Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(savitre @ 2012 06 12, 18:11)
va tokio tipo kaip nuorodose jie kokiam tipui priskiriami?

man jie kokie smart casual gal g.gif

QUOTE(savitre @ 2012 06 12, 19:56)
NODREA banke viena gan dažnai dirba su šortukais truputi žemiau keliu kantuoti ir klasikinio audinio. Jos figuros negaliu pavadinti idealia ji tiesiog sugebejo idealiai pritaikyti viršutine rubu dali ir t.t.
kaip reaguoja kolegos i apranga manau dar ir nuo kolegu priklauso ne vien nuo dress kodo ir t.t. o ir nuo ju amžiaus ir požiurio ir i gyvenima ir i religija ir t.t.

Cia turbut labiau svarbu darbdavio pozicija, nei kolegu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 06 12, 21:51)

Cia turbut labiau svarbu darbdavio pozicija, nei kolegu smile.gif

na taip šita kažkaip pamiršau pamineti, bet kai darbdavys konkrečiai nenurodo tai kolegos per ilga laiko tarpa sukuria savo supratima kas galima kas ne.
Atsakyti
drinks_cheers.gif tačiau mane turbūt lygiai taip pat veiktų ir "kolegų" taisyklės. Jeigu vadovas kažką leidžia, o kolegos tuo nesinaudoja ir jautiesi viena balta varna..
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 06 12, 23:10)
drinks_cheers.gif  tačiau mane turbūt lygiai taip pat veiktų ir "kolegų" taisyklės. Jeigu vadovas kažką leidžia, o kolegos tuo nesinaudoja ir jautiesi viena balta varna..

o gal kolegos kaip ir tu laukia kol kas nors prades mirksiukas.gif kai pradžia kas nors padaro tada visi kaip viščiukai paskui višta lotuliukas.gif
man dažnai patinka kartoti posaki: "jei visi šoks i šulini ar tu šoksi kartu?" tai labai dažnai padeda suprasti ar man to reikia jei taip kodel ir kam

aš nuo pat pradiniu klasiu mokykloj visur buvau ta balta varna tarp juodu tai jau pripratau gauti demesio ir išsiskirti iš minios, nors tuo laikotarpiu man tai prilygo kažkam labai baisaus baisesnio nebebuvo nieko... norejosi vaikščioti apsirengus taip kaip ir visiems aplink su tokiais pat džinsais ir megztiniais o ne mamos siutais rubais. dabar jau ožiuris pasikeite ir manau kad iš minios išsiskirti yra butina kitaip sunku gyventi lotuliukas.gif
Atsakyti
Na tie šortai tai man pačiai yra negražu ir TIK MANO NUOMONE aš juos vistiek laikyčiau netinkamais. Dėl baltų sijonų, gal ir kokių baltų/mėlynų.. šiuo klausimu dar pasidomėsiu ir jeigu ką būsiu ta balta, nes nematau nieko blogo tongue.gif ..bet kažkaip labiau išsiskirti, išsišokti ir būti lydima žvilgsnių, būti dėmesio centre tiesiog nemėgstu.. normalu, kad visi esame skirtingi 4u.gif tik va man labai keistas tas lyginimas su `visų šokimu į šulinį`. Yra žmonių, kurie tiesiog kartais nenori užsitraukti kitų apkalbų ir kreivų žvilgsnių, nenori išsiskirti ir traukti dėmesį, tuo labiau darbe. Gatvėje ir mokykloje/universitete to paisydavau mažiau, dažniausiai tai pasireikšdavo madingais (ir man gražiais, nes aklai mada neseku) nesusipratimais, kai dar mažai kas žino, mažai kas nešioja, neįprasta, nauja, tai visiem keista, kreivai žiūri.. bet tada jausdavausi laisviau, o čia manau net ir būtina yra atsižvelgti į aplinką, kuri šiuo atveju manau įpareigoja. Manau yra tam skirtos vietos, kur gali reikštis, būti tiek balta, tiek juoda, tiek raudona, o kaikur reikia truputį turėti supratimo. 4u.gif
Penktadienį pasiklausiu apie tuos baltus sijonus.. bet labai jau nemėgstu baltų kelnių/sijonų. Baltos kelnės man išvis toks baisus dalykas, o baltas sijonas labai teplus.. tik tada ieškočiau kažko balto/mėlyno margo biggrin.gif
---
Kaip su drabužiais iš Rimi, Maximos ir t.t. galima gražinti irgi per 14 dienų?
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 06 13, 09:55)
Kaip su drabužiais iš Rimi, Maximos ir t.t. galima gražinti irgi per 14 dienų?

