Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir inkstai: komplikacijos

Labas visoms, norejau paklausti, gal is Jusu kuriai nors buvo nestumo metu inkstu komplikacijos?? Mano geriausia drauge leliuko pagal grafika turetu sulaukti rugpjucio pabaigoje clap_1.gif , bet vargsiuke del inkstu kankinasi ir fiziskai, ir psichiskai.. sad.gif Mat nuo nestumo jai vienas inkstas sustreikavo - nebepaveza padidejusio kruvio. Gydytojas sake, kad tokia komplikacija buna tik 2-3 proc. nesciu moteru.
Tai jai labai dideli skausmai, jau tris kartus keite stenta sad.gif - ten toki vamzdeli ikisa iki inksto. Bet ar tai jos organizmas to stento nepriima, ar gydytojai gerai neideda, kas cia zino.. Tai jai susidaro inkste visokie kresuliai, temperatura pakyla labai auksta, paguldo i ligonine, tada padaro praplovimus (sake, ju metu visa laika verkia is skausmo), ir ideda nauja stenta, kuris laiko tik dvi savaites... sad.gif
Ji labai pergyvena, kad leidziami vaistai nepakenktu leliukui, o dar tie baisus skausmai. Gydytojai jai neleidzia vaikcioti, liepia kuo daugiau guleti lovoje. Jai ir slapintis skausminga, ir kraujais buna, dar tam vaikeliui tas stentas nepatinka - paspardo..
Tai gydytojai kalba, kad turbut bus prieslaikinis ir cezaris, nors ji labai noretu mazyli isnesioti iki galo ir pagimdyti naturaliai.. Dar bijo, kad inkstas ir po gimdymo gali neatsistatyti...
Tiesa, ji vaikysteje vienakart gulejo ligonineje del inkstu..
Atsakyti
BUNA TOKIOS KOMPLIKACIJOS, BET PAS TAVO DRAUGE JAU GANA DIDELES , GALIU PASAKYTI TIK TIEK , KAD TIKRAI TEGUL DABAR NUSITEIKIA CEZARIUI NES DAKTARAI JEI NELEIS GIMDYTI PACIAI, PER DAUG RIZIKOS.
MANO SESUO VISA NESTUMA KAMAVOSI SU INKSTAIS , BET TAIP TOLI NEBUVO UZEJA, O PO GIMDYMO, T.Y. PO CEZARIO VISKAS JAU SUSITVARKE IR JOKIU PROBLEMU NELIKO.
NEZINAU AR JI VILNIUJE, JEI TAIP TAI SIULAU APSILANKYTI ANTAKALNIO LIGONINEJA, SESUO TEN LANKESI DAKTARI PAPUOLE LABAI SAUNUS.
DRAUGEI PASAKYK, KAD LABAI NESINERVINTU NES VAISTAI YRA PATS BAISIAUSIAS PERIODAS PIRMAS TRIMESTRAS, VELIAU JAU NERA TOKIE BAISUS VAIKUCIUI.
Atsakyti
Nu, Enigma, as jai ta ir sakiau, kad vaistai daugiau leliuka veikia pradzioj nestumo.. Bet zinai, kiekviena mama del savo vaiko jaudinasi, ir sakyk ne sakes... O ji gyvena Vilniuje ir lankosi Antakalnio ligonineje.
Atsakyti
Sveikos, is tikruju tokios komplikacijos gana retos, bet jos buna... pati turiu problemu su inkstais nuo vaikystes, taciau jos ne tokio masto, ir tai mane parspejo, kad tureciau pastoti naksciua, kol liga dar nera labai toli pazengusi...
Vaostu vartojimas pavojingiausias pirmame nestumo trimestre, kuomet vystosi mazuliuko organai ir audiniai. kai nestumas didesnis, pavojus palaipsniui mazeja. Zinoma, vaistai nera gerai, bet ju zalingas poveikis bus mazesnis, nei pacios ligos, jei jos negydyti. o kas liecia cezari... Tikrai tokiu atveju pasirenkamas toks variantas. taip bus mazesnis pavojus ir mamai ir jos leliukui. Svarbiausia tokioj situacijoj pasitiket savo gydytojais.
Stiprybes visom nesiojanciom leliukus ir kovojanciom su ligom wub.gif
Atsakyti
QUOTE (ekojura @ 2004 07 09, 11:28)
Nu, Enigma, as jai ta ir sakiau, kad vaistai daugiau leliuka veikia pradzioj nestumo.. Bet zinai, kiekviena mama del savo vaiko jaudinasi, ir sakyk ne sakes... O ji gyvena Vilniuje ir lankosi Antakalnio ligonineje.

