Sveikos,
Po truputėlį pradėjau planuotis išvažiuot į UK. Šiuo metu renkuosi info, skaičiuojuosi, kiek bent minimaliai reikėtų pasiimti. Per kelias dienas tiek SM, tiek kitur internete radau labai daug naudingos informacijos Beieškant info kilo keli klausimėliai.
Peržiūrėjau begalę kambarių ir butų nuomos skelbimų, tačiau nė viename neradau nurodyta, ar yra skalbimo mašina ar ne. Lietuvoje skelbimuose praktiškai visada yra nurodyta. Kadangi stengiuosi įsivertinti kuo daugiau galimų išlaidų iš anksto, kad būtų mažiau staigmenų atvažiavus, tai ir įdomu, kaip yra UK. Ar čia visur yra skalbimo mašinos ir todėl tiesiog net nėra prasmės papildomai rašyti? O gal atvirkščiai - jų nėra? Ar tokią info galima sužinoti tik pasiskambinus dėl buto ar kambario? Gal ir keistai mano toks susirūpinimas atrodo, bet bent žinosiu, ar reikia į sąrašėlį "apie ką dar reikia išsiaiškinti" įsitraukt punktą skalbyklos
Radau nemažai diskusijų dėl anglų kalbos. Gal kas yra gyvenę ir JAV, ir UK ir galėtų palyginti, kur sunkiau buvo persilaužti. Dėl kalbos man iki šiol buvo tik nedidelis nerimas, kad kelias pirmas dienas bus sunku, bet paskaičius, kad nemažai kam ir kelių mėnesių ar pusės metų prireikė, kilo visokių minčių Ar UK sunkiau persilaužti su anglų kalba nei JAV? Esu gyvenusi kelis mėnesius JAV ir niekada neturėjau problemų susišnekėt nei gyvai, nei telefonu. Dabar dėl darbo kiekvieną dieną angliškai bendrauju raštu, tenka ir telefonu tiek su britais, tiek su amerikiečiais pasikalbėt (kartais net ir 2-3 nakties prižadintai kokio amerikiečio, kuriam laiko skirtumai vienodai ).
Tikiuosi, kad kas nors galės atsakyti į šiuos klausimus
Šiaip skalbimo mašina tikrai visada yra, na bent man netekę matyt be jos Nebent, tokiam kaip bendrabutyje, kur tarkim vienas tualetas ir dušas ant visos aukšto, studentų, ar šiaip. Tada skalbtis galima skalbykloje. Nebrangu, tik laiko gaila. Nueini ir turi sėdėt.
Dėl anglų, jūsų vietoje tikrai nepergyvenčiau. Pradžioje būna sunku suprasti kitus emigrantus, kokius indus pvz. Bet visi geranoriški. Manau, kad jums tokios problemos nebus. Na per savaitę, atrodys, ka dvisi normaliai šneka
Dėl anglų, jūsų vietoje tikrai nepergyvenčiau. Pradžioje būna sunku suprasti kitus emigrantus, kokius indus pvz. Bet visi geranoriški. Manau, kad jums tokios problemos nebus. Na per savaitę, atrodys, ka dvisi normaliai šneka
Labai ačiū už atsakymus Iškart atkrito porą neraminusių klausimų ir galiu dabar laiką ir dėmesį skirti tolesnėms info paieškoms
Neteko susidurt, kad nebutu skalbiankes, uztat niekaip nesuprantu is ko tos skalbyklos issilaiko Londone
QUOTE(Wasara @ 2012 07 30, 21:34)
Radau nemažai diskusijų dėl anglų kalbos.
juk rašote, kad neturėjote problemų su anglų k. ir dabar susikalbate, manau tikrai nėra dėl ko nerimauti
aš prieš pora savaičių čia atvykau ir kolkas sunkiai gaudau tą kalbą. atrodė neblogai suprantu - ir filmus žiūriu anglų k. ir knygą ne vieną perskaičiau, bet va einu kur ir klausau kitų ir nesuprantu o ir pačiai tas kalbos barjeras, baisu pradėt kalbėt, nes poto nesuprasiu, ką atgal sakys
QUOTE(liomi @ 2012 07 30, 20:22)
Liomi, o jus uk dirbat? Ka dirbat jei ne paslaptis? galima ir az.
