Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas, 5 tema

Dar pridursiu, kad kainos tokiu paciu siuvimo masinu, skiriasi juodai. Per skelbimus gali gauti nauja is sandelio su 2 metu garantija, ir tokia pacia is neva pigiu interneto parduotuviu 200 lt brangiau, atseit su 18 proc nuolaida smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 30 gruodžio 2012 - 00:08
QUOTE(mėnulis @ 2012 12 29, 08:46)
Sveikos mamos, noriu paklausti, pamaciau kaimyne siuvant ir susizavejau.... smile.gif
Uzsimaniau ismokti ir as. Taip smagu. dave pasiuti paminti pedala  wub.gif Ji man papasakojo, kad rimtai siuvant reikia ne tik siuvimo masinos, bet ir Overloko, su juo butu lengviau. Bet visos dabartines masinos turi ir overlokine siule, tad jos pilnai lyg ir pakaktu smile.gif  g.gif Nu taip sake ji man. Noreciau pradeti siuti drabuzius. Turiu labai lakia fantazija, galeciau prikurti ten visko smile.gif Ar galima siuti rubus be overloko?
Dar del masinos: ar masinos butines, ne brangiausios, padaro skyle sagai, ja apsiuva, ar saga isiuva smile.gif ar rankom reikia?
Ar yra tarp jusu visiskai savamoksliu siuveju? Tiesiog bijau kazka pradeti...Tos iskarpos taip gresmingai atrodo. Nors kai paziuriu savo ruba koki nors, ten taip viskas aisku, issikirpciau koki pavyzdi pagal savo ruba, medziagos iskarpa, susiuciau, padaryciau tokia kaip kopija, o poto jei pramokciau - pirmyn fanatazijai, gali bet ka bet kaip siuti, kelnes vaikams, sijonus ir pan.smile.gif Ar taip tik atrodo, kad butu paprasta?

Aš irgi visiška savamokslė. Pirmas siuvinys buvo visiškai nesuvokiant ką darau, bet nusipirkau iškarpą ir dariu viską pagal instrukcijas. Siuvau vaikišką vasarinę skrybėlaite iš lino. Mašina buvo paprasčiausia iš paprasčiausių. Gerai siuvo, bet tik netamprias, nesudėtingas medžiagas. Tol ir pasitenkinau paprasta, kol bijojau paimti tamprų trikotažą į rankas. Tiesa pasakius jokia mašina nesusiūs taip gerai trikotažo, kaip overlockas. Aišku galima tenkintis tuo ką turi, jei nori. Mašina siūti įmanoma tamprias, bet tai nebus idealus siuvinys. Laikui bėgant norai didėjo, norėjau, kad siūlės atrodytų kaip pirktinio rūbo. Mašinos overlocko siūlė niekam tikusi, nes visvien ir apmėto ne taip ir dažnai subanguoja siulę negražiai. Žodžiu semiantis naujos patirties, norai ir reikalavimai užaugo. Turiu ir geresnę mašiną ir overlocka ir plokščiasiūlę. Pastarosios dvi nereikalingos jei neplanuojate siūti tamprių medžiagų, jei planuojate, tai tikrai reikalingos, bet ne iš pat pradžių.
Pradžiai nuspirkti geriausią įperkamą siuvimo mašiną. netikėkit žmonėm kurie sako, kad pradedančiai nereikia nieko ypatingo. Dar ir kaip reikia. Gera mašina būtina, nes siuvant su nekokia, gali dingti noras siūti. Tobulėjant siuvimo įgūdžiams užsinorėsite mašinos su daugiau galimybių ir teks imti naują, geresnę ir gudresnę. Todėl geriausia iškart nusipirkti gerą.
O ko bijot pradėti ? Niekas juk neteis už klaidas, o iš klaidų mokinamasi.
Buitinės mašinos daro sagų kilpas, bet žiūrint kokia mašina. Yra kur labai jau sudėtinga sistema, ant pigesnių mašinų. Yra ir su automatinėm galimybėm, kurias ir rinkausi. Mašina padaro kilputę, o žmogus turi prapjauti skylutę.

