Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(buurbuulis @ 2012 06 15, 12:54)
Nežinau, kur Jūs dirbote, bet kur teko dirbti man, kaip pardavėjai ir kitur, kaip parduotuvės aukštesniose parduotuvėse, tai darbuotojams būdavo duodama ne viena pora uniformos. ....

Ten, kur dirbau as, duodavo tik virsutine dali - kelnemis reikejo pasirupinti pacioms. Bet marskineliai budavo vieni ir juos duodavo naujus mazdaug kas 1,5 metu ax.gif Dar duodavo avalyne, tai batu pora metams budavo.
Atsakyti
aš dirbau iki parduotuvej tai viena syk dirbau žusies skyriuje ten buvo uniforma: balta apatine maike su maža emblema "iki" ant viršaus prijuoste ir žalios kelnes kelnes trim dydžiais per dideles buvo nes kitos buvo kaip bridžai, jei po prijuoste pasmimaudavau savo balta maikute (sukirpimas toks pat kaip uniformines tik nera iki ženkliuko ant dešines puses kuris per prijuoste nesimatydavo) tai šefai visada pykdavo nes prijuoste tik darbo vietoj dedavausi tai jie matydavo ar maikute uniformine ar ne klientai nematydavo jokio skirtumo. apie balagano daryma ir ejima i darba su raudonom vietoj žaliu kelniu nekalbu kalbu apie tas trim dydžiais per dideles kelnes nunešti pas siuveja ir pataisyti iki mano dydžio man neleido o tuo laiku viena nesiklausus taip padare tai gavo griešta ispejima ir premijas nueme trims menesiams. tai ar tik man atrodo kad tokius prisitaikymus turetu leisti ar tai jau balaganas?
nekalbu apie visiškai kitokiu rubu devejima kalbu tik apie prisitaikyma sau to kas yra

maximos kasose sedi pardavejos su baltais marškinukais ir kažkokiu rubu ant viršaus o tai ar butina kad tie marškinukai butu maišai juk galima juos ir paliemenuotus truputi detis.

bet vist tiek matau, kad jums iki galo nesugebu paaiškinti tai ka noriu pasakyti doh.gif
Atsakyti
Pardaviau Maximai kažkada vasaras, tai manau, galiu pasisakyt biggrin.gif

Savitre, kaip įsivaizduojate Maxima turėtų įliemenuoti uniforminius marškinius, taip, kad tiktų keletui tūkstančių visos Lietuvos parduotuvėse dirbančių moterų? Dedasi prijuostė ant viršaus, tai ten su ja gali reguliuotis kiek nori - gali būti maišu, gali iki skruzdės susiveržti. O ir šiaip - prekybcentriuose uniforma pritaikyta fiziniam darbui, su ofisiniais marškinukais dėžių nepakilnosi ir lentynų neprikrausi. Leidimas darbuotojams rengtis savo marškinius vėl padarytų betvarkę - vienas būtų baltas, kitas - raštuotas, trečias - apskritai gėlėtas. Va, pagal uniformos atitikimą spalviniam tipui galima rinktis būsimą darbą, jei jau iki uniformos gilinamasi biggrin.gif

