Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(eceris @ 2012 04 23, 14:05)
jei palapine tenkins, tai ras, nors 4-5 dienas palapinej? hmmm, po 3 naktu jau ima noretis normalios lovos rolleyes.gif

Na, kiti specialiai neapsigyvena apartamentuose, o isikuria savaitei palapineje, beje, su ciuziniu mirksiukas.gif Draugai pernai taip gyveno, sake vel vaziuotu su palapine. Bet... jie be vaiku.
As tai kazkaip irgi uz apartamentus ar viesbuti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2012 04 23, 15:18)
Na, kiti specialiai neapsigyvena apartamentuose, o isikuria savaitei palapineje, beje, su ciuziniu  mirksiukas.gif Draugai pernai taip gyveno, sake vel vaziuotu su palapine. Bet... jie be vaiku.
As tai kazkaip irgi uz apartamentus ar viesbuti.  ax.gif

tai i kroatija kai vaziuojam, mes visuomet irgi vezames palapine su ciuziniais.pernakvojam kokia nakti, arba namo vaziuodami sustojam prie balatono balos nakvynei. bet pernai pabuvom 3 naktis kempinge ir uzsinorejom apartamentu.... nors ir minimaliom salygom bet tikros lovos thumbup.gif
Atsakyti
mes tai rezerevavom apartamentus ir imsiu viena maitinima, pietus, kad nereiktu nuo juros parejus pulti prie puodu, o kadangi yra ale virtuvele viename is kambariu, tai pusrycius kokius greitus lengvus pasigaminsim ir tada prie juros smile.gif vakariene tai planuojam kokioje kavinukeje valgyti, isbandyti kroatiska virtuve biggrin.gif aisku vaikams tai teks uzkandziu visokiu tureti, nes nepripirksi ten visko turbut...

dar klausimas del vaistineles, ka butina tureti? blush2.gif

nors radau internete sarasiuku, kiekviena vaistine pateikia, bet gal is praktikos kas galit ka patarti? skiepytis nuo nieko nereikia? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomassella: 23 balandžio 2012 - 14:57
Ne, bet mes visada turime panthenol nuo nudegimų, sužeidimų, nes vaikai gi. O šiaip ten civilizuotas kraštas, net vaistinės yra biggrin.gif
Atsakyti
Mes irgi jau suplanavę šiais metais vykti į Kroatiją.
Norėčiau paklausti keletą klausimų patyrusių keliautojų. Mūsų mašiniukas 1998m. žinoma visko gali nutikti kelyje...mane domina ar yra koks nors mašinos draudimas, na kad pvz sugedus galetų nutempti į autoservisą ir paremontuoti. Antras klausimas būtų, kaip atsiskaitinėjote Kroatijoje, grynais ar kortele, kaip geriau? Keliausime su palapine, tai ar reikėtų rezervuotis vietą kempinge, ar nebūtina? Kur pylėtės benziną, ar tam tikros kolonėlėse, ar iš anksto buvote suplanavę?
Kamuoja mane va tokie klausimai smile.gif
Atsakyti
Dėl kuro kainų, reikia į google įsivesti žodžius 'Hrvatska benzin' ir gausit naujausią info, tipo tokią http://translate.goo...t...&prmd=imvns

Kroatijoje grynais mokant galima gauti nuolaidų, todėl kortele ne visada apsimoka. Būtinai pasiimkite eurų, nes jei kokiam turguje ar pakelyje, ar kaime panorėsit nusipirkti domače vyno ar kt., kortele nieko nebus. Geriau turėti kunų.

Dėl kempingų kiti parašys, nes nežinau jų tvarkos. Kolonėlėse kuro skirtingos kainos, kaip ir pas mus, keliais centais skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(INGirJANG @ 2012 04 23, 19:38)
Mes irgi jau suplanavę šiais metais vykti į Kroatiją.
Norėčiau paklausti keletą klausimų patyrusių keliautojų. Mūsų mašiniukas 1998m. žinoma visko gali nutikti kelyje...mane domina ar yra koks nors mašinos draudimas, na kad pvz sugedus galetų nutempti į autoservisą ir paremontuoti. Antras klausimas būtų, kaip atsiskaitinėjote Kroatijoje, grynais ar kortele, kaip geriau? Keliausime su palapine, tai ar reikėtų rezervuotis vietą kempinge, ar nebūtina? Kur pylėtės benziną, ar tam tikros kolonėlėse, ar iš anksto buvote suplanavę?
Kamuoja mane va tokie klausimai smile.gif

