Įkraunama...
Įkraunama...

Ezoterinė literatūra

QUOTE(Takelis @ 2007 12 29, 15:44)
Murphy "Jūsų sąmonės galia"- labai rekomenduoju. Padeda atsitiesti.
Prophet "Giminingos sielos...." taip pat gera, bet šitoj srity reikėtų jau gaudytis, kad neatrodytų fantastikai  biggrin.gif

Ačiukas. Tikiuosi, Prophet irgi suprasiu, jau apie 20 metų einu dvasinių ieškojimų keliu.
Atsakyti
Perskaičiau E. Prophet "Giminingos sielos ir liepsnos dvynės". Gana malonu buvo skaityt, bet kliuvo prieštaravimai knygoje: tai ragina būtinai ieškot liepsnos dvynės, tai teigia, kad to visai nereikia daryt, nes "tu pats esi sau liepsna dvynė". Keista, kad nepaaiškina, kodėl būtent tam tikros spalvos atitinka tam tikrą Dievišką esybę (PVZ., S. Brown knygoje apie anapusybę autorė visur paaiškina, kodėl būtent taip, o ne kitaip ji teigia, iš kur tai žino ir pan. Gal ir jos pačios tai įsivaizdavimai, bet vis dėlto bando kažkaip pagrįst). Dar Prophet knygoje man akivaizdžiai pjaunasi krikščioniški įsitikinimai: daug kur remiasi biblija, bet tuo pačiu ir tam prieštarauja, pvz., į arkangelą Mykolą kreipiasi "Viešpatie". Žodžiu, man ta knyga labiau panaši į grožinę literatūrą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2008 01 03, 18:03)
Žodžiu, man ta knyga labiau panaši į grožinę literatūrą smile.gif

Ar aš nesakiau? smile.gif
Atsakyti
Manau, kad Profetų knygas vertėjams labai sunku tiksliai išversti. Kiek jų skaičiau doh.gif sunku ir rusiškai, ir lietuviškai...
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2007 12 29, 13:48)
J. Murphy "Jūsų sąmonės galia"

gal vis tik "pasamones"? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Lelija33 @ 2008 01 03, 17:03)
pvz., į arkangelą Mykolą kreipiasi "Viešpatie". Žodžiu, man ta knyga labiau panaši į grožinę literatūrą smile.gif

hm, knygos neskaiciau, bet senesnej lietuviskoj vartosenoj su tuo zodziu paprasciau apseidavo - reiske pagarbu kreipimasi tarkim i koki vadova

kaip nepatogu tokiom raidem rasyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(feličitavas_tarakonas @ 2008 01 04, 04:02)
gal vis tik "pasamones"?  g.gif
Papildyta:

hm, knygos neskaiciau, bet senesnej lietuviskoj vartosenoj  su tuo zodziu paprasciau apseidavo - reiske  pagarbu kreipimasi tarkim i koki vadova

kaip nepatogu tokiom raidem rasyt  doh.gif

Taip, galbūt žodis viešpatie čia vartojamas kaip pagarbus kreipinys, sutinku.

O knyga Murphy "Mūsų pasąmonės galia", teisingai. Labai įdomiai ant viršelio parašyta: skiemuo PA vos vos matomas pilkšvas, o skiemenys "SĄMONĖS" labai ryškūs:) Peter Kumer savo knygose vis užsimena apie Murphy knygas ir rekomenduoja paskaityt, pabandysiu smile.gif Paties Kumerio knygos man labai patiko.
Tiesa, dar norėjau paklaust. Kaip žiūrit į grupines maldas, meditacijas ir pan.? Visada maniau, kad tai labai stipru ir efektyvu, bet Zalatorienė savo knygoj rašo, kad jokiu būdu negalima dalyvauti topkiuose masiniuosae renginiuose, nes jie baisiai kenkia dvasine prasme... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2008 01 04, 09:05)

Tiesa, dar norėjau paklaust. Kaip žiūrit į grupines maldas, meditacijas ir pan.? Visada maniau, kad tai labai stipru ir efektyvu, bet Zalatorienė savo knygoj rašo, kad jokiu būdu negalima dalyvauti topkiuose masiniuosae renginiuose, nes jie baisiai kenkia dvasine prasme... unsure.gif

Reikia žiūrėti, su kuo dalyvauji tose maldose ar meditacijose. Išties gali pakenkti. Aš jau ketvirtus metus važinėju į meditacijas su ta pačia draugų grupe. Tai yra labai geras dalykas, nes namie taip neišeina atsijungti, susikaupti...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 04, 11:32)
Reikia žiūrėti, su kuo dalyvauji tose maldose ar meditacijose. Išties gali pakenkti. Aš jau ketvirtus metus važinėju į meditacijas su ta pačia draugų grupe. Tai yra labai geras dalykas, nes namie taip neišeina atsijungti, susikaupti...

Ir aš anksčiau tai dariau su pažįstamais žmonėmis, sutinku, kad tai saugiau, nors irgi negali žinot, kas jų širdyse ir kokias emocijas atsinešė. Bet čia, kiek supratau, kalbama apie mokymą medituot visokių kursų, seminarų metu.
Atsakyti
Pradėjau skaityti Omraam Mikhael Aivanhov knygą "Gėrio ir blogio pažinimo medis". Apie gėrį ir blogį, aiškinama per krikščionybės idėjas ir Bibliją. Mane užkabino, žadu ir kitas jo knygas pasiimti.
Atsakyti
Skaitau A. Zalatorienės "Nėra - "negali būti!" Pateikiama labai daug mokymo apie žmogų pagal jo rankas, ne pagal linijas, bet pagal rankų formą, nagus, kumštį ir pan. Gana įdomu, bet reikia laaaaaabai tuo domėtis, kad imtum taip giliai kapstytis, o aš niekaip nematau to mokslo realaus panaudojimo. Na tai kas, kad žinosiu, jog aš, mano vyras ar vaikai turi tokius ir anokius bruožus, privalumus, ydas? paprastai mes ir taip neblogai pažįstam artimuosius, tuo labiau, kad vis tiek, jei nori tobulint sielą, reikės eiti dykuma smile.gif
O šiaip yra ir kitų temų ten, daug patarimų, kaip prižiūrėt kūną ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2008 01 04, 10:05)
Zalatorienė savo knygoj rašo, kad jokiu būdu negalima dalyvauti topkiuose masiniuosae renginiuose, nes jie baisiai kenkia dvasine prasme... unsure.gif

nu tai Mišiose tada negalima - masinis renginys bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(feličitavas_tarakonas @ 2008 01 04, 13:06)
nu tai Mišiose tada negalima - masinis renginys  bigsmile.gif

O kas Mišių metu medituoja? Meditacijos metu gali pavojingai atsiverti ir tapti pažeidžiamas, o kitais atvejais- kažin...

Pradėjau skaityti Omraam Mikhael Aivanhov knygą "Gėrio ir blogio pažinimo medis". Apie gėrį ir blogį, aiškinama per krikščionybės idėjas ir Bibliją. Mane užkabino, žadu ir kitas jo knygas pasiimti.

Labai gera knyga...Aš jo knygas antrą kartą skaitau...
Atsakyti