QUOTE(saldainia @ 2013 03 25, 11:00)
sakykit kur rasti kekso recepta su raugu? aciu is karto.
radau tokį :
"
"HUBERTAS"
RAUGAS:1 stiklinė cukraus
1 stiklinė pieno
1 stiklinė miltų
viską sumaišyti ir supylus į trijų litrų stiklainį (pridengti marle,kad nepridulkėtų,bet tešla "kvėpuotų"), kambario temperatūroje rauginti sekančiai:
1 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
2 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
3 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
4 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
5 -dieną - vakare - pridėti stiklinę cukraus
stiklinę pieno
stiklinę miltų
6 -d -pamaišyti kartą dienoje
7- d - """"""""
8- d - """""""
9 -d - """"""""
10 dieną iš ryto pridėti visko ,kaip 5 -tą dieną
Tą pačią dieną reikia kepti.Pirmiausia visą raugą dalyti per pusę(čia jeigu norima jo ir toliau turėti).Vieną pusę palikti kepimui,o kitą kitą dalinti dar per pusę.Vieną pusės dalį pasilikti sau dėl raugo, antrąją dalį galima kam nors duoti arba pridėti prie kepimo dalies.Jei neketiname daugiau raugo turėti,tai kepame nedaliname,kepame iš viso raugo.
Kepimui: į kepimo dalies raugą dar pridedame 1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno
3 kiaušinius
3 stiklines miltų
pusę stiklinės aliejaus
1 šaukštas kepimo miltelių
1 šaukštas vanilinio cukraus
Daugiau įvairūs priedai pasirinktinai:riešutai,razinos,saulėgrąžos,cinamonas,varškė ir t.t.Kiekvieną kartą gali būti vis kitoks.Kiek pamenu nuo priedų pyrago skonis keičiasi.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 - 60 min.
Su rauginimui palikta tešla ,pradėti viską nuo pirmos dienos iki dešimtos.Ir vėl pyragas - su kitu priedu "