Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 17, 14:41)
Ar apie kokias jūs čia paklodes?  g.gif

Na siluetai į madą atėję yra tokie krentantys nuo pečių... tiesaus kirpimai, ne fasonuoti, nebent suraukta. Nebūtinai gumyte, gali būt ir dailiai suklostuotas ir susiūtas raukimas. Tie raukimai tiek rūbo apačioje, tiek ties liemeniu, po krūtine būna... Kelnės ir tos... mano laikais "banankėm" vadintos. Visos palaidinės gaunas arba kimono, arba reglano rankovėmis. Suraukimus išleidus... paklodės gaunas blush2.gif
Brrr..... mane taip aprengus... kaip šratas atrodyčiau...
Chloe fashion autumn/winter 2012/2013
user posted image
Atsakyti
sie tai negrazus schmoll.gif bet buna graziu.. ir nebutinai viskas isleidus paklode, mano du pirkiniai tai is "madinguju" tipo, bet isleidus gumyte gavosi labai normalus rubai. pvz blogai matosi, bet kazkas panasaus, tik labiau sutraukta apacia, didesnis balionas
user posted image
isleidus gavosi is balioniuko tiesiog graziai, lengvai krintanti suknele nuo krutines srities, nes ir po krutine suemimas buvo. palaidine dar buvo didesnis burbulas, kitokio stiliaus, bet irgi pavyko ax.gif dar viena paklodyte planuoju transformuoti, nes nusibodo biggrin.gif
nemanau, kad greitai praeis si mada, nes siaip jau senoka ji laikosi panasiu dalyku, ir siaip paskutines mados daugiau maziau pagrinde apsmukeliai, apkriteliai, beformiai. ir man ta mada patinka ax.gif
Atsakyti
Man atrodo išleidus gumą dar ir po krutine... visai tiesi ta suknutė būtų. Ta prasme tiesiai krentanti nuo pečių... rankovių neįžiūriu, bet lyg statytos... kiek žiūrinėjau dizainerių naujausias kolekcijas, statytos vis rečiau pasitaiko.
Jai kalbant kad per išpardavimus senienas ištraukia, tai parduotuvėse iš "madingųjų tipo" irgi nebūna. Tiesiog parduotuvėse apskritai po poros kažkur metų ima atsirast, kas ant podiumo siūloma. Aišku transformuojasi kažkiek prie žmonių prisitaikant, bo aukštoji mada ne devėjimui manau.
Man ši mada žiauriai žiauriai netinka... todėl nemanau kad ims patikt... tokius varpelius suknutes mėgau (čia kas patiko iš mano jaunuolės laikų), bet ji man nei pro kur netinka... talijos nėr, sijono kritimas irgi schmoll.gif , ir dar liaškos ne plonos išlenda... kažkokia nėščia su tokiu fasonu atrodau ir tiek... Kelnės tas pats baisumas... o blogiausia, kad atėjus tokiai madai galutinai (nes kaip matau viskas eina viens prie vieno pradedant kaip mano vaikystėj... ir toliau), visai nebeliks statytų rankovių, prigludusių, liemenuotų švarkelių, paltukų ar striukių, o sijonai visi bus ne platėjantys, bet paprasčiausiai viršuje raukti (manau tai gamintojai noriai pasigaus, bo medžiagos mažiau sueina, ir pasiūt paprasčiau) ... ką tada reiks daryt?
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 05 17, 15:09)
Man ši mada žiauriai žiauriai netinka... todėl nemanau kad ims patikt... tokius varpelius suknutes mėgau (čia kas patiko iš mano jaunuolės laikų), bet ji man nei pro kur netinka... talijos nėr, sijono kritimas irgi  schmoll.gif , ir dar liaškos ne plonos išlenda... kažkokia nėščia su tokiu fasonu atrodau ir tiek... Kelnės tas pats baisumas... o blogiausia, kad atėjus tokiai madai galutinai (nes kaip matau viskas eina viens prie vieno pradedant kaip mano vaikystėj... ir toliau), visai nebeliks statytų rankovių, prigludusių, liemenuotų švarkelių, paltukų ar striukių, o sijonai visi bus ne platėjantys, bet paprasčiausiai viršuje raukti (manau tai gamintojai noriai pasigaus, bo medžiagos mažiau sueina, ir pasiūt paprasčiau) ... ką tada reiks daryt?

