QUOTE |
Tai jai labai dideli skausmai, jau tris kartus keite stenta - ten toki vamzdeli ikisa iki inksto. Bet ar tai jos organizmas to stento nepriima, ar gydytojai gerai neideda, kas cia zino.. Tai jai susidaro inkste visokie kresuliai, temperatura pakyla labai auksta, paguldo i ligonine, tada padaro praplovimus (sake, ju metu visa laika verkia is skausmo), ir ideda nauja stenta, kuris laiko tik dvi savaites... |
Tai va. Jau sitai mano draugei kita savaite nusimato gimdymas, per savaitgali liepe susiruosti ir vel atvaziuoti i ligonine. Ji vargsiuke is ligonines taip ir neiseina... Greit jos kancios baigsis, nes pagimdzius viskas susitvarko . Tai jai gydytojai pasake, kad ji vos neprarado savo inksto, buvo isisukusios kazkokios bjaurios bacilos, kurios galejo suardyti placenta bei sugadinti vaisiaus vandenis. Bet dabar si bacila nebesidaugina. Ji gulejo Antakalnyje, nuolat state laselines i vena su kazkokiais vaistais-antibiotikais.
Laukiu nesulaukiu jos
Desimties metu gulejau ligoninej del abieju inkstu uzdegimo (rodos pielonefritas vadinasi), daugiau pasikartojes nebuvo, bet profilaktiskai pasitikrinti reikia mazdaug kas metus. Gydytoja patare gerti medetku arba petrazoliu arbateles (kai ligonineje gulejau dar ir meskauogiu lapu geriau, nors ir labai karti, bet uz anas dvi man kazkodel skaniau buvo), aisku nelabai as jas geriu Stengiuosi nesusalt koju, nesedet ant zemes ar betono. Bet norejau paklausti, ar didele tikimybe, kad daugiau nei 12 metu nepasirodes uzdegimas vel pasireiks butent nestumo metu?
Sveikos, noriu pasiklausti ar juosmens, o gal inkstu skausmas 15 nestumo savaite, normalu?
QUOTE(Nerissan @ 2006 02 08, 09:33)
Sveikos, noriu pasiklausti ar juosmens, o gal inkstu skausmas 15 nestumo savaite, normalu?
Ir man tas pats klausimas iškilo.Kai pasiskundžiau savo gydytojai, nieko negalėjo pasakyti, nes šlapimo tyrimai buvo geri (o jie iš karto parodo inkstų uždegimą ir kitas bakterijas). Visa laimė, kad man tik dieną paskaudėjo, bet jei tau skausmas tęsiasi, kreipkis į savo gydytoją.
QUOTE(Nerissan @ 2006 02 08, 09:33)
Būtent 16-20 nėštumo savaitėm(na bent jau man taip sakė gydytoja) padidėja rizika susirgti inkstų uždegimų(neklausk kodėl, neatsakysiu ), tad reikėtų kreiptis pas savo gydytoją ir prašyt padaryti šlapimo tyrimą, na o jei jis geras, tai vis tik galėsi pasiklaust gydytojos nuo ko tai galėtų būti. Aš kai buvau , net 4 kartus pielonefritu sirgau.
tad jei skauda jau ne pirma diena - kuo greičiau pas gydytoją, nes vėliau gali tekt leidžiamais antibiotikais gydytis - ko niekam nelinkėčiau
Man dar gydytoja sakė, kad tokiu nėštumo metu pradeda sparčiai augti gimda, ir kaip tik pasiekia inkstus, tai apie mėnesį gali pavarginti duriantys skausmai
ir man skaudejo desinej pusej nugara, gydytoja nustate inksto hidronefroze - tipo jis nepraleidzia skysciu ir visas brudas nepasisalina kaupiasi mano organizme...labai biijau kad tai nepakenktu mano leliukui
Man taip pat buvo problemu su inkstu desniu, bet siek tiek veliau apie 20 savaite prasidejo. Skausmas pereidavo ir i nugara, uzeidavo priepuoliai, kad negaledavau kenteti. Tyrimai uzdegimu umiu nerode, todel nors ir gulint ligoninej man daktarai negalejo niekaip pasakyti kas yra ir padeti. Veliau issiaiskinau diagnoze tik po 4 savaiciu, nuejusi i MDC. Ten su vidaus organu echoskopu nustate, kad mano mazyle man su galvyte spaude inksto takus pro kuriuos valydavosi tas inkstas. Del sios priezasties inkstas tindavo ir sukeldavo sitoki nezmoniska skausma. Mazdaug apie 25 savaite vaikelis pakeite pozicija ir visi skausmai liovesi O iki tol tiesiog teko gerti daug skysciu ir kenteti.
