Įkraunama...
Įkraunama...

Kapų priežiūra

QUOTE(Flora7 @ 2014 03 04, 16:32)
mūsų kapelis irgi naujas sad.gif  verysad.gif va, kovo 8 bus keturnedėlis....  verysad.gif

ačiū visoms, atsakiusioms.

O kaip dabar kai nuimamos gėlės....tai kažkaip vistiek patvarkoma, ar taip ir paliekamas kauburėlis? Paminklą manau vasarop tik statysim, keik žinau, negalima labai skubėti  g.gif

Užuojauta, pas mus kovo 9 verysad.gif
Bent jau mes tai paliksim kauburėlį. Senas gėles nuimsim(beje, labai gerai išsilaikė tokiais orais), bus naujos.Ir tiek kol kas tam kartui.

O paminklus stato ir tvarkosi žmonės ir rudenį, iki lapkričio 1 tai tikrai. Pažįstu kur su paminklais dirba, tai rudenį pats darbymetis būna.
Atsakyti
QUOTE(Aujusa @ 2014 03 04, 17:37)
Bent jau mes tai paliksim kauburėlį. Senas gėles nuimsim(beje, labai gerai išsilaikė tokiais orais), bus naujos.Ir tiek kol kas tam kartui.

O paminklus stato ir tvarkosi žmonės ir rudenį, iki lapkričio 1 tai tikrai. Pažįstu kur su paminklais dirba, tai rudenį pats darbymetis būna.

ir jums užuojauta... verysad.gif
aš manau, kad mes irgi vasaros pabaigoj paminklą statysim....
Atsakyti

Čia jau kaip kam išeina,mes kai užsisakėm,tai padarė per dvi savaites,o vėliau jau būtų reikėję laukt kelis mėnesius,prasideda nuo pavasario ir iki rudens darbai vyksta
Atsakyti
aš pernai didžiąją dalį kapo užsėjau žole, buvo gražu, bet po žiemos atrodo nekaip.. patarkite, prašau, ką dabar su ta sudžiuvusia žole daryti? grėbliavau, kad tuos "džiuvėsius" nuimti, kažkiek nuėjo, bet daugiau liko.. gal nukirpti visai iki pagrindų? ir taip duoti vietos naujai žolei mastau.gif
Atsakyti

Mes kauburėlį sumažinom ir pasodinom našlaičių nes buvo pavasaris. Galima ir kitų gėlių. Tada po poros trijų mėnesių sutvarkėm normaliai.
Papildyta:
Norėjau paklausti gal kas jau išradot būdą kaip iš akmenukų visas šiukšleles lapus spyglius išpūsti wink.gif
Atsakyti
Sveiki, kaip matau dauguma kapaviečių dekoruoja akmenėliais, ar yra kas sodina gėles, ar tai kokias kerpikes? Gal turite idėjų, ar tai nuorodų kur būtų galima pasižvalgyti, nes per google tai man vis suranda su tais akmenėliais dekoruota.
Atsakyti
Gal galėtumėte man atsakyti į kelis klausimus (norėčiau kuo daugiau nuomonių perskaityti).
Ruošiuosi nemažą kapą padengti skaldele. Tai darysiu todėl, kad labai retai nuvažiuoju (o gal įmanoma juodžemį išlaikyti be piktžolių kažkokiu stebuklingu būdu? Labiausiai norėčiau kažkokios nedidelės augmenijos (tujos/pušelės (mažytės apvalios), viržiai ir dar kažkas gražiai įsikomponuojančio, pamerkčiau gražių dirbtinių gėlių (kad spalvos duotų)) ir visą kitą plotą palikti tiesiog žemę (man labai gražu). O gal smėlyje neaugtų piktžolės? Dar esu girdėjusi, kad po pušies spygliais neauga piktžolės, tokiu atveju dalį skaldele padengčiau o likusį plotą apsodinčiau augaliukais ir apibarstyčiau pušies spygliukais.
O jei ju pilti skaldelę tai kaip su piktžolių pralindimu? Esu tikrai daug mačiusi r kiti skundėsi, kad jau po metų pilna pradygusių piktžolių visur akmenėliuose. Kokia plėvelė/danga turi būti po akmenėliais?
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2015 09 22, 15:17)
Gal galėtumėte man atsakyti į kelis klausimus (norėčiau kuo daugiau nuomonių perskaityti).
Ruošiuosi nemažą kapą padengti skaldele. Tai darysiu todėl, kad labai retai nuvažiuoju (o gal įmanoma juodžemį išlaikyti be piktžolių kažkokiu stebuklingu būdu? Labiausiai norėčiau kažkokios nedidelės augmenijos (tujos/pušelės (mažytės apvalios), viržiai ir dar kažkas gražiai įsikomponuojančio, pamerkčiau gražių dirbtinių gėlių (kad spalvos duotų)) ir visą kitą plotą palikti tiesiog žemę (man labai gražu). O gal smėlyje neaugtų piktžolės? Dar esu girdėjusi, kad po pušies spygliais neauga piktžolės, tokiu atveju dalį skaldele padengčiau o likusį plotą apsodinčiau augaliukais ir apibarstyčiau pušies spygliukais.
O jei ju pilti skaldelę tai kaip su piktžolių pralindimu? Esu tikrai daug mačiusi r kiti skundėsi, kad jau po metų pilna pradygusių piktžolių visur akmenėliuose. Kokia plėvelė/danga turi būti po akmenėliais?

