Įkraunama...
Įkraunama...

Išvažiavimas į UK

QUOTE(Alceste @ 2014 08 05, 14:30)
Sveikos  4u.gif

Gal kuri iš jūsų geriau išmano ES įstatymus.Šiuo metu gyvenu Italijoje ir čia turiu leidimą gyventi neribotam laikui.Ar su šiuo leidimu galėčiau gyventi ir Anglijoje?Suprantu, kad keistai skamba klausimas  unsure.gif

Permesso di soggiorno? Man niekada nereikejo jokio leidimo italijoj. Juk esam europos sajungoj
Atsakyti
Sveikutės, norėčiau pasidalinti viena realiai vykusia tragedija:

Kreipėmės į „SVARAS VEZA“ dėl naminio gyvūno (katino) pervežimo, tikėdamasi saugaus, patikimo ir sąžiningo vežimo, bet įvyko tragedija. verysad.gif

Spalio 23 d. 2014 m. po pietų, prieš perduodant į rankas vežėjui pervežimui iš Lietuvos į Angliją, katinas buvo apžiūrėtas veterinaro prieš pat išvežimą. Veterinaras išdavė pažymą, kad gyvūnas sveikas ir yra pasiruošęs pervežimui. Kartu su gyvūnu vežėjui buvo perduoti visi reikalingi dokumentai važiuojant per sienas.
Tą pačią dieną vakare gavome skambutį iš tos pačios įmonės, mums pranešė. Daugiau jokios išsamesnės informacijos nepasakė kaip jis mirė. Po įvykio penkių dienų bėgyje negalėjome gauti iš jų jokios informacijos kas gi nutiko kelionėje ir kur gyvūno kūnas.
Tos pačios dienos vakarą iš įmonės „SVARAS VEZA“ sulaukėme skambučio, kuriuo metu mums pranešė, kad katinas mirė. Daugiau jokios išsamesnės informacijos nepavyko gauti, net penkias dienas! Jie nesiteikė grąžinti, nei katino dokumentų, nei katino kūno.
Po penkių dienų ir daugybės skambučių šitai įmonei buvo grąžinti tik katino dokumentai. Po to, kai į policiją nunešėme pareiškimą, įmonės direktorius pranešė mums, kad katino kūnelis buvo išmestas įdėtas į maišą ir išmestas pakelės miške.
Po mūsų reikalavimų, begalės skambučių ir prašymų paaiškinti situaciją, iš direktoriaus sulaukėme tik pašaipų. Jam atrodė juokinga, kad mes prašėme grąžinti gyvūno kūną, kad veterinarai galėtų atlikti skrodimą ir nustatyti mirties priežastį.
Labai prašome, nelikite abejingi ir pasidalinkite šia informacija, kad kitiems nenutiktų panašios situacijos.
Taip pat prašome atsiliepti žmones, kurie buvo nukentėję nuo „SVARAS VEZA“ įmonės.
DĖKOJAME VISIEMS UŽ PAGALBĄ.
Atsakyti
o tai ka cia dar dalintis? nu pastipo tas katinas ir tiek. Tipo turejo lavona veziotis? biggrin.gif jei as buciau vaziavusi tada arba kokias desras buciau siuntusi, tai kaip tik kelciau skandala, kad nehigieniska lavonus veziot! ir siaip fuj!
O kad nustipo, tai nenuostabu. Numete kur i gala ir tiek, nei sertas, nei valgytintas, su visu narvu ant posukiu vartesi turbut... unsure.gif
Suprantu, kad pikta ir gaila, nu bet vistiek, ten tik katinas... O jei labai mylimas, tai kartu reikejo vaziuot, o ne paleist viena smile.gif
uzuojauta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(slastioonka @ 2014 10 29, 14:42)
Sveikutės, norėčiau pasidalinti viena realiai vykusia tragedija:

Kreipėmės į „SVARAS VEZA“ dėl naminio gyvūno (katino) pervežimo, tikėdamasi saugaus, patikimo ir sąžiningo vežimo, bet įvyko tragedija. verysad.gif