QUOTE(Forget @ 2012 07 30, 19:57)
Šiaip skalbimo mašina tikrai visada yra, na bent man netekę matyt be jos Nebent, tokiam kaip bendrabutyje, kur tarkim vienas tualetas ir dušas ant visos aukšto, studentų, ar šiaip. Tada skalbtis galima skalbykloje.
matyt mazai matei,kad taip sneki tikrai ne visada buna skalbenkes,saldytuvai ir nereik nei baraku QUOTE(Pause @ 2012 07 30, 21:14)
Neteko susidurt, kad nebutu skalbiankes
buna buna
QUOTE(Pause @ 2012 07 30, 23:14)
Neteko susidurt, kad nebutu skalbiankes, uztat niekaip nesuprantu is ko tos skalbyklos issilaiko Londone
kai as ieskojau, tai mazdaug 50/50 (tiesa, ne londonas, bet ir ne bendrabuciai, o normalus namai ar butai). Kartais raso, kad su visais baldais, o is foto idetu matosi, kad ten, kur skalbenka turi but - tuscia vieta
Ačiū visoms už komentarus
Aš ketinu į Londoną važiuot, kadangi čia esu susiradus mokslus mane dominančioj srity, tad turbūt reikėjo konkrečiai apie Londoną klaust, o ne apskritai apie UK Tikrai labai naudinga sužinot, kad visgi yra visaip. Bent jau žinosiu, kad reik pasidomėt, ar yra. Kadangi pažįstu žmonių (Lietuvoj), kurie nuomojasi butus be skalbimo mašinų, ir matau, kaip vargsta, tai nenoriu tokio rūpesčio pati
Dėl kalbos tai tikrai nuraminot, nes jau buvo kilus mintis, kad gal britus žymiai sunkiau suprasti.
Aš ketinu į Londoną važiuot, kadangi čia esu susiradus mokslus mane dominančioj srity, tad turbūt reikėjo konkrečiai apie Londoną klaust, o ne apskritai apie UK Tikrai labai naudinga sužinot, kad visgi yra visaip. Bent jau žinosiu, kad reik pasidomėt, ar yra. Kadangi pažįstu žmonių (Lietuvoj), kurie nuomojasi butus be skalbimo mašinų, ir matau, kaip vargsta, tai nenoriu tokio rūpesčio pati
Dėl kalbos tai tikrai nuraminot, nes jau buvo kilus mintis, kad gal britus žymiai sunkiau suprasti.
QUOTE(Wasara @ 2012 07 31, 19:55)
aš dėl britų mažiausiai jaudinčiaus, aiškai jie šneka, jei anglų moki neblogai. Man sudėtingiau buvo su visais atvykėliai, kurie realiai anglų moka prasčiau už tave, bet suprast nieko neina. Kaip paukštukai gieda Nors šiaip, problema su kalba tikrai mažiausia bėda, tau. mano nuomone
QUOTE(Wasara @ 2012 07 30, 14:34)
Sveikos,
Radau nemažai diskusijų dėl anglų kalbos. Gal kas yra gyvenę ir JAV, ir UK ir galėtų palyginti, kur sunkiau buvo persilaužti. Dėl kalbos man iki šiol buvo tik nedidelis nerimas, kad kelias pirmas dienas bus sunku, bet paskaičius, kad nemažai kam ir kelių mėnesių ar pusės metų prireikė, kilo visokių minčių Ar UK sunkiau persilaužti su anglų kalba nei JAV? Esu gyvenusi kelis mėnesius JAV ir niekada neturėjau problemų susišnekėt nei gyvai, nei telefonu. Dabar dėl darbo kiekvieną dieną angliškai bendrauju raštu, tenka ir telefonu tiek su britais, tiek su amerikiečiais pasikalbėt (kartais net ir 2-3 nakties prižadintai kokio amerikiečio, kuriam laiko skirtumai vienodai ).
Esu gyvenus JAV 6 metus ir dabar pusė metų kaip UK, taigis palyginimui galiu pasakyti tiek, kad jei moki kalbą, tai nesvarbu JAV ar UK vistiek susikalbėsi. Pradžiai kiek keista girdėti kitokią tarmę, bet suprasti tikrai nėra sunku. Mane pradžioje gąsdino ala manęs anglai nesupras, nes kalbu su amerikiečių akcentu...bull... Visi supranta, tiesa visi klausia ar aš iš JAV bet kol kas nebuvo nė karto, kad nesusikalbėtume tiek telefonu tiek gyvai, tad tikrai nebijok. Tiesiog yra žodžių, kurie skiriasi nuo JAV naudojamų terminų ir tiek, bet suprasti tikrai supranta Ir pati suprasi Jei nori save išbandyt, parsisiųsk iš linkomanijos vieną Big Brother seriją, ten tarmių maišalynė ir maždaug žinosi ko tikėtis UK Sėkmės