Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas, 5 tema

QUOTE(LauGėlė @ 2012 09 30, 14:31)
doh.gif Kaip su pliku pesiotis, matote tik tai, ka norite matyti, o as nematau nei vienam poste nieko izeidziancio mirksiukas.gif
nedarykit is temos apie patarimus "karo" lauko  mirksiukas.gif niekas nieko nenorejo izeist ir as to nemaciau smile.gif
Papildyta:
Klausykit, galima ir per AZ aiskintis, kas ka norejo pasakyt doh.gif Palikit sia tema kalbet apie masinas be asmeniskumu:4u:
Papildyta:
drinks_cheers.gif  thumbup.gif

Atleiskit, bet diskutuoju ne su jumis, tuo labiau esu nei plika, nei jus pešioju. Man įdomu kodėl šie du žmonės skaito, kad moterys negali įsisavinti įmantresnės mašinos. Jei neturite ką pasakyti šia tema, gal palaukite kol baigsis pilnatis ?
Niekas čia ne kariauja, domimės senos/naujos technikos ypatumais ir vyrų požiūriu.
Papildyta:
QUOTE(LauGėlė @ 2012 09 30, 14:32)
Nebutumet pati kaip moderatorius SM, prasyciau moderatoriu Jusu postus praretint.

Pasiskaitykite savo postus, ne vieno nepastebėjau į siuvimo mašinų temą, tik mano postus komentuojat visai ne į temą.
Papildyta:
QUOTE(Be-bop-a-lula @ 2012 09 30, 14:27)
Man atrodo, kad jūs ginčyjatės, nes skirtingai suprantate žodį "įsisavinti". Jūs kalbate apie tai, kad daug kas naudoja ir džiaugiasi, o meistras- apie tai, kad suprasti technikai reikia daugiau nei tik džiaugtis spaudinėjant pedalą. Iš vienos pusės: jei negaila nei mašinos, nei pinigų remontui- kodėl gi ne, meistrams daugiau darbo, o siuvančiai mažiau galvos apkrovimo. Iš kitos pusės: norint ilgaamžio daikto, reikėtų arba paprastesnės mašinos, arba daug daugiau supratimo apie savo mašiną. Bent aš taip suprantu 4u.gif

Ir...o pilnatis dar nesibaigė?  ax.gif

Jus teisi, jie žiūri iš meistrų pusės. Bet leiskite paklausti, ar jūs pvz žiūrėdama televizorių, žinote kas jo viduje, ten kur uždaryta ?
Neatidarinėju mašinos daugiau, nei tai leidžiama daryti insrukcijoje siuvimo mašina siuvanžiam žmogui. Rimtiems reikalams yra meistrai.
Atsakyti
QUOTE(crazy woman @ 2012 09 30, 01:03)

O kad nemoku susireguliuot buterfly siųlų ar jų tinkamai susivert tai man visai negėda.. Pirma- neturiu instrukcijos, antra kviesdamasi meistrą leidžiu jam uždirbt  biggrin.gif  Kartą man siūlus jau suvėrė, vienas iš trijų dabar nutrųko ir išsivėrė.. teisingai įvert be jokių instrukcijų šansų nedaug, jei  netinkamai įversiu gali nutrūkt ir kiti  doh.gif O apie reguliavimą aš net nekalbu  unsure.gif  O kai reikėjo pasikeist siūlus Janome tai jokio vargo, vienas malonumas  thumbup.gif  reguliuot man regis irgi paprasčiau nei tuos iš kosmoso  unsure.gif

Singerio firma pagamino overloką prieš 100 metu.Štai visu overloku tėvas:

