Įkraunama...
Įkraunama...

Kapų priežiūra

QUOTE(egllute @ 2015 09 22, 14:17)
Labiausiai norėčiau kažkokios nedidelės augmenijos (tujos/pušelės (mažytės apvalios)

Su tai "rimtesniais" augaliukais, tai reikia labai atsižvelgt į situaciją, "kaimynus". Vis tik jei kokia pušelė, tai jos kapo "zonoj" nesodina, dažniau šalia, o štai kai pradeda augt, šaknyną ne tik per "savo", bet ir kaimynų kapus formuot, galima daug galvos skausmo užsidirbt, nes kaimynams nebūtinai patiks, kad jie turi vargti su jų kapavietėje besiraizgančiomis šaknimis. O jei kokia bėda su šaknimis, tai pušis apskritai spyglius ant kapo ima bert...
Su kitais augalais iš mūsų pačių patirties. Mum net maža tujikė kadais pasodinta prie paminklo ir kelis metus buvus mažiukė, davus gyvybės kapavietei, šiemet po 2-3 mėn. kaip "dėjo" aukštyn, uždengė pusė paminklo, anyta ėmė pergyvent, kad ims verst bortelį, tai pasipustėm delnus ir išrovėm. Ton vieton sudėjom dviejų vazoninių gėlių kompoziciją. Po to nuvažiavus prie kito kapo laukė kitas siurprizas, tik ne dėl mūsų, o dėl "kaimynų" augalo - šliaužiančio kadagio. Pasodintas ant "galvugaly" esančios kapavietės, šliaužimo ant "mūsiškio" kryptimi. Nei ten pyksti, nei ten ką, niekas ten tyčia nekenkia, bet tokia gana nemaloni patirtis, kai ateini ir randi ant "savo" kapavietės riebiai užšliaužusį svetimą augalą. Ir žmonėms nieko įrodinėt nenori, ir susitvarkyt norisi, imi karpai tas šakas, kurios lyg ir ne tavo rūpestis, bet realiai kliudo tvarkytis savo kapavietėj kaip nori...
Atrodo geras sprendimas, tas kažkoks patvaresnis augalas, bet iš patirties - jie kaip tik labiau tinka tada, kai pats reguliariau, dažniau lankai ir gali sukontroliuot jų plėtimąsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 23 rugsėjo 2015 - 20:21
Gal kas gali pasidalinti patirtimi, kokio tiksliai kiekio reikia, norint sudėti ant kapo pušų mulčiaus? Kiek maždaug kilogramais išeitu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2015 10 11, 18:44)
Gal kas gali pasidalinti patirtimi, kokio tiksliai kiekio reikia, norint sudėti ant kapo pušų mulčiaus? Kiek maždaug kilogramais išeitu? ax.gif

As manau, kad reiktu skaiciuoti taip, kaip ir skalda. drinks_cheers.gif Jei vidutiniam kapui skaldos reikia 5-6 maisu, vadinasi, kad kapas graziai atrodytu, irgi tiek reikia-5 maisu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kažko aš nesuprantu, na gi žiūrim... Standartinis kapo dydis yra 3,75 kv.m. , na grubiai tariant 4. Maišo mulčiaus užtenka padengti 1 kv. m. , tai gi gaunasi, kad man reikia 4 maišų . Tarkim va šitas skelbimas http://www.skelbiu.l...ve-6013321.html . Ar aš kažko nesuprantu?
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2015 10 13, 21:50)
Kažko aš nesuprantu, na gi žiūrim... Standartinis kapo dydis yra 3,75 kv.m. , na grubiai tariant 4. Maišo mulčiaus užtenka padengti 1 kv. m. , tai gi gaunasi, kad man reikia 4 maišų . Tarkim va šitas skelbimas http://www.skelbiu.l...ve-6013321.html . Ar aš kažko nesuprantu?

Vienas maisas i viena puse ar kita-esmes nesudaro mirksiukas.gif Tiesiog is praktikos rasiau, jog kai pirkom skalda ir dengem, irgi pirkom pagal skelbiku rekomendacijas, o paskui po ziemos gavosi, kad ta skalda kazkur "nugaravo", atsivere pliki kapo plotai, teko pripirkti dar du papildomus maisus, o jau surasti tokius pat(ir spalva, ir frakcija) buvo sunku. drinks_cheers.gif Tai is patirties ir sakau, pirkit iskart 5 maisus 4u.gif
Atsakyti