradžioje adata randasi aukščiausiame taške o laisvas siūlo galas šiek tiek ilgesnis pravedamas po pėdele tada besileidžiant adatai siūlas turi laisva ėjimą.Tokiu būdu siūlas leidžiasi kartu su adata.Jeigu siuvimo pradžioje adata randasi
kažkur ties viduriu tai ji pradžiai nesileidžia o pradeda kilti (tuščia eiga) ir tik pasiekusi viršutini tašką pradeda leistis.Va to pakilimo metu siūlas kartais išsitraukia nes jis laisvas o priešingas siūlo galas nuo rites prispaustas įtempimo mechanizme.Vadinasi pradedam siūti esant adatai viršutiniame taške.Siūlo įtempimo reguliavimas tai savaime suprantamas procesas.Sena siuvėju mokykla rekomenduoja pradedant siūti abu siūlų galus (viršutinio ir apatinio) prilaikyti pirštais.

Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2013 01 16, 14:53)
Svarbiausia yra NORAS  mirksiukas.gif Tada galima ir kalnus nuversti. Arba tuos kalnus apeiti lotuliukas.gif As ka tik apejau "savo kalna" kreditines korteles deka lotuliukas.gif Turiu Bernina overloka  wub.gif (nuo vakar)

Wow, sveikinimai wub.gif Kaip siuva naujas mašiniukas ?

O aš vis mėtausi. Nors man ir nereikia lipti per jokį kalną, bet negaliu išsirinkti mažytės siuvimo mašinos. Norisi Berninos, bet jos ir brangios ir limituotos funkcijos mažose. Žiūriu Juki, ten funkcijų per akis, bet sunkesnė ir " NE Bernina" verysad.gif Ką daryti, kai širdis guli ant vieno, nors žinau, kad pasigesių funkcijų, bet ir žinau, kad nusipirkus Juki nelips ji man, nes ne Bernina ? Dvi savaites kankinuosi verysad.gif
Važiuosi ryt dar kartą pažiūrėti į Bernina, gal ateis tuo metu kažkoks jausmas teisingas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 17, 01:27)
Žiūriu Juki, ten funkcijų per akis, bet sunkesnė ir " NE Bernina"  verysad.gif

O koki konkreciai Juki modeliuka ziurinejate? Kaip supratau, Juki patiko labiau nei Janome? Kuo? Butent is siu firmu kazka rinksiuosi, nes Berninu kaina blink.gif ... tai tik patiems sveicarams iperkama doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ligrafi @ 2013 01 17, 00:59)
Nu labai įdomu kaip išsirinkot ir kurį modelį? Papasakokit kuo jis geresnis nuo paprasčiausio?  cool.gif
Aš dar nesiuvau, ir nesiūsiu, bet atlenkiau kraštą ne tik trikotažui smile.gif
Paprastus dyksnius.

QUOTE(Taurė @ 2013 01 17, 03:27)
Wow, sveikinimai  wub.gif Kaip siuva naujas mašiniukas ?

O aš vis mėtausi. Nors man ir nereikia lipti per jokį kalną, bet negaliu išsirinkti mažytės siuvimo mašinos. Norisi Berninos, bet jos ir brangios ir limituotos funkcijos mažose. Žiūriu Juki, ten funkcijų per akis, bet sunkesnė ir " NE Bernina"  verysad.gif Ką daryti, kai širdis guli ant vieno, nors žinau, kad pasigesių funkcijų, bet ir žinau, kad nusipirkus Juki nelips ji man, nes ne Bernina ? Dvi savaites kankinuosi  verysad.gif
Važiuosi ryt dar kartą pažiūrėti į Bernina, gal ateis tuo metu kažkoks jausmas teisingas  g.gif

