Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių NEligoniukų pavėsinė 7

QUOTE(ifauru @ 2012 07 22, 21:16)
.GABIJA.

user posted image

Svarbiausia - sveikatos  4u.gif


Prisidedu, Gabija, būk sveika kaip ridikėliai tavo darže.
Atsakyti
Gabija, priimk ir mano sveikinimus gimtadienio proga! Linkiu rasti džiaugsmo kasdienybėje, linkiu kantrybės tavo kelyje, vaikų ir anūkėlių meilės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
user posted image
Gabija, ir aš tave sveikinu su gimtadieniu ir linkiu dar daug gimtadienių, sveikatos, kantrybės, ramybės širdelėje ir įveikti visus sunkumus. friends.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 23 liepos 2012 - 14:06


user posted image

Mielos mergaitės dėkoju už sveikinimus.
Atsakyti
Gabija, prisidedu prie visų sveikinimų. Kuo daugiau sveikatėlės, optimizmo, kantrybės, stiprybės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
GABIJA, prisidedu prie sveikinimų 4u.gif Būk stipri smile.gif

QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2012 07 22, 16:45)
SODRA labai netgi prie ko  smile.gif Pinigėliai iš jos atkeliauja. Ir dar - jeigu nustatyta, kad nedarbingas žmogus o dirba, tai gali SODRA siųsti peržiūrėti nedarbingumo lygį ir iš viso nemokėti pinigėlių.
Entente, mano patirtis priešinga, norėjau dirbti, bet neleido.

Iš kur pinigėliai keliauja aš labai puikiai žinau biggrin.gif kas mėnesį primenama juk biggrin.gif
Jei žmogus pripažįstamas nedarbingu, jis net negauna išvadų dėl darbo sčlygų lapo. Bet net ir tokiu atveju galima susitarti, tik nepamenu, ar į NDNT, ar į SoDrą reik kreiptis, seniai tas buvo.

Teisingai kažkas sakė, kad tie procentai ir išvados priklauso velniai žino nuo ko, gal labiausiai nuo ten sėdinčių daktarų nuotaikos doh.gif Įdomu, ką man nustatys šį kartą.
Atsakyti
QUOTE(entente @ 2012 07 22, 10:15)
Dėl darbingumo lygio nustatymo tai mano patirtis tokia: susirgus kol buvo operacija,chemija, švytinimas buvo tęsiamas nedarbingumas ir buvo išnaudotos visos galimos dienos su visais papildomais pratęsimais, o gal kokia diena ir viršyta.Dieną kai baiginėjosi nedarbingumas nuėjau pas šeimos gydytoją, jos nebuvo taigi papuoliau pas kitą, kuri paklausė, kodėl manęs nesiuntė mano gydytoja anksčiau į komisiją ji jums priešė ar ką? Paėmusi lapą (tai užtruko tikrai neilgiau kaip 10 min.) užpildė siuntimą ir aš iškeliavau į GKK parašo ir tą pačią dieną į NDNT kur buvo paskirta pagal seną klasifikaciją 2 gr.Iš pradžių aš irgi galvojau nepranešti darbe, bijodama, kad pasakys jog negali suteikti nepilnos dienos, tačiau paskaičiusi rekomendacijas pamačiau, kad darbo laikas nėra ribojamas, o visa kita manęs neliečia. Šiais metais darbingumas 55 proc 3 gr.- laikas t.p. neribojamas tik įrašyta , kad negalima dirbti viršvalandžių ko nebuvo pernai, nors tai man irgi nėra aktualu.Nustatomi procentai,žinoma, priklauso nuo to kaip viską surašo šeimos gydytojas ir dar lemia kažkokie dangaus ar žemės ženklai, kurių nenuspėsi.
      Kada gaudinėjau chemiją, kurią gana sunkiai pakėliau ( sustreikavusi širdis,baisus pykinimas,šlapimo pūslės uždegimai, nusilpusi imuninė ir t.t.) pratęsiant nedarbingumą gydytoja atstovė iš Sodros paklausė, o kodėl jūs negalite dirbti,jums gi taip blogai ne visą laiką, o ir  darbe jūs  ne griovius kasate? Šitaip paklausė ne batsiuvys, o med.išsilavinimą turintis žmogus.Gerai, kad kiti medikai dalyvavę komisijoje manė kitaip, o tai būtų tekę gripo epidemijos metu keliauti į darbą.

