Įkraunama...
Įkraunama...

Išvažiavimas į UK

QUOTE(Edgolė @ 2014 08 05, 16:08)
g.gif o tai nuo kada mums reikia leidimo norint gyvent Uk? g.gif praejo juk tie laikai kai lietuviai buvo cia nelegalai  smile.gif

Tada paklausiu taip.Jei noriu visam laikui likti UK ir noriu turėti šios šalies dokumentus, man būtina turėti oficialų darbą, darbo sutartį?Nes man bent čia Italijoje prašė atnešti darbo sutartį, kad gaučiau tokį popiergalį (leidimą gyventi Italijoje).
Atsakyti
Labukas,
Papuoleme i labai keblia situacija cia anglijoje. Vykome pas giminaicius kurie prizadejo priimti mus visus su vaikais ir su kate. Dziaugemes be proto, kol nuvazeve pamateme, kad viskas vyksta ne taip kaip noretusi. Po savaites mus ismete lauk. Gyvenome Milton Keyne. Susikrove daiktus siandien atsidureme Londone, bet cia turime kur pernakvoti tik 1 nakti, rytoj jau teks isvykti. Labai laukiu jusu patarimu kur mums surasti kur apsistoti, bent jau laikinai. Dekoju uz bet kokia jusu pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gotica @ 2014 08 13, 01:38)
Labukas,
Papuoleme i labai keblia situacija cia anglijoje. Vykome pas giminaicius kurie prizadejo priimti mus visus su vaikais ir su kate. Dziaugemes be proto, kol nuvazeve pamateme, kad viskas vyksta ne taip kaip noretusi. Po savaites mus ismete lauk. Gyvenome Milton Keyne. Susikrove daiktus siandien atsidureme Londone, bet cia turime kur pernakvoti tik 1 nakti, rytoj jau teks isvykti. Labai laukiu jusu patarimu kur mums surasti kur apsistoti, bent jau laikinai. Dekoju uz bet kokia jusu pagalba  4u.gif

nu tai hosteliai, viesbuciai, o kas belieka...
Atsakyti
QUOTE(gotica @ 2014 08 12, 22:38)
Labukas,
Papuoleme i labai keblia situacija cia anglijoje. Vykome pas giminaicius kurie prizadejo priimti mus visus su vaikais ir su kate. Dziaugemes be proto, kol nuvazeve pamateme, kad viskas vyksta ne taip kaip noretusi. Po savaites mus ismete lauk. Gyvenome Milton Keyne. Susikrove daiktus siandien atsidureme Londone, bet cia turime kur pernakvoti tik 1 nakti, rytoj jau teks isvykti. Labai laukiu jusu patarimu kur mums surasti kur apsistoti, bent jau laikinai. Dekoju uz bet kokia jusu pagalba  4u.gif

ieskoti skelbimu ir issinuomoti kambari
Atsakyti
QUOTE(gotica @ 2014 08 12, 23:38)
Labukas,

Reikejo kreiptis i konsula tam paciam milton keynes
Papildyta:
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2014 08 01, 12:30)
Jau kaip ir susiderinom dėl kambariuko. Tik va vėl klausimas- jei mokėsiu, tarkim, mėnesiui, ar dviem į priekį, ar šeimininkai ( privatūs asmenys, ne per firmą) išrašo kokį popieriuką ( sutartį, ar šiaip pakvitavimą), kaip įrodymą, kad pinigus gavo? Ar įprasta UK tokio dalyko prašyti? Gal ten užtenka žodinio susitarimo ( pvz. taip yra norvegijoje- žodinė sutartis turi tokią pačią galią, kaip ir rašytinė)?
Ir dar. Skaičiau, kad atvykus reikia gauti Gyvenamosios vietos patvirtinimą
(Proof of adress). Ar tam reikalui šeimininkai turi išduoti kokį popieriuką, kad gyvena pas juos? ir ar galit smulkiau paaiškinti, kaip tai daroma, nes nelabai supratau:
"Tik atvykus į Didžiąją Britaniją reiktų kuo greičiau įsigyti gyvenamosios vietos patvirtinimą – dokumentą, pažymėjimą ar kvitą, kuriame būtų nurodytas jūsų vardas ir adresas. Dažniausiai kaip gyvenamosios vietos patvirtinimai yra naudojami komunalinių paslaugų kvitai (angl. Bill), laikinos ar paprastos britiškos teisės (lietuviškas teises į britiškas pasikeisti kainuoja kelios dešimtys svarų), laiškai iš valstybinių įstaigų."
http://www.anglija.l..._zingsniai.html

