QUOTE(Borri @ 2012 12 31, 16:13)
Įsikišiu į jūsų pokalbį, bet labai man šitas sakinys užkliuvo...
Aš taip pat nesu super gera siuvėja, bet ne savamokslė
. Ir žinote ką naudojame? Tiesiasiūles pramonines mašinas ir overloką... Jei kartais neturiu galimybės kraštų apmėtyti overlocku, apmėtau parasčiausiu zigzagu. Ir juk siuvame tikrai viską viską...
Sau asmeniškai taip pat pirkau mašiną su daugiau funkcijų (nors, ko gero pagal jus - ji tuštutėlė
), bet nenaudoju nė pusės tų siūlių.
Todėl aš už tai, kas bus naudojama tikslingai. Kam mokėti kelis šimtus už tai, ko nenaudosi? Ypatingai pradedančiajai siuvėjai. Aš tokiu atveju jau verčiau investuočiau tuos pinigus į overloko "taupkasę".
Na taip, fabrikai dirba kitaip, nei mes namų salygomis bandom įgivendinti savo fantazijas.
Dirbau Niujorke Fashion District vienoje firmoje, kuri siuva rūbus gerai žinomoms parduotuvėms. Tuo metu neturėjau noro siūti, nemokėjau ir neplanavau, bet susipažinau su visu rūbo pagaminimo procesu, nuo sukūrimo ant lapo popieriaus, iki pakrovimo išvežti į parduotuves.
Fabrikuose dirba tik po vieną funkciją turinčios mašinos, bet, kad pasiūti vieną rūbą naudoja daug mašinų, atliekančių vis kitą funkciją. O jei dar kažką išsiuvinėti reikia, tuomet dar kitų mašinų reikia.
Namuose taip pat galima turėti daug funkcijų, tik vienoje mašinoje.
Man reikia siuvimo mašinoje :
automatiškai pakylančios pėdelės, būtinai. Ir pakilti ji turi tiek pilnai, tiek tik vos vos, kad norint prasiūti lanką, galima būtų pataisyti siuvinuką nepaleidus jo iš rankų. Žodžiu su sensoriais.
Būtina funkcija , kad galėtum sustoti siūti arba visados adata siuvinijye, arba atvirkščiai.
Būtinas mechaninis siūlo įvėrėjas į adatą. Turiu ir automatinį, bet mechaninis man prigijo geriau.
Būtina turėti daug visokių dekoratyvinių siulų. Mėgstu siuviusinėti ant darbelių.
Labai svarbu geras apšvietimas, kad šviestų baltai, neduok dieve ne geltonai ir lempų turi būti bent dvi.
Labai svarbus viršutinio ir apatinio siūlo automatinis nukirpimas. Be šito jau niekados nebeapsieisiu.
Žiauriai reikalingas man yra siūlės užtvirtinimo mygtukas. Tikrai negrįšiu į laikus, kai tekdavo su paprasta adata perverti nuo gerosos siuvinio pusės siules į atgalinę ir dar surišti.
Būtinas atbulinis siuvimas. Be to neapsieinama siūnant storus sliuoksnių sudūrimus ir aišku siūlės galo ir pradžios užtvirtinimai jei tuo metu netinka kitas užtvirtinimo mygtukas dėl tam tikrų priežasčių.
Būtinas automatizuotas, vieno žingsio kilpų siuvimas.
Būtina, kad nusiimtų kažkuri dalis, kad galima būtų užnerti siaurą vietą prasiuvimui. Anglikai tai vadinamas free arm, nežinau kaip lietuviškai. Bet žinau, kad ne visos mašinos turi nusiimančią detalę, kad vieta aplink adatą susiaurėtų.
Turi būti automatizuotas siūlo įtempimas, kad pačiai tektų reguliuoti labai retai.
Labai geras dalykas, galimybė reguliuoti pėdelės spaudimą į siuvinį.
Geras dalykas papildoma pėda iš galo, kuri padeda stumti medžiagą. Viena iš mano mašinų turi tai. Angliškai tai vadinasi differential feed. Nors galima gyventi be to, bet turėjimas tik pliusas man.
ir dar daugybė dalykų man reikalingi.
Neseniai susipažinau su galimybę siūti į bet kurią norimą pusę nepakreipus siuvinio. Tai labai patogu siuvant didelį skautinį. Nuspaudi mygtuką ir siuvi dešinę pvz. ar kitu norimu kampu. Man pasirodė labai smagi funkcija.
Taip pat neseniai susipažinau su funkcija, kuri dekoratyvinius dygsnius padaro kaip išplaukusius, bet proporcingai. Pvz įsivaizduokit šachamto siūlę. Nuspaudus mygtuką tas šachmatas tolygiai pradeda siaurėti, kol susiaurėja iki smaigaliuko, po to gali platinti atgal ir dar sukti lanku. Nu man žiauriai patiko. Gražiai gavosi dekoracija ant tašiuko.
Arba labai smagu pačiai kurti dekoratyvines siūles. Galiu sujungti kelis, persukti puses, pakreipti kaip noriu, išlenkti ir tt. Čia aišku nebūtina, bet negi nesmagu turėti ir pasinaudoti reikalui esant ? Ir aš naudoju.
Aišku jei žmogui nereikia, tai nereikia.
Bet va pirkti to singerio kur neseniai menulis man rodos dėjo priešui nelinkėčiau. Užsienio forumuose ta mašina visiškai nevertinama. Tikrai patikimiau pirkti JANOME, kiek funkcijų Janome beturėtų, bet bus kokybiška. Arba Juki irgi turi gerą vardą. Singer yra atgyvena. Jei norit Singer, pirkite senovines, tų laikų, kai jie tikrai buvo verti išaukštino vardo. Dabar jų prekė yra kinietiškas plastiko gabalas. Tik prisinervuosite ir tiek. Bet kalbu būtent apie tą modelį. Dar kažkada kai pati rinkausi pirmą siuvimo mašiną nežinodama ant kiek man patiks siūti ir ko aplamai tikėtis, rinkausi žinoma Singer, nes juk vardas toks garsus. Tada ieškodama, skaičiau labai daug prastų atsiliepimų būtent apie tuos modelius.
Mano Singer išsirinkta mašina naudojama, bet tikrai su labai ribotom galimybėm ne dėl funcijų stokos, o dėl kokybės. Bet bent paprastus siuvinius be problemų susiuva. Vaikas naudojasi ja dabar. Va tokia. Ar dar kartą ją pirkčiau ? Niekada
Bet jaučiu neverta už tai pykti ant manęs. Tiesiog žinau ko ji negali padaryti ir kiek mažai gali pagal mano poreikius. Ir tikrai ne dėl funkcijų stokos, o dėl paprastų dalykų, kaip prarija medžiagą, nesiuva storesnio sluoksnio, praleidžia dygsnius ant storesnių sluoksnių sudūrimų ir dar daug visokių dalykų.
Sėkmės renkantis panos ir gražių siuvinukų
Mano rašliava niekam neskirta asmeniškai. Surašiau viską iš širdies kaip yra. Jei kam pasirodė nepriimtina, atleiskit.