Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas, 5 tema

QUOTE(mėnulis @ 2013 01 04, 18:05)
Tik idomu ar i tokias mokyklas galima stoti su aukstuoju issilavinimu...Ar nereiks tokiu atveju bent moketi uz moksla.  g.gif

na netikiu jiems tai tik didziuotis tuo reiketų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sarmond @ 2013 01 04, 17:49)
Kaune galite stoti į profesinę mokyklą Kauno buitinių paslaugų ir verslo - ten pasimokinsit metus sukirpimą - konstravimą (1 metai) arba siuvimą (2 metai). Už mokslą nieko nemokėsite, o ir išmoksite labai daug, jei noro turėsite.

QUOTE(mėnulis @ 2013 01 04, 18:05)
Tik idomu ar i tokias mokyklas galima stoti su aukstuoju issilavinimu...Ar nereiks tokiu atveju bent moketi uz mokslag.gif

..reik mokėt....tiksliai pasakyt negaliu...ar 300 ar 400 lt.
Atsakyti
Grįžtu su konkretesniais klausimais apie JANOME siuvimo mašinas. ax.gif Labai tikiuosi išmanančiųjų pagalbos 4u.gif

1. Ar visiškai automatinis (vieno žingsnio) kilpos apsiuvimas iš tiesų yra toks esminis privalumas? Kuo prastesnis pusiau automatinis (keturių žingsnių) - ar tik tuo, kad ilgiau užtrunka, ar ir rezultatas prastesnis, nedailus? (Būčiau dėkinga už nuorodą į kokią vaizdinę medžiagą, nes nelabai įsivaizduoju paties proceso).

2. Kuo pasižymi JANOME Harmony mašinų grupė? Ar nėra jos visos pamažintų gabaritų, skirtos retesniam, mėgėjiškam naudojimui? g.gif Užkliuvo akis už 2041 NX Harmony (kaina graži, funkcijos neblogos ir SM buvo gerų atsiliepimų). Ar dėl tokio apvalaino dizaino nėra ji nepatogi - netrūksta erdvės iš dešinės nuo siuvinio? Korpusas, kaip suprantu, pusiau plastikinis - balta dalis metalinė ar irgi iš plastiko? Ar JANOME 2049 LX būtų žymiai geresnė (daugiau operacijų siuvinėjimo siūlių sąskaita ir dėklas kietas - viskas? unsure.gif )?

3. Kurią rinktumėtės iš JANOME 525 S ir 423 S? Esminis skirtumas - šaudyklė atitinkamai horizontali arba vertikali? Kainos panašios g.gif (užklausų nesiunčiau, gal paaiškėtų ir priešingai, bet kur kainos skelbiamos, tai naujesnį (ir neva pranašesnį) modelį (525 S) kažkodėl galima gauti pigiau nei senesnįjį (423 S) - kodėl taip yra? unsure.gif Nuomonių apie šaudyklių tipų privalumus ir trūkumus prisiskaičiau (nesikartokime smile.gif ), na bet panašu, kad gamintojas horizontalią traktuoja kaip privalumą. g.gif Kokie šių mašinų korpusai - ne pilnai metaliniai? O gal visai verta šimtelį sutaupyti ir rinktis su pusiau automatine kilpos apsiuvimo funkcija JANOME 415, kuri, kaip buvo minėta kažkur ankstesnėse temose, iš esmės tik tuo skiriasi nuo 423 S (ir korpusas tikrai visas metalinis)?

