Įkraunama...
Įkraunama...

Balandžio mergytės ir berniukai :)

QUOTE(vivia @ 2013 08 31, 16:07)
Na va jau ir Pirmasis mokyklinis rugsejis blink.gif su rugsejo pirmaja!!!!! ( ryt be sansu parasyt) toks ispudis kad jaudinuos labiau nei pries gimdyma doh.gif

Ar daug einanciu i mokykla?

Mes norėjom eit, bet nusprendėm dar palaukt. Pradėjo skaityt skiemenims
Atsakyti

Labutes
Su rugseju !!!
As su klausimu , toms mamytems kuriu paruosiamukai eina i darzeli ir ten yra pietu miegas. Ar pas jus butina miegoti???Ar vaikas gali tuo laiku skaityt knygutes ir t.t... Nes mums tai kaip matau bus diiiiidele probloema verysad.gif Svedijoje pietu miego darzeli nebuvo nuo 3 metu , o cia grizom ir se tau schmoll.gif Miegot nebutina, bet isgulet lovoje tas pora valandu butina. Kitos iseities nera, nebent pasiimam po pietu. Kaip pas jus ar tikrai ir yra tokios taisykles???

Su vidurineliu (2.5 m.)kita problema biggrin.gif Neveda i lauka, sendien paklausiau kada ves. Pasake , kad neves nes daug vaiku (sendien grupei buvo 13), negali aprengt, nuvest nuo laiptu ir .t.t..Grupei aukletoja ir auklyte manau kaip ir visur, bet cia jau sistemos problema. Kuo kaltas mano vaikas kad jis turi but visa diena be lauko. Zodzi nervinuos ir mastau ka cia padarius biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
QUOTE(~Flamme~ @ 2013 09 07, 20:17)
Mes norėjom eit, bet nusprendėm dar palaukt. Pradėjo skaityt skiemenims

saunuole thumbup.gif , mums dar labai toli iki to. Na bet kaip nors .
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 06 26, 08:36)
Labai grazi nestuke  thumbup.gif

Ar kas nors jau skiepino vaikus 6m skiepais (priklauso du). Vakar pas doktorka uzklausiau, sakau ar cia reik du kartus rasytis ar viena. Sako tai per viena karta suskiepinam jei vaikas istveria  blink.gif

Mus skiepijo tik vienu, kita sake veliau daryt. Taip ir darysim.

QUOTE(smiles11 @ 2013 09 09, 10:20)
Labutes
Su rugseju !!!
As su klausimu , toms mamytems kuriu paruosiamukai eina i darzeli ir ten yra pietu miegas. Ar pas jus butina miegoti???Ar vaikas gali tuo laiku skaityt knygutes ir t.t... Nes mums tai kaip matau bus diiiiidele probloema  verysad.gif  Svedijoje pietu miego darzeli nebuvo nuo 3 metu , o cia grizom ir se tau  schmoll.gif Miegot nebutina, bet isgulet lovoje tas pora valandu butina. Kitos iseities nera, nebent pasiimam po pietu. Kaip pas jus ar tikrai ir yra tokios taisykles???

Su vidurineliu (2.5 m.)kita problema  biggrin.gif  Neveda i lauka, sendien paklausiau kada ves. Pasake , kad neves nes daug vaiku (sendien grupei buvo 13), negali aprengt, nuvest nuo laiptu ir .t.t..Grupei aukletoja ir auklyte manau kaip ir visur, bet cia jau sistemos problema. Kuo kaltas mano vaikas kad jis turi but visa diena be lauko. Zodzi nervinuos ir mastau ka cia padarius  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

saunuole thumbup.gif , mums dar labai toli iki to. Na bet kaip nors .

Pas mus paruosiamukai miega pietu, nezinau kaip nauja aukletoja leis, bet anksciau kuri budavo visada susitardavo su vaikais, jei kuris nenor4davo miegot, leisdavo tyliai pazaist.
Maziuku vaiku pas mus nevesdavo koki menesi i lauka pernai (kai mazei buvo 3 metai) nes buvo nauji vaikai visi ir naujos aukl4tojos. Bet kai issiaiskino darzelio tvarka vaikai ir aukl4tojos pazino vaikus prad4davo eit i lauka.

Su praejusia rugsejo 1 aja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smiles11 @ 2013 09 09, 09:20)
Kaip pas jus ar tikrai ir yra tokios taisykles???

Kuo kaltas mano vaikas kad jis turi but visa diena be lauko. Zodzi nervinuos ir mastau ka cia padarius  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Pas mus privaloma miegot / gulet, nes grupeje islankstomos lovos is sieniniu spintu, tai tipo jei sedes keli vaikai, tai ir tie likusieji nenores gulet. Mano akimis tai ziauri nesamone, nes Milda nemiega pietu miego jau virs 2 metu gerokai. Todel as ja pasiimu tik pavalgius pietu. Siaip mes dar nesprendem sito simetinio reikalo, dar nebuvo susirinkimo. Bet butu gerai, kad leistu vaikams likti visa diena be miegelio.

Del lauko zinoma problema, ir ne tik su maziais.....mes ir uzpernai sakem valdziai ir klausdavom aukletoju, kodel nevede ta ir ta diena, tai sakydavo - salta, tingejo, labai daug darbeliu dare....

Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2013 09 09, 18:40)
Pas mus privaloma miegot / gulet, nes grupeje islankstomos lovos is sieniniu spintu, tai tipo jei sedes keli vaikai, tai ir tie likusieji nenores gulet. Mano akimis tai ziauri nesamone, nes Milda nemiega pietu miego jau virs 2 metu gerokai. Todel as ja pasiimu tik pavalgius pietu. Siaip mes dar nesprendem sito simetinio reikalo, dar nebuvo susirinkimo. Bet butu gerai, kad leistu vaikams likti visa diena be miegelio.