Mergaites, kai aš skaitau panašias patirtis, visi neišslinkę plaukai stoja piestu. Valstybes neįgalumas lieka valstybės. Bet kai konkretus sodros asmuo leidžia sau pateikti tokius teiginius, tai taip norėtųsi pasakyti taip negražiai,kaip leidžiu sau pasakyti išimtinais gyvenimo atvejais. Užtai mano tėvų kaime du lodoriai su sveikata kaip arkliai ir vienas alkoholikas turi grupes, gauna pragyvenimą užtikrinančias pašalpas (na suprantu kad poilsio Maldyvuose už jas nenusipirksi) ir spjaudo ant kaimo senolių bei visų mūsų atvažiuojančių jų dirbančių vaikų. Ir Sodros atstovėms nekyla jkių papildomų klausimų (suprantu kuo puikiausiai, žino kam ir kur patepti). Mūsų atveju, organizmas po visų procedūrų taip nualinamas, kad apie pilnavertį darbą tikrai ne visos gali svajoti. Vadinama trečia grupė ne visada išeitis, bet kai aš lyginu šiandieninę būklę, tai sunkiai suvokiu kaip aš galesiu pilnavertiškai atlikti savo darbą. Vadinamosios antros grupės nešviečia, tad net pagalvot nenoriu apie tuos reikalus. Gal kas galite įmesti visokiausias tuo klausimu nuorodas (nedarbingumo nustatymo, nedarbingumo sąlygų ir tt).Reiks į VUOI socialinį darbuotoją kreiptis. bet nrisi ir pačiai pasiskaityt. Ką randu internete, man chemizuotai galvai kažkaip per sudetinga.
Atsakyti
willow, aš irgi kažkada internete bandžiau pasieškoti šiais klausymais informacijos, bet kažkaip nesėkmingai, o tai ką suradau pasirodė tokie labirintai, kad tiesiog numojau ranka.
Atsakyti
Laba diena,
labai senai paskaitydavau jusu tema, todel, nors ir niekas cia manes nepazista, jauciuos lyg daugeli cia rasanciu pazinociau(zinau, kad daugelis cia is onko temos persikelet), bet parasyti neturejau reikalo, o dabar, kaip bebutu gaila, tas reikalas atsirado, nes trys mano giminaiciai serga reta genetine liga verysad.gif Gal galesit kazkas padeti, pasidalindamos informacija, kuria ne viena cia esanti esat sukaupusios, nors ir ne tom ligom sirgot/sergat ar slauget savo artimuosius. Nukopijuosiu Marijos mamos zinute:

"šiandien aktualiausias klausimas išlieka tas pats - maitinimas. Net maitinant per zondą klinikiniais, visiškai adaptuotais enteriniais mišiniais, Marijos skrandis (o gal žarnynas) nepajėgia susidoroti. Be to, reikia dar bandyti valgyti ir įprasto maisto, tik negavome jokių konkrečių nuorodų: koks maistas tai turėtų būti ir kiek jo, koks režimas ir t.t.

Marija pajėgi pati kramtyti, ryti, valgyti, tik nerasta priežastis, kodėl tiek neįtikėtinai mažai, ir kodėl ji vistiek silpsta. Apskritai, pats zondo įvedimas - ginčytinas, nes problemos neišsprendė.Tik šiuo atveju, bent palaiko gyvybę, iki kol bus rastas koks kitas sprendimas.

labai prašau atsiliepti tuos, kurie turėjote panašios patirties: enterinis zondas, gastrostoma ("gręsiantis" kitas etapas Marijai) ir pan. Gal jums buvo sudarytas maitinimosi planas, ar bent gavote kokias bendro pobūdžio konsultacijas?

sutinku išbandyti alternatyvias gydymo priemones ir būsiu dėkinga už bet kokią informaciją."


"...labai sunku išlikti dvasiškai tvirtam, užgriuvus tokiems išbandymams, kai tau vos 10 metų, ir galvoje dar turėtų išdykauti vaikystė...Todėl moralinė parama - tai žinutės Marijai "Tūkstantyje gervių". Juk kartais tereikia vieno žodžio...​

jei esate tai išgyvenęs pats - ar slaugydamas sunkiai sergantį artimąjį, ar Jus patį liga buvo ilgam prikausčiusi prie lovos, suprasite mus kaip niekas kitas. Pasidalinkite tuo, kas padėjo ištverti sunkų laiką: gal knygos (ypač lauktume literatūros, tinkamos vaikams, paaugliams), gal koks šviesus, TIKRAS žmogus - dvasininkas ar geras vaikų psichologas, dirbantis su ilgai gydomais, kartais vadinamais beviltiškais ligoniais.
"


Tai va, gal kas turit kokiu naudingu patarimu del maitinimo, o gal kas nors parekomenduosit koki zmogu, kuris padetu siai seimai islikti dvasiskai stipriems.


Cia galima pasiskaityti apie sia seima uzklupusia beda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Požiūris: 27 liepos 2012 - 09:10
Laba diena 4u.gif

Straipsnis
Atsakyti
Gabija, kaip laikaisi?

Kada tavo egzekucija?
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2012 08 17, 12:34)
Gabija, kaip laikaisi?

Kada tavo egzekucija?


Labas mergaitės

Savijauta pagerėjo,bet toli iki gerumo.Vakar pusę kibiro piktžolių išroviau, tai kai atsistojau , nedaug truko iki apalpimo.Nė vienos operacijos nedarė tokiai silpnai.
Ryt guluosi, antradienį operuoja.Pati operacija su narkoze tai miegosiu, bijau pooperacinio laikotarpio.Štai tada tikrai bus egzekucija.
Mano katinai įpratę , kad šerčiau aš, tai dabar ieškos po visus kambarius.

Visos atostogaujate , tylu.Aš paieškau gal kas rašo.Pati neturiu jokių minčių.

Viso geriausio.Geros sveikatos, saulėtos vasaros pabaigos.
Atsakyti