Šiuo metu mano darbas valstybinis, bet aprangos kodo nėra jokio, nors su kolegėmis pasvarstome, jog būtų visai neblogai - išsiskirtume iš mūsų klientų - būtų iškart aišku, į ką kreiptis, stilius bendras darbovietės būtų rimtesnis ir atkristų pagrindinė daugumos moterų rytinė bėda - ką rengtis biggrin.gif
Atsakyti
O as galiu pasakyti kodel neleidzia pasisiaurint. Juk kai iseina zmogus is darbo tai rubai kitam lieka. Nekalbu apie zmones, kurie daug metu ten dirba. Bet pvz atejo vasaros sezonui kokia kuda studente. Na rubas jai tai maisas, bet ji po keliu menesiu iseis ir ateis i jos vieta nebutinai kuda moteris ir gaus ta pati drabuzi, universalaus dydzio smile.gif Gal dabar kitaip, bet seniau tikrai duodavo jau ir nesiotus rubus 4u.gif
Atsakyti
savitre
Aš prilyginau griežtą dress kodą uniformai, visai neturėjau omenį tikros uniformos. O tai kad tektų rengtis pagal nusistovėjusius stereotipus, bet lyg ir kaip nori, man tik apsunkintų gyvenimą. Būtų paprasčiau kada aiškiai apibrėžta ką galima rengtis, kokios spalvos ir t.t., net ir uniforma jai dėvėčiau nebūtų jokio didesnio diskomforto. Nes man diskomfortas jau švarkelį būtų dėvėt kasdien, nes niekada jo nesirinkčiau savo noru.
Jai manote kad kitų oficialių uniformuotų nekankina panašios jūsų išvardintos bėdos, tai klystate. Valstybinė uniforma (neminėsiu specialybės, bet ten privalu kasdiena dėvėti uniformą su antpečiais), irgi duoda ne en vienetų, sijonai maišai, kelnės išvis total košmar... moterys taisosi pagal save, bet kai būna patikrinimas tada griežtai uniforma... dzin kad baisi, dzin kad netinka... ir kad karšta su ja sedėti prikaitusioje nevedinamoje patalpoje. Čia jau klausimas ne apie uniformą, bet apie normalų požiūrį į darbuotoją (tarkim papigiai pasiuva sintetinius švarkelius, ir šusk tu su juo išsišiepus).
Dar klausimas... darbininkų (statybininkų, elektrikų ir pan.) "robos" uniformos? nes lyg minėjot, kad suprantat kada reikia dėvėti atitinkamus rūbus pagal darbo sąlygas. (bet šiaip uniforma tai man šiek tiek kita prasmė) Jai taip, tai geriau kad firma pasirūpina vienodom emblemom ant "robų", ar kiekvienas perkasi sau (darbiniai rūbai pardavinėjami, gali įsigyt kokių tik nori pagal kiekvienam įkandamą kainą, įvairių spalvų ir net fasonų, neseniai žiūrinėjau labai čiotkus batus... net užsimaniau tokių kasdienai: žaismingų spalvų, lengvučiai, patogūs, ir dar jai plyta nukristų pirštai liktų sveiki)? Aišku būtų puiku jai darbdavys atsižvelgtų ne tik į saugos reikalavimus, ir nesupirktų pačių pigiausių, sintetinių, nepatvarių ir nepatogių rūbų, bet... šiandiena situacija Lietuvoje kitokia. Perka pigius, duoda dėvėt ir senus, ir keičia per retai... ir plyšta jos per visus galus. Bet kažkaip vis tiek laikoma kad rimtesnė firma kurioje su emblemom kombinezonai išduodami. O ar dažnai atkreipiat dėmesį ar tinka spalva, fasonas kombinezono? Tai ir parduotuvėse man kažkaip labiau patinka "uniformuotos" (negaliu jų rūbų niekaip uniformomis vadinti... paprasta vienoda darbuotojo apranga), bent jau žinau į ką kreiptis... o kaip ta pardavėja atrodo man visai vienodai šviečia, aš jos nematau... niekada. Nei kokia jos figūra, nei ar tinka jai ta spalva. Ir jai net tai būtų pažįstamas man žmogus tiesiog jo nepažinčiau (yra taip buvę). Nes vienoda apranga visus darbuotojus suvienodina... ir tiesa pasakius man nusišvilpt į pardavėjos asmenybę, figūrą, ar dar kažką... bili atliktų savo darbą. Lygiai taip man nusišvilpt ir į banko darbuotoją, paštininkę, vairuotoją ar kt. specialybės atstovą kur nesvarbi