Matot kaip yra, as siuvu nuo -niolikos metu vien is begalines aistros ir noro siuti. Kazkada gi pradejau nuo mamos kojines siuvimo masinos biggrin.gif ... Ir siuvu jau koki 20 metu...is STAIGA lotuliukas.gif (tas staiga ana penktadieni) supratau , kodel as neturiu overloko. Aisku, prisispazinsiu, pakurste mane si tema...Ir kadangi as taip senai siuvu ir niekada netruejau, nuspredziau, kad jau 'susitaupiau ' isskirtinei, ne 'bet kokiai' masinai. Norejau imt http://www.bernina.l...-n5-i8-sLT.html, taciau labai panasi su papildomais priedais ir keliais papildomais pranasumais http://www.bernina.l...n5-i35-sLT.html si menesi su 10 procentu nuolaida kainuoja vos 46-iais litais brangiau. Tai pirmadieni padariau pavedima, antradieni kurjeris pristate.
Taurė, , na ka ir sakyti- as devintam danguj. Tik nezinau ar nuo masinos, ar nuo Bernina apsedimo lotuliukas.gif . Visa vakara sedejau ir ja gerejausi, nesvarbu, kad ilgai neradau kaip atidaryti dangteli ir koki pusvalandi net skaitydama instrukcijas nesupratau kaip pakelti peili. Paskui viska radau, viska supratau, net gyvenime neturejus ir nebandzius, sugebejau susiverti siulus ir zaidziau zaidziau zaidziau su ivairiausiom medziagom, su ivairiausiais pareguliavimais wub.gif
O del sindromo 'ne Bernina' , tai puikiai suprantu lotuliukas.gif .
Mano siuvimo masina-- Rubina S20A. Ir ji beveik tokia pati kaip si Janome: http://content.janom...uilting/mc6600p, ir kainavo panasiai. Tik janome nenusiima staliukas, o pas maniske nusiima. Ir ka, mano masina puiki, nuostabi, as su ja sutariu, draugauju...bet 'ne Bernina' lotuliukas.gif Vis apseda mane kipsas lotuliukas.gif
Taciau siuo metu jauciuos kompensavusi savo Berninos troskuli, tad esu rami... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jugne @ 2013 01 17, 01:07)
O koki konkreciai Juki modeliuka ziurinejate? Kaip supratau, Juki patiko labiau nei Janome? Kuo? Butent is siu firmu kazka rinksiuosi, nes Berninu kaina  blink.gif ... tai tik patiems sveicarams iperkama doh.gif

Janome man asmeniskai neguli ant dusios, nes yra plastikiniai barskuciai. Tai tik mano individuali nuomone, todel prasau nepykti. Daug kam Janome patinka is mano virtualiu "siuvimo draugiu" JAV, bet yra normalu kai kazkas guli prie sirdies ir kazkas atstumia zmogu. Jau vien tai, kad nuejau i parduotuve pameginti pirma karta Janome overlocko, o pardavejas nesugebejo suverti sulu, nes kazkas sugedo, po to nuejau meginti masinos ir vel nesiuva, nes sugedo, atstumia. Bet daviau Janome sansa, nes nepasitikiu pirmu ispudziu, ismeginau pati kitus modelius, bet nelipo ir viskas.
QUOTE(geguzevasaris @ 2013 01 17, 02:33)
Matot kaip yra, as siuvu nuo -niolikos metu vien is begalines aistros ir noro siuti. Kazkada gi pradejau nuo mamos kojines siuvimo masinos biggrin.gif ... Ir siuvu jau koki 20 metu...is STAIGA lotuliukas.gif (tas staiga ana penktadieni) supratau , kodel as neturiu overloko. Aisku, prisispazinsiu, pakurste mane si tema...Ir kadangi as taip senai siuvu ir niekada netruejau, nuspredziau, kad jau 'susitaupiau ' isskirtinei, ne 'bet kokiai' masinai. Norejau imt http://www.bernina.l...-n5-i8-sLT.html, taciau labai panasi su papildomais priedais ir keliais papildomais pranasumais  http://www.bernina.l...n5-i35-sLT.html si menesi su 10 procentu nuolaida kainuoja vos 46-iais litais brangiau. Tai pirmadieni padariau pavedima, antradieni kurjeris pristate.
Taurė, , na ka ir sakyti- as devintam danguj. Tik nezinau ar nuo masinos, ar nuo Bernina apsedimo lotuliukas.gif . Visa vakara sedejau ir ja gerejausi, nesvarbu, kad ilgai neradau kaip atidaryti dangteli ir koki pusvalandi net skaitydama instrukcijas nesupratau  kaip pakelti peili.  Paskui viska radau, viska supratau, net gyvenime neturejus ir nebandzius, sugebejau susiverti siulus ir zaidziau zaidziau zaidziau su ivairiausiom medziagom, su ivairiausiais pareguliavimais wub.gif
O del sindromo 'ne Bernina' , tai puikiai suprantu lotuliukas.gif .
Mano siuvimo masina--  Rubina S20A. Ir ji  beveik tokia pati kaip si Janome: http://content.janom...uilting/mc6600p, ir kainavo panasiai. Tik janome nenusiima staliukas, o pas maniske nusiima. Ir ka, mano masina puiki, nuostabi, as su ja sutariu, draugauju...bet 'ne Bernina' lotuliukas.gif Vis apseda mane kipsas  lotuliukas.gif
Taciau siuo metu jauciuos kompensavusi savo Berninos troskuli, tad esu rami... biggrin.gif

