Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas, 5 tema

Mergaites, noriu jusu patarimo 4u.gif Esu zalia siuo klausimu, siuvimas man reikalingas tik kelnem atlenkti, na koki nesudetinga klasikini sijona pasiuti. Namuose turejom sena tarybine elektrine masina, kuri sekmingai sugedo. Klausimas skambetu taip: ar man pirkti pigia ir paprasta masina, panasia i sia
http://www.varle.lt/...86--288001.html
ar geriau taisyti ta senaja tarybine?
Su sava siuveja konsultavausi, tai pataria neleisti pinigu tai pigiai, sako, net dzinsu neatlenks, sulus, jos vienkartines, kad geriau taisyti senaja.
O kokia jusu nuomone ir patarimai? 4u.gif
Atsakyti
As gal pritarciau tavo siuvejai g.gif Kad nebutu taip, kad trigubo dzinso nenores siuti, kais, strigs g.gif Nors jei yra galimybe gyvai isbandyti kur parduotuveje, butu galima rizikuoti.
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif
Paskaitinėjau ir aš šią temutę. Ir kas užkliuvo beskaitant, kad reikia keist adatas ir dažnai valyt siuvimo mašiną. Turiu paprastą STYLE 5801, siuvu nelabai dažnai, bet sakykim reguliariai, jau 3 metus turiu. Esu pilnai patenkinta. Bet va adatos nesu keitus nė karto, pravalyt vežu kartą į metus pas meistrą, pati nežinočiau kur lyst ir ką valyt g.gif Adata ta pati tarnauja visus tuos metus, o kodėl reikia keist? Nes jokio pablogėjimo nepajutau lotuliukas.gif doh.gif
Bet esmė, kad kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių, ir jau man permaža jos (būtent dėl tamprios medžiagos siūvimo, nors ir krašto apdorojimas tapo problema, atsibodo siūt iš neįrančių medžiagų biggrin.gif), galvojau apie overloką, bet draugaitė, tokia pati savamokslė, nusipirko, ir visgi netenkina tik overlokas, o norisi jau man plokščiasiūlės. O jos ir pigiausios deja nepigios cool.gif
Mano siūvėja (beje kuri emigravo ir privertė pačiai imtis siuvimo biggrin.gif) sako, kad šiaip pilnai pakanka paprastos ir overloko, bet kaip padaryt siūles kaip šią ir pan.:
user posted image

Tai overlokas kuris tai daro jau vadinamas plokščiasiūle siuvimo mašina, ar ne? Ir sakykim tos pigiausios man pakaktų?

O tokių funkcijų kaip Taurė išvardijo paskutiniame savo poste man kaip mistika, ir jau įsivaizduoju, akd tokias funkcija sgali turėt tik profesionali moderni siuvimo mašina, i rturbūt kainuojanti kaip neblogas automobilis cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 sausio 2013 - 21:15
QUOTE(Ligrafi @ 2013 01 02, 11:55)
Sveikos mamos 4u.gif
Paskaitinėjau ir aš šią temutę. Ir kas užkliuvo beskaitant, kad reikia keist adatas ir dažnai valyt siuvimo mašiną. Turiu paprastą STYLE 5801, siuvu nelabai dažnai, bet sakykim reguliariai, jau 3 metus turiu. Esu pilnai patenkinta. Bet va adatos nesu keitus nė karto, pravalyt vežu kartą į metus pas meistrą, pati nežinočiau kur lyst ir ką valyt g.gif Adata ta pati tarnauja visus tuos metus, o kodėl reikia keist? Nes jokio pablogėjimo nepajutau lotuliukas.gif  doh.gif
Bet esmė, kad kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių, ir jau man permaža jos (būtent dėl tamprios medžiagos siūvimo, nors ir krašto apdorojimas tapo problema, atsibodo siūt iš neįrančių medžiagų biggrin.gif), galvojau apie overloką, bet draugaitė, tokia pati savamokslė, nusipirko, ir visgi netenkina tik overlokas, o norisi jau man plokščiasiūlės. O jos ir pigiausios deja nepigios cool.gif
Mano siūvėja (beje kuri emigravo ir privertė pačiai imtis siuvimo biggrin.gif) sako, kad šiaip pilnai pakanka paprastos ir overloko, bet kaip padaryt siūles kaip šią ir pan.:

Tai overlokas kuris tai daro jau vadinamas plokščiasiūle siuvimo mašina, ar ne? Ir sakykim tos pigiausios man pakaktų?

O tokių funkcijų kaip Taurė išvardijo paskutiniame savo poste man kaip mistika, ir jau įsivaizduoju, akd tokias funkcija sgali turėt tik profesionali moderni siuvimo mašina, i rturbūt kainuojanti kaip neblogas automobilis cool.gif

Kaip manot, tris metus negaląstas peilis pjaus duoną taip pat gerai kaip ir galandamas reguliariai ? Kaip galima siūti skirtingų storių ir tipų medžiagas viena ir ta pačia adata ? Tamprios medžiagoms adatos yra specialiais galiukais, apvaliais, o ne aštriais. Skirtumai labai dideli, tikrai nesuprantu kaip apsieinama su viena adata. Pasiskaitykite daugiau papračiausios info apie siuvimo mašinos priežiūrą.
Dėl mašinos valymo, atsidarius tą vietą kur randasi ritė, pamatysite kiek visokių mažų siūlėlių prisikaupę.
Daugiau net nežinau ką pakomentuoti.