Tai mano ir modelis ne grynai, grynai toks pats, labai panašus, bet maniškės ir neįmanoma išleisti per krūtinę, ten tiesiog siūlė, tas pats principas padarytas be gumytės po krūtine.
Taip, ištraukia senienas ir apskritai neinamus daiktus, tai paprastai vistiek nieko gražaus, simpatiško. Neveltui juk ir per išpardavimus merginos niekada neberanda gražių daiktų ar tuo labiau tinkamų dydžių, nes tokie daiktai neužsistovi. Elementarūs prekybos ir reklamos niuansai, o visi kimba ant kabliuko, bet nieko gero neįsigyja. Tiekto, kažkaip keista kai žmonės taip save patys išdūrinėja, bet gal tik man taip aišku atrodo, kai ir studijuoti teko visus triukus ir dirbti su jais, pačiai daryti.
Taip, puikiai žinau, kad ypač iki Lietuvos mada ateina vėlai, bet.. domintis ta mada nereikia ir laukti tų ateinančių madų į parduotuves, kad būtų tiesiog viskas vienu modeliu nukrauta, galima ir anksčiau surasti tose pačiose parduotuvėse jau panašius daiktus, o ir perku/gaunu aš ne viską Lietuvos parduotuvėse, bet sugebėdavau ir anksčiau susirasti ir net atsinešioti kažką panašaus.
---
O kodėl pergyventi? Juk dabar nėra tokio skirstymo madinga/nemadinga ir man tas labai patinka. Dabar gali rengtis ką nori ir jeigu tik tinkamai viską susiderinsi, tai neatrodysi nemadinga ar iš praėjusio amžiaus, todėl juokinga man žmonės, kurie tik kategoriškai sako dabar leginsai nebemadingi, aladino kelnės nebemadingos, tas anas nebemadinga, nes taip nėra. Tik tiek, kad gali būti sunkiau rasti.. pasirinkimas siaurės, nes dažniausiai prasideda tiesiog masinė gamyba, prekyba vienu daiktu..