individualybė (kaip tarkim priešingai nei reklamos agento). Jai specialybė susijusi su kažkokiomis specifinėmis asmenybės savybėmis, tada taip, man svarbios aprangos detalės ar dar kas. Pavyzdžiui kažin ar eičiau darytis makiažo pas vizažistę kuri mano nuomone pasidažiusi pati ne kaip, arba matyt nepirkčiau kremo pas kosmetologę kurios veido oda nesutvarkyta... bet vėlgi į rūbus neatsižvelgčiau. Ir panašiai kreipiu dėmesį tik į tam tikras detales. Manęs nedomina darbuotojas kaip individuali persona, ir man nesvarbu ar ji/jis susituokęs, turi vaikų, brolių/seserų ir pan., tai kodėl turi domint ar gražiai gula ta pardavėjos maikė?
Šiaip jai nuasmeninta apranga slegia, vadinasi ir darbas netinkamas, nes darbas tai irgi toks...
O apie raudona suknelę... vis tiek krūvoje visos būtų vienodos, gal tik viena kita prisitaikiusi savo figūrai sublizgėtų, tačiau dauguma renkasi rūbus pagal įsivaizdavimą kaip su juo atrodys, o ne pagal realų vaizdą. Jokio skirtumo ar visoms pamergėms pasiuva vienodas sukneles, ar jos pačios siuvasi pagal save tik vadovaudamosi nurodyta spalva, rezultate visos pamergės atrodo nei geriau, nei blogiau, tik bendros nuotraukos vis dėlto geresnės su vienodom sukniom gaunasi.
Manau kad individualumas turi likti ten kur jam ir vieta, gaila tik kad būtent ten jo aš ir pasigendu cool.gif .
Atsakyti
Bytte, kiek daug ir protingai pasakyta 4u.gif
Atsakyti
Ar tikrai visiskai nera skirtumo kaip atrodo tas darbuotojas? Na as pvz visada matau ar isplauta galva, ar tvarkingos rankos, ar sypsosi balta sypsena, ar sviecia veidas ir pan.. I aprangos spalvini ir modelio tikima tirkai nekreipiu demesio, bet pacio zmogaus "tvarka", o tiksliau sakant pirmiausia "netvarka" tikrai krenta i akis. Zinoma kokioj Maximoj tai nelemia mano apsisprendimo pirkti, bet kitose parduotuvese.. g.gif
Atsakyti
Shana ir Dominica, berods domejotes ilgalaike depiliacija. Ar teko girdeti apie tokia: http://www.epiladerm.lt/ ? Kokia nuomone?
Atsakyti
savitre, esu dirbus tik viena vasara maximoj, ir butent, kad tas prijuostes galima reguliuotis. o tuo labiau tokiame darbe tikrai nei vienai nerupi kilnojant dezes, kaip as atrodau ir i jas niekas neziuri. ar jus noretumet kilnoti dezes visa issidaziusi, su aukstakulniai ir raudona suknele? na arba bent su uniforma, bet tokia nulieta, seksualis? vistiek nieks i jus neziures ten. nezinau kas atsitiko iki, bet bent jau dviejuose prie mano namu pardavejos sedi tik su prijuostemis zaliomis, o po apacia SAVAS bet BALTAS daiktas. nieko blogo irgi nematau, bent vistiek kazkokia taisykle, visos kazkuo vienodos. kaikur zinau, kad darbuotojai itin gaili uniformu (retai keicia ir t.t.), vyrui kazkada teko padirbeti prie fiziniu darbu, tai dave per didele kokiais 3 dydziais, ir suplyso po puses metu, tai nusipirko savo, bet niekas nei zodzio nepasake. atitinkamas ir poziuris ju, gal to ir siekia, kad visi sau nusipirktu biggrin.gif siaip pagrinde dirbau batu/rubu parduotuvese, tai ten dazniausiai prisakyta juoda arba bet kokia tavo apacia ir dazniausiai tiesiog kokia maike. dauguma spalvu man netiko, bet man visiskai nerupejo lotuliukas.gif zmonems patikekit irgi, jiems svarbu kad tvarkingas vaizdas parduotuves, kad galima mus atskirti is klientu. ir kiek teko susidurti su kolegemis, tai beje nei viena dirbdama pardaveja net kelnes/sijonus/bridzus nesidedavo kazkokiu super graziu ar net tinkanciu, apsirengdavo visos kokius senesnius, nes dirbant toki darba. rubai is tikruju greit susinesioja, o ir pakilnoti irgi tenka, tai tiesigo gaila

