QUOTE(kvanksht @ 2012 10 22, 06:55)
trikotažui siūti naudojami overlokai ir coverlokai - krašto apmėtymo ir plokščiasiūlės siuvimo mašinos. jų siūlės yra elastinės - tempiant trikotažą, tempsis ir pati siūlė.
buitiniam naudojimui manau užtenka 4 siūlų overloko, aš dažniausiai siūnu su 3 siūlais, 4-tąjį naudoti galima tik ypatingai yrantiems audiniams arba ten kur reikia ypatingai tvirtos siūlės - labai aptemptuose drabužiuose.
buitiniam naudojimui manau užtenka 4 siūlų overloko, aš dažniausiai siūnu su 3 siūlais, 4-tąjį naudoti galima tik ypatingai yrantiems audiniams arba ten kur reikia ypatingai tvirtos siūlės - labai aptemptuose drabužiuose.
Nenorint pirkti overlocko ar coverlocko, galima trikotažą siūti su dviguba adata. Visai nieko gaunasi, jei mašina gera. Aišku ne tas pats, kas su overlocku ar plokščiasiūle, bet tikrai įmanoma.
Papildyta:
QUOTE(.eva. @ 2012 10 22, 07:01)
Jau daugiau nei 10 metų sėkmingai naudoju Husqvarna Viking Lily 555. Veikia puikiai.
Tačiau nusprendžiau, kad laikas būtų nusipirkti mašiną trikotažo siuvimui. Pasidomėjus, radau, kad būna overlokai, būna plokščiasiūlės, būna kombainai du viename (penkiasiūlės).
Nusižiūrjau Janome 1200D, tačiau konsultantė patarė geriau pirkti dvi atskiras mašinas. Atseit sudėtingas valdymas ir nepatogu mašiną vis transformuoti iš vieno siuvimo režimo į kitą.
Kokia jūsų nuomonė šuo klausimu? Jei jau diskutavote apie tai, gal galite mestelėti nuorodą
Tačiau nusprendžiau, kad laikas būtų nusipirkti mašiną trikotažo siuvimui. Pasidomėjus, radau, kad būna overlokai, būna plokščiasiūlės, būna kombainai du viename (penkiasiūlės).
Nusižiūrjau Janome 1200D, tačiau konsultantė patarė geriau pirkti dvi atskiras mašinas. Atseit sudėtingas valdymas ir nepatogu mašiną vis transformuoti iš vieno siuvimo režimo į kitą.
Kokia jūsų nuomonė šuo klausimu? Jei jau diskutavote apie tai, gal galite mestelėti nuorodą
Mano akimis žiūrint konsultantė buvo teisi. Aš irgi galvojau ar imti dvi viename, ar dvi. Paėmiau dvi atskiras ir jau pajaučiau kaip patogu, kai susistatai visas ir nereikia nei siūlų kaitalioti nei jokių ploštelių ar adatų, tiesiog siuvi neužsiimant pašaliniais dalykais.
Tik dvi atkiras imant gali būti brangiau Jei piniguose esmė, galima žinoma ir pakaitalioti. Mano kitokios mašinos, nesusidūrus aš su Janome, gal Janome ir nesunku keisti