QUOTE(savitre @ 2012 06 12, 23:28)
dabar jau ožiuris pasikeite ir manau kad iš minios išsiskirti yra butina kitaip sunku gyventi
jai taip visi mąstytų tada vis tiek neitų iš minios išsiskirt
. Tarkim kiekviena šiukšlė skirtinga (čia ne ta prasme kad negraži, ar nesiderinta, bet šiaip niekas daugiau į galvą neatėjo tiek smarkiai skirtingas ir vienoje krūvoje), bet šiukšlynėje nei viena neišsiskiria... nebent toje šiukšlynėje kažkas vienodų pakuočių prieš tai prikrovė... tai tada kad ir paparastas popieriaus lapas - išskirtinis.
Nematau jokios tragedijos dirbti su uniforma (jai labai griežtas dress kodas, tai tikrai tas pat kas uniforma, tik kad pačiam tenka pirktis), atkrenta galvos skausmas ką rengtis, kaip atrodyti... ir niekam nebeįdomi tavo išvaizda... manau tai padeda netgi susikoncentruoti į darbą. Išeičiau iš proto kokiam offise kur rengtis +/- kaip nori, ir diduma kolektyvo moterys... ir dar moteriškai linkusios vertinti koleges
. Tikrai žinau kad amžiais nesugebėčiau atrodyti kaip daugumai atrodo tinkamai ar gerai, ar dar kaip, jai rengčiausi kaip man patinka... pamenu tą siaubą iš mokyklos. Tad nenuostabu kad perėjau į poziciją - man nesvarbu gyvenime ką apie mane galvoja aplinkiniai. Tačiau mano manymu toks požiūris nepadeda dirbant kolektyve ar su klientais. Pritariu buurbuulio nuomonei, tam yra laikas po darbo.
Taigi man iš esmės nebūtų jokio skirtumo ar vien balta/juoda, ar mėlyna/balta... ar rengiatis griežtu dress kodu, ar ne labai griežtu... ar laisvu. Visais atvejais būčiau apsirengusi ne pagal savo vidų, o vadovaujantis kažkokiom nusistovėjusiom normom, stereotipiniais įvaizdžiais ir pan. Tik esant griežtam dress kodui mažiau galvos skausmo ką rinktis.
Žodžiu nepavyko man balinimo eksperimentas
. Nelabai balo marškinėliai man, ir su chloru kai balinau su silpna koncentracija, šaltam vandenį... Tai bijodama didint koncentraciją (nusprendžiau kad taip mažiau audiniui kenks), pamerkiau per naktį. Išbalo kaip tik iki norimos spalvos... bet per sulenkimus ne... turiu dabar "garintą" maikoną... metama lauk
. Taigi pamerkus balint negalima, reik kad makačiolintusi skalbyklėje vadinasi, bet ... tiek laiko... jaučiu nebeeksperimentuosiu.