Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

QUOTE(Jersey @ 2012 09 11, 06:38)
Uj mes gi irgi imigrantai :)Tik taip, vyro alga 27K per metus, nuoma 850 į mėnesį dar plius visokie mokesčiai (viso gaunas kažkur 1200 į mėnesį vien nuoma+moksečiai))ir panašiai... Kiek turime aplinkui draugų visi panašiai uždirba nes visi kažką baigę lietuvoje ir sugebėjo susirasti čia normalius darbus, nors ir kaip skeptiškai lietuvaičiai žvelgia į LT diplomus. smile.gif Gyvenam mes nuo Londono ribos (M25) 5 mylios šiaurėje wink.gif Tiesa turiu pasakyti, kad kadangi mūsų šeimos pajamos (4 asmenu šeima) per metus nesiekia 32K, gauname CTC ir WTC tai dar papildomai prisideda 780svarų į mėnesį. NA bet tai nėra traktuojama kaip pašalpa, grečiau išlyginamosios pajamos,  ko USA nėra. Ten arba uždirbi minimumą ir gauni nemokamą gydymą, talonus kokius maistui ir panašiai, arba uždirbi virš minimumo ir negauni nieko smile.gif Tiesa už vaikus bent jau 7 metus atgal gale metų kažkiek grąžindavo nuo sumokėtų mokesčių, nežinau kaip dabar yra smile.gif

na JAV keturiu asmenu seima su 27k pajamom tikrai gautu ir nemokama draudima ir kitokias pasalpas, nes cia jau skaitytusi suepr zemos pajamos tokiai seimai. Tiesa pasakius, nzn kurioj valstijoj uz tiek iseitu bent normaliai pragyvent su dviem vaikais...

QUOTE(D.H. @ 2012 09 11, 07:25)

Atostogos JAV -~2 savaites. Yra kas turi ir 4, bet vidurkis vis delto 2.

pasigincijam toliau motin wink.gif 2sav tikrai ne vidurkis, o pradines atostogas, kurias standartishkai gauna kiekvienas tik pradejes dirbti. As is koledzo sviezia atejus tiek gavau, po metu issiderejau 3 sav, nes i LT vaziavau ir pasakiau, kad man 2sav per metus yra per mazai. O paskui ten kazkaip uz kiekvienus isdirbtus metus prisidedavo po 2 dienas atostogu. Ir naujo darbo ieskantis visada i savo salygas galima irasyti, kad nori atostogu tiek kiek praeitam darbe gauti. Mano vyras turi 5 savaites atostogu dabar (tik workoholikai tiek neisnaudoja niekada lotuliukas.gif ) ir 15 personal days, kurias gali kaip sick naudoti, gali siaip asmeniniais reikalais. Kiekviena karta keiciant darba jam paliko buvusios kompanijos atostogu trukme, niekada negrizo atgal prie 2 sav.
Atsakyti
QUOTE(miss_candy @ 2012 09 11, 06:52)

780 pradėjom gauti tik paskutinius du mėn, tad iki to laiko gyvenom be jų ir netrūko smile.gif O sakydama negaunam turėjau omenyje visas tikrąsias pašalpas, kurias gauna mažai uždirbantys 4u.gif ...arba nedirbantys, arba meluojantys biggrin.gif

QUOTE(MichGirl @ 2012 09 11, 10:53)
na JAV keturiu asmenu seima su 27k pajamom tikrai gautu ir nemokama draudima ir kitokias pasalpas, nes cia jau skaitytusi suepr zemos pajamos tokiai seimai.

Kalbėjau apie atlyginimą UK ne USA wink.gif Šiuo klausimu šalys smarkiai išsiskiria 4u.gif
Atsakyti
as pakomentavau, kad jus raset jog pasalpos JAV priklauso nebent minimuma uzdirbi. Bet tai nera tiesa, yra ribos nustatytos ir pagal seimos nariu skaiciu jos skirtingos. Tai 27k manau daug kur 4 asmenu seimai kvalifikuotu kaip labai zemos pajamos ir priklausytu visokios lengvatos. Kad ir pvz nemokami pietus vaikams, tuition assistance darzeliuose ir t.t., apart jau mineto sveikatos draudimo, maisto talonu ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 09 11, 10:53)

pasigincijam toliau motin wink.gif 2sav tikrai ne vidurkis, o pradines atostogas, kurias standartishkai gauna kiekvienas tik pradejes dirbti. As is koledzo sviezia atejus tiek gavau, po metu issiderejau 3 sav, nes i LT vaziavau ir pasakiau, kad man 2sav per metus yra per mazai. O paskui ten kazkaip uz kiekvienus isdirbtus metus prisidedavo po 2 dienas atostogu. Ir naujo darbo ieskantis visada i savo salygas galima irasyti, kad nori atostogu tiek kiek praeitam darbe gauti. Mano vyras turi 5 savaites atostogu dabar (tik workoholikai tiek neisnaudoja niekada  lotuliukas.gif ) ir 15 personal days, kurias gali kaip sick naudoti, gali siaip asmeniniais reikalais. Kiekviena karta keiciant darba jam paliko buvusios kompanijos atostogu trukme, niekada negrizo atgal prie 2 sav.