Tikrai taip paprasta jei turėsite iškarpų ir gražių medžiagų, bei noro ieškotis informacijos internete, knygose ir tt.
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2012 12 29, 15:56)
biggrin.gif
tai ir tu tokia pati, nemoki siuti, tikiesi kad ismoksi nusipirkusi masina ir nori ja issirinkti?
biggrin.gif
ar jau issirinkai? man kaimyne nieko neparode beveik, tiesiog turejau kartuno gabalus , kuriuos apsiuvau ranka ir ketinau padaryti uzuolaidas  lotuliukas.gif tai ji man jas apsiuvo.
dar noriu paklausti, ar galima su tom paprastom masinom ir pasiuvineti, jei nusipiesciau ant medziagos paveiksliuka? nesuprantu ir kuo skiriasi masinos pagal kainu kategorijas. Ju produktyvumas maciau zymimas prie gaminio funkcijomis....pvz  maciau masina - 17 funkciju. tai man nieko nesako. kas tos funkcijos, zmoniu kalba nepaaiskinta ka ji daro. Ir ka reiskia "automatinis kilpos apmetymas"?
Pigiau Janome masinas pastebejau siulo per *infected* is sandelio, naujos, su garantija. tikrai pigiau negu kitur  ax.gif ar kas pirkote is ten?

Galima, bet tam reikia labai gerų siuvimo įgūdžių ir visvien nesigaus taip gražiai kaip, kad išsiuvinėtų siuvinėjanti mašina. Aš nemokėčiau išsiuvinėti gražaus paveiksliuko. Galiu vyngiuoti ant skiautinio. Vyngiavimas daromas tokiu pačiu principu, bet išsiuvinėti paveiksliuką būtų labai labai sunku.

Funkcijų kiekis reiškia kiek ir ko galėsite nuveikti su ta siuvimo mašina. Automatinis kilpos apmėtymas yra būtent tai, ko jums reikia. Nes būna dar kelių žingsnių kilpų apmėtymas, tas tai nieko gero.
17 funkcijų tai praktiškai nieko lyginant su aukšiausios klasės siuvimo mašinom. Pastariosios turi šimtus funkcijų smile.gif
Bet 17 geriau negu tik penkios kokios.
Iš to su kokiu entuciazmu rašote atrodo, kad jums greit nebus ką veikti su tom 17 funkcijų 4u.gif Būtinai žiūrėkite ar mašina turi tamprią siūlę jei planuojate siūti tamprias medžiagas (paveiksliukas būna kaip tankaus žaibo dažniausiai) . Zigzagas ne visados geriausia išeitis tampriems 4u.gif
Dar nepamirškite nusipirkus siuvimo mašiną, norint išgauti geriausius rezultatus, reikia turėti ir visokių pėdelių. Tikrai neįmanoma siūti visko su viena pėdele ir tikėtis kokybiškų rezultatų.
Nepamirškite pasirūpinti įvariomis adatomis. Labai svarbu parinkti teisingai skirtingoms medžiagoms ir keisti dažnai. Praktiškai reikia naujos adatos naujam siuviniui kaskart.
Papildyta:
QUOTE(jurci @ 2012 12 28, 15:19)
sveiki,
gal kas galit pasisakyt apie janome 415 ?
pradedanciai namu vartotojai, leliu drabuziam ir seip kokiem pataisymam ar pasizaidimam.
kokios nuomones ar patarimai? parduotuvej nurode sita, bet norisi daugiau nuomoniu.  biggrin.gif
dekui is karto  4u.gif