Zinoma, o kuo jie kitokie wink.gif
Atsakyti
Nežinau biggrin.gif man turbūt paranoja po buvusio įvykio, o ir čia tokios prekybos centrų parduotuvės biggrin.gif
Šiaip susigundžiau ir pati tais prekybcentrių rūbais, bus matyt ar pasiteisins man jie, bet savo tai nešiosiu, bliuzoną, kardiganą ir palaidinę ax.gif sportinę kapsulę pasistengsiu šiandien nufotografuoti, vakar laiko pritrūkau, šiandien irgi visi ant galvos lipa, kartais nemoku laiko susiplanuoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2012 06 12, 23:28)
dabar jau ožiuris pasikeite ir manau kad iš minios išsiskirti yra butina kitaip sunku gyventi  lotuliukas.gif

jai taip visi mąstytų tada vis tiek neitų iš minios išsiskirt biggrin.gif . Tarkim kiekviena šiukšlė skirtinga (čia ne ta prasme kad negraži, ar nesiderinta, bet šiaip niekas daugiau į galvą neatėjo tiek smarkiai skirtingas ir vienoje krūvoje), bet šiukšlynėje nei viena neišsiskiria... nebent toje šiukšlynėje kažkas vienodų pakuočių prieš tai prikrovė... tai tada kad ir paparastas popieriaus lapas - išskirtinis.
Nematau jokios tragedijos dirbti su uniforma (jai labai griežtas dress kodas, tai tikrai tas pat kas uniforma, tik kad pačiam tenka pirktis), atkrenta galvos skausmas ką rengtis, kaip atrodyti... ir niekam nebeįdomi tavo išvaizda... manau tai padeda netgi susikoncentruoti į darbą. Išeičiau iš proto kokiam offise kur rengtis +/- kaip nori, ir diduma kolektyvo moterys... ir dar moteriškai linkusios vertinti koleges doh.gif . Tikrai žinau kad amžiais nesugebėčiau atrodyti kaip daugumai atrodo tinkamai ar gerai, ar dar kaip, jai rengčiausi kaip man patinka... pamenu tą siaubą iš mokyklos. Tad nenuostabu kad perėjau į poziciją - man nesvarbu gyvenime ką apie mane galvoja aplinkiniai. Tačiau mano manymu toks požiūris nepadeda dirbant kolektyve ar su klientais. Pritariu buurbuulio nuomonei, tam yra laikas po darbo.
Taigi man iš esmės nebūtų jokio skirtumo ar vien balta/juoda, ar mėlyna/balta... ar rengiatis griežtu dress kodu, ar ne labai griežtu... ar laisvu. Visais atvejais būčiau apsirengusi ne pagal savo vidų, o vadovaujantis kažkokiom nusistovėjusiom normom, stereotipiniais įvaizdžiais ir pan. Tik esant griežtam dress kodui mažiau galvos skausmo ką rinktis.

Žodžiu nepavyko man balinimo eksperimentas verysad.gif . Nelabai balo marškinėliai man, ir su chloru kai balinau su silpna koncentracija, šaltam vandenį... Tai bijodama didint koncentraciją (nusprendžiau kad taip mažiau audiniui kenks), pamerkiau per naktį. Išbalo kaip tik iki norimos spalvos... bet per sulenkimus ne... turiu dabar "garintą" maikoną... metama lauk verysad.gif . Taigi pamerkus balint negalima, reik kad makačiolintusi skalbyklėje vadinasi, bet ... tiek laiko... jaučiu nebeeksperimentuosiu.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 06 14, 09:16)

drinks_cheers.gif
aš tiesiog nekenčiu oficialiaus stiliaus, bet manau, kad tie dres kodai yra gerai, nes manau, kad daugomje darboviečių ir pareigų jis turėtų būti, o jeigu kiekvienas rengtųsi kaip nori, tai tikrai visokių perliukų ir blogąja prasme atsirastų, ir būtų palaida bala ir jokio estetinio įvaizdžio. Man pavyzdžiui visada gražiau (ir net rimčiau) atrodo bet kokia įmonė, kur net administratorė šiek tiek oficialiau apsirengus, juk įmonės veidas, ir ofise sėdi, ir klientai mato.. pavyzdžiui vienoje iš buvusių darboviečių buvo rengimasis kaip tik nori, jokio kodo (ir kartais jokio supratimo), bet tomis dienomis kai laukiamas auditas, svečiai, akcininkai visada visi pasipuošdavo kostiumėliais, tai vėliau įvedė ne kažkokį griežtą kodą, bet pašnekėjo apie aprangą, kad ir visi vadybininkai, ir sekretorės kiekvieną dieną taip pasitemptų, nes jos susiduria su klientais. Įmonės vaizdas iškart pakilo. Nors nemėgstu, bet manau, kad reikia tokio dalyko. Tik va dėl griežtų dviejų spalvų nelabai.. leistų bent kokiomis kitokiomis tamsiomis, neutraliomis, pilka, ruda, juoda..
---
bytte, kiek pamenu palaidine ne daug kainavo, nepergyvenk biggrin.gif