Shana, labai protingai pasakyta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 06 18, 23:08)
Shana ir Dominica, berods domejotes ilgalaike depiliacija. Ar teko girdeti apie tokia: http://www.epiladerm.lt/ ? Kokia nuomone?

Labas dienas
As paskaitau, bet rasyt nelabai noro ir ikvepimo dabar.
Man cukraus neatrodo ilgalaike g.gif mes kalbejom labiau apie lazeriu ar foto g.gif As darausi lazeri, jau 2 seansus turejau, efektas tikrai yra, bet po viso kurso galesiu tiksliau pakomentuoti.

Klausimas pusiau i tema Byttei blush2.gif jei reiktu darytis nuotrauka, kuri butu vizitine kortele, ir ant korteliu ir gal ant kokiu kitu reklaminiu priemoniu - as kazkaip apsistoju ties variantu balti marskinukai + tamsesnis, toks a lia naktinio dangaus svarkelis? Galvoju rimtesnese srityse gal visgi geriausia neatitrukti labai toli nuo klasikos? g.gif

O del to kaip atrodo darbuotojas, tai aisku labai priklauso kur. Supermarketuose uztenka kad svariai ir tvarkingai, i kirpejos ziureciau plaukus, o visa kita uztektu, kad svaru ir normalu butu ir pan. O vat srityse kur viskas susije su disesniais pinigais, investicijom, manau viskas yra kazkiek sudetingiau, ivaizdis yra reiksmingesnis...
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 06 19, 09:29)
Man cukraus neatrodo ilgalaike g.gif mes kalbejom labiau apie lazeriu ar foto g.gif As darausi lazeri, jau 2 seansus turejau, efektas tikrai yra, bet po viso kurso galesiu tiksliau pakomentuoti.

O vat srityse kur viskas susije su disesniais pinigais, investicijom, manau viskas yra kazkiek sudetingiau, ivaizdis yra reiksmingesnis...

Pats cukrus tai ne, bet ten akcentuoja tuos preparatus po depiliacijos, kurie stabdo augima. Kaip supratau pagal juos tai ir po vasko su tais enzimais per 1 - 1,5 m pasiekiamas ilgalaikis tikslas g.gif nu cia tokia naujove pasiule grozio salonas kur lankausi, tai idomu kiek cia efektyvu. Del to ir klausiau ar neteko girdet. Reklamuoja kad tiek pat efektyvu kaip su lazeriu smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Ir dar tokioj srity tai, mano manymu, svarbu ne tik ivaizdis darbe, bet ir uz jo ribu (kaip Loxy berods ir sake). Juk negali visa savaite but pasitempusi, o sestadieni netycia susitikti klienta kad ir kokioj parduotuvej riebaluotais plaukais, nupesiotais rubais ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaiciukas1: 19 birželio 2012 - 08:53
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 06 18, 23:08)

truputi salrataniskai man atrodo sitas paluku salinimo budas biggrin.gif cukraus pasta tai cia paprasciausia epiliacija, pati ne vienus metus darausi, man patinka labiau nei vasku. bet jau tie proteolitiniai kremukai... nu as nezinau, ko reikia prideti i krema, kad jis subegtu i plauko folikula, kaip ten paveiksliukuose nupiesta lotuliukas.gif

siaip tai jeigu paemus tokia ideja kad sutrikdzius baltymu sinteze nustoja augti plaukas- taip, tai butu labai teisinga. BET cia ne proteolitinius fermentus reikia pilt i folikula, o genu inzinerijos metodus pritaikyti ir pakeisti DNR struktura, kad tie baltymai nebebutu gaminami. kas dabar is to, kad suskaldysi jau pagaminta fermenta? taigi prigamins nauju anksciau ar veliau, nes gamybos grandine neuzblokuojama, tiesiog rezultatas tos grandines suskaidomas. ir velgi- tie fermentai neplaukioja folikule, o yra pacios odos sluoksniuose, lasteliu viduje, kur tikrai absoliuciai jokie kremai neprieis... zodziu nezinau, gal as kazko nesuprantu, iki galo nesigilinau, bet tikrai atrodo pinigu plesimas is patikliu zmoniu drinks_cheers.gif kuria diena pasiziuresiu, gal moksliniu publikaciju yra sita proteolitinio plauku salinimo tema, siandien labai laiko neturiu
Atsakyti