Žinau kaip visos nemėgsta čia juodos spalvos, bet eisiu birželio mėnesį į vieną šventę, dėsiuosi juodą klasikinę suknelę ir juodus klasikiniu batelius, kaip šiltam tipui (turbūt) pagyvinti šią aprangą? ax.gif turiu ir spalvotų puošnių rūbų nusipirkus kitai šventei vasarą, bet ten ta šventė svarbesnė, didesnė, o žmonės bus dauguma tie patys, tai nenoriu dabar to rengtis.. naujo pirkti irgi nenoriu, nes tai ne tiek svarbu, o iš buvusių pagal modelius/medžiagas/dydžius ir t.t. ši tinkamiausia būtent šiam atvejui.
Atsakyti
Aš matyt pakankamai sena tarka... nes daug visko pamenu... nu bet prieš 10 metų niekur nebuvo pirkt kelnių tokių, kur viršuje platu, o į apačią siaurėja, nu tokių kaip 8-tam dešimtmetyje, kaip dabar kad atsiranda vėl. Iš savo karčios patirties... po to net siuvėjos nebemokėjo statytų rankovių gerai pasiūt... ar lekalus išsimėtė ar kaip blush2.gif , ką ten apie parduotuves kalbėt verysad.gif . Bendros tendencijos smarkiai pakoreguoja viską, net klasikinės kelnės atrodė visai kitaip 8-tam dešimtmetyje. Ir tai nebuvo tik Lietuvoje, pasižiūrėjus tų laikų dokumentiką, filmus matosi, kad tai masinis reiškinys. Todėl ir nenoriu, kad ta mada ateitų, vis viliuos kad praslys greit, kaip koks trendinis fasonas, o ne bendra mados kryptis verysad.gif
Kadangi man į madą iš principo nusišvilpt (tik šiaip įdomu kaip kultūrinis reiškinys), tai nematau problemos perkant per išpardavimus. Taip, ne visada lieka patikę rūbai, taip ištraukia ir senienas, kurios kartais man dar mielesnės už dabartines prekes... Mokiausi ir aš tų marketingo elementarių triukų. Bet tikrai žinau, kad užsipirko brangių batų... kurie niekam nepatiko... ir prakalė per išpardavimus pusvelčiui, net pigiau nei įsigijo... o po poros metų užsivežė vėl tų pačių ir kaip naujieną paleido, ir tuomet išgraibstė visi tuos batus nenukainuotus. Aš įsigijau pigiai, būtent todėl, kad kokybiški, pigūs ir man patiko. Kiekvienas turi savo kriterijus kodėl vieną ar kitą daiktą renkasi. Šioje temoje merginos ieško dažniausiai žinodamos ko, todėl keista būtų nepirkt daikto būtent tokio kokio ieškojai, tik todėl kad jis išparduodamas. Pati perkuosi n metų rūbus tik nukainuotus, net ir devėtuose. Tiesiog manau kad tai kas patinka ir tinka man nėra daiktai kurie patinka daugeliui, todėl manau kad jie dažnai sulauks nukainavimų.
Mano nuomone užsienyje iki parduotuvių irgi ne iškart nuo podiumo rūbai ateina. 4u.gif

Papildyta:
Aš tikriausiai jai eisiu į Jamam, tai kojiniu pirkt... visai šeimai. Ko tai greit pasibaigė g.gif ... manau normaliai 40 %
gal tuo pačiu reiks kažką pažiūrėt, bet taip tyngiu... ir taip šaltą... šiandien veik visą dieną apie 10 laipsnių tik... nu su kuo rengtis tokiu oru doh.gif . Nesugalvoju kokį rūbą įsigyt viršutinį reikėtų... vasariniai per šalti... rudeniniai/žieminiai per šilti. O jūs ką velkat?
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 17, 14:41)
Nesuprantu ko jūs visos pamišusios dėl tų jamam, kai ištraukia senienas ir neinamas prekes iškiša tiems, kurie dar nesupranta šitos apgaulės  ax.gif

Na aš perku Maximoj žaislus, knygas, vaikui rūbus (ir sau, jei pasitaiko), ūkio prekes - puodus, patalynes ir tt ir pan, autoprekes - mum visad tokių dalykų reikia ir perkam tik per nuolaidas, tad susidarė didelis sąrašas vien iš Maximos ax.gif

Toliau kosmetika, Drogas tai dar dar, gali nieko gero nebūs, bet Eurokos 25 % viskam - keliasdešimt kosmetikos produktų bus užpirkta smile.gif

Deichman - 20 % viskam, taigi tikiuosi bus nupirktos 2 prieš savaitę nužiūrėtos ir matuotos basučių poros ir rankinė smile.gif

Takko, Reserved - 30 % nuolaida viskam, juk nepaslėps visos kolekcijos biggrin.gif

New yorker, numatytos konkrečios kelnės, bet ne faktas, kad jom bus nuolaida.

Overall - ketinu per vieną dieną susitaupyt kelis šimtus litų ir tai tikrai verta pastangų smile.gif

QUOTE(bytte @ 2012 05 17, 18:21)

Papildyta:

gal tuo pačiu reiks kažką pažiūrėt, bet taip tyngiu... ir taip šaltą... šiandien veik visą dieną apie 10 laipsnių tik... nu su kuo rengtis tokiu oru  doh.gif . Nesugalvoju kokį rūbą įsigyt viršutinį reikėtų... vasariniai per šalti... rudeniniai/žieminiai per šilti. O jūs ką velkat?