Pro visur zoles lenda, netikekit jokiom pasakom apie spygliukus irnesakyk.gif Kadangi turiu daug kapu savoj prieziuroj, tai aptarsiu visus isbandytus variantus, o jus jau rinksites pati, kuris jums atrodo priimtiniausias 4u.gif
1. Juoda zeme. Kaip tik siuo metu prekybcentriuose yra pirkti juoda "Kapu zeme"(ne durpiu substraktas, ne augalams persodinti, o konkreciai skirta kapams). Ta zeme-negyva, t.y. apdirbta karsciu bei cheminemis medziagomis, kad nebutu joje nei seklu daigiu, nei gyviu. Tokioje zemeje blogai dygsta ir auga bet kokie augalai(as kaip gelininke galiu ta patvirtinti), kartu ir piktzoles. Padengtas kapas tokia zeme ilgai islieka juodas, be piktzoliu. Deja, eina laikas ir ta zeme atsigauna, atsiranda mikroorganizmu, atskrenda ivairiu seklyciu, o dar lietus... Zodziu, norint pastoviai islaikyti juoda ir svaria zeme, reikia kas kiek laiko purksti ja "dalgiu" ar roundapu. Neaugs tada niekas drinks_cheers.gif
2. Smelis. Jis graziai atrodo pradzioj drinks_cheers.gif Paskui lietus ji suplaka, isplauna kauburiais. Vel gi prisiseja piktzoliu, tad ir ji reikia kas kiek laiko grebliuoti bei purksti priemonemis nuo piktzoliu.
3. Skaldele. Labai universalus ir pakankamai pigus dalykas. Pirmiausia, sutrombuojamas kapu pavirsius, tada klojama stora plevele(maciau, kad kiti net sena linoleuma klodavo), tik tada ant virsaus skaldele sprindzio storio. Vienam kapui skaldele kainuoja nuo 60 euru iki... Kapas visada atrodo tvarkingai, prieziuros reikes tik ankstyva pavasari, nurenkant lapus, vejo atpustus, bei rudeni, kai prikrenta sapeliu. Kas 5 metai skaldele reikia isplauti, perplauti, nes buna nudulkejusi ir praradusi savo grozi.
4. Dirbtine veja. Bet kalbu ne apie ta baisia, kur is "Senuku" doh.gif O ta, kuri labai brangi(1kv-nuo 30 euru), kuria tiesia futbolo aikstynus. Istiesus ja kapa, nereikia rupintis nei laistymu, nei pjovimu, nei prieziura. Ji neblunka pries saule, ji tvarkinga visais metu laikais. O su kokiu kadagiu ar buksmedziu ji is viso ziuretusi fantastiskai. Minusas: reiktu nugriebliuoti vejo prinestus lapus ir sapelius.
5. Plokstes arba granitines/marmurines plyteles. Siuo metu jos "ant bangos". Bet brangios. Taciau prieziura atkrenta bet kuriais metu laikais ir ant amziu amzinuju drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai Jums ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif tiek informacijos, puiku bigsmile.gif Dabar nebežinau ko labiau noriu, pirmoje vietoje turbūt būtų dirbtinė veja (kažkas panašaus į šią turbūt http://www.akmenys.l...btine-veja.html ) o kur būtų pigiau tokios gauti? Reikėtų greičiausiai apie 5 kv.m.
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2015 09 23, 08:28)
Labai Jums ačiū  4u.gif  4u.gif  4u.gif  tiek informacijos, puiku bigsmile.gif  Dabar nebežinau ko labiau noriu, pirmoje vietoje turbūt būtų dirbtinė veja (kažkas panašaus į šią turbūt http://www.akmenys.l...btine-veja.html ) o kur būtų pigiau tokios gauti? Reikėtų greičiausiai apie 5 kv.m.