Jeee, Bernina fanatike dar viena wub.gif Labai geras pasirinkimas, sveikinu ir linkiu daug maloniu valandu su nauju draugu ar drauge wub.gif
Mano siuvimo masina yra Bernina 830 wub.gif
Overlockas Babylock Imagine ir to pacio gamintojo Babylock ploksciasiule. Babylock overlockai yra ypatingi tuo, kad nereikia nieko varstyti, patys susivarsto. Ir nereikia niekados keisti jokiu nustatymu, patys nusistato. Bandziau siuti storiausia sluoksni ( 2 sluoksniai fleeco +1 sluoksnis sugeriancios medziagos + 1 sluoksnis ciuzinio sugertuko) realiai net neimanoma to sluoksnio sukisti po peda, bet uztenka pradzia uzkabint, po to itraukia ir siuva. Tada pakisau plona trikotaza be jokiu pakitimu viena po kito ir susiuvo viska idealiai.

Megstu daiktus, kurie suteikia maziausiai galvos skausmo ir daugiausiai malonumo naudotis, nes turiu labai mazai laiko pasidziaugti hobiais. Jei reiketu erzintis visokiais reguliavimais, neuztektu laiko dziagsmui.
Atsakyti
Taip, man tai irgi hobis, isisaknijes iki kaulu smegenu smile.gif
Tai,kad galima tureti kelias siuvimo masinas, gyvenime nebuciau pagalvojus, kol neatradau sio forumo lotuliukas.gif
Todel kartais naudinga , kad kazkas pakursto , iskart atsiveria akys biggrin.gif
siuo metu esu apsipatenkinus biggrin.gif
Atsakyti
as ir netycia uzsikabinau siuvimui smile.gif turiu dabar tokia kad net pavadinimo nezinau biggrin.gif fotma kaip singer tos senutes buvo biggrin.gif siuna tik tiesei ir nieko daugiau smile.gif db pirksiu ir senute bet su daugiau siuliu zigzagu, nes nezinau ar apsistosiu ties siuvimu smile.gif buvo nerimas keleta metu smile.gif mezgimas dabar siuvimas smile.gif 4u.gif gimus dukrytei veiklos matyt pritrukau smile.gif tai vis puosiu mazaja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 17, 09:04)
Janome man asmeniskai neguli ant dusios, nes yra plastikiniai barskuciai. Tai tik mano individuali nuomone, todel prasau nepykti. Daug kam Janome patinka is mano virtualiu "siuvimo draugiu" JAV, bet yra normalu kai kazkas guli prie sirdies ir kazkas atstumia zmogu. Jau vien tai, kad nuejau i parduotuve pameginti pirma karta Janome overlocko, o pardavejas nesugebejo suverti sulu, nes kazkas sugedo, po to nuejau meginti masinos ir vel nesiuva, nes sugedo, atstumia. Bet daviau Janome sansa, nes nepasitikiu pirmu ispudziu, ismeginau pati kitus modelius, bet nelipo