Į darbą - plosčių, laisvalaikiui - striukytė kaip iš storo džinso su pamušalu. Po apačia - ploni kardiganai (į darbą), jei tik iki mašinos - trumpos rankovės 4u.gif
Atsakyti

buurbuulis na tokiu atveju as tiesiog priderinciau ryskesnius aksesuarus auskarus, apyranke gal dirziuka (aisku jei tik jis tinka prie sukneles), delninuke g.gif pradziiai paziureciau gal pavyktu priderinti kazka is turimu blush2.gif jei balius nelabai svarbus neislaidauciau blush2.gif O del spalvos g.gif ziureciau is to kokios spalvos patinka/tinka g.gif

bytte tokiu oru nesioju pavasarines kapsules rubus ir bedu nera mirksiukas.gif jei jau labai labai salta dar apsivelku ale odine striukyte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 05 17, 07:24)
PAs Dontstop viskas gerai organizuota, net vyras tongue.gif

Panos, kaip vadinasi palaidinukes su tokio tipo iskirpte,

Cowl neck arba draped neck / necline.

Gerules, graziai atrodo
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 05 17, 17:21)
Aš matyt pakankamai sena tarka... nes daug visko pamenu...  nu bet prieš 10 metų niekur nebuvo pirkt kelnių tokių, kur viršuje platu, o į apačią siaurėja, nu tokių kaip 8-tam dešimtmetyje, kaip dabar kad atsiranda vėl. Iš savo karčios patirties... po to net siuvėjos nebemokėjo statytų rankovių gerai pasiūt... ar lekalus išsimėtė ar kaip  blush2.gif , ką ten apie parduotuves kalbėt  verysad.gif . Bendros tendencijos smarkiai pakoreguoja viską, net klasikinės kelnės atrodė visai kitaip 8-tam dešimtmetyje. Ir tai nebuvo tik Lietuvoje, pasižiūrėjus tų laikų dokumentiką, filmus matosi, kad tai masinis reiškinys. Todėl ir nenoriu, kad ta mada ateitų, vis viliuos kad praslys greit, kaip koks trendinis fasonas, o ne bendra mados kryptis  verysad.gif

Na as dabar kai stebiu kas ateina i mada, tai cia dar is tu laiku atsimenu, kai dar nebuvau "panele" tik jau stebedavau kaip vyresnes puskes pvz reigiasi biggrin.gif
Bet is tikro dabartines tendencijo bendrai vertinant gan sunkiai pritaikoma daugeliui figuru, pastebekime, kad daznai tie siluetai net manekenem ne itin, o ka jau kalbeti apie nemanekenes tongue.gif Aisku klasika visada kazkiek isliks, paveikta to momentu tendenciju, bent tas gerai g.gif As irgi bandau pritaikyti ir issinagrineti dabar, kas is atejusios mados man tinka, tai kol kas sekasi sunkiai, bet va viena kita varianta atrandu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2012 05 17, 18:09)
buurbuulis na tokiu atveju as tiesiog priderinciau ryskesnius aksesuarus auskarus, apyranke gal dirziuka (aisku jei tik jis tinka prie sukneles), delninuke  g.gif  pradziiai paziureciau gal pavyktu priderinti kazka is turimu  blush2.gif  jei balius nelabai svarbus neislaidauciau  blush2.gif  O del spalvos  g.gif  ziureciau is to kokios spalvos patinka/tinka  g.gif
bytte tokiu oru nesioju pavasarines kapsules rubus ir bedu nera  mirksiukas.gif  jei jau labai labai salta dar apsivelku ale odine striukyte  smile.gif

