Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas, 5 tema

Aš pati nelinkus pasitikėti jokiais "specais". Rinkausi mašinas gerai žinomų ir laiko patikrintų brandų.
Horizontali mano tokia http://www.sewingmac...ltdesigner2.php Turiu nuo 2007m. geras darbinis arkliukas.
Vertikali http://www.goodhouse...ng-machine-1066 naudoju nuo vasarios pradžios.

Turėjau ir Bernina 580, bet iškeičiau į 830.

Turiu ir Singer http://home.productw...7462-touch-sew/ , bet ji labiau dukrai tinka. Siuvau ir aš su singeriuku, bet kartą pabandęs tikrą daiktą ....

Gruodį važiuosiu į trijų dienų seminarą, mokysiuos naudotis Bernina.
Papildyta:
QUOTE(oldas @ 2012 09 20, 05:48)
Kartais klausant konsultantu pravartu su savimi turėti pora šakučių kad makaronus nuo ausu nuiminėti  biggrin.gif Meistras kartais ne pasakė kad rotacinės (sukančiosios aplinkui) būna kaip horizontalios taip ir vertikalios? O dar meistras turėjo pasakyti kad siuvimo mašinos komplektuojamos įvairaus galingumo elektros varikliukais kuriu galia nurodoma kartu su el.lemputes suvartojama galia. smile.gif
   Na kad trumpiau rašyti paskaitykite va čia :
      http://club.osinka.ru/topic-59293

kaip bebūtų, kibirkstele naudoja Juki, o Juki visados buvo ir tikiuosi išliks patikima siuvimo mašina smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kibirkstele* @ 2012 09 19, 14:55)
As  pirkau Juki su horizzontalia saudykle. Kaip man paaiskino siuvimo masinu meistras, jau daug metu dirbantis si darba, kad tokios siuvimo masinos turi daugiau galios siunant , nes sukasi aplinkui, nei vertikalios saudykles, kurios dirba svytuokles principu.  smile.gif

Meistriukas turbūt nematė galingos mašinos su vertikalia šaudykle. Jam reikia Bernina bent pačiupinėti, arba nustoti kabinti makaronus.
Yra gerų mašinų ir su horizontaliom ir su vertikaliom šaudyklėm, bet tai tikrai ne "singeriai" ar "caikos" doh.gif

Pvz siuvau labai storą įklotą jūrų kiaulyčių narvams. Ten buvo du sluoksniai šiltos "peliuko" medžiagos ir vienas sluoksnis ( čiužinio apsauga su įgeriančiu ir nepraleidžiančiu sluoksniais). Singeris verkė siūdamas, žiaukčiojo, praleidinėjo siūles. Vikingas siuvo, vargo siūdamas, bet siuvo. Praleidinėjo dygsnius labai retai. Uždėjau Bernina ... toks jausmas, kad perkeliuką siuvau smile.gif

Užtai kaip Vikingas siuna trikotažą, nieko nepareguliavus ir be jokių specialių pėdų, tai net Bernina gali raudonuoti smile.gif
Atsakyti
O apie ketursiūlius overlokus gal gas gali ką pasakyti?... Čia vis klausimas užduodamas kartas nuo karto, bet kaip tyla taip tyla blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(crazy woman @ 2012 09 21, 01:59)
O apie ketursiūlius overlokus gal gas gali ką pasakyti?... Čia vis klausimas užduodamas kartas nuo karto, bet kaip tyla taip tyla  blush2.gif

Renkantis geriausia visados pradėti nuo to kiek skiriama pinigų pirkiniui. Tada išsirinkti modelius. Išsirinkus modelius visus juos išbandyti asmeniškai. Tik išbandžius bus aišku ar atlaikys nervai siūlus suvėrinėti ir tt. ir ar gerai siuva

Mano nervai kadangi nelaikė varstyti pagal schemas visokias, nusipirkau Babylock jet air ir overlocka ir plokščiasiulę.
Atsakyti
Overlokas reikalingas buitinis, siuvimui namuose,naudojamas būtų kokį kartą du į savaitę po kelias valandas, slūnant įvairius audinius, nuo plonos sintetikos iki nestoros dirbtinės odos ar kažkas panašaus blush2.gif Kaina iki kokio 1000 Lt, galvoju gal pasidairyt ir kokiuose gariūnuose, ten lyg pigiau g.gif blush2.gif
Atsakyti
ką manot apie šia mašina g.gif