O as blaskiausi blaskiausi tarp berninos ir janome ir paemiau janome.. Na geri buvo atsiliepimai, tai tikiuosi man neges, taip kaip Jums buvo pabandzius.. unsure.gif as isigijau janome 1200D, iki manes dar nedakeliavo, bet tikiuosi jau uz keleto dieneliu sulaukt.. Na tikiuosi problemu nebus..
Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2013 01 17, 00:39)
http://www.siuvimo.lt/pedel.php

http://www.siuvimost...t...27&catid=22

Jeigu siuvimo pradžioje adata randasi aukščiausiame taške o laisvas siūlo galas šiek tiek ilgesnis pravedamas po pėdele tada besileidžiant adatai siūlas turi laisva ėjimą.Tokiu būdu siūlas leidžiasi kartu su adata.Jeigu siuvimo pradžioje adata randasi
kažkur ties viduriu tai ji pradžiai nesileidžia o pradeda kilti (tuščia eiga) ir tik pasiekusi viršutini  tašką pradeda leistis.Va to pakilimo metu siūlas kartais išsitraukia nes jis laisvas o priešingas siūlo galas nuo rites prispaustas įtempimo mechanizme.Vadinasi pradedam siūti esant adatai viršutiniame taške.Siūlo įtempimo reguliavimas tai savaime suprantamas procesas.Sena siuvėju mokykla rekomenduoja pradedant siūti abu siūlų galus (viršutinio ir apatinio) prilaikyti pirštais.

medalis jums už kantrybę aiškinant tokius elementarius dalykus žalioms kaip aš. prilaikiau siūlą, bet paskui pagalvojau ar nesigaus tempimas per jėgą, bet kai parašėt, tai kaip ir leidimą gavau biggrin.gif ačiū jums smile.gif 4u.gif
Atsakyti
turiu klausimą. mašinai Janome 525 ar tinktų ta "free motion" kojelė, kur su apvaliu ratuku? nes jos būna apvalios ir ovalios.. įdomu kuo skiriasi?
youtubėj mačiau kad siuva su ovaline...
Atsakyti
QUOTE(asvi. @ 2013 01 17, 04:56)
O as blaskiausi blaskiausi tarp berninos ir janome ir paemiau janome.. Na geri buvo atsiliepimai, tai tikiuosi man neges, taip kaip Jums buvo pabandzius..  unsure.gif as isigijau janome 1200D, iki manes dar nedakeliavo, bet tikiuosi jau uz keleto dieneliu sulaukt.. Na tikiuosi problemu nebus..

o ko turėtų gesti, juk ir garantiją turėsit, jei kas, pakeisit. Man manau nepasisekė, nes tos parduotuvės darbuotojai nesirūpina demonstracinėm mašinom. Kai daug žalių bandytojų atlieka bandymus, nėr ko ir tikėtis. Bet keli nes4kmingi bandymai sugadino pasitikėjimą ir tiek. Vėl gi, čia tik mano patirtis. pilna žmonių džiaugiasi jomis.
Mano turima mašina irgi daug kam nepatiko, o man nereali smile.gif
QUOTE(RyzaLape @ 2013 01 17, 08:32)
turiu klausimą. mašinai Janome 525 ar tinktų ta "free motion" kojelė, kur su apvaliu ratuku? nes jos būna apvalios ir ovalios.. įdomu kuo skiriasi?
youtubėj  mačiau kad siuva su  ovaline...

apvalią naudoju paprastam dygsniavimui. Jei norėtumėt dygsniuoti pagal nupieštą trafaretą, tada būtų patogiau su ovalia, nes matytusi geriau liniją kurią reikia sekti. Dar yra plastikinės apvalios, permatomos, jos papildomai turi skylutę šone kur įvedamas dekoratyvinis siūlas ir dygsniuojama su juo kartu. Bandžiau, labai gražiai gaunasi padekoruoti wub.gif
Dar dygsniavimui labai gerai turėti polokštelę skirtą paprastam dygsniui. Kur vietoje adatai durti skiro plataus brukšnelio, tinkamo siuti zigzagą ir tt. yra tik maža skylutė. Siūti skiautiniams ir po to jiems dygsniuoti legviau išgauti idealius dygsnius su ta plokstele 4u.gif Kažkas tokio :
user posted image
Atsakyti
Na, siandien pilnai ismeginau Bernina overloka wub.gif .
Ech- eina kaip tankas per sviesta thumbup.gif Gal visi overlokai taip dirba, neteko su kitais pamegint, bet masina be jokiu kaprizu, be jokiu ten cacku liacku-ima, daro ir viskas nuostabiai tiksliai tobula thumbup.gif
O , beje, kas labai svarbu- kai sekasi, kai technika dziugina- begalinis noras dirbt ir kalnus nuverst. Apsiemiau dviem abiturientem simtadieniui kai ka pasiuti, tai daba tas darbas - malonumas ax.gif
Atsakyti