Turiu raudoną/rožinę delninukę.. dar nežinau ar spės atkeliauti iki šventės užsisakyta kažkokia oranžinė/persikinė delninukė.. tik va bėda, kad nežinau dar nė vienos šventės/baliaus, kur su delninuke ilgai išbūdavau.. lotuliukas.gif tai norisi kažko be delninukės, nes eilinį kartą su ja turbūt pabūsiu tik penkias minutes.. lotuliukas.gif
Bet po palaidais plaukais auskarai nelabai matysis, o kaip kaklo papuošalas, jeigu iškirptė gili? Tinka šiltos spalvos, turbūt. biggrin.gif
Papildyta:
bytte, užsienyje mados taip pat neiškart pasiekia parduotuves, tačiau žymiai greičiau nei Lietuvoje, palyginimui. Taip pat ten ta masinė psichozė būna truputį mažesnė, ir rasti kitokį daiktą yra lengviau, o Lietuvoje paprastai viskas pagal vieną kurpalių ir tiek. Tačiau kaip sakiau domintis mada, tai ir ten, ir ten dar nespėjus tai madai pasiekti, galima rasti kažką panašaus jau anksčiau, žinoma sunkiai ir gerai apieškojus, tiesiog kažkokį panašų daiktą, su kažkokia panašia tendencija į ateinančią madą. Nors man ta mada tai kaip ir nerūpi, rengiuosi tik tai kas gražu mano skoniui ir tinka, bet kartais pasitaiko, kad labai įstringa būsimi madingi daiktai, tai imu panašių ieškoti dar neatėjus psichozei ax.gif o kartais būna, kad kaip tik atėjus į madą kažkokiam daiktui jis labai labai negražus, bet kai ima visi nešioti - pasidaro gražu, pripranti matyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 18, 14:37)
Turiu raudoną/rožinę delninukę.. dar nežinau ar spės atkeliauti iki šventės užsisakyta kažkokia oranžinė/persikinė delninukė.. tik va bėda, kad nežinau dar nė vienos šventės/baliaus, kur su delninuke ilgai išbūdavau..  lotuliukas.gif  tai norisi kažko be delninukės, nes eilinį kartą su ja turbūt pabūsiu tik penkias minutes..  lotuliukas.gif
Bet po palaidais plaukais auskarai nelabai matysis, o kaip kaklo papuošalas, jeigu iškirptė gili? Tinka šiltos spalvos, turbūt.  biggrin.gif

Tai su delninuke galima atbuti oficialioj sventes daly tik blush2.gif Bet jei ji kels tik nepatogumus gal nereikia g.gif Prie gilios iskirptes ant kaklo turbut nieko nebesideciau g.gif Plaukai bus tiesiog palaidi? O jei susegus tarkim vienam soniuke truputi liktu ir palaidi ir auskarai matytusi blush2.gif Jei ne tada g.gif kazkokia idomesne-masyvesne apyranke, ziedas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2012 05 18, 13:23)
Tai su delninuke galima atbuti oficialioj sventes daly tik  blush2.gif Bet jei ji kels tik nepatogumus gal nereikia  g.gif  Prie gilios iskirptes ant kaklo turbut nieko nebesideciau  g.gif Plaukai bus tiesiog palaidi? O jei susegus tarkim vienam soniuke truputi liktu ir palaidi ir auskarai matytusi  blush2.gif  Jei ne tada  g.gif  kazkokia idomesne-masyvesne apyranke, ziedas  g.gif

Aš paprastai su delninuke tik ateinu lotuliukas.gif o vėliau net ir oficialios dalies dažnai neišbūnu. O šį kartą irgi ir visas gėles laikyti, su trim vaikais susitvarkyti, tai eilinį kartą įkišiu kam nors į dantis tą delninukę biggrin.gif gal reik tada šukuosenomis pasidomėti.. auskarai ir apyrankė matyt lieka, bet kaži ką iš spalvų geriau ieškoti, nes vistiek papuošalus pirksiu ax.gif
Atsakyti