Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų paieška / užklausa

QUOTE(saldainia @ 2013 03 25, 11:00)
sakykit kur rasti kekso recepta su raugu? aciu is karto.


radau tokį :
"
"HUBERTAS" tongue.gif

RAUGAS:1 stiklinė cukraus
1 stiklinė pieno
1 stiklinė miltų
viską sumaišyti ir supylus į trijų litrų stiklainį (pridengti marle,kad nepridulkėtų,bet tešla "kvėpuotų"), kambario temperatūroje rauginti sekančiai:

1 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
2 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
3 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
4 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
5 -dieną - vakare - pridėti stiklinę cukraus
stiklinę pieno
stiklinę miltų

6 -d -pamaišyti kartą dienoje
7- d - """"""""
8- d - """""""
9 -d - """"""""
10 dieną iš ryto pridėti visko ,kaip 5 -tą dieną

Tą pačią dieną reikia kepti.Pirmiausia visą raugą dalyti per pusę(čia jeigu norima jo ir toliau turėti).Vieną pusę palikti kepimui,o kitą kitą dalinti dar per pusę.Vieną pusės dalį pasilikti sau dėl raugo, antrąją dalį galima kam nors duoti arba pridėti prie kepimo dalies.Jei neketiname daugiau raugo turėti,tai kepame nedaliname,kepame iš viso raugo.

Kepimui: į kepimo dalies raugą dar pridedame 1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno
3 kiaušinius
3 stiklines miltų
pusę stiklinės aliejaus
1 šaukštas kepimo miltelių
1 šaukštas vanilinio cukraus

Daugiau įvairūs priedai pasirinktinai:riešutai,razinos,saulėgrąžos,cinamonas,varškė ir t.t.Kiekvieną kartą gali būti vis kitoks.Kiek pamenu nuo priedų pyrago skonis keičiasi.

Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 - 60 min.

Su rauginimui palikta tešla ,pradėti viską nuo pirmos dienos iki dešimtos.Ir vėl pyragas - su kitu priedu biggrin.gif "
Atsakyti
Sveiki,
turiu riesutu sviesta g.gif , ir nezinau ka gero ir skanu galima padaryti is jo...gal zinote recepta keksiuku, arba sausainiu ax.gif Aciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 03 25, 12:47)
radau tokį :
"
"HUBERTAS" tongue.gif

RAUGAS:1 stiklinė cukraus
1 stiklinė pieno
1 stiklinė miltų
viską sumaišyti ir supylus į trijų litrų stiklainį (pridengti marle,kad nepridulkėtų,bet tešla "kvėpuotų"), kambario temperatūroje rauginti sekančiai:

1 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
2 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
3 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
4 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
5 -dieną - vakare - pridėti stiklinę cukraus
stiklinę pieno
stiklinę miltų

6 -d -pamaišyti kartą dienoje
7- d - """"""""
8- d - """""""
9 -d - """"""""
10 dieną iš ryto pridėti visko ,kaip 5 -tą dieną

Tą pačią dieną reikia kepti.Pirmiausia visą raugą dalyti per pusę(čia jeigu norima jo ir toliau turėti).Vieną pusę palikti kepimui,o kitą kitą dalinti dar per pusę.Vieną pusės dalį pasilikti sau dėl raugo, antrąją dalį galima kam nors duoti arba pridėti prie kepimo dalies.Jei neketiname daugiau raugo turėti,tai kepame nedaliname,kepame iš viso raugo.

Kepimui: į kepimo dalies raugą dar pridedame 1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno
3 kiaušinius
3 stiklines miltų
pusę stiklinės aliejaus
1 šaukštas kepimo miltelių
1 šaukštas vanilinio cukraus

Daugiau įvairūs priedai pasirinktinai:riešutai,razinos,saulėgrąžos,cinamonas,varškė ir t.t.Kiekvieną kartą gali būti vis kitoks.Kiek pamenu nuo priedų pyrago skonis keičiasi.

Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 - 60 min.

Su rauginimui palikta tešla ,pradėti viską nuo pirmos dienos iki dešimtos.Ir vėl pyragas - su kitu priedu biggrin.gif "



o gal ura su trumpesniu raugo rauginimo laikotarpiu?
Atsakyti
QUOTE(~MILENA~ @ 2013 03 25, 12:32)
Sveiki,
turiu riesutu sviesta g.gif , ir nezinau ka gero ir skanu galima padaryti is jo...gal zinote  recepta keksiuku, arba sausainiu ax.gif  Aciu. 4u.gif

Sausainius su žemės riešutų sviestu 4u.gif receptas
Atsakyti
Ieškau recepto aguonų su šokoladu torto, jis toks tamsus, o kremas grietinė su cukrimu. Na niekur negaliu rasti, o savo laiku apsižioplinau ir nepaprašiau recepto, o dabar pervėlu sad.gif. Bučiau dėkinga, jeigu kas žinantis uotų, geriau į AZ>
Atsakyti
Sveikos 4u.gif noreciau patarimo,pvz.noriu puosti torta su tuo maiseliu ir antgaliu,ar butinai turi buti beze? Ar galima su pirktiniu kur pakeliuose yra torto kremas,gal imaisyti ko nors reikia help.gif
Atsakyti
sveiki
atsiprašau is karto 4u.gif neseku saldumynu temos visai gal ir buvo visai nesenai kur kalbeta blush2.gif

jei kas zinot kur galeciau pasiskaityti apie saldainiu ant pagaliuko gaminama ,na tokiu kaip buna per atlaidus pirkti ,buciau be galo dėkinga 4u.gif
dabar gaminau bet gavosi ne ciulpinukai o cukrinukai biggrin.gif tikriausiai per ilgai kaitinau g.gif ir tokie neskaidrus g.gif

aciu kas atsakys 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif ar galetumet man padeti paskaiciuoti, kiek reikia produktu pagal si recepta
Pyragui reikės:
3 kiaušinių
1,5 stiklinės cukraus
2 pakelių vanilinio cukraus
1 pakelio (arba 2 arb. šaukštelių) kepimo miltelių
1 stiklinės vandens
1 stiklinės aliejaus
2 stiklinės miltų (+ 2 šaukštai)
3 šaukštai kakavos

Didelei kepimo skarai 29x37
[SIZE=7] jau siandien turiu ji iskepti, tik bijau, kad nepamazinciau kiekio
Atsakyti
tai o koks didumo iš čia duotų produktų gavosi?
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 04 05, 11:35)
tai o koks didumo iš čia duotų produktų gavosi?


pagal si recepta, manau, produktu kiekis skirtas kazkur 24-26 cm apvaliai formai. tikrai daug teslos iseina. dariau is dvigubos normos ir gavosi daug mases, tai turetu pakilti iki skardos virsaus. tikiuos, kad gerai iskeps.
Atsakyti
Niekur nerandu sviestinio kremo recepto,noriu juo aptepti torta,kad paskui ant jo galeciau puosti slapia beze,gal kas zinote ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2013 04 05, 15:00)
Niekur nerandu sviestinio kremo recepto,noriu juo aptepti torta,kad paskui ant jo galeciau puosti slapia beze,gal kas zinote ? 4u.gif

Receptas paprastas:kambario temperaturos svietas isplakamas su kambario temperaturos kondensuotu pienu.Santykis 1:1.As visada dedu 100 g sviesto 200 g kondensuoto pieno,santykis 1:2.Bet cia skonio reikalas. smile.gif
Atsakyti