Įkraunama...
Įkraunama...

Latvija

QUOTE(Lotari @ 2012 07 09, 21:06)
kitą kartą kai važiuosim būtinai išbandysim vietinius turgus ir kokybę bent jau žuvies, žodžiu eksperimentuosime, po to parašysiu kaip sekėsi po to išgyventi  lotuliukas.gif

Būtų įdomu, aš šį kartą į eksperimentus didelius nesileisiu, nes nestuke.gif , kažkaip baisu rizikuoti biggrin.gif .
O kaip su veikla, mes kiek žiūrėjom internete, keli muziejai yra ten, o pasirezervavom viešbutuką 4 dienoms, tai ar nebus taip, kad per porą dienų pasilakstę nebeturėsim po to ką veikti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jollicasa @ 2012 07 09, 20:11)
Būtų įdomu, aš šį kartą į eksperimentus didelius nesileisiu, nes nestuke.gif , kažkaip baisu rizikuoti biggrin.gif .
O kaip su veikla, mes kiek žiūrėjom internete, keli muziejai yra ten, o pasirezervavom viešbutuką 4 dienoms, tai ar nebus taip, kad per porą dienų pasilakstę nebeturėsim po to ką veikti g.gif

gali, geriau tada papildomai mauti link Ventspilio vietoje ilgo sedėjimo vienoje vietoje g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotari: 09 liepos 2012 - 20:25
muziejai Latvijoj irgi nėra pigūs. kažkodėl sudrebėjo ranka atiduot latus už Karosta. taip, gidas įdomiai pasakoja, verta aplankyti, be gido ten nieko nesuprasi, bet skaudu, nors tu ką. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2012 07 09, 10:07)
pastebėjimai apie Latvijos pajūrį iki Liepojos:. Datraukėm tik iki Liepojos, tiesiai į paplūdimį pataikėm  bigsmile.gif švarus gražus, smėliukas, nė vienos nuorūkos, šiukšlių, parduotuvių centras SALA už 300m. (kavinė Čili, parduotuvė, visai netoli IKI prekybos centras). Kopose irgi švaru, wc lauko stovi kas 300 m. paplūdimio dumblus surenka traktorius. Aišku norint giliau į vandenį reik toli bristi, bet verta, nes vien smėlis švarus, paplūdinio pagrindas tvirtas, lengvai galima futbolą žaisti be nerimo išsissukti kojas ir subinėm tikrai nesitrinsite su kaimynu, žmonių nedaug buvo. Žodžiu prasivoliojom 5 valandas ir jau kaupiantis audros debesims patraukėm namo.

drinks_cheers.gif mums irgi ten patiko.
lauko kavinės papludimyje ir superinės karuselės vaikams prieš įėjimą į papludimį thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Lotari @ 2012 07 09, 11:46)

jei nereikia miestelio, parduotuvių, tada yra artimesnis paplūdimys  Jurmalac atrodo vadinasi. neprivažiavus Liepojos.

tai,kad galima sukti į bet kokį keliuką vedantį link jūros ir tokie pat paplūdymiai thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(jollicasa @ 2012 07 09, 18:22)
šakės, reiks bent vandens is LT pasiimt doh.gif

Vandens mes visada turime mašinoje,bet kiek apsipirkdami ar pietaudami lyginome kainas tai tikrai praktiškai tas pats.

Papildyta:
QUOTE(Jurginė @ 2012 07 09, 19:56)
muziejai Latvijoj irgi nėra pigūs. kažkodėl sudrebėjo ranka atiduot latus už Karosta. taip, gidas įdomiai pasakoja, verta  aplankyti, be gido ten nieko nesuprasi, bet skaudu, nors tu ką.  blush2.gif

Bet dauguma muziejai ir įejimai Europoje nėra pigūs,ypač turistams.
Atsakyti
QUOTE(JM @ 2012 07 10, 07:23)
drinks_cheers.gif mums irgi ten patiko.

nevažiavote toliau, kaip ten ? Turiu Ventspilio laikraštuka su šaindienos Lietuvos rytu, tai foto žavios bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(JM @ 2012 07 10, 08:23)

Bet dauguma muziejai ir įejimai Europoje nėra pigūs,ypač turistams.