ten europa, koloneliu vos ne kaip pas mus. musu dyzelis, bet koloneles siuolaikiskos, problemu del to tikrai nebus.
mums pernai buvo nutikimas su masina- isvaziuojant iz kroatijos, bene paskutiniam mokejimo uz keliu poste pajauciau kad ne taip variklis dirba. patikrinau tepala,ausinimo skysti ir myniau namo- buvo like viso labo tik 1500 lm iki namu. gryzus meistrai pasake kad pradegineja stumoklis. na ka, pakeite, prie atostogu biudzeto pridejau 830 lt ir sekmingai vazineju toliau. visokius atvejus buvau numates kelyje, bet del variklio buvau tikrai ramus. taip kad masina ir jos bukle tai loterija-kaip pasiseks smile.gif kie zinau pakaitines auto duoda tik lizinginems jei sugenda, kaip ir nutempimas i servisa galioja uz kasko draudima tik LT ribose...
siaip servisu visur yra europoje, sutvarkys, bet kaip sakant jei jau vaziuojat, maziausia galva sukit del auto. svarbu vaziuokle ir stabdziai tvarkingi. dar kondiske nepamaiso. nors pas mane klimatronikas, taciau kai 4iese seima vaziuojam, langai atidaryti, klima pucia i kojas, tada pats kaifas kroatijos pajuriu vaziuot.
paprasciausia atsiskaityt uz kelius, kura ir parduotuvese visa electron. grynuju zinoma reikia turet visuomet euru ir juos keist i kunas....
jei keliaujama liepos rugpjucio menesiais galima uzsibookint busta- nors mes niekad to nedarom. taciau kempinguose vietu bunu, tik kainos irgi ivairios. tarkim mes uz nissan primera, palapine ir 4 asmenis esam palike nuo 90 lt iki 33 euru uz para kempinguose. daug priklauso nuo palapines dydzio, auto dydzio...
pradziai tiek info, visa kita skaitom kroatijos temas ir rasit kas domina drinks_cheers.gif

bene daugiausia koloneliu berods INA. pagrinde jose ir pildavausi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 23 balandžio 2012 - 19:14
QUOTE(snickers @ 2012 04 22, 21:34)
Aš skaičiau , kad viešbučių ten nėr, kažkoks privatus apgyvendinimas įmanomas, bet mane domintų tik apiplaukimas apie tas salas, gal dar kažkoks išlipimas g.gif
va , radau, tik kainų nėr :
http://www.murter-kornati-tureta.com/

Nu va geriau paknisusi radau ir kainas......norėtusi čiut pigiau...ale čia daug pamatai:
http://www.kornati-e.../excursion.html

I ta kaina iskaiciuoti gerimai viso plaukimo metu, pietus, ir visos dienos kelione, tai kaina tikrai normali. Pasikraukit foto aparatus , kameras - vaizdai puikus, tik nepatingekit pavaikscioti, kai sustojimas uostuose ir skiriamas laisvas laikas, aisku galima maudytis, bet galima pasivaikscioti po miestukus ar salas - labai grazu. Gal atgal griztant jauciasi nuovargis, (visa diena ant vandens + maudynes), bet tikrai verta demesio kelione. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Gal kas gali patarti geresniu kempingu pietineje Dalmatijoje, prie Dubrovniko?
Siaurineje puseje buve, mate tikrai neblogu. O kaip pietu puseje?
Dabar ziurineju, kad ta puse gal ir grazesne, bet tokia skurdesne (gal man taip pasirode).
Vaziuojam su 5 ir 10 m. bernais, tai norisi, kad turetu ka veikti. Po miestus birzelio gale jau ilgai ju neistampysi dienomis - karsta. Viesbuciai be proto brangus ir mazai paslaugu vaikams. Apartamentuose nelabai isivaizduoju, ka veikti vaikams, kol tevai valgyt verda. Nes kiek ziurejau, tie aparatmantai buna mazulyciai ir "skurdus" ta prasme, kad jokio kiemo, jokios zalumos ar pavesio dazniausiai nebuna.
Lieka kempingai - siaureje buvom aptike net su baseinais, ar tokiu "pagerintu" kas nors matet Pietuose?
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2012 04 24, 09:52)
Gal kas gali patarti geresniu kempingu pietineje Dalmatijoje, prie Dubrovniko?
Siaurineje puseje buve, mate tikrai neblogu. O kaip pietu puseje?
Dabar ziurineju, kad ta puse gal ir grazesne, bet tokia skurdesne (gal man taip pasirode).
Vaziuojam su  5 ir 10 m. bernais, tai norisi, kad turetu ka veikti. Po miestus birzelio gale jau ilgai ju neistampysi dienomis - karsta. Viesbuciai be proto brangus ir mazai paslaugu vaikams. Apartamentuose nelabai isivaizduoju, ka veikti vaikams, kol tevai valgyt verda. Nes kiek ziurejau, tie aparatmantai buna mazulyciai ir "skurdus" ta prasme, kad jokio kiemo, jokios zalumos ar pavesio dazniausiai nebuna.
Lieka kempingai - siaureje buvom aptike net su baseinais, ar tokiu "pagerintu" kas nors matet Pietuose?

o gal galit šiaurėj tokių pagerintų pavadinimą kokį parašyt?
Atsakyti
Man asmeniškai laabai patiko kempingai prie Rovinj miesto https://www.google.l...NC4nUsgbqmLn9DQ Teko vykti į teniso turnyrą, kaip žiūrovei, kuris vyko kempingo teritorijoje. Pasaka. Puikiausi teniso kortai, yra namukai - apartamentai pagal poreikį, ilga paplūdimio juosta, viskas civilizuota, superinė aplinka. Na labai gėris gėris. Čia jų sąrašas http://istra.hr/en/a...st_of_campsites
Atsakyti
Va va, kazka panasaus butu idealu rasti Pietuose...
As Siaureje matyto kempingo su baseinu pavadinimo neprisimenu, nes tai buvo seniai, pries 6 m. ir mes ten negyvenom, tiesiog buvom uzvaziave pakeliui. Nenustebciau, jei net ir i sita, kuris nurodytas virsuje nuorodoj, nes aplink Rovij irgi trynemes biggrin.gif
Atsakyti