Jei tik atvykęs, tai jokių kvitų, laiškų ir tuo labiau britiškų teisių neturės... schmoll.gif

Tam kartui uztektu banko isklotines arba laisko is seimininko,kad tikrai ten gyvena.
Savo apsaugai isigykit sasiuvinuka kur rasysit sumoketa suma,data ir uz kuri men sumoketa bei duokit pasirasyt seimininkui

QUOTE(Alceste @ 2014 08 05, 13:30)
Sveikos  4u.gif

Gal kuri iš jūsų geriau išmano ES įstatymus.Šiuo metu gyvenu Italijoje ir čia turiu leidimą gyventi neribotam laikui.Ar su šiuo leidimu galėčiau gyventi ir Anglijoje?Suprantu, kad keistai skamba klausimas  unsure.gif

Jei esat lietuvos piliete-leidimo nereikia

QUOTE(Alceste @ 2014 08 11, 14:50)
Tada paklausiu taip.Jei noriu visam laikui likti UK ir noriu turėti šios šalies dokumentus, man būtina turėti oficialų darbą, darbo sutartį?Nes man bent čia Italijoje prašė atnešti darbo sutartį, kad gaučiau tokį popiergalį (leidimą gyventi Italijoje).

Salies dokumentus jus galit prasyt isduot tik isgyvenus uk 5 metus.leidimo gyventi Uk lietuviams nereikia.
Atsakyti
Sveikos,

norejau paklausti ar kuri nors turejote sunkumu su isvaziavimu i UK, kai vyras ne ES pilietis (jau turintis laikinaji leidima gyventi Lietuvoje)? Zinau, kad pakankamai sunku gauti viza, bet ar realu? Buciau dekinga uz bet kokia info arba patarimus, nes kiek pasiknisome patys, tai prognozes siaip sau, o sugalvojome, kad gal nebloga mintis butu pagyventi svetur.
Atsakyti
Sveikos merginos,
norėčiau paklausti apie jūsų persikraustymo patirtį..
mano situacija tokia, kad tikėtina persikraustysiu į UK, kitą mėn. važiuoju apsižiūrėt, ar norėsiu/galėsiu ten gyventi ir jei taip, nuo naujų metų planuojamas jau persikraustymas. MB ten gyvena jau kokius 5 metus, bet gyvena darbo išskirtame kambariuke, baldai buvo, daiktų kaip vyras per daug neturi. Jei aš sutikčiau kraustytis, tai aišku ieškotume atskiro buto ar namo. Ir čia prasideda klausimai.. jo vietovėje, kiek žiūrėjau butus, beveik visi be baldų. Aš LT gyvenu nuomojamame bute ir beveik visus baldus turiu savo, o ir daiktu - kaip mergina, per 6 metus gyvenimo nuomojamam bute turiu labai daug. Vat ir klausimas, kas labiau apsimoka, viską vežtis ten iš Lt (spinta, lova, kiti baldai, indai) ar pirktis vietoje. Lietuvoje net nelabai turiu kur tuos daiktus saugoti, o išmesti visko nenoriu. Mokėti už du nuomojamus butus (viena LT kita UK) manau irgi nelogiška, nors ir dažnokai grįštume..
Ar kurį nors iš Jūsų vežėtes savo "turtus" į UK ir kiek jums tai maždaug kainavo? (kiek bandau ieškotis info apie kainas, tai nieko nerandu sad.gif )
bučiau labai dėkinga už info 4u.gif
Atsakyti
kadangi liko gana daug laiko iki išvažiavimo į UK visam jei patiks, gal vertėtų pamėginti parduoti baldus? mano akim žiūrint neapsimoka jų temptis į UK, čia jie nėra brangūs, ypač kiek jų tereikia butui...
Atsakyti
QUOTE(Prietarai @ 2014 09 30, 01:22)
kadangi liko gana daug laiko iki išvažiavimo į UK visam jei patiks, gal vertėtų pamėginti parduoti baldus? mano akim žiūrint neapsimoka jų temptis į UK, čia jie nėra brangūs, ypač kiek jų tereikia butui...

