Turiu šaldytuve produktą, kurio niekaip neįsivaizduoju kaip panaudoti, o pyragų kepti nenoriu - tai apelsinų džemas. Gal kas nors turite minčių antram patiekalui, kad jį įtraukti?
Sveiki,
ieskau receptuko "taleriai su mesos farsu"gal kas padetu surasti? Jei neklystu tai jos dare nare Elana ar Ule
Aciu
ieskau receptuko "taleriai su mesos farsu"gal kas padetu surasti? Jei neklystu tai jos dare nare Elana ar Ule
Aciu
sveikos, vyras nori ,kad iskepciau kiaules galva skaniai, o as nerandu receptu. Pasidalinkit kas zinot kuo ir kiek laiko marinuoti ir is vis kaip paruosti . buciau dekinga.
QUOTE(Jurguras @ 2013 01 29, 15:29)
sveikos, vyras nori ,kad iskepciau kiaules galva skaniai, o as nerandu receptu. Pasidalinkit kas zinot kuo ir kiek laiko marinuoti ir is vis kaip paruosti . buciau dekinga.
Tikslaus recepto nepasakysiu, bet patarti galiu - reiktu pora dienu gerai itrinus prieskoniukais pamarinuoti, po to pavirti beveik iki gatavumo, o po to i orkaite , kol keps galima palaistyti, alumi sumaisytu su trupuciu medaus, sojos padazo, tuomet igaus ruda plutele.
Panasiai gaminu ir karka, manau reiktu tai pritaikyti ir kiaules galvai.
Aciu Vilka11, as ir galvoju itrinti daug prieskoniu ir kad pastovetu. O kepti nepavirus negerai? Bus kieta?
QUOTE(Jurguras @ 2013 01 31, 09:08)
Aciu Vilka11, as ir galvoju itrinti daug prieskoniu ir kad pastovetu. O kepti nepavirus negerai? Bus kieta?
As paskutini karta pries kepant karta ja isviriau,,o po to kepiau, kol apskrudo tai tikai labai skani buvo.O anksciau kepdavau iskarto, kaip tik sveciu buvo, tai labai gyre, o jai palyginimui, tai virta buvo minkstesne.
Na o jai kalbant apie galvos kepima, tai manau iskeptu ir taip, tik kepti reikia ilgiau, uzdengus folija, kartas nuo karto palaistant, o po to atidengus duoti apskrusti.
Kazkada vaikysteje mama kepdavo galva orkaiteje, tai man labai skanu budavo atsimenu butent apskrududi nosis. Vau jau seiles tysta......
QUOTE(vilka11 @ 2013 02 01, 18:52)
As paskutini karta pries kepant karta ja isviriau,,o po to kepiau, kol apskrudo tai tikai labai skani buvo.O anksciau kepdavau iskarto, kaip tik sveciu buvo, tai labai gyre, o jai palyginimui, tai virta buvo minkstesne.
Na o jai kalbant apie galvos kepima, tai manau iskeptu ir taip, tik kepti reikia ilgiau, uzdengus folija, kartas nuo karto palaistant, o po to atidengus duoti apskrusti.
Na o jai kalbant apie galvos kepima, tai manau iskeptu ir taip, tik kepti reikia ilgiau, uzdengus folija, kartas nuo karto palaistant, o po to atidengus duoti apskrusti.
Aisku, dekui labai Vyras sako tu tik kepk greiciau, o as vis nedrystu ir laikau kameroj tai reikes taip ir bandyti .
QUOTE(Jovitele78 @ 2013 02 04, 15:20)
Sveikutes ir man reikia patarimo:) arteja mano gimtadienis sveciams noreciau pasiulyti karsta patiekala,kiaulienos kepsni su garnyru,galvoju apie pievagrybiu garnyra ka jus galetumet pasiulyti?
Aš gaminu paprastai, tačiau jau vien kiaulienos ir pievagrybių duetas duoda gardumo Taigi, išmušu mėsytę, paprieskoniuoju, pavolioju kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir kepu. Padažui supjaustau pievagrybius, pakepinu juos ant keptuvės, įberiu šiek tiek miltų (kad sutirštėtų padažas), druskos, pipirų, česnakinės druskos ir užpilu grietinėle. Pakaitinus padažas sutirštėja, dar galima įmesti krapų, raudonėlio ar kitų žolelių
Patiekiu su orkaitėje keptomis bulvėmis ir kokiomis skaniomis salotomis
Papildyta:
Dar labai gražiai atrodo tokie kepsniukai - laiveliai, įdaryti grybais Nuoroda čia http://www.forellesr...le/pievagrybiai
QUOTE(Jurguras @ 2013 02 01, 21:51)
Aisku, dekui labai Vyras sako tu tik kepk greiciau, o as vis nedrystu ir laikau kameroj tai reikes taip ir bandyti .
Na pagaliau iskepiau ta kiaules puse galvos ir jei dar kam bus naudinga tai parasysiu kaip dariau: Istryniau su daug druskos, prieskoniais saslykams, pipiriukais, majonezu ir cesnaku ir leidau para pasimarinuoti, o paskui kepiau apie 180 * C temp.beveik dvi val. i skarda ipylus aliejaus ir vandens. Salia pridejau bulvyciu su prieskoniais . Kas valge, sake -labai skanu, o as tik paragavau kasniuka, nes nejauciu simpatijos galvai
Daug druskos ir prieskoniu reikia!
QUOTE(Jurguras @ 2013 02 11, 14:06)
Na pagaliau iskepiau ta kiaules puse galvos ir jei dar kam bus naudinga tai parasysiu kaip dariau: Istryniau su daug druskos, prieskoniais saslykams, pipiriukais, majonezu ir cesnaku ir leidau para pasimarinuoti, o paskui kepiau apie 180 * C temp.beveik dvi val. i skarda ipylus aliejaus ir vandens. Salia pridejau bulvyciu su prieskoniais . Kas valge, sake -labai skanu, o as tik paragavau kasniuka, nes nejauciu simpatijos galvai
Daug druskos ir prieskoniu reikia!
Daug druskos ir prieskoniu reikia!
Na saunu, kad gavosi, jai gyre vadinosi skanu...
QUOTE(vilka11 @ 2013 02 15, 18:22)
Na saunu, kad gavosi, jai gyre vadinosi skanu...
Vis tiek aciu uz pagalba gal dar kazkam pravers.