Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių NEligoniukų pavėsinė 7

QUOTE(Mastė @ 2012 07 21, 11:36)
ir siaip kazkaip keistai :arba as nesuprantu kaip prasyti arba mano seimos gydytoja nesupranta..israsa is onkologijos instituto nunesiau liepos 13 d. , sako ateik dokumentu atsiimti liepos 30. nesuprantu ka ten tiek daug ruosti reikia..ir siaip sako kabliuku visokiu buna..gal ji nori kazko is manes? smile.gif
ir dar jei jau man nustatys nepilna darbo diena dirbti ar as galesiu to dokumento is viso darbovieteje nerodyti..nes bijau, kad tada sakys , kad is viso manes nereikia.. nesuprantu zodziu nieko...jei galit paaiskinkinkit man zioplai smile.gif
o siaip lipeos 13 buvau pas savo gydytoja. padare momograma, viskas gerai. dabar reikia zymenu atsakymu sulaukti...


Dokumentus į NDNT suruošti užima daug laiko: reikia visas diagnozes, išrašus surinkti, surašyti, nukomint, patvirtinti... Žodžiu - yra ką veikti. GKK (Gydytojų konsultacinės komisijos) pirmininkas turi pasirašyti siuntimą. Ta komisija daug kur būna 1 kartą per savaitę (didelėse gyd. įstaigose dažniau, bet ten krūvos popierių ir mega eilės). Tada gauni siuntimą ir keliauji į "visagalį" NDNT. Jie spendžia, kiek gali dirbti (kartais, nors negali, jie sako, kad gali lotuliukas.gif reiškia - gali).
Gali pati pasakyti, kad nori dirbti visą dieną. Aš irgi norėjau nusukti pažymą iš NDNT, bet per SODROS duomenų bazę matosi, kad esi iš dalies darbinga ir tada jau nežinau, kaip spręs darbdavys. Be to iš dalies darbingam žmogui kitaip skaičiuojamas NPD. O kad dalinį darbingumą nustatys, tai būk rami - tikrai nustatys. Tik klausimas kiek darbinga g.gif nes kartais atrodo, kad jie ten visai atitrūkę doh.gif
Gabija, ne visai esi teisi dėl darbo laiko. Pažymoje darbdaviui NDNT nurodo, jeigu negali dirbti visos dienos. Nėra numatyta kažką imti, kažko atsisakyti. Jeigu nustato darbingumo lygį, tai ir ta pažyma yra būtinas priedas, taip ir sako NDNT - darbdaviui. Galima visai nesitvarkyti nedarbingumo, bet ai...kam čia prarasti vieną kitą lituką mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 21 liepos 2012 - 15:54
QUOTE(.GABIJA. @ 2012 07 21, 15:34)
Nesupratau ar ligoniai atsisako operuotis ar daktarai jų neoperuoja.?

Daktarai neoperuoja.

Dėl valandų. Pas mane dabar 40 proc darbingumas (antra grupė), konkrečios valandos neminimos, nurodyta tik rekomendacija dirbti ne visą darbo dieną arba ne visą darbo savaitę. Tai nemanau, kad trečiai grupei būtų griežtesni riekalavimai darbo laiko klausimu.
Atsakyti
aciu merginos 4u.gif kazkiek prasviesejo smile.gif
zodziu visai imanomas toks variantas, kad galesiu dirbti visa darbo diena ir plius kazkiek lituku gauti is sodros?darbas mano ofisinis, tai tie apribojimai neturetu tureti itakos smile.gif
supratau ir del ilgos eiles .pas mane poliklinika diiidele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2012 07 21, 17:41)
Daktarai neoperuoja.

Dėl valandų. Pas mane dabar 40 proc darbingumas (antra grupė), konkrečios valandos neminimos, nurodyta tik rekomendacija dirbti ne visą darbo dieną arba ne visą darbo savaitę. Tai nemanau, kad trečiai grupei būtų griežtesni riekalavimai darbo laiko klausimu.