My Webpage
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte2: 22 rugsėjo 2012 - 15:58
Tokias mašinas sugeba įsisavinti nedaugelis.
Atsakyti
Kodėl sugeba įsisavinti nedaugelis?
O gal geresnė plokščiasiūlė Janome Coverpro 1000CPX?
Kokią apskritai siūlytumėte plokščiasiūlę?
Atsakyti
QUOTE(Stasika @ 2012 09 24, 20:47)

Todėl, kad žinau tai iš savo praktikos. Absoliuti dauguma siuvėjų nemoka naudotis pačia paprasčiausia siuvimo mašina.
Plokščiasiūlė-tai ypatingo kruopštumo reikalaujanti mašina. Kad galėtumėte su ja išgauti kokybišką siūlę, turite pasipraktikuoti pas profesionalus, kitaip turėsite vargo vakarienę. Mašina reikia jaust, išmokti siūti su ja "aklai" vieno pedalo paspaudimu, nestojant detalės pusiaukelėje. Pagrindinė šių mašinų paskirtis-trikotažo gaminiai. Nenoriu kartotis, nes apie tai jau esu rašęs. Iš buitinių pl. Jūsų paminėta Janome - viena iš rinkos lyderių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 24 rugsėjo 2012 - 23:12
...vėl akcija 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2012 09 25, 08:23)

Visai nebloga mašinėlė.Visos pagrindinės siūlės,adatos pozicionierius,automatinė kilpa,neblogas komplektas,geras gamintojas,Va čia instrukcija rūsų kalba:
http://sumad.narod.ru/instr/J625.pdf
Klausimas tiktai kam apgaudinėti pirkėjus kad tai naujas modėlis.Tai modelis
2007 metų o dabar rinkokje atsirado nauju ir reikia keisti asortimentą.
Suprantama kad kaina ne pigiausia bet tai ne "Singer" "Vagner" ar "Rubina" smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Stasika @ 2012 09 24, 12:47)

Pasižiūrėkite čia http://sewing.patter...gMachine/Janome pilna puikių atsiliepimų apie šį modelį. Aš dalyvauju tame forume, tai ten kiek skaičius, daug kas džiaugiasi labai. Yra net speciali tema, tiksliau net kelios, kur labai labai smulkiai aptarinėja šios mašinos ypatumus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Singer meistras @ 2012 09 24, 16:10)
Todėl, kad žinau tai iš savo praktikos. Absoliuti dauguma siuvėjų nemoka naudotis pačia paprasčiausia siuvimo mašina.  
Plokščiasiūlė-tai ypatingo kruopštumo reikalaujanti mašina. Kad galėtumėte su ja išgauti kokybišką siūlę, turite pasipraktikuoti pas profesionalus, kitaip turėsite vargo vakarienę. Mašina reikia jaust, išmokti siūti su ja "aklai" vieno pedalo paspaudimu, nestojant detalės pusiaukelėje. Pagrindinė šių mašinų paskirtis-trikotažo gaminiai. Nenoriu kartotis, nes apie tai jau esu rašęs. Iš buitinių pl. Jūsų paminėta Janome - viena iš rinkos lyderių.

Kodėl jūs taip nurašote žmones ?
janome coverpro nėra jau tokia sudėtinga mašina ir siuva ji visai gerai. Paskaitykite užsienietišką forumą, žmonės džiaugiasi šia mašina.
Tik žinoma, nusipirkus kiekvieną mašiną reikia klasių norint išmokt naudotis. JAV tokios klasės teikiamos, jei perkama iš SM dylerinių. Klasės nemokamos su pirkiniu. Bet esu skaičius, kad būtent su šiuo modeliu žmonės susitvarko ir be klasių, tik kantrybės reikia, kaip ir su bet kokia kita SM.

Turiu Babylock plokščiasūlę, tai net nėjau į klases, ten išvis juokų darbas naudotis, visiškai jokių problemų ir pakanka vien instrukcijos. Visa kita jau iš bendrų knygų išmokau.

Tiesa, janome cover pro antra po Babylock savo populiarumu tarp paprastų, savamokslių siuvėjų užsienyje, bent jau tame forume kiek skaičiau, o skaičiau daug ten, ir ne vienus metus.
Atsakyti
Nesu profesionalas, ir diplomo neturiu, todėl mano komentarai yra adresuoti paprastoms Mamoms ir namų šeimininkėms, o ne tiems, kas prisiskaitęs svetimų minčių, dedasi esąs didelis profesionalas. Prieš imdamasis remontininko amato, pats padirbėjau siuvėju ne vienerius metus, todėl atsakau ne vien už tai, ką rašau ir ką sakau, bet ir už tai, ką darau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 29 rugsėjo 2012 - 09:12