Pigu ir kokybiška bendro nieko neturi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2015 09 23, 09:31)
Pigu ir kokybiška bendro nieko neturi mirksiukas.gif

aš norėjau parašyti kur būtų galima nusipirkti kokybišką veją už mažesnę kainą (ne pirmoje pasitaikiusioje parduotuvėje, sumokant už tą patį daiktą daugiau). Neturėjau galvoje pačios pigiausios ir bet kokios. Matau royal grass 2,5 cm yra po 37 Eurus, bet ar ji ne per trumpa, kažkaip man lyg ir geriau atrodo kai ilgesnė. Dabar net nežinau kur Šiauliuose galėčiau apžiūrėti ir palyginti g.gif Labai sudomino su ta žolyte. Mačiau viena žolė jau užpildyta (tokiu kaip ir šieneliu), o kitas reikia užpildyti žeme turbūt. Realiai kapams ir nepadengtos tinka, jei jau pigiau galima kokybišką ir gražų daiktą nusipirkti, be to įtariu, kad ir gražiau atrodytų nes šienelis kažkiek vaizdą gadina g.gif

Kraštelius (kurie liesis su žeme) turbūt praktiškiausia ir gražiausia būtų su didesniais akmenukais apdėti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egllute: 23 rugsėjo 2015 - 09:35
QUOTE(egllute @ 2015 09 23, 10:31)
aš norėjau parašyti kur būtų galima nusipirkti kokybišką veją už mažesnę kainą (ne pirmoje pasitaikiusioje parduotuvėje, sumokant už tą patį daiktą daugiau). Neturėjau galvoje pačios pigiausios ir bet kokios. Matau royal grass 2,5 cm yra po 37 Eurus, bet ar ji ne per trumpa, kažkaip man lyg ir geriau atrodo kai ilgesnė. Dabar net nežinau kur Šiauliuose galėčiau apžiūrėti ir palyginti g.gif Labai sudomino su ta žolyte. Mačiau viena žolė jau užpildyta (tokiu kaip ir šieneliu), o kitas reikia užpildyti žeme turbūt. Realiai kapams ir nepadengtos tinka, jei jau pigiau galima kokybišką ir gražų daiktą nusipirkti, be to įtariu, kad ir gražiau atrodytų nes šienelis kažkiek vaizdą gadina  g.gif

Kraštelius (kurie liesis su žeme) turbūt praktiškiausia ir gražiausia būtų su didesniais akmenukais apdėti g.gif

Radau ir pigiau:
http://www.akmenys.l...mXeQaAnVy8P8HAQ
po 22 eurus
Pristato visoje Lietuvoje
http://www.vedrana.l...eja_royalgrass/
Dar kainos ir pavyzdziai
http://www.akmenys.l...-zole-veja.html
Sitie irgi pristato i norimus miestus, is ju pirkau skalda-atveze.
Atsakyti