4. Kuris pasirinkimas Jūsų nuomone geresnis - ar kažkas iš punkto Nr.2, ar iš Nr.3? smile.gif (O gal visai neteisingai mąstau? blush2.gif )
Atsakyti
4. Kuris pasirinkimas Jūsų nuomone geresnis - ar kažkas iš punkto Nr.2, ar iš Nr.3? smile.gif (O gal visai neteisingai mąstau? blush2.gif )
[/quote]

super suformuluotas klausimas. as blaskaus lygiai taip pat ir tarp tu paciu modeliu su panasiais klausimais. smile.gif
taip pat labai lauksiu nuomoniu.
4u.gif
Atsakyti
Kol niekas neatsakė, pridėsiu dar ir šios dienos atradimus. rolleyes.gif

Janome 423 S ir 525 S vis labiau linkstu prie pirmosios. Man, kaip pripratusiai prie Čaikos, vertikali ritė - visgi jau pažįstamas daiktas, su kuriuo aišku kaip elgtis. Bet be šių dviejų variantų ėmiau mąstyti dar ir apie trečią - RX18S. Labai vilioja tai, kad korpusas visas metalinis, galima pačiai atsidaryti viršutinę korpuso dalį, sutepti - toks sakyčiau ūkiškas pasirinkimas mastau.gif Tai, kad variklio galingumas didesnis - gerai ar nelabai, jei mašina nebus itin intensyviai naudojama? g.gif Vienintelis dalykas, kuris tikrai labai nepatinka - nėra adatos įvėrimo mechanizmo blink.gif (na šito tai tikrai norėtųsi...) Gal dar kokių trūkumų nepastebėjau?

Pagal kainas didėjimo tvarka atrodo visgi yra taip: 432 S < RX18S < 525 S. g.gif

Keli filmukai:

423 S
: ispanų kalba (labai išsamus) ir trumpas be žodžių
525 S: anglų kalba

Gal kas ką vaizdesnio ir apie RX18S esat užtikę? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 01 06, 06:19)
Grįžtu su konkretesniais klausimais apie JANOME siuvimo mašinas. ax.gif Labai tikiuosi išmanančiųjų pagalbos 4u.gif

1. Ar visiškai automatinis (vieno žingsnio) kilpos apsiuvimas iš tiesų yra toks esminis privalumas? Kuo prastesnis pusiau automatinis (keturių žingsnių) - ar tik tuo, kad ilgiau užtrunka, ar ir rezultatas prastesnis, nedailus? (Būčiau dėkinga už nuorodą į kokią vaizdinę medžiagą, nes nelabai įsivaizduoju paties proceso).

Pats pavadinimas išduoda, kad pirmuoju atveju automatiškai visą kilpą padaro, o antru atveju reik atlikti 4 žingsnius norint kilpos. Tai nebūtų nieko sudėtingo, jei nereikėtų išgauti pvz 5 vienodų kilpų. Atliekant daug žingsnių nėr taip lengva padaryti visas identiškas kaip su automaitniu kilpų siuvimu.

Neusprantu kodėl bijote horizontalių šaudyklių. Man kažkaip jos niekad nekėlė jokių problemų nei pigioje, nei brangesnėje mašinoje.
Turiu ir vertikalią šaudyklę. Jai reikia daugiau priežiūros ir daugiau šansų gauti siūlų "lizdą" . Man abi šaudyklės patinka, bet abi savotiškos labai. Tik man asmeniškai tarodo, kad vertikalios yra problematiškesnės nei horizontalios, jei jums tai aktualu. Man tai jokio skirtumo, aš išsisprendžiu problemas jei jų nutinka cool.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 01 06, 14:19)
Kuris pasirinkimas Jūsų nuomone geresnis - ar kažkas iš punkto Nr.2, ar iš Nr.3? smile.gif (O gal visai neteisingai mąstau? blush2.gif )

Keletas vyrišku patarimų:
Rinktis žmona pagal draugu patarimus būtu švelniai sakant neapdairu o ar geriau
pirkti techniką (siuvimo mašiną) pagal nepažįstamų žmonių rekomendaciją?
Forumo dalyviai tikrai geri ir malonus žmonės bet kiekvienas turi skirtinga siuvimo patirti,skirtingus poreikius,technines žinias,skoni ,norus ir net galimybes.Kiekvienas patarimas labai subjektyvus o pirkti ir naudotis jums.Vienintelis teisingas sprendimas
tai paimti įvairiu medžiagų atraižas ir atėjus į parduotuvę išbandyti pasirinktus modelius. Vietoje jus iškarto gausite atsakymą į daugelį jūsų pateiktu klausimu,pajusite valdymo patogumą,mašinos stabilumą.Pirkite tai kas jums patiks ir atitiks jūsų poreikiams bei finansinėms galimybėms.Didėjant siuvimo praktikai didėja žinių, susiformuoja atitinkami poreikiai todėl sekančia mašiną jus pirksite jau gerai žinodami ko ir kiek jus norite,kokios kokybės ir už kokia kainą