žinau, tik lyginu kaimyninių šalių kainas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurginė: 10 liepos 2012 - 09:14
O mes grįžome sekmadienį po 4 dienų iš šito kempingo, drąsiai jį rekomenduoju. Nebrangu ir liuks sąlygos smile.gif Mes gyvenome su palapinėmis.
http://www.jurasdzeni.lv/lv/
Atsakyti
QUOTE(oziarage @ 2012 07 10, 10:56)
O mes grįžome sekmadienį po 4 dienų iš šito kempingo, drąsiai jį rekomenduoju. Nebrangu ir liuks sąlygos smile.gif Mes gyvenome su palapinėmis.
http://www.jurasdzeni.lv/lv/

Jei gerai suprantu, mašina parai 2 latai, o palapinė 3?
ot, velnias. mums toliau išeina nei į Engurės rajonus važiuot.
pamažu kraunu daiktus, gal kitą savaitę išriedėsim. rolleyes.gif tik orai nekokie. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurginė: 10 liepos 2012 - 10:19
QUOTE(Lotari @ 2012 07 10, 06:37)
nevažiavote toliau, kaip ten  ? Turiu Ventspilio laikraštuka su šaindienos Lietuvos rytu, tai foto žavios  bigsmile.gif

Ne,nevažiavome,kadangi buvo mini atostogos ir daugiau lepinome vaikus.
Bet esu pasižymėjau ką norėčiau pamatyti Latvijoje.Bent jau toje pusėje.
Bet geriausias dalykas tai,kad jau atradome superinę vietelę kitos vasaros atostogoms Latvijoje thumbup.gif jau ir užsirezervavome,nes ten paklausi vieta wub.gif wub.gif Apie tokią vietelę tik pasvajodavau wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurginė @ 2012 07 10, 08:14)
žinau, tik lyginu kaimyninių šalių kainas.

Estijoje,Lenkijoje pigiau?
Atsakyti
QUOTE(JM @ 2012 07 10, 12:54)
Ne,nevažiavome,kadangi buvo mini atostogos ir daugiau lepinome vaikus.
Bet esu pasižymėjau ką norėčiau pamatyti Latvijoje.Bent jau toje pusėje.
Bet geriausias dalykas  tai,kad jau atradome superinę vietelę kitos vasaros atostogoms Latvijoje thumbup.gif jau ir užsirezervavome,nes ten paklausi vieta wub.gif  wub.gif Apie tokią vietelę tik pasvajodavau wub.gif
Papildyta:

Estijoje,Lenkijoje pigiau?

Ar aš taip sakiau, jog ten pigiau? smile.gif
Tiesiog gal esu išlepinta Lietuvos muziejų kainų, kuriuos aplankyti kainuoja 2-6 litus. g.gif O gal skaičiuoju pagal savo atlyginimą, nes man 15 - 20 litų už bilietą yra daug. mirksiukas.gif Diskusija beprasmė, nes visi žiūrim iš savo taško.

Geriau pasidalinkit ta slaptavieta rojaus atostogoms. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurginė @ 2012 07 10, 11:27)
Ar aš taip sakiau, jog ten pigiau? smile.gif

Aš ir nerašiau,kad Jūs teigiate,jog ten pigiau,tiesiog kai parašėte,kad lyginate su kaimyninėmis šalimis tai ir paklausiau ar pigiau gretimose šalyse.
Atsakyti
Mes irgi Mindaugines Liepojoje ir pakeliui esančiuose paplūdimiuose praleidome. Nors Latvijon važiuojame kasmet ir ne po kartą, bet po pasienio punktų uždarymo pirmąkart teko pasieniečiams dokumentus rodyt. Pastebėjome, kad tiesiai ant sienos stabdė visas mašinas, kiek spėjo smile.gif . O grįžtant tą patį pasieniečių autobusiuką užmatėme kokie 2-3 kilometrai iki sienos likus: vis dar "žvejojo" lietuvius.

Dėl kainų, tai jos panašios kaip LT: tiek kavinėse, tiek ir parduotuvėse. Yra kažkas brangiau, yra pigiau (šiemet nustebino ledų kainos, kurios nuo pernai nepasikeitė, nors LT akivaizdžiai šoktelėjo). Muziejuose šiemet nebuvome, bet ankstesniais metais jos iš esmės nesiskyrė nuo lietuviškų (LT irgi populiaresniuose muziejuose kainos jau priverčia aiktelti, ypač kai šeimyna nemaža).
Atsakyti