Spalio 23 d. 2014 m. po pietų, prieš perduodant į rankas vežėjui pervežimui iš Lietuvos į Angliją, katinas buvo apžiūrėtas veterinaro prieš pat išvežimą. Veterinaras išdavė pažymą, kad gyvūnas sveikas ir yra pasiruošęs pervežimui. Kartu su gyvūnu vežėjui buvo perduoti visi reikalingi dokumentai važiuojant per sienas.
Tą pačią dieną vakare gavome skambutį iš tos pačios įmonės, mums pranešė. Daugiau jokios išsamesnės informacijos nepasakė kaip jis mirė. Po įvykio penkių dienų bėgyje negalėjome gauti iš jų jokios informacijos kas gi nutiko kelionėje ir kur gyvūno kūnas.
Tos pačios dienos vakarą iš įmonės „SVARAS VEZA“ sulaukėme skambučio, kuriuo metu mums pranešė, kad katinas mirė. Daugiau jokios išsamesnės informacijos nepavyko gauti, net penkias dienas! Jie nesiteikė grąžinti, nei katino dokumentų, nei katino kūno.
Po penkių dienų ir daugybės skambučių šitai įmonei buvo grąžinti tik katino dokumentai. Po to, kai į policiją nunešėme pareiškimą,  įmonės direktorius pranešė mums, kad katino kūnelis buvo išmestas įdėtas į maišą ir išmestas pakelės miške.
Po mūsų reikalavimų, begalės skambučių ir prašymų paaiškinti situaciją, iš direktoriaus sulaukėme tik pašaipų. Jam atrodė juokinga, kad mes prašėme grąžinti gyvūno kūną, kad veterinarai galėtų atlikti skrodimą ir nustatyti mirties priežastį.
Labai prašome, nelikite abejingi ir pasidalinkite šia informacija, kad kitiems nenutiktų panašios situacijos.
Taip pat prašome atsiliepti žmones, kurie buvo nukentėję nuo „SVARAS VEZA“  įmonės.
DĖKOJAME VISIEMS UŽ PAGALBĄ.

Labai neprofesionalu. Gal kačiukas mirė ir dėl ne jų kaltės. Tačiau išmesti kūnelį nepasitarus su šeimininkais - visiškai nepriimtina. Pilnai sutinku su Jūsų argumentais bei suprantu Jūsų skausmą. Užuojauta. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

Gyvenimas pasisuko taip, kad mąstau apie emigraciją.
Gal patartumėte nuo ko pradėti? Agentūron kreiptis Lietuvoje? Ar ieškoti agentūros Anglijoj?
Norėčiau išvažiuoti iškart su abiem vaikais, vienas jau dirbantis pats, kitam reikės mokyklos ieškoti ...
Labai čia aš įsisvaigau? Gal patarimų kokių turit dėl agentūrų?
Atsakyti
Labai užjaučiu dėl jūsų katino. Žinokit, jie dažnai neatsargiai elgiasi, išleidžia palakstyti po mikriuką, kad nekniauktų... bet toks ciniškas požiūris nepateisinams - kas jie tokie, kad jums aiškintų, ar rūpintis dėl savo gyvūno! Nesuprantu tokio požiūrio, jie prisiima atsakomybę - jie ir atsako. Runkelių mentalitetas - pinigus už pervežimą nulupa, o paskui vaipoisi - ko čia pergyvena, juk tik katinas... Jei įmonė skelbiasi, kad užsiima augintinių gabenimu, jų atsakomybė užtikrinti gyvūno saugumą. LT labai mėgstama kaltinti nukentėjusiuosius, o ne reikalauti atsakomybės iš tų, kam ji priklauso.
"zvaigzdut" - jūsų vietoje paskaityčiau prieš rašydama. Visų pirma žodis "pastipo" čia visai nedera, antra - kas jūs tokia, kad kaip tie mikro vairuotojai aiškintumėte žmogui, kaip jis turi jaustis? ir dar aiškint, kaip gabent reikėjo. Žmogus pasidalino tuo, kas nutiko, kad kiti tokių netikėlių vežėjų paslaugomis nesinaudotų. Tik manau, reikėtų plačiau paskelbti, jie klientus kaži ar tik per SM susiranda. Aišku, nelaimė gali nutikti bet kam, tačiau toks ciniškas požiūris parodo, kad gyvūnams su jais keliauti nesaugu - ir turėtų būti atimta licencija.
Atsakyti
as nustipusiu gyvunu nemegeja bigsmile.gif
atsiprasau, jei uzgavau jausmus 4u.gif bet pranese, kad katinas mire. Cia tikrai butumet prase laikyt lavona mikruskej? doh.gif va del sito nesutinku schmoll.gif Gi ten neturi jokiu spec deziu (netikiu, kad turi g.gif ). tai kur ji veziot? po sedyne maise? prie tasiu su desrom? g.gif koks butu ne ciniskas poziuris? atvezt lavona, para mikruke pralaikyta? doh.gif cia jau butu normalu?
sorry uz OT
Atsakyti
QUOTE(Monaving @ 2014 11 08, 21:49)
Sveikos,

Gyvenimas pasisuko taip, kad mąstau apie emigraciją.
Gal patartumėte nuo ko pradėti? Agentūron kreiptis Lietuvoje? Ar ieškoti agentūros Anglijoj?
Norėčiau išvažiuoti iškart su abiem vaikais, vienas jau dirbantis pats, kitam reikės mokyklos ieškoti ...
Labai čia aš įsisvaigau? Gal patarimų kokių turit dėl agentūrų?