Atsakyti
Renkuosi mažą siuvimo mašiną vežiotis į klases. Šiandien kaip tik buvau testuoti kelias mašinas. Kaip oldas ir sako, reikia pačiai bandyti, kitaip nenusipirksit sau tinkamos.
Pvz šiandien pamėginau dvi Berninas, prilipo iškart prie dūšios abi savo siuvimo kokybe. Viena greit atlipo dėl kainos, kita prilipo su kaina, bet vos vos abejoju dėl permažai galimybių ir neautomatinės sagos kilpos (realiai automatinė ant šios mašinos man nebūtina, nes turiu kitas dvi mašinas su automatinėm, bet visvien norisi turėti).
Paskui nuėjau pažiūrėti Janome, pirmą kartą gyvenime liečiau ir bandžiau Janome. Ir ką, tik palietus mašiną rankom, verdama siūlą ir tt. paskui prasiuvus visokias siūles supratau, ne man Janome.
Siuvimo mašina labai asmeniška, todėl rinktis reikia pačiai 4u.gif

Rezultate išsirinkau bernina activa 215, kur neturi automatinės sagos kilpos, bet siūna nepriekaištingai kokybiškai, priedo labai lengva ir maža, bet labai tvirta mašinytė. Vežiotis į klases bus pats tas. Nepirkčiau jos kaip pagrindinės mašinos, nes maža ir neturi daugybės dalykų kurie man būtini siuvant namuose.
Jei pardavėjas duos geresnę kainą, šita mašinytė apsigyvens mano mašinų hareme doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 01 06, 13:19)
3. Kurią rinktumėtės iš JANOME 525 S ir 423 S? Esminis skirtumas - šaudyklė atitinkamai horizontali arba vertikali? Kainos panašios g.gif (užklausų nesiunčiau, gal paaiškėtų ir priešingai, bet kur kainos skelbiamos, tai naujesnį (ir neva pranašesnį) modelį (525 S) kažkodėl galima gauti pigiau nei senesnįjį (423 S) - kodėl taip yra? unsure.gif Nuomonių apie šaudyklių tipų privalumus ir trūkumus prisiskaičiau (nesikartokime smile.gif ), na bet panašu, kad gamintojas horizontalią traktuoja kaip privalumą. g.gif Kokie šių mašinų korpusai - ne pilnai metaliniai?

As rinkausi is siu, tai kaip tik pasirinkau 525 del horizontalios saudykles, automatines kilpos (ir lyg tai naujesnis modelis, tiksliai nebepamenu sios info). Nors su tokia nebuvau siuvusi, bet paskaiciusi atsiliepimus apie saudykliu tipus, vertikalios net neziurejau. Dabar siunant horizontali man patogesne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 07 sausio 2013 - 10:45
Šeštadienį įsigijau Janome 423S. Labai thumbup.gif Viskas lengvai valdoma, aišku. Man po 20 m Čaikos tai iš vis nerealus dalykas biggrin.gif Labai geras filmukas kur Smalsutė įkėlė apie 423S.
Atsakyti
Aš turiu Janome 2049LX. Kiek teko siūti - labai patiko, labai džiaugiuosi. Labai lengvai valdosi, lengvai siuvasi.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 02, 22:50)
Prieš perkant plokščiasiūlę pamėginkite dvigubą adatą, verta pamėginti, gal tiks ir patiks.

Pamėginau, ir galiu pasakyt vertas dėmesio reikalas. Žinoma tokio rezultato kaip su plokščiasiūle negavau, bet užduotį atliko thumbup.gif Dėkui už rekomendacijas ir patarimus. 4u.gif
Atsakyti