http://www.industria...-singers/81.htm

Modelis buvo tiek sėkmingas ir patikimas kad ilgus metus buvo pramoninis ir gaminamas daugelyje šalių.Tarybų Sąjungoje tai buvo populiarus pramoninis 51 kl.
Juos gamina ir dabar Kinijoje ir Indijoje.Vienas iš tu kinietišku klonu ir yra jūsų
"BUTERFLY" Tai pigus overlokai.Gamintojo kaina apie 30 doleriu,Gariūnuose 220-280 lt parduotuvėse apie 350 lt. Kokybe kaip ir visu pigiu kinietišku produktu labai skirtinga bet jeigu pasitaikė geresnis ir dar gerai suderintas tai dirba ilgai ir stabiliai.
Dar labai mėgsta tepalą. Suprantama kad yra geresniu modeliu turinčiu daugiau galimybių bet jeigu jus jau turite Buterfly tai gal jo išmesti neverta kaip ir pastoviai
maitinti mechanikus dėl smulkmenų.Jeigu jus turėsite noro ir viena vakarą laisvo laiko tai tikrai išmoksite teisingai įverti siūlus ir juos sureguliuoti o aš pasistengsiu jums padėti proceso nuotraukomis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Be-bop-a-lula @ 2012 09 30, 22:22)
Gal reikėjo sakyti ne "funkcijos", bet "maži pribumbasai"  biggrin.gif Tiesa, kaip siuvėjai ten nieko nėra ypatingo, bet kaip "pažaidžiančiai su siuvimu", tai smagūs niekučiai. Ar reikalingi? Nebūtini. Ar kažkuo pagerina galutinį produktą? Lyg ir ne. Bet čia ir kaip spalvotas korpusas- siuvimo prasme nulinis dalykas, mašinos geresne nepadaro, bet akį traukia  smile.gif

Jau  šiek tiek OT, bet visada žavėjausi tuo, kad meistriškiausi kūriniai drabužių siuvime yra siūnami jau tik rankomis (haute couture). Regis vien šis faktas turėtų pasakyti, kad ne siuvimo mašinų "pribumbasuose" esmė, o kituose dalykuose  smile.gif

Šiuolaikines technologijos visus šituos pribumbasus leidžia paslėpti mašinos korpuse
todėl dabar mes matome tiktai adatos atliekamus veiksmus bet rezultatą mes turime ta pati. smile.gif Mano manymu staliaus,suvirintojo ir siuvėjo darbas prasideda nuo pjovimo-kirpimo. Kada mes iš medžiagos (metalo,medienos,tekstilės) sugebame teisingai išpjauti reikalingas detales tik po to mes jas pradedame sujunginėti (klijuoti,kalti,virinti,siūti) į visumą -galutini produktą.Visos tos mašinos ir mechanizmai
tai tik proceso palengvinimas ir pagreitinimas O bus tai paprasta adata ar superinė mašiną kiekvienas sprendžia pats.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2012 09 30, 22:39)
Man įdomu kodėl šie du žmonės skaito, kad moterys negali įsisavinti įmantresnės mašinos. Jei neturite ką pasakyti šia tema, gal palaukite kol baigsis pilnatis  ?
Niekas čia ne kariauja, domimės senos/naujos technikos ypatumais ir vyrų požiūriu.

Peržiūrėjau visa savo rašliavą bet niekur neradau kur bučiau paminėjęs moterų sugebėjimus.Aplamai nesu parašęs žodžio moteris.Visur rašiau apie siuvėjus,mašinu
savininkus ir naudotojus aiškiai išskirdamas grupės pagal profesini sugebėjimą o ne pagal lytis.Dėl to visiškai nesuprantu kodėl jus nukrypstate nuo techniniu klausimu ir bandote koncentruotis ties tariamos moterų diskriminacijos ir vyrų požiūriu.Tai tokia jums aktuali problema? Jus norite apie tai pasikalbėti? Man tos problemos ne įdomios
todėl nenoriu būti vienu iš dviejų paminėtu žmonių terorizuojančiu jūsų gležna psichika.
Manau toliau tema puikiai gyvuos be manes. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2012 10 01, 00:22)
Manau toliau  tema puikiai gyvuos be manes. 4u.gif

Kad negali nei be Jusu, nei be Singer meistro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2012 09 30, 16:22)
Peržiūrėjau visa savo rašliavą bet niekur neradau kur bučiau paminėjęs moterų  sugebėjimus.Aplamai nesu parašęs žodžio moteris.Visur rašiau apie siuvėjus,mašinu
savininkus ir naudotojus aiškiai išskirdamas grupės pagal profesini sugebėjimą o ne pagal lytis.Dėl to visiškai nesuprantu kodėl jus nukrypstate nuo techniniu klausimu ir bandote koncentruotis ties tariamos moterų diskriminacijos ir vyrų požiūriu.Tai tokia jums aktuali problema? Jus norite apie tai pasikalbėti? Man tos problemos ne įdomios
todėl nenoriu būti vienu iš dviejų paminėtu žmonių terorizuojančiu jūsų gležna psichika.
Manau toliau  tema puikiai gyvuos be manes. 4u.gif