Neturit pažįstamų ar draugų užsienyje,pas ką paprašyti pagalbos? agentūromis Lietuvoje nepasitikėčiau 4u.gif turbūt Jūsų situacijoje, arba išleisčiau vyresnį vaiką arba važiuoti turėtumėt Jūs, nežinau, kas lengviau angliškai šneka, jog padidinti galimybės bent vienam būti įsidarbinus. smile.gif
Jeigu labai nežinote kaip ir ką pradėti, parašykit až, papasakosiu truputį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trecioji: 10 lapkričio 2014 - 06:00
QUOTE(trecioji @ 2014 11 10, 07:58)

Jeigu labai nežinote kaip ir ką pradėti, parašykit až, papasakosiu truputį  smile.gif

va kokiu dar sauniu zmoniu yra 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos. Norejau pasiteriauti del NIN, ar internetu imanoma uzsiregistruoti del gyvenamosios vietos patvirtinimo, nusiunciant drauges adresa? Tada jie atsiuncia laiska, ir as atvaziavusi su tuo laisku jau galiu eiti i job centre uzsiregsitruoti NIN ? Kaip viskas vyksta del insurance number ? nes girdejau labai ilgai apie menesi jo reikia laukti
Atsakyti
Sveikos mamos,
esu visiškai pasimetusi. Esame jauna šeima su dviem vaikais. Turime abudu darbus, būta. Pragyventi įmanoma. Bet pabuvojus Londone susizavejome miestų, galimybėmis. Esame čia jau daug ką pasiekė, bet niekaip nepalieka mintis gal ten bus dar geriau. Kaip jūs manitume ar verta rizikuoti.
Atsakyti
Labas mergaitės.

Kreipiuosi į Jus man labai svarbiu klausimu. Gal but kas nors susidūręs su tokia situacija, o jeigu ne- būčiau labai dėkinga ir už išsakytą nuomonę.

Situcija tokia: UK dabar jau gyvenu beveik metus laiko tačiau kai tik atsikrausčiau- turėjau sveikatos problemų dėl kurių teko atsigulti į ligoninę, kurioje prabuvau 3 dienas. Nieko rimto labai man nebuvo, tačiau gydytojai rekomendavo pagulėti keletą dienų ligoninėje. Prieš atsigulant ten aš pasidomėjau ar man suteiktas gydymas man bus nemokamas. Man , ten dirbusi seselė pasakė : " Taip, tik reikės atnešti savo ID, banko statmentą ir payslipą,kad moki NI. " Išėjus iš ligoninės aš iškarto pateikiau visus dokumentus ir paklausiau ar viskas yra tvarkoje? Man atsakė TAIP.
Dabar, prieš keletą dienų mano mama gavo sąskaitą į Lietuvą,kad aš esu skoloj 500 svarų Alpsta Aš nuėjau į ligoninę viską aiškintis ir man buvo pasakyta : " Taip, jūs privalote šitą sąskaitą apmokėti, nes kai patekote į ligoninę jūs čia gyvenote tik 2 mėnesius ir 3 savaites ir tokiu atveju jūs nesiskaitote kaip RESIDENT of UK,kad būti RESIDENT reikia prabūti 3 mėnesius" Kad aš čia gyvenu metus laiko, visą laiką be pertraukų dirbau ir mokėjau NI - nieko jiems nekeičia,kad manęs apie tai neiformavo seselė jiems taip pat neįdomu. Man buvo siųsta sąskaita prieš keletą mėnesių į mano seną gyvenamąją vietą, kurioje aš negyvenu dėl to sąskaitos ir nemačiau, o į Lietuvą jie sąskaitą man atsiuntė, nes pas mane ligoninės kortelėje buvo nurodytas Lietuvos adresas.

Ką manote apie šią situciją? Gal kam nors teko susidurti su panašiomis problemomis? Aš už mėnesio išvažiuoju jau į Lietuvą ir planuose grįžimo atgal nėra,tad man įdomu ar būtų kažkokių problemų Lietuvoje neapmokėjus šitos sąskaitos? Ar gali jie kaip nors per ligonių kasas mane susirasti ir išrašyti šitą sąskaitą? Man čia toks apsurdas ir tokia neteisybė atrodo.. Aš suprantu jeigu mane būtų informavę,kad mokėti gali reikėti- aš jokių pretenzijų neturėčiau, o čia.. Gal aš neturiu galimybių apmokėti tos sąskaitos ir net nebūčiau atsigulusi į ligoninę tokiu atveju.

Labai būsiu dėkinga už jūsų atsakymus.
Atsakyti