Nesirinkčiau šitos, nes nėra nei tamprios siūlės, nei gražesnių dekoratyvinių siūlių. Sagos kilpos daromos per keturis žingsnius, kas yra visiška nesamonė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2012 12 30, 02:09)
Aš irgi visiška savamokslė. Pirmas siuvinys buvo visiškai nesuvokiant ką darau, bet nusipirkau iškarpą ir dariu viską pagal instrukcijas. Siuvau vaikišką vasarinę skrybėlaite iš lino. Mašina buvo paprasčiausia iš paprasčiausių. Gerai siuvo, bet tik netamprias, nesudėtingas medžiagas. Tol ir pasitenkinau paprasta, kol bijojau paimti tamprų trikotažą į rankas. Tiesa pasakius jokia mašina nesusiūs taip gerai trikotažo, kaip overlockas. Aišku galima tenkintis tuo ką turi, jei nori. Mašina siūti įmanoma tamprias, bet tai nebus idealus siuvinys. Laikui bėgant norai didėjo, norėjau, kad siūlės atrodytų kaip pirktinio rūbo. Mašinos overlocko siūlė niekam tikusi, nes visvien ir apmėto ne taip ir dažnai subanguoja siulę negražiai. Žodžiu semiantis naujos patirties, norai ir reikalavimai užaugo. Turiu ir geresnę mašiną ir overlocka ir plokščiasiūlę. Pastarosios dvi nereikalingos jei neplanuojate siūti tamprių medžiagų, jei planuojate, tai tikrai reikalingos, bet ne iš pat pradžių.
Pradžiai nuspirkti geriausią įperkamą siuvimo mašiną. netikėkit žmonėm kurie sako, kad pradedančiai nereikia nieko ypatingo. Dar ir kaip reikia. Gera mašina būtina, nes siuvant su nekokia, gali dingti noras siūti. Tobulėjant siuvimo įgūdžiams užsinorėsite mašinos su daugiau galimybių ir teks imti naują, geresnę ir gudresnę. Todėl geriausia iškart nusipirkti gerą.
O ko bijot pradėti ? Niekas juk neteis už klaidas, o iš klaidų mokinamasi.
Buitinės mašinos daro sagų kilpas, bet žiūrint kokia mašina. Yra kur labai jau sudėtinga sistema, ant pigesnių mašinų. Yra ir su automatinėm galimybėm, kurias ir rinkausi. Mašina padaro kilputę, o žmogus turi prapjauti skylutę.

Tikrai taip paprasta jei turėsite iškarpų ir gražių medžiagų, bei noro ieškotis informacijos internete, knygose ir tt.
Papildyta:

Galima, bet tam reikia labai gerų siuvimo įgūdžių ir visvien nesigaus taip gražiai kaip, kad išsiuvinėtų siuvinėjanti mašina. Aš nemokėčiau išsiuvinėti gražaus paveiksliuko. Galiu vyngiuoti ant skiautinio. Vyngiavimas daromas tokiu pačiu principu, bet išsiuvinėti paveiksliuką būtų labai labai sunku.

Funkcijų kiekis reiškia kiek ir ko galėsite nuveikti su ta siuvimo mašina. Automatinis kilpos apmėtymas yra būtent tai, ko jums reikia. Nes būna dar kelių žingsnių kilpų apmėtymas, tas tai nieko gero.
17 funkcijų tai praktiškai nieko lyginant su aukšiausios klasės siuvimo mašinom. Pastariosios turi šimtus funkcijų  smile.gif
Bet 17 geriau negu tik penkios kokios.
Iš to su kokiu entuciazmu rašote atrodo, kad jums greit nebus ką veikti su tom 17 funkcijų  4u.gif  Būtinai žiūrėkite ar mašina turi tamprią siūlę jei planuojate siūti tamprias medžiagas (paveiksliukas būna kaip tankaus žaibo dažniausiai) . Zigzagas ne visados geriausia išeitis tampriems  4u.gif
Dar nepamirškite nusipirkus siuvimo mašiną,  norint išgauti geriausius rezultatus, reikia turėti ir visokių pėdelių. Tikrai neįmanoma siūti visko su viena pėdele ir tikėtis kokybiškų rezultatų.
Nepamirškite pasirūpinti įvariomis adatomis. Labai svarbu parinkti teisingai skirtingoms medžiagoms ir keisti dažnai. Praktiškai reikia naujos adatos naujam siuviniui kaskart.
Papildyta:

Nesirinkčiau šitos, nes nėra nei tamprios siūlės, nei gražesnių dekoratyvinių siūlių. Sagos kilpos daromos per keturis žingsnius, kas yra visiška nesamonė  doh.gif