Siūlė kairiam paveiksliuke gali būti išgauta su dviguba adata. Gausis panašu.

Siūti trikotažą lengviau naudojant tokią pėdą http://www.sears.com...mp;blockType=G1 . Mažiau šansų, kad tampri medžiaga banguosis siuvama.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 02, 22:05)
Daugiau net nežinau ką pakomentuoti.

Oi turbūt daug kas Jus nustebintų iš tokių kaip aš bandymų siūti blush2.gif

Bet visgi, jei siūna gerai ir su ta pačia adata tiek laiko tai gi nieko blogo...? Nors kitą kartą pakeisiu ir pamatysiu skirtumą. cool.gif

Tai pasakykit man nepatyrusiai, ar geriau pasidomėt visokiais priedais (bet va rašo mamos, kad nevisom mašinom tinka, ir ar tai visgi gausis norimas rezultatas) ar pasitaupyt plokščiasiūlei?
Atsakyti
QUOTE(Ligrafi @ 2013 01 02, 14:29)
Oi turbūt daug kas Jus nustebintų iš tokių kaip aš bandymų siūti blush2.gif

Bet visgi, jei siūna gerai ir su ta pačia adata tiek laiko tai gi nieko blogo...? Nors kitą kartą pakeisiu ir pamatysiu skirtumą. cool.gif

Tai pasakykit man nepatyrusiai, ar geriau pasidomėt visokiais priedais (bet va rašo mamos, kad nevisom mašinom tinka, ir ar tai visgi gausis norimas rezultatas) ar pasitaupyt plokščiasiūlei?

keisti adatas mašinai priklauso ir nežinau kaip kitaip paaiškinti kodėl. Pastoviai judanti detalė, natūralu, kad šimpa ir tt.. Tiesiog reikia, o jau ar keisite, jūsų reikalas.

Prieš perkant plokščiasiūlę pamėginkite dvigubą adatą, verta pamėginti, gal tiks ir patiks.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 02, 10:43)

Su sava siuveja konsultavausi, tai pataria neleisti pinigu tai pigiai, sako, net dzinsu neatlenks, sulus, jos vienkartines, kad geriau taisyti senaja.
O kokia jusu nuomone ir patarimai? 4u.gif

Jūsų siuvėja absoliučiai teisi cool.gif . Paklausykite jos ir pasitaisykite senąją. dirbsite ir vargo nematysite 4u.gif
Atsakyti
o kaip ta dviguba adata isistatytu, ar nereikia ten nieko pirkti papildomai kad ji prisitvirtintu prie masinos, kokios pedeles g.gif tiesiog isimti vienguba adata ir isukti dviguba, kad gautusi tokia tanki siule iranciam audiniui, kaip ideta paveiksliuke, ar gerai supratau?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 03 sausio 2013 - 08:19
QUOTE(mėnulis @ 2013 01 03, 01:15)
o kaip ta dviguba adata isistatytu, ar nereikia ten nieko pirkti papildomai kad ji prisitvirtintu prie masinos, kokios pedeles  g.gif tiesiog isimti vienguba adata ir isukti dviguba, kad gautusi tokia tanki siule iranciam audiniui, kaip ideta paveiksliuke, ar gerai supratau?
user posted image

Nežinau ar visos mašinos gali priimti dvigubas adatas, reikėtų jums pasitikslinti kai pirksit, ar tam tikras modelis galės siūti su dviguba. Bet jei priima, tai nusiperkat dvigubą adata, susiveriat mašiną teisingai ir siuvat. Tik nenusipirkite platesnės adatos nei jūsų mašina gali priimti.
Bet viskas turi būti paaiškinta mašinos instrukcijoje. Mano singeryje buvo net siūlo įverimo schema parodyta kaip suverti dvigubos adatos siuvimui.
Čia pilna video apie siuvimą dviguba adata :
http://www.youtube.c...c.1.CWaq0r2zELU
Atsakyti
QUOTE(Efeja @ 2012 12 25, 18:26)
sveiki gavau dovanų Siuvimo mašina VERITAS Power &
Stretch ir neturiu instrukcijos nežinau ką daryt jei kas turit ar galėtumėte atsiųsti. Gali būti ir rusų ir anglų kalbomis. Aišku geriausia lietuvių smile.gif

Aš turiu, ryt pameginsiu nuskanuoti ir atsiusti 4u.gif
Bet toks įspūdis, kad apie Veritas niekas nieko nežino verysad.gif
Bent atsiliepimų jokių neredau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(RyzaLape @ 2012 11 20, 10:10)
gerus kursus jei  rasite  kaune, gal ir čia  paskelbkit?  gal visgi  susidarys  draugija..smile.gif

Kaune galite stoti į profesinę mokyklą Kauno buitinių paslaugų ir verslo - ten pasimokinsit metus sukirpimą - konstravimą (1 metai) arba siuvimą (2 metai). Už mokslą nieko nemokėsite, o ir išmoksite labai daug, jei noro turėsite.
Atsakyti
QUOTE(sarmond @ 2013 01 04, 18:49)
Kaune galite stoti į profesinę mokyklą Kauno buitinių paslaugų ir verslo - ten pasimokinsit metus sukirpimą - konstravimą (1 metai) arba siuvimą (2 metai). Už mokslą nieko nemokėsite, o ir išmoksite labai daug, jei noro turėsite.

Tik idomu ar i tokias mokyklas galima stoti su aukstuoju issilavinimu...Ar nereiks tokiu atveju bent moketi uz moksla. g.gif
Atsakyti