TAI MANAU, KAD DABAR TURI TIK PATI MAZIAU JAUDINTIS NES NUO NERVU VISOS LIGOS,, KUO DAUGIAU TEGUL ILSISSI IR BUNA RAMI, AISKU LENGVA MAN SAKYTI, BET BUTENT JI DABAR TURI GALVOTI APIE MAZIUKA, TIKIUOSI JOS LIGOS PASIBAIGS SU NESTUMU, BUNA IR TAIP... wink.gif
Atsakyti
Pries nestuma ji dirbo vienoj architekturos imoneje, kurioje nebuvo tualeto, tai vargsiuke kentedavo, per pertrauka i kavine kokia ar pas drauge nubegdavo. Matyt, ir tai buvo ne i gera inkstams...
Atsakyti
Sveikos
Paskaiciau apie tas problemas del inkstu ir neramu pasidare. Kazko 3 diena skauda desini sona, kaip tik toje vietoje kur yra inkstas. Niekada neturejau jokiu problemu su inkstais, bet dabar issigandau. Uz 2 savaciu turiu eiti pas savo gydytoja (ji turi mane apziureti, kai bus 24 sav. nestumas). Gal eiti anksciau, nelaukti kol tos 2 savaites praeis? Gal kas zinote, ar slapimo tyrimas gali parodyti ar su inkstais viskas gerai?
Atsakyti
Germante, pasidaryk slapimo tyrima, ant jo viskas matosi kaip ant delno. Pries savaite as turejau problemu su desiniu inkstu, tai buvo inkstu uzdegimas. Manau, kad ir tau bus tas nesciuju desiniojo inksto uzdegimas. Bet labai nepergyvenk, jei gydysieji, viskas bus ok.
Teko net antibijotiku pagert (Ospamox, nes jie nekenkia 2.gif ).Gali pasidarius tyrima pabandyt is pradziu pagert zolinio preparato Urosept, po 2tab./3k.Man padejo, dabar mano slapimo tyrimas thumbup.gif
Atsakyti
Aciu Dovute smile.gif Siandien pirma diena per tas 3 dienas is viso neskaudejo. Jei taip ir toliau, tai pratempsiu dar tas 2 savaiteles, o jau kai paskui pas gydytoja eisiu, butinai paprasysiu kad padarytu slapimo tyrima.
Atsakyti
Sveikos,
Kadangi man paciai buvo kile siokiu tokiu problemu del inkstu, tai lankiausi pas specialistus ir stai ka pavyko suzinoti.
Inkstu hidronfroze (t.y. kai auganti gimda uzspaudzia slapimtakius ir sutrikdo normalu slapimo nutekejima i slapimo pusle) nesciosioms pasitaiko gan daznai, bet ji gali ir netureti joku simptomu. Dazniausiai yra uzpaudziamas desinysis slapimtakis ir ypac tai budinga paskutiniame nestumo trimestre. Tai nera labai pavojinga, nes pagimdzius dazniausiai viskas atsistato i savo vietas. Rizka tik tame, kad blogiau nutekant slapimui, gali atsirasti šlapimo organu infekcija.
Reiktu reguliariai kartoti slapimo tyrimus ir neblogai pasidaryti inkstu echoskopija.

Man bukas skausmas nugaroje is desines atsirado apie 22 nestumo savaite, bet po poros dienu liovesi, daugiau nesikartojo (dabar- 39 nestumo savaites...). Bet slapimo tyrimai rode uzdegima, tad teko isgerti antibiotiku kursa. Siuo metu viskas OK.
Sekmes. Bukit sveikos ir laimingos! smile.gif
Atsakyti
Man labai lengva forma streikuoja inkstai, tai daktaras liepe gerti petrazoliu arbatos, taip padesite dirbti inkstams ir uzbegsite didesniems nestumo metu atsirandantiems negalavimams uz akiu del inkstu.
Atsakyti
Padeda toks pratimukas, keturpėsčiom pastovėkit, galit knygą paskaityti, rankas per alkūnes galima sulenkti, kad lengviau būtų. Taip stovint pagerėja nutekėjimas iš inkstų ir skausmas aprimsta. O dėl tų žolinių preparatų: negerkit jei gydytojas nepaskyrė, jums priklauso visapusiška priežiūra tai nesigydykit pačios. Ir spaudimą būtina sekti, jei yra problemų su inkstais
Atsakyti