Ir kaip, ar pavyko skrybelaite? Ar nesunku susigaudyti tose iskarpose, jos kaip suprantu yra pagal dydi ir modeli drabuzio? Jei noresiu didesnio dydzio, reikia iskarpa padidinti g.gif Kodel iskarpas reikejo pirkti, o jei tiesiog pasiimi vaikiska fabrikine skrybelaite ir siuni pagal ja, pasimatavus...Ar koki savo rubeli, paderini tada visokiu aplikaciju, pribumbasu.
Dar noriu paklausti, juk pries siunant reik turbut viska ant popieriaus nusibrezti, tada persibraizyti ant medziagos, ant kokio popieriaus jus braizote, ant milimetrinio g.gif
Apie ta kilpute nelabai supratau blush2.gif Ar zmogus ta skylute praduria, o masina jos konturus apsiuva? Tokia smulkia siulyte, ar ne?
Dar man idomu, kas masinoje yra vadinama funkcija, ar siuvimas atgal yra jau funkcija, ar siuliu kiekis jau yra funkcija g.gif
Apie adata tai labai nugazdinai smile.gif O kodel jos taip daznai reikia naujos, ar ji nusidevi? Ar reikia pagal medziaga priderinti adatos stori, ar ta turejai omenyje? Juk ten buna tu adatu prideta rinkinyje apsciai g.gif prie masinos g.gif
Ar masina jei turi 20 siuliu, cia jau yra daug? Kaip zinot, ar ji siuvineja....Ar is instrukcijos, kuri bus prideta prie jos, imanoma suprasti viska zaliai siuvejai smile.gif
Va pasiziurejau, man visai patinka tokia masina: http://pigu.lt/buiti..._2259?id=268805
Dar man idomu, jei yra overlokine siule krastui apsiuti, tai ja reikia siuti tik pati krasteli medziagos, ar kazkur truputi toliau nuo krasto, o poto apkarpyti biggrin.gif nu zodziu juokingi tie mano klausimai. jauciu reiks su masina varyti pas ta pacia kaimyne jei nusipirksiu. biggrin.gif
nepaisant to, kad kitur yra 200 lt pigiau biggrin.gif tokia pati, idedu kaip pavyzdi. nera labai daug parasyta ka jinai daro, ar kurios nors is tu 20 siuliu siuvineja...
Ar ta tampri siule ir yra ta overlokine siule?
Labai dekoju uz toki issamu aprasyma
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2012 12 30, 02:09)
Pradžiai nusirkti geriausią įperkamą siuvimo mašiną.

Aš visgi linkusi manyti, kad nebūtinai optimaliausias variantas yra tai, ką brangiausio gali sau leisti. unsure.gif Man pvz. nusimato gauti siuvimo mašiną dovanų rolleyes.gif , tad kaina, už kurią galiu rinktis - toks ganėtinai neapibrėžtas dalykas, bet kartu ir sąžinės reikalas. Norisi, kad daiktas būtų kokybiškas, tarnautų ilgai (ne kasdieniam naudojimui), nebūtų problemų prireikus kokią detalę pakeisti, neperkrautas nereikalingomis funkcijomis, na ir kad pats siuvimo procesas būtų malonesnis nei su dabartine senute "Čaika" blush2.gif

Paskaičius šią temą susidarė įspūdis, kad paprasčiausia ko gero būtų perdaug nesiblaškant rinktis kažką iš "Janome". g.gif

Beje ar teisingai supratau, kad trikotažo siuvimo galimybės (berods, Taure, minėjai siuvimą dviguba adata) su visomis neoverlokinėmis mašinomis daugiau mažiau vienodos ir tai neturėtų būti kriterijus? Suprantu, kad trikotažinės suknelės be overloko geriau nė nepradėti, bet kokiam smulkesniam siuvinukui vis tiek nagai niežtės išbandyti. ax.gif
Atsakyti
Gal kam teko susidurti su PFAFF 332?
http://silkmothsewin...ng-machine.html

Vienas iš jos dirželių (siauresnysis) sutrūkęs. Ar tiktų kokio kito gamintojo dirželis?