QUOTE(vaidele @ 2006 07 21, 19:47)
Man taip pat buvo problemu su inkstu desniu, bet siek tiek veliau apie 20 savaite prasidejo. Skausmas pereidavo ir i nugara, uzeidavo priepuoliai, kad negaledavau kenteti. Tyrimai uzdegimu umiu nerode, todel nors ir gulint ligoninej man daktarai negalejo niekaip pasakyti kas yra ir padeti. Veliau issiaiskinau diagnoze tik po 4 savaiciu, nuejusi i MDC. Ten su vidaus organu echoskopu nustate, kad mano mazyle man su galvyte spaude inksto takus pro kuriuos valydavosi tas inkstas. Del sios priezasties inkstas tindavo ir sukeldavo sitoki nezmoniska skausma. Mazdaug apie 25 savaite vaikelis pakeite pozicija ir visi skausmai liovesi O iki tol tiesiog teko gerti daug skysciu ir kenteti.
Man buvo lygiai ta pati problema, tik laimei is karto pakliuvau pas gydytoja, kuris padare echoskopija ir is karto nustate diagnoze. Israse pagert Urispas tabletikiu. Jos nekenkia vaikeliui ir skausmus nueme
Man irgi su inkstais buvo problemų, leliukas spaudė inkstą, bet man statė stentą, iš inksto į šlapimtakį . Pirmą kartą stentas buvo iškritęs, reikėjo naują statyt O skausmas tai tikrai nežmoniškas .
Po gimdymo daznai sukyla auksta temperatura, nes staigiau yra netenkama daug skysciu . .. Man taip irgi buvo
kai buvau 7 men pradejau ziauriai kauptis skysciai. staigiai svoris didejo, skaiciavau. paskui viena diena uzejo ziaurus skausmas nugaroj, pilvo apacioj, po pasipisiojimo kraujavau
nulekiau i ligonine, ciut i gimdykla neissiunte. po tyrimu pamate, kad problemos su inkstais. padare paseli, viskas gerai, isleido is ligonines, tik liepe dar nueit pasitikrinti ir pas save.
va cia as ka prisinervavau
nusiunte gydytoja pasidaryti echoskopijos, nes vel prasidejo kraujas, skausmas ir t.t. po echoskopijos gydytojas echoskopuotojas pareiske, kad problemos ziaurios su inkstais, jie padideje, kad vaikas gims su pazeistais smegenimis (pylimo poliklinika). as vos neisprotejau. staigiai man puske parekomendavo Kamarauska. labai dziaugiuosi, kad jis kazkaip greitai prieme. pridare tyrimu ir ... israse ... pady care
paklause, kiek priaugau, sakau "daug". tai ko tu nori?
inkstai apkrauti, vaikas didziulis, inkstai padideje. o kadangi pas mane akmenlige, vis uzspaudzia man akmenuka, jis pasistumia. todel ir skausmai, ir kraujavimas.
as tam echoskopuotojui gyvenime neatleisiu, nes ciut nepagimdziau poliklinikoj. pasigavo ginekologe, pridave raminamu.
nuo dabar kreipiuosi tik i GERUS GYDYTOJUS
aciu Kamarauskui, nes jis man sugrazino gyvenimo dziausma ir ramu kudikio laukima.kuo puikiausiai jauciausi likusius 2 menesius, nors pries tai teko kelis kartus guleti ligonineje.
Papildyta:
nu rimtai
man tempa laikesi savaite (virs 38), o grizus namo jau sveriau 13ckg maziau
nulekiau i ligonine, ciut i gimdykla neissiunte. po tyrimu pamate, kad problemos su inkstais. padare paseli, viskas gerai, isleido is ligonines, tik liepe dar nueit pasitikrinti ir pas save.
va cia as ka prisinervavau
nusiunte gydytoja pasidaryti echoskopijos, nes vel prasidejo kraujas, skausmas ir t.t. po echoskopijos gydytojas echoskopuotojas pareiske, kad problemos ziaurios su inkstais, jie padideje, kad vaikas gims su pazeistais smegenimis (pylimo poliklinika). as vos neisprotejau. staigiai man puske parekomendavo Kamarauska. labai dziaugiuosi, kad jis kazkaip greitai prieme. pridare tyrimu ir ... israse ... pady care
paklause, kiek priaugau, sakau "daug". tai ko tu nori?
inkstai apkrauti, vaikas didziulis, inkstai padideje. o kadangi pas mane akmenlige, vis uzspaudzia man akmenuka, jis pasistumia. todel ir skausmai, ir kraujavimas.
as tam echoskopuotojui gyvenime neatleisiu, nes ciut nepagimdziau poliklinikoj. pasigavo ginekologe, pridave raminamu.
nuo dabar kreipiuosi tik i GERUS GYDYTOJUS
aciu Kamarauskui, nes jis man sugrazino gyvenimo dziausma ir ramu kudikio laukima.kuo puikiausiai jauciausi likusius 2 menesius, nors pries tai teko kelis kartus guleti ligonineje.
Papildyta:
QUOTE(Ručike @ 2007 08 29, 15:19)
Po gimdymo daznai sukyla auksta temperatura, nes staigiau yra netenkama daug skysciu . .. Man taip irgi buvo
nu rimtai
man tempa laikesi savaite (virs 38), o grizus namo jau sveriau 13ckg maziau