drinks_cheers.gif

gal kazkas turi info apie mano klausima auksciau..?
Atsakyti
Maggie, kreipkitės tiesiai į pervežėjus ir pasakys kainą. Aš vežiausi į UK daug daiktų, kiekviena tašė (didelė) kainavo po 100 LT. Gal ir apsimoka siųstis į Angliją, jei nebereikės, vietoje parduosite. Bet čia yra ir naudotų baldų parduotuvės, tiesa, kainų nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Layla @ 2014 09 29, 18:06)
Sveikos merginos,
norėčiau paklausti apie jūsų persikraustymo patirtį..
mano situacija tokia, kad tikėtina persikraustysiu į UK, kitą mėn. važiuoju apsižiūrėt, ar norėsiu/galėsiu ten gyventi ir jei taip, nuo naujų metų planuojamas jau persikraustymas. MB ten gyvena jau kokius 5 metus, bet gyvena darbo išskirtame kambariuke, baldai buvo, daiktų kaip vyras per daug neturi. Jei aš sutikčiau kraustytis, tai aišku ieškotume atskiro buto ar namo. Ir čia prasideda klausimai.. jo vietovėje, kiek žiūrėjau butus, beveik visi be baldų. Aš LT gyvenu nuomojamame bute ir beveik visus baldus turiu savo, o ir daiktu - kaip mergina, per 6 metus gyvenimo nuomojamam bute turiu labai daug. Vat ir klausimas, kas labiau apsimoka, viską vežtis ten iš Lt (spinta, lova, kiti baldai, indai) ar pirktis vietoje. Lietuvoje net nelabai turiu kur tuos daiktus saugoti, o išmesti visko nenoriu. Mokėti už du nuomojamus butus (viena LT kita UK) manau irgi nelogiška, nors ir dažnokai grįštume..
Ar kurį nors iš Jūsų vežėtes savo "turtus" į UK ir kiek jums tai maždaug kainavo? (kiek bandau ieškotis info apie kainas, tai nieko nerandu sad.gif )
bučiau labai dėkinga už info  4u.gif

Sveika, mes baldu nesivezem is LT. Pirkom naudotus baldus, tiesiog reikia kasdien ziurineti skelbimus, daugelis pigiai parduoda.
Atsakyti
sveika, mes irgi nesivezem baldu, pirkom cia is ikejos ir ebuy, gan nebrangiai. nes naudotu bijau pirkti, kad kokiu 'dovaneliu' nebutu, nesakau kad visada, bet gali pasitaikyt.
O vezeju klausiau ana savaite 300lt uz kubini metra m3 baldai is lt. o siuntiniai kaip ir buvo nuo 20-40svaru (100lt-160lt) priklausomai nuo dydzio, svorio, vietos is kur ir kur, ir aisku vezejo 4u.gif
Papildyta:
pamirsau paminet, kad jei namo is karto nepirksite, labai daug kur su baldais buna namu ir butu nuoma 4u.gif
Atsakyti