Gincykimes toliau biggrin.gif Mes kalbame apie vidurki, o ne apie konkrecia seima. Ne visi juk dirba didelese kompanijose ir superiniuose darbuose. Aisku galima gincytis, kas trukdo siekti kitu darbu ir pan, bet kas tada atliks visus prastesnius darbus. Mazesnes firmos neskuba dalinti ilgu atostogu ir begales "sick/personal days" . Teko girdeti, kad mazesnes firmos net nelinkusios tau duoti ir tu 2 savaiciu vienu kartu isnaudoti.
Nezinau kiek patikimi sitie saitai, bet :My Webpage
My Webpage

Idomumo delei galima net butu kavinukeje apklausa tarp dirbanciu/dirbusiu mamyciu apklausa suorganizuoti kokio ilgio atsotogas jos turi/turejo g.gif Net idomu pasidare biggrin.gif Siaip daugumos mano bendradarbiu atostogos 3 savaites.
Atsakyti
as zinau, kad beveik visi pradeda nuo 2sav, bet tai tikrai ne vidurkis. nes taip iseitu, kad daug zmoniu ir 2 sav neturi, jeigu 2sav vidurkis. As sakyciau, kad vidurkis jaunam zmogui yra 3 savaites. O ilgai dirbantiems 4sav. O deretis visada galima. Nereikia nei didelej kompanijoj dirbti smile.gif (mano vyras dirba super mazoj jeigu ka, o atostogu taupymo politika nuo isdirbto laiko galioja ten visiems pas juos vienodai, nepriklausomai nuo pareigu, kaip tik didesnese viskas griezciau manau). Kai deriesi del darbo su darbdaviu, tai atostogas paprastai su gan mielu noru pasiulo ilgesnes jei tai viena is tavo salygu, daug mieliau negu didesne alga kurios prasai smile.gif Pernai vyras mano vos nepakeite darbo, gavo 4 pasiulymus ir visuose buvo atostogos tokios kiek ir gavo iki tol, nenumuse iki 2sav atgal ne vienoj vietoj.
Atsakyti
Ne visi zmones ateje i darbo interviu gali diktuoti savo salygas. Gerai, kaip taviskio specialybe tokia, kad jos yra trukumas ir jis gali kelti savo salygas. Pries pora savaiciu, kaip tik dalyvavau darbo interviu, kur zmones (medical editors) su 20+ metu darbo patirtimi ateje klause, ka jie turetu padaryti, kad gautu sita darba. Darbas beje kontraktoriaus: be jokiu apmokamu atostogu, jokiu benefitu (tokiu atveju valandinis atlyginimas yra aukstesnis)
Atsakyti
QUOTE(D.H. @ 2012 09 11, 13:08)
Ne visi zmones ateje i darbo interviu gali diktuoti savo salygas. Gerai, kaip taviskio specialybe tokia, kad jos yra trukumas ir jis gali kelti savo salygas. Pries pora savaiciu, kaip tik dalyvavau darbo interviu, kur zmones (medical editors) su 20+ metu darbo patirtimi ateje klause, ka jie turetu padaryti, kad gautu sita darba. Darbas beje kontraktoriaus: be jokiu apmokamu atostogu, jokiu benefitu (tokiu atveju valandinis atlyginimas yra aukstesnis)

salygu interviu niekas ir nekelia juk, apie ka tu cia kalbi? gauni darbo pasiulyma ir yra labai normalu tada counter-offer duoti atgal (tarkim, kad pridetu kazkiek prie siulomos algos, kad atostogas pareguliuotu, persikraustymo islaidas apmoketu ir t.t.), nes jei jau gauni offer letter, tai reiskia taves nori. As juk nekalbu, kad atejes i interviu pradetum nuo salygu diktavimo smile.gif o su counter offeriais normalu ir 2-3 kartus pirmyn/atgal siuntinetis kol susiderina viskas.

Mano vyro darbo sritis cia nieko bendro neturi (ir jis darba turi ne del specialybes, o todel kad sunkiu darbu uzsidirbo sau reputacija, automatiskai ant lekstutes cia niekas nepateikiama tongue.gif). As ir draugu tarpe neturiu ne vieno kurie tik 2 sav atostogu turetu, o specialybes pas visus praktishkai skirtingos. Na visiems jau 30+ ar daugiau tai po sparnu kazkirk patirties turi ne naujokai darbo rinkoj, bet apie ka ir kalbu, laikui begant kyla tas atostogu laikas ir tiek. O kad pradeda nuo 2sav beveik visi tai sutinku.

Del kontraktoriaus darbo, tai cia visai kitas reikalas. kaip ir sakei ju algos paprastai didesnes. Mano drauge Intuit dirba tai ji specialiai is full time su benefitais perejo kontraktore dirbt, nes benefitus visus vyras jos gauna siaip ar taip, tai jei labiau apsimoka but kontraktore ir daugiau uzdirbt.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 09 11, 11:33)
as pakomentavau, kad jus raset jog pasalpos JAV priklauso nebent minimuma uzdirbi. Bet tai nera tiesa, yra ribos nustatytos ir pagal seimos nariu skaiciu jos skirtingos. Tai 27k manau daug kur 4 asmenu seimai kvalifikuotu kaip labai zemos pajamos ir priklausytu visokios lengvatos. Kad ir pvz nemokami pietus vaikams, tuition assistance darzeliuose ir t.t., apart