ką manote apie derinį žydra + violetinė? g.gif čia mačiau vieną merginą taip apsirengusią, galvoju lyg patiko, gal kokią kapsulytė sukurpti g.gif
šiandien jau tikrai pasirodysiu biggrin.gif lekiu paskutinių reikalų susitvarkyti ir viskas. gal dar prigriebsiu porą pirkinių, reikia tašės trijų spalvų arba bent dviejų (kreminė + ryža, arba būna trijų spalvų tokios tai trečia ruda/ryža) ir reikia dviejų kardiganų navy (šito nebespėjau prigriebti nusižiūrėto) ir kokio rožinio ryškaus ar rožinio pudrinio..
Atsakyti
ar atkreipet demesi i pardavejas prekybos centruose? jos dirba su uniformom kurios joms visiškai netinka... gadina ju figuras ir t.t. o apie tikima spalvos prie veido doh.gif ar jums gražu? man ne esu dirbusi vienam prekybos centre gavau viena aprangos komplekta kaip suktis su juo kai reikia dirbti iš eiles 3dienas? kaip išlikti švariai ir nesmirdeti dirbant aktyvu darba su uniforma 3diena iš eiles? ar jums toks imones atvaizdavimas priimtinas ir tikrai parodantis gera imones ivaizdi? aišku jei pasirupintu valdžia uniformas duoti bent dvi ar jas nors kiek paversti darbo rubais o ne maišais arba bent jau leistu pačioms pasitaisyti jas pas siuveja kad galetum bent jau jaustis patogiai...
ugniagesiai, policininkai, medikai del savo darbo pobudžio dirba su uniformom aš už ju uniformas nes jos pritaikytos specifinems darbo salygoms pvz dideliam karščiui.

rimtos firmos ne po rubais slepiasi o demonstruoja rimtus savo darbus mirksiukas.gif aišku ir nuo firmos atliekamos veiklos viskas priklauso jei firma verčiasi dizainu audiniu baldu ir pan gamyba jei privalo naujoves demonstruoti ne tik savo darbuose, advokatai teisininkai priešingai turi atrodyti negaištantys laiko bereikalo ir dirbantys tik rimtus darbus, ar eisit prašyti teisines pagalbos pas hipį?

nežinau kaip jums paaiškinti ka turiu onemyje sakydama "išsiskirti iš minios" apie pavyzdį su šiukšlem interpretuoti galima visaip bet gyvenime viskas kitaip. pvz klasikine raudona suknele kiekviena pasisiutume pas siuveja skirtingas nors musu dress kodas reikalautu to paties bet butume skirtingos
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2012 06 14, 21:57)

Nežinau, kur Jūs dirbote, bet kur teko dirbti man, kaip pardavėjai ir kitur, kaip parduotuvės aukštesniose parduotuvėse, tai darbuotojams būdavo duodama ne viena pora uniformos. Daugumoje drabužių parduotuvių pavyzdžiui leidžia išsirinkti iš esančio asortimento sau kažką tinkamiausio kaip uniformai. O šiaip dažniausiai ta uniforma būna paprastos maikės, tai nemanyčiau, kad kažkam tinka/netinka.. dėl spalvų - taip. Pačiai teko dirbti vienoje vietoje, kur netiko uniformos spalva. Na bet jeigu jau tokia spalva atspindi įmonę (kuri paprastai pasirenkama ne šiaip sau, jeigu atidžiau pažiūrėsit, tai nemanau, kad labai gražu jei net ir maximos kasoses sėdėtų viena žalia, kita raudona, trečia raudona ir kas kaip nori. Tos pačios pardavėjos bet kokioje parduotuvėje, jos turi išsiskirti iš pirkėjų. Visur turi būti kažkokia tvarka, ir taisyklės, o ne kas, kaip nori, už ką jūs ir esate, tiesiog palaida bala ir tiek.. tai gal ir policininkams, gydytojams, ugniagesiams, teisėjams (nu pavyzdžiui tiems aukštiems, kur juodus daiktus tuos dedasi) netinka uniformos spalva..
Atsakyti
dėl sportinės kapsulės užtrukau, nes vyras ligoninėje atsidūrė
Atsakyti