Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas, 5 tema

QUOTE(kvanksht @ 2012 10 22, 06:55)
trikotažui siūti naudojami overlokai ir coverlokai - krašto apmėtymo ir plokščiasiūlės siuvimo mašinos. jų siūlės yra elastinės - tempiant trikotažą, tempsis ir pati siūlė.
buitiniam naudojimui manau užtenka 4 siūlų overloko, aš dažniausiai siūnu su 3 siūlais, 4-tąjį naudoti galima tik ypatingai yrantiems audiniams arba ten kur reikia ypatingai tvirtos siūlės - labai aptemptuose drabužiuose.

Nenorint pirkti overlocko ar coverlocko, galima trikotažą siūti su dviguba adata. Visai nieko gaunasi, jei mašina gera. Aišku ne tas pats, kas su overlocku ar plokščiasiūle, bet tikrai įmanoma.
Papildyta:
QUOTE(.eva. @ 2012 10 22, 07:01)
Jau daugiau nei 10 metų sėkmingai naudoju Husqvarna Viking Lily 555. Veikia puikiai.

Tačiau nusprendžiau, kad laikas būtų nusipirkti mašiną trikotažo siuvimui. Pasidomėjus, radau, kad būna overlokai, būna plokščiasiūlės, būna kombainai du viename (penkiasiūlės).

Nusižiūrjau Janome 1200D, tačiau konsultantė patarė geriau pirkti dvi atskiras mašinas. Atseit sudėtingas valdymas ir nepatogu mašiną vis transformuoti iš vieno siuvimo režimo į kitą.

Kokia jūsų nuomonė šuo klausimu? Jei jau diskutavote apie tai, gal galite mestelėti nuorodą  4u.gif

Mano akimis žiūrint konsultantė buvo teisi. Aš irgi galvojau ar imti dvi viename, ar dvi. Paėmiau dvi atskiras ir jau pajaučiau kaip patogu, kai susistatai visas ir nereikia nei siūlų kaitalioti nei jokių ploštelių ar adatų, tiesiog siuvi neužsiimant pašaliniais dalykais.
Tik dvi atkiras imant gali būti brangiau verysad.gif Jei piniguose esmė, galima žinoma ir pakaitalioti. Mano kitokios mašinos, nesusidūrus aš su Janome, gal Janome ir nesunku keisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalija2 @ 2012 10 21, 19:56)
Sveikos! Kokio tipo masinos geriausiai tinka trikotazo siuvimui? Ar galima siam reikalui naudoti overloka? g.gif jei taip, tai keliu siulu? smile.gif

as siunu pramoniniu penkiasiuliu agatu.apmeto ir siuna(grandinele)puikiai,bet apaciom atlenkti ir pan noreciau ploksciasiules ax.gif
Atsakyti
Sveiki,

idomu pasidare... issirinkus siuvimo masinos modeli, ja isbandzius gal galima siustis is uzsienio e-shopu uz daug mazesne kaina? kokia rizika?
Atsakyti
QUOTE(Everlasting @ 2012 10 01, 21:59)
Overlokai, overlokai..

Senose temose išgirtas "bernina 800DL". Yra čia naudojančių? ax.gif

Pradžiai man užtektų ir paprastesnio varianto, tad lauksiu nuomonių apie

"bernina 610D" ir "bernina 700D" 4u.gif

Ir niekur nerandu atsakymo, ar su tokiu overloku galėsiu pasiūti ką nors minimalaus - na tiesiog su 4siūliu "susiūti 2 medžiagos gabalus"? Ar tik kraštams jis? g.gif

turiu "bernina 610D". tinka, patinka:) siuna.naudoju daug, labai daug.esu labai patenkinta. ir kaip jau kazkur buvo sakyta, masina (ar overlokas ) tik priemone smile.gif gerai susireguliavus, pagal kiekviena medziaga, priderinus siulus, parinkus tinkama adata, galima daryt stebuklus smile.gif
Atsakyti
beje, cia labai mazai kalbama apie "jaguar" masinas.as turiu "jaguar 137". nezinau kiek man ilgai ji tarnaus, nes siunu daug.bet kol kas esu labai patenkinta. siuna ji visokias siules(dazniausiai naudoju 3-4), siuna trikotaza, bet pagal kiekviena medziaga reikia itempimus pasireguliuot, pasibandyt ant mazo gabaliuko.siuna ir storas medziagas. ir oda siuvau. ir plonas siuna, bet reikia adata pasikeist, siulus pasirinkt tinkamus.....bet turbut taip su visomis siuvimo masinomis yra..ir svarbiausia, kad kaina nesikandzioja.:)ir dar svarbu nepamirst issivalyt masinytes ir ja susitept...
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2012 10 23, 02:44)
Tik dvi atkiras imant gali būti brangiau  verysad.gif  Jei piniguose esmė, galima žinoma ir pakaitalioti.

Visiškai pritariu, kad dvi patogiau.
Kitas argumentas galėtų būti, kad vietos viena mašina mažiau užima, jei aktualu.
Atsakyti
KAIP SITA? g.gif

Singer 6160

http://pigu.lt/buiti...6160?id=3460973
Atsakyti
sakykit, kiek gali kainuoti overloko "suderinimas"? su paaiskinimais kur verti siulus. Penkiasiulis, Kuri laika stovejes be darbo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2012 10 24, 13:52)
sakykit, kiek gali kainuoti overloko "suderinimas"? su paaiskinimais kur verti siulus. Penkiasiulis, Kuri laika stovejes be darbo smile.gif

kiek zinau,Vilniuje meistras be 50lt nevaziuoja ax.gif as tai pati derinuos,kokius 6metus mano penkiasiulis meistro nemates (tfu tfu tfu) doh.gif peilius vyras pagalanda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(marytejono @ 2012 10 24, 16:29)
kiek zinau,Vilniuje meistras be 50lt nevaziuoja  ax.gif as tai pati derinuos,kokius 6metus mano penkiasiulis meistro nemates (tfu tfu tfu)  doh.gif peilius vyras pagalanda  thumbup.gif

na as galiu ir pati atvesti.
Puiku jei mokat pati suderint thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2012 10 24, 14:52)

na, pati gyvenu ne Vilniuj, bet mano mieste tėra vienas siuvimo mašinų meistras... Vėrė siūlą į trisiūlį overloką ir sureguliavo. Prašė 30 Lt, tai dar nusiderėjau iki 20 Lt blush2.gif

Man reikia pagalbos blush2.gif Siūnant pradėjo strigt mašina.. esmė tame, kad adata sunkiai eina per "platformą". mašina išvalyta, įtempimas tvarkingas (bent jau mano akim), adatą pakeičiau g.gif Gal galit bent ant kelio užvest kur problemos ieškot?.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(crazy woman @ 2012 10 26, 00:59)
na, pati gyvenu ne Vilniuj, bet mano mieste tėra vienas siuvimo mašinų meistras... Vėrė siūlą į trisiūlį overloką ir sureguliavo. Prašė 30 Lt, tai dar nusiderėjau iki 20 Lt  blush2.gif
Man reikia pagalbos  blush2.gif  Siūnant pradėjo strigt mašina.. esmė tame, kad adata sunkiai eina per "platformą". mašina išvalyta, įtempimas tvarkingas (bent jau mano akim), adatą pakeičiau  g.gif  Gal galit bent ant kelio užvest kur problemos ieškot?..  blush2.gif

kaskur gali buti apsisukes siulas uztai sumkei sukasi
Atsakyti