Gal geriau nebesigilinam, nes pasirodo ne mano vienos psichika gležna ...
Atsakyti
Gal jau nebesipykit?.. 4u.gif
Juk čia tema: Siuvimo mašinos ir viskas apie jas, o ne meistrų ir siuvėjų psichikos vertinimas blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(oldas @ 2012 09 30, 22:57)
Singerio firma pagamino overloką prieš 100 metu.Štai visu overloku tėvas:

http://www.industria...-singers/81.htm

Modelis buvo tiek sėkmingas ir patikimas kad ilgus metus buvo pramoninis ir gaminamas daugelyje šalių.Tarybų Sąjungoje tai buvo populiarus pramoninis 51 kl.
  Juos gamina ir dabar Kinijoje ir Indijoje.Vienas iš tu kinietišku klonu ir yra jūsų
"BUTERFLY" Tai pigus overlokai.Gamintojo kaina apie 30 doleriu,Gariūnuose 220-280 lt parduotuvėse apie 350 lt. Kokybe kaip ir visu pigiu kinietišku produktu labai skirtinga bet jeigu pasitaikė geresnis ir dar gerai suderintas tai dirba ilgai ir stabiliai.
  Dar labai mėgsta tepalą. Suprantama kad yra geresniu modeliu turinčiu daugiau galimybių bet jeigu jus jau turite Buterfly tai gal jo išmesti neverta kaip ir pastoviai
maitinti mechanikus dėl smulkmenų.Jeigu jus turėsite noro ir viena vakarą laisvo laiko tai tikrai išmoksite teisingai įverti siūlus ir juos sureguliuoti o aš pasistengsiu jums padėti proceso nuotraukomis. 4u.gif

Labai ačių, aš gal jums vėliau į AŽ parašysiu.. Dar vienas meistras savo nr man paliko, bet kažkaip dienom neturiu laiko dorai nei prie PC nei prie siuvamųjų prisėst.. ax.gif Visą laiką mažučiai pametinukai suvalgo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crazy woman: 01 spalio 2012 - 10:02
Įpuolu į temą tikėdamasi greito atsakymo iš dirbusių ir su overloko mašina, ir bandžiusių overlokinę pėdelę siuvimo mašinoje.

Koks modelis siuvamosios kokybiškai dirba vien overloko pėdele? g.gif Iki 1200 Lt g.gif Ar pirkti overloką 4 siūlų ir nesukti galvos?
Nes norėčiau ne tik dailius kraštus turėti, bet ir pvz. patalynę overloku pasiūti (tai kaip suprantu 4siūlis susiūna kelias detales į vieną, o 3siūlis tik mėto kraštus)?

Būčiau dėkinga už atsakymus 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Taurė @ 2012 09 21, 14:38)
Renkantis geriausia  visados pradėti nuo to kiek skiriama pinigų pirkiniui. Tada išsirinkti modelius. Išsirinkus modelius visus juos išbandyti asmeniškai. Tik išbandžius bus aišku ar atlaikys nervai siūlus suvėrinėti ir tt. ir ar gerai siuva

Mano nervai kadangi nelaikė varstyti pagal schemas visokias, nusipirkau Babylock jet air ir overlocka ir plokščiasiulę.

LT pirkote? Gal galite nuorodėlę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2012 08 30, 19:12)
Juki

as turiu toki, tikrai siuva gerai ivairius audinius ir siaip Juki firma man atrodo patikima  biggrin.gif

Kaip suprantu tai ne tik overlokas, bet galima naudoti ir kaip siuvamąją? g.gif Pasiūčiau patalynę su ja? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Everlasting: 01 spalio 2012 - 10:35
sveiki,o sakykit jas sureguliuoja perkant?nes pirkti planuoju internetu.galvoju apie Rubina888 ax.gif
Atsakyti
Kuo gilyn į mišką, tuo daugiau medžių doh.gif

Kokia nuomonė apie skambiai pavadintą :

Pirmojąją pasaulyje siuvimo mašiną su krašto kirpimo ir apmėtymo operacija JANOME JEM GOLD PLUS? Atseit overloko net nebereikia?

JANOME

Aišku, tai geriau negu 2 aparatai namie, bet ar kokybiškiau? g.gif
Atsakyti
kol dar esate tie , kas galite pakomentuoti, kas geriau, Janome IT1028 ar RubinaKP888
beje nesuprantu, kuo skiriasi Rubina 888 nuo Rubina KP888 g.gif
Atsakyti