Tai jei nustatytas 40 proc darbingumas, o ari 8 val ir gauni pilną algą ir dar už neįgalumą Sodra moka.Tai jau visiškai būtų nelogiška.Tada darbo diena turi būti rašoma 3 val.Netikit manimi, pasitikslinkite Sodroje, kiek galima dirbti val darbe turint tokį neįgalumą.
Atsakyti
Pas mane darbingumas 40 proc., ir užrašyta, kad galiu dirbt 4 val. kasdien, taip ir dirbu. Ir tai atitinka fizinę savijautą. Pilna darbo diena - ne man, po piet begalinis nuovargis ir silpnumas.
Atsakyti
As pernai buvau darbinga 30 proc, ir dirbau visa diena. Kenksmingi faktoriai buvo darbas nakty ir virsvalandziai. Dabar esu darbinga 40 proc. Kenksmingi faktoriai: virsvalandziai, svoris, aukstis, cheminiai kazkokie, bet man tai neaktualu. Dirbu 8 val per diena. Jeigu nera nurodyta sutrumpinta darbo diena arba savaite, galima dirbti visa diena.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2012 07 21, 21:01)
Tai jei nustatytas 40 proc darbingumas, o ari 8 val ir gauni pilną algą ir dar už neįgalumą Sodra  moka.Tai jau visiškai būtų nelogiška.Tada darbo diena turi būti rašoma 3 val.Netikit manimi, pasitikslinkite Sodroje, kiek galima dirbti val darbe turint tokį neįgalumą.

Su 40 proc dirbau puse etato, su 30 proc lygtai 2 ar 3 val per dieną. Ir SoDra čia ne prie ko, juk NDNT tam ir duoda lapą dėl darbo sąlygų. Jei ten nėra apribojimų darbo dienos trukmei, tai gali dirbti, kiek nori/gali.
Atsakyti
Dėl darbingumo lygio nustatymo tai mano patirtis tokia: susirgus kol buvo operacija,chemija, švytinimas buvo tęsiamas nedarbingumas ir buvo išnaudotos visos galimos dienos su visais papildomais pratęsimais, o gal kokia diena ir viršyta.Dieną kai baiginėjosi nedarbingumas nuėjau pas šeimos gydytoją, jos nebuvo taigi papuoliau pas kitą, kuri paklausė, kodėl manęs nesiuntė mano gydytoja anksčiau į komisiją ji jums priešė ar ką? Paėmusi lapą (tai užtruko tikrai neilgiau kaip 10 min.) užpildė siuntimą ir aš iškeliavau į GKK parašo ir tą pačią dieną į NDNT kur buvo paskirta pagal seną klasifikaciją 2 gr.Iš pradžių aš irgi galvojau nepranešti darbe, bijodama, kad pasakys jog negali suteikti nepilnos dienos, tačiau paskaičiusi rekomendacijas pamačiau, kad darbo laikas nėra ribojamas, o visa kita manęs neliečia. Šiais metais darbingumas 55 proc 3 gr.- laikas t.p. neribojamas tik įrašyta , kad negalima dirbti viršvalandžių ko nebuvo pernai, nors tai man irgi nėra aktualu.Nustatomi procentai,žinoma, priklauso nuo to kaip viską surašo šeimos gydytojas ir dar lemia kažkokie dangaus ar žemės ženklai, kurių nenuspėsi.
Kada gaudinėjau chemiją, kurią gana sunkiai pakėliau ( sustreikavusi širdis,baisus pykinimas,šlapimo pūslės uždegimai, nusilpusi imuninė ir t.t.) pratęsiant nedarbingumą gydytoja atstovė iš Sodros paklausė, o kodėl jūs negalite dirbti,jums gi taip blogai ne visą laiką, o ir darbe jūs ne griovius kasate? Šitaip paklausė ne batsiuvys, o med.išsilavinimą turintis žmogus.Gerai, kad kiti medikai dalyvavę komisijoje manė kitaip, o tai būtų tekę gripo epidemijos metu keliauti į darbą.
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2012 07 22, 09:48)
Su 40 proc dirbau puse etato, su 30 proc lygtai 2 ar 3 val per dieną. Ir SoDra čia ne prie ko, juk NDNT tam ir duoda lapą dėl darbo sąlygų. Jei ten nėra apribojimų darbo dienos trukmei, tai gali dirbti, kiek nori/gali.


SODRA labai netgi prie ko smile.gif Pinigėliai iš jos atkeliauja. Ir dar - jeigu nustatyta, kad nedarbingas žmogus o dirba, tai gali SODRA siųsti peržiūrėti nedarbingumo lygį ir iš viso nemokėti pinigėlių.
Entente, mano patirtis priešinga, norėjau dirbti, bet neleido.
Atsakyti
.GABIJA.

user posted image

Svarbiausia - sveikatos 4u.gif
Atsakyti
GABIJA,SU GIMTADIENIU!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 22 liepos 2012 - 23:38
Merginos, aš 40% darbinga, o dirbu pilną darbo dieną. Niekam tai nekliūva. Čia mano su darbdaviu tarpusavio susitarimo reikalas. Dirbu didelėje įmonėje ir tokių kaip aš tikrai yra daug. Turint invalidumą ne tik NPD skaičiuojamas didesnis, bet ir atostogų daugiau gaunama. Tik nedarbingumo dienų skaičius per metus mažesnis.
Atsakyti