Kiek tokia mašina (turint omenyje sutrūkusį dirželį) būtų verta?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 12 30, 17:04)

Beje ar teisingai supratau, kad trikotažo siuvimo galimybės (berods, Taure, minėjai siuvimą dviguba adata) su visomis neoverlokinėmis mašinomis daugiau mažiau vienodos ir tai neturėtų būti kriterijus? Suprantu, kad trikotažinės suknelės be overloko geriau nė nepradėti, bet kokiam smulkesniam siuvinukui vis tiek nagai niežtės išbandyti. ax.gif

neoverlokine masina tai ta, kuri neturi overloko siules? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 12 29, 22:56)
biggrin.gif
tai ir tu tokia pati, nemoki siuti, tikiesi kad ismoksi nusipirkusi masina ir nori ja issirinkti?
biggrin.gif
ar jau issirinkai?

taip butent tokia esu thumbup.gif lotuliukas.gif noriu siuti, ir isivaizduoju kad labai sugebesiu...kaip bus neaisku, nes dar neturiu mašinos nusipirkusi...jau kai tu išsirinksi tai parašyk kokią.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 12 30, 17:14)
neoverlokine masina tai ta, kuri neturi overloko siules? g.gif  blush2.gif

Gal kas labiau nusimanantis atsakys (arba jau ne kartą ir atsakė ankstesnėse temose, bet nepatingės užvesti ant kelio) blush2.gif Aš omenyje turėjau specialią overlokinę mašiną, kurią, kaip suprantu, verta turėti nebent kaip antrą papildomą. O kas vadinama overlokine siūle "paprastoje" mašinoje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 12 30, 04:42)
1. Ir kaip, ar pavyko skrybelaite? Ar nesunku susigaudyti tose iskarpose, jos kaip suprantu yra pagal dydi ir modeli drabuzio? Jei noresiu didesnio dydzio, reikia iskarpa padidinti  g.gif
2.  Kodel iskarpas reikejo pirkti, o jei tiesiog pasiimi vaikiska fabrikine skrybelaite ir siuni pagal ja, pasimatavus...Ar koki savo rubeli, paderini tada visokiu aplikaciju, pribumbasu.
3. Dar noriu paklausti, juk pries siunant reik turbut viska ant popieriaus nusibrezti, tada persibraizyti ant medziagos, ant kokio popieriaus jus braizote, ant milimetrinio g.gif
4.Apie ta kilpute nelabai supratau  blush2.gif Ar zmogus ta skylute praduria, o masina jos konturus apsiuva? Tokia smulkia siulyte, ar ne?
5.Dar man idomu, kas masinoje yra vadinama funkcija, ar siuvimas atgal yra jau funkcija, ar siuliu kiekis jau yra funkcija  g.gif
6.Apie adata tai labai nugazdinai smile.gif O kodel jos taip daznai reikia naujos, ar ji nusidevi? Ar reikia pagal medziaga priderinti adatos stori, ar ta turejai omenyje? Juk ten buna tu adatu prideta rinkinyje apsciai  g.gif prie masinos  g.gif
7.Ar masina jei turi 20 siuliu, cia jau yra daug?
8.Kaip zinot, ar ji siuvineja....Ar is instrukcijos, kuri bus prideta prie jos, imanoma suprasti viska zaliai siuvejai  smile.gif
9.Va pasiziurejau, man visai patinka tokia masina: http://pigu.lt/buiti..._2259?id=268805
10.Dar man idomu, jei yra overlokine siule krastui apsiuti, tai ja reikia siuti tik pati krasteli medziagos, ar kazkur truputi toliau nuo krasto, o poto apkarpyti  biggrin.gif nu zodziu juokingi tie mano klausimai. jauciu reiks su masina varyti pas ta pacia kaimyne jei nusipirksiu.  biggrin.gif
nepaisant to, kad kitur yra 200 lt pigiau biggrin.gif tokia pati, idedu kaip pavyzdi. nera labai daug parasyta ka jinai daro, ar kurios nors is tu 20 siuliu siuvineja...
Ar ta tampri siule ir yra ta overlokine siule?
Labai dekoju uz toki issamu aprasyma

Suskirsčiau postą, bus lengviau atsakyti.

