Noriu pasidalinti pernykštės vos ne ekspromtinės kelionės įspūdžiais. Kasmet atostogaujam savaitę po žolinių. Kadangi oro prognozės žadėjo kiaurą lietų, tai teko planus "kur nors prie jūros" staigiai pakeisti... ir gavosi tikrai smagiai!!!! Tuo pačiu noriu įkvėpti nemašininių vaikų tėvus. Maniškiams 2-3 valandos yra maximumas (čia jau įskaitant planšėtes ir telefonus). Maršrutas taip ir buvo dėliotas, kad vienu kartu nevažiuot daugiau 3 valandų.
1 diena. Kaunas - Tervete - Cesis. šiokia tokia sėkmė mus lydėjo, nes pakeliui į tervetę lijo be sustojimo ir be prošvaisčių. Tačiau lietus nustojo ir visai sėkmingai pavaikščiojom po Nykštukų- Pasakų parką. Buvom ten prieš kelis metus, tai keista buvo, kad apleistas nykštukų kaimelis. sukiužę nameliai... vaikai dar prisimena kaip tėtis traukinuku vežiojo - jo nebėra... Bet šiaip visai smagiai. Su pietų piknikų ~4 valandos. Esant geram orui ten tikrai galima praleisti ir visą dieną.
mums naujiena buvo naujas Nykštukų miestelis. Bet jis dar kuriamas.

Nakvynė Cėsyje. Planavau siguldoje, bet nieko padoria kaina nepavyko rasti. Nakvojome
https://www.booking....ed_currency=EUR Nuo centro tikrai toloka, bet man patiko. Butas švarus ir jaukus. Visai šalia slidinėjimo trasų.
2diena. Pramogos Siguldoje. Išbandėm oro tunelį. Mano nuomone nevertas tokių pinigų. man asmeniškai jokio malonumo. jokio laisvo kritimo pojūčio... nepatiko. Vėliau norėjom pramogauti laipiodami, bet nulijo lietus ir persigalvojom. Bet vieta LABAI graži. išnaudojom ją piknikui. Yra ten stalas su nerealiu vaizdu.
http://www.kakiskaln...s-open/?lang=en Vėliau pavaikščiojom po Gutmanio olą ir parką. Nusprendėm, kad pilis mūsų nedomina ir likusią dienos dalį praleidom Cėsyje. Gražus parkas su antim (tai nepamirškit bulkos

), sena pilis, vaikų žaidimo aikštelė prie pilies.

tiesa, buvom nuvažiavę į bobslėjau trąsas. Pasitiko mus pikta pikta teta pardavinėjanti bilietus, kuri labai sunkiai išdavė kur yra tos trąsos... o ir prie trąsų gyva eilė be jokios tvarkos ir priežiūros ir nusprendėm nelaukti 1,5-2 valandų... (laiko ten rezervuoti negalima)