Del lauko zinoma problema, ir ne tik su maziais.....mes ir uzpernai sakem valdziai ir klausdavom aukletoju, kodel nevede ta ir ta diena, tai sakydavo - salta, tingejo, labai daug darbeliu dare....

O va pas mus tai dvi patalpos- miegamasis ir mokomoji , zaidziamoji patalpa. Tai lyg problemos nebutu...bet matyt yra ir principo reikalas... doh.gif kazkokia nesamone...
Atsakyti
Pas mus turi pagulet jei nemiega.

del lauko yra higienos ormos kuriose aiskiai nurodoma kad vaikai privalo buti vedami i lauka, nebent lija. taip kad jei nenorit teroiotis paskambinkit higienistam.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 09 10, 17:40)

del lauko yra higienos ormos kuriose aiskiai nurodoma kad vaikai privalo buti vedami i lauka, nebent lija. taip kad jei nenorit teroiotis paskambinkit higienistam.

tai as puikiai ir zinau kas parasyta del laukelio mirksiukas.gif Sendien pas vedeja buvau , pasakiau apie problema , sake bandys sprest. Tai ziuresim ...Bet kazko abejoju biggrin.gif O dar ir mamu visokiu yra , viena mama pasakojo , kad tam paciam darzeli preitais metais ir kelios mamos norejo , kad vestu maziukus i lauka. Po to rinko parasus ir paaiskejo, kad daugiau neio puse nenori kad vestu. Zodziu ... doh.gif doh.gif Man pabuvus Svedijoje tai atrodo kad kazkas nerealaus kaip gali nevest vaiko i lauka ... Niekaip nesuprantu. Nekalbu apie vedima per lietu, puga ir kt....
Atsakyti
QUOTE(smiles11 @ 2013 09 12, 09:40)
tai as puikiai ir zinau kas parasyta  del laukelio mirksiukas.gif  Sendien pas vedeja buvau , pasakiau apie problema , sake bandys sprest. Tai ziuresim ...Bet kazko abejoju biggrin.gif O dar ir mamu visokiu yra , viena mama pasakojo , kad tam paciam darzeli preitais metais ir kelios mamos norejo , kad vestu maziukus i lauka. Po to rinko parasus ir paaiskejo, kad daugiau neio puse nenori kad vestu. Zodziu ...  doh.gif  doh.gif Man pabuvus Svedijoje tai atrodo kad kazkas nerealaus kaip gali nevest vaiko i lauka ... Niekaip nesuprantu. Nekalbu apie vedima per lietu, puga ir kt....

man tai cia tas pats ko mamules nori ir ko nenori, uzkviesciau higienistus ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 09 12, 08:50)
man tai cia tas pats ko mamules nori ir ko nenori, uzkviesciau higienistus ir tiek.

Oi zinok jau uzviriau kose, svarbiausia net neskundziau nieko nei skundo nerasiau biggrin.gif tik siryt pas direktore buvau. tai sendien pora mamu taaaaaip burbejo, pasiule man ateit paciai visus vaikus isvest biggrin.gif ai zinokit pavydziu as jums, didesniuose miestuose kazkaip labiau tvarka kai paklausai yra. O cia jei tik bandai paprasyt kad butu daroma tai kas parasyta, pasidarai toks blogas ...
Atsakyti
QUOTE(smiles11 @ 2013 09 12, 19:11)
Oi zinok jau uzviriau kose, svarbiausia net neskundziau nieko nei skundo nerasiau biggrin.gif tik siryt pas direktore buvau. tai sendien pora mamu taaaaaip burbejo, pasiule man ateit paciai visus vaikus isvest  biggrin.gif  ai zinokit pavydziu as jums, didesniuose miestuose kazkaip labiau tvarka kai paklausai yra. O cia jei tik bandai paprasyt kad butu daroma tai kas parasyta, pasidarai toks blogas ...

nu kodel del kazkokiu keistuoliu turi kentet tavo vaikas. higienos ormos ne is pirsto lauztos. keistos mamules.
Atsakyti
Del pietu miego, maniske irgi nenorejo vienu metu eit i darzeli tik del miego. Bet as pati dirbus darzeli, ir esu uz tai, kad visi mieguotu, arba bent guletu. Nes aukletoja leisdavo kai kuriems vaikams nemieguot, tai kiti klausdavo - o kodel jie nemiega, o mes privalom? Ir mane tai erzindavo, nes per peitu miega as tvarkiau grupe, o kai tie pora vaiku nemieguojo, man tekdavo po darbo dar tvarkytis. Visur savo njuansai..
Atsakyti
sveiki,

QUOTE(vivia @ 2013 08 31, 15:07)
Ar daug einanciu i mokykla?

mano ieva eina... kolkas jai žiauriai patinka thumbup.gif

QUOTE(Forgete @ 2013 09 12, 20:23)
nu kodel del kazkokiu keistuoliu turi kentet tavo vaikas. higienos ormos ne is pirsto lauztos. keistos mamules.

thumbup.gif
pas mus ir lopšiukus vesdavo... ne kasdien, bet man rodos stengdavosi... tik prašydavo pirštinių nepirštuotų ir pan. vedžiodavo žąsiukus aplink darželį biggrin.gif šiaip tai jei dieną auklėtojos vaiko neves, po darželio gi jau tamsu... jei savaitgalį oras išpuls šlykštus, tai vaikas ir augs kambary... gaila būtų...

kaip jau matau iš profilio, tai sveikinam neringute patapus daugiavaike mama wub.gif

beje, pas mano ievą klasėj iš 15 vaikų minimum 4 yra iš daugiavaikių šeimų... o sako gimstamumas mažas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 31 spalio 2013 - 10:06