QUOTE(INGirJANG @ 2012 04 23, 19:38)
Mes irgi jau suplanavę šiais metais vykti į Kroatiją.
Norėčiau paklausti keletą klausimų patyrusių keliautojų. Mūsų mašiniukas 1998m. žinoma visko gali nutikti kelyje...mane domina ar yra koks nors mašinos draudimas, na kad pvz sugedus galetų nutempti į autoservisą ir paremontuoti. Antras klausimas būtų, kaip atsiskaitinėjote Kroatijoje, grynais ar kortele, kaip geriau? Keliausime su palapine, tai ar reikėtų rezervuotis vietą kempinge, ar nebūtina? Kur pylėtės benziną, ar tam tikros kolonėlėse, ar iš anksto buvote suplanavę?
Kamuoja mane va tokie klausimai
ten europa, koloneliu vos ne kaip pas mus. musu dyzelis, bet koloneles siuolaikiskos, problemu del to tikrai nebus.
mums pernai buvo nutikimas su masina- isvaziuojant iz kroatijos, bene paskutiniam mokejimo uz keliu poste pajauciau kad ne taip variklis dirba. patikrinau tepala,ausinimo skysti ir myniau namo- buvo like viso labo tik 1500 lm iki namu. gryzus meistrai pasake kad pradegineja stumoklis. na ka, pakeite, prie atostogu biudzeto pridejau 830 lt ir sekmingai vazineju toliau. visokius atvejus buvau numates kelyje, bet del variklio buvau tikrai ramus. taip kad masina ir jos bukle tai loterija-kaip pasiseks
kie zinau pakaitines auto duoda tik lizinginems jei sugenda, kaip ir nutempimas i servisa galioja uz kasko draudima tik LT ribose...
siaip servisu visur yra europoje, sutvarkys, bet kaip sakant jei jau vaziuojat, maziausia galva sukit del auto. svarbu vaziuokle ir stabdziai tvarkingi. dar kondiske nepamaiso. nors pas mane klimatronikas, taciau kai 4iese seima vaziuojam, langai atidaryti, klima pucia i kojas, tada pats kaifas kroatijos pajuriu vaziuot.
paprasciausia atsiskaityt uz kelius, kura ir parduotuvese visa electron. grynuju zinoma reikia turet visuomet euru ir juos keist i kunas....
jei keliaujama liepos rugpjucio menesiais galima uzsibookint busta- nors mes niekad to nedarom. taciau kempinguose vietu bunu, tik kainos irgi ivairios. tarkim mes uz nissan primera, palapine ir 4 asmenis esam palike nuo 90 lt iki 33 euru uz para kempinguose. daug priklauso nuo palapines dydzio, auto dydzio...
pradziai tiek info, visa kita skaitom kroatijos temas ir rasit kas domina
bene daugiausia koloneliu berods INA. pagrinde jose ir pildavausi