QUOTE(Mastė @ 2012 07 21, 11:36)
ir siaip kazkaip keistai :arba as nesuprantu kaip prasyti arba mano seimos gydytoja nesupranta..israsa is onkologijos instituto nunesiau liepos 13 d. , sako ateik dokumentu atsiimti liepos 30. nesuprantu ka ten tiek daug ruosti reikia..ir siaip sako kabliuku visokiu buna..gal ji nori kazko is manes?
ir dar jei jau man nustatys nepilna darbo diena dirbti ar as galesiu to dokumento is viso darbovieteje nerodyti..nes bijau, kad tada sakys , kad is viso manes nereikia.. nesuprantu zodziu nieko...jei galit paaiskinkinkit man zioplai
o siaip lipeos 13 buvau pas savo gydytoja. padare momograma, viskas gerai. dabar reikia zymenu atsakymu sulaukti...
ir dar jei jau man nustatys nepilna darbo diena dirbti ar as galesiu to dokumento is viso darbovieteje nerodyti..nes bijau, kad tada sakys , kad is viso manes nereikia.. nesuprantu zodziu nieko...jei galit paaiskinkinkit man zioplai
o siaip lipeos 13 buvau pas savo gydytoja. padare momograma, viskas gerai. dabar reikia zymenu atsakymu sulaukti...
Dokumentus į NDNT suruošti užima daug laiko: reikia visas diagnozes, išrašus surinkti, surašyti, nukomint, patvirtinti... Žodžiu - yra ką veikti. GKK (Gydytojų konsultacinės komisijos) pirmininkas turi pasirašyti siuntimą. Ta komisija daug kur būna 1 kartą per savaitę (didelėse gyd. įstaigose dažniau, bet ten krūvos popierių ir mega eilės). Tada gauni siuntimą ir keliauji į "visagalį" NDNT. Jie spendžia, kiek gali dirbti (kartais, nors negali, jie sako, kad gali reiškia - gali).
Gali pati pasakyti, kad nori dirbti visą dieną. Aš irgi norėjau nusukti pažymą iš NDNT, bet per SODROS duomenų bazę matosi, kad esi iš dalies darbinga ir tada jau nežinau, kaip spręs darbdavys. Be to iš dalies darbingam žmogui kitaip skaičiuojamas NPD. O kad dalinį darbingumą nustatys, tai būk rami - tikrai nustatys. Tik klausimas kiek darbinga nes kartais atrodo, kad jie ten visai atitrūkę
Gabija, ne visai esi teisi dėl darbo laiko. Pažymoje darbdaviui NDNT nurodo, jeigu negali dirbti visos dienos. Nėra numatyta kažką imti, kažko atsisakyti. Jeigu nustato darbingumo lygį, tai ir ta pažyma yra būtinas priedas, taip ir sako NDNT - darbdaviui. Galima visai nesitvarkyti nedarbingumo, bet ai...kam čia prarasti vieną kitą lituką