1. Kaip pirmam blynui, skrybele pavyko gerai. Buvo is 6 detaliu, gan sudetinga kaip pirmam darbeliui, bet kai medziaga nesudetinga, tai ir siuti ner taip sunku. Sunkumai prasideda paemus sudetingesne medziaga.
2.Perku iskartpas, kur buna iskart daug dydziu. Issikerpi kuri reikia ir siuvi, tik as neiskerpu, o persipiesiu reikia dydi, kad veliau galeciau panaudoti dar ir dar vis kita dydi. Bet nezinau kaip zmones gauna iskarpas Lietuvoje, as gyvenu uzsienyje, pas mus parduoda vokelius su iskarpom kuriame yra ivairus dydziai to paties modelio. Man lengviau nusipirkti iskarpa, nei darytis ja paciai pagal ruba. Esu taip darius tik paprastus vaikiskus leggingsus, tas tai tikrai lengva.
3. Tap, reikia brezti ant popieriaus. As naudoju paprasta balta popieriu, bet darant iskarpa paciai, jauciu butu lengviau naudoti sugraduota.
4. Paimkit drabuzio kilpute ir paziurekit. Matot graziai apsiutus kilputes krastus. Tai padaro masina, bet masina neipjauna skyles kilpoje, skyle padaro zmogus po to kai masina apsiuna krastus.
5. Gerai, kad paminejot siuvina atgal. Be jo masina ne masina. Sitas dalykas butinas uztvirtinti siules pradzia ir gala, kad neraisioti. Geresnes masinos turi ne tik siuvima atgal, bet ir siules pradzios ir galo uztvirtinimo funcija. Paspaudi mygtuka, masina padaro kelis dygsnius, toliau siuvi kaip iprasta. Siuvimas atgal skaitosi funkcija. Siulu liekis irgi funkcijos. Kiek kartu gali pareguliuoti adata i kiekviena sona, irgi funkcijos. Viskas ka gali padaryti masina be paprastos tiesios siules, skaitosi funkcijos.
6. Adatos reikalingos tiek skirtingoms medziagoms skirtingos, tiek skirtingiems storiams ir siuvinio sluoksniams skirtingos. Jos simpa, o su nusipusia adata siuvimas tampa nebekokybiskas. Reikia keisti kaskart nauja. Uzbaigi viena projekta ir keiti i nauja. Dabar siuviu skiautini, tai adatu jam sunaudojau n smile.gif Visu pirma kvadratus issiuvinejau su siuvinejancia siuvimo masina. Siuvinejimo buvo labai daug, tai tada jau pakeiciau kelias adatas, skirtas tik siuvinejimui. Po to siuvau blokelius i vientisa gabala, ten suejo viena adata. Tada pradejau siuvineti stora sluoksni ( fleeco sluoksnis, siautinio priekis ir galas, priedo pasiltinimas) laisvuoju stiliumi. Ci jau reikalinga kitokia adata. Kadangi skiautinis ner labai didelis, apsieisiu siame atvejyje su viena adata.
Negailekit adatu smile.gif Kaip ir pinigu geriems siulams.
Adatu pasirinkimas yra tikrai didesnis nei rinkinyje apie kuri kalbat. Ju yra tiek daug, kad as turiu nusiprintinus visa lentele, kad nepasimesti kada ko reikia.
7. 20 siuliu masina tai praktiskai nieko, bet pradziai pakanka. Nors man nepakako., jums gal pakaks. Cia priklauso nuo zmogaus ir ka jis planuoja daryti.
8. Kaip cia aiskiau paaiskinti apie siuvinejima ... Yra 2 siuvinejimo budai. Pirmas kuri jus minejot, kad nusipiesi paveiksliuka ant medziagos ir issiuvineji ji pati, vedziodama medziaga po adata ir keisdama siulu spalvas. Toks siuvinejimo budas. Kaip sakiau, cia reikia labai daug gabumu isisuvineti paveiksliuka. Tokius dalykus galima daryti su paprasta siuvimo masina.
Yra kitas budas, kai turi siuvinejimo masina. Idedi i ja koki nori paveiksliuka, idedi medziaga i lankelius, prikabini lankelius prie masinos specialios alkunes, paspaudi siuti ir ziuri kaip masina tau siuvineja. Tereikia tik siulus pakeisti, bet masina pasako kada reikia keisti.
Cia paprasta siuvimo masina be galimybes siuvineti antruoju budu, dedu kaip pavyzduka :
user posted image
O cia masina kuria gali ir siuti ir siuvineti. Siuvama nuemus alkune, siuvinejama pridejus alkune:
user posted image
user posted image
Bet yra masinu kurios gali vien siuvineti, o ne dvi viename, bet man priimtiniau dvi viename, cia individualu.
9. Kaip suprantu, renkates masina pagal isvaizda ir kaina. O jus geriau nueikite i parduotuve ir prasykite isbandyti savo nuziuretas masinas, su savo medziagom. Pameginkite kaip jos siuva ivairias medziagas. Greit atsisijos pasirinkimai. Mes JAV taip ir renkames masinas, tik pacios isbande. Pas mus aprdavejai privalo leisti pirkejui pazaisti su masinom pries perkant. As eidama rinktis, nesiausi kalna visokiu medziagu, adatu, siulu ir bandziau bandziau ir bandziau.
Geriau Janome ziurekit, sitas singer bus vargo vakariene. Turiu as singer, mano kompiuterizuota, bet irgi labai paprasta. Ji tinkama tik paprastom medziagom, neduok dieve idesi storesni sluoksni. Kai siuvau juru kiaulytems iklotus i narvus, specialiai isbandziau visas 3 savo turimas masinas. Singer verke siudamas 2 sluoksnius fleeco+ ciuzinio apsaugos sluoksni + sugeriama medziaga. Praleidinejo siules, sokinejo ir aplamai maniau sudegs. Vikingas jau geriau darbavosi ant sito monstrisko siuvinio. Gerai ejo sluoksnis po adata, bet visvien praleidinejo dygsnius kartais. Idejus i Bernina praejo kaip sviestu net neziauktelejus ir cia visas bandziau be specialios pedos, nors tokius siuvinius reikia siuti su specialia peda, o as dariau testa be. Berninai bet tos pedos nereikia prasiut toki stora siuvini. Vat ir esminis skirtumas.
10. Ta siule siuvi krata. Yra ir peda speciali, kur dar ir pjauna krasta, kad gautusi labai lygu. Tikrai nezinau kaip ta peda veikia ir ar gerai veikia, nes nebandziau. Sita darba patikiu tik overlockui, specialiai masinai.
11. tampri siule buna pavaizduota kaip tankus zaibas. Galima aisku ir zigzaga pareguliavus naudoti, bet bus ne visai tas pats.

Nu ir prirasiau ... blink.gif
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 12 30, 09:04)
Aš visgi linkusi manyti, kad nebūtinai optimaliausias variantas yra tai, ką brangiausio gali sau leisti. unsure.gif Man pvz. nusimato gauti siuvimo mašiną dovanų rolleyes.gif , tad kaina, už kurią galiu rinktis - toks ganėtinai neapibrėžtas dalykas, bet kartu ir sąžinės reikalas. Norisi, kad daiktas būtų kokybiškas, tarnautų ilgai (ne kasdieniam naudojimui), nebūtų problemų prireikus kokią detalę pakeisti, neperkrautas nereikalingomis funkcijomis, na ir kad pats siuvimo procesas būtų malonesnis nei su dabartine senute "Čaika" blush2.gif

Paskaičius šią temą susidarė įspūdis, kad paprasčiausia ko gero būtų perdaug nesiblaškant rinktis kažką iš "Janome". g.gif

As jus pilnai suprantu, kai neturi pasirinkimo, nepasispardysi. Nors as spardyciausi. Cia nuo zmogaus priklauso. Nenoreciau, kad man kazkas isrinktu siuvimo masina. Noreciau, kad eitu kartu su manim ir apmoketu, bet pasirinkciau pati. Siuvimo masina kaip automobilis, reikia rinktis tam, kas vairuos. Mano paskutine masina yra vyro dovana man. Bet vyras zino, kad jis nieko jose nesupranta. Jis man pasake kiek galiu isleisti, o as su malonumu isleidau ir dar dasidejau savo santaupu (taupiau metus) ir dabar turiu pacia nerealiausia masina kuria seniau maciau tik sapnuose bigsmile.gif
Bet rasiau i menulio situacija, ji renkasi masina pati smile.gif

Noriu pakomentuoti " neperkrautas nereikalingomis funkcijomis", o kaip jos gali buti nereikalingos ? Juk bet kada gali prireikti kazko naujo, o budamos funkcijos siuvimo masinoje, kad ir kolkas nenaudojamos, valgyti nepraso. Kuo daugiau funkciju, tuo daugiau vietos tobuleti ir isspausti is masinos ka nori smile.gif Aisku sakysit gerai siuvejai nereikia visu tu funciju. As ne gera siuveja, savamoksle ir mokanti tikrai dar ne daug. Bet jau galinti suprasti, kad vien su tiesia siule ir zigzagu nenuveiksi visko smile.gif

Siuvimas dviguba adata labai gera iseitis neturint overlocko. Patiko siuti su dviguba ir esu siuvusi rubeliu vaikams, bet tikrai ne tas pats, kas susiuvus su overlocku. Su dviguba adata galima ir siuvinejimo siules siut skirtingom spalvom, dvi iskart greta viena kitos, bet nezinau ar visos masinos gali tai daryti.
Galite ir trikotazine suknele siuti su siuvimo masina, naudojant specialias adatas, siulus, pedeles ir tt. Viskas imanoma, tik galutinis rezultatas bus ne toks kaip su overlocku ir klausimas jau tame, ar jums tai tiks, is tos puses ir ziurekit. Kam tinka, tam pakanka siuvimo masinos, kam netinka, tas renkasi overlockus. Tai ne prievole, o kiekvieno zmogaus laisvas pasirinkimas, todel snairuoti i mane, kad as nepasitenkinu vienintele siuvimo masina, nereikia 4u.gif
Tai mano hobis, bet hobis ne vien siuti, bet ir malonumas naudotis geromis priemonemis. Kaip dauguma zino, hobiui dazniausiai negaila nieko, toks mano poziuris. as geriau pataupysiu metus ar du, bet turesiu tai, ko noriu. Bet vel gi, cia tik as ir mano poziuris, jus darykit kaip jums geriau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jitute @ 2012 12 30, 09:35)
taip butent tokia esu thumbup.gif  lotuliukas.gif  noriu siuti, ir isivaizduoju kad labai sugebesiu...kaip bus neaisku, nes dar neturiu mašinos nusipirkusi...jau kai tu išsirinksi tai parašyk kokią.. biggrin.gif

Jei labai norit, sugebesit thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2012 12 30, 22:39)

6.
Adatu pasirinkimas yra tikrai didesnis nei rinkinyje apie kuri kalbat. Ju yra tiek daug, kad as turiu nusiprintinus visa lentele, kad nepasimesti kada ko reikia.

O gal galetumete pasidalinti mineta turima lentele? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irma POOH @ 2012 12 30, 14:45)
O gal galetumete pasidalinti mineta  turima lentele?  4u.gif

Per google pasiziurekite sewing needles information ar kazkaip panasiai, tikrai rasit. As seniai issiprintinus, niekaip neprisiminsiu is kur.
Atsakyti
aciu Taure uz toki aprasyma liuxini. thumbup.gif
kazkaip nuomone pasikeite truputi.kad esant visiskai zaliai gal ir nereikia pirkt visiskai zalios masinos smile.gif
oi bet kaip issirinkt, tai... dar kai pardeveja bando iskist tai ka turi...

o sakykit ar tikrai pradedanciam siuvejui geriau rinktis vertikalia saudykle? nes neva su horizontalia daug vargo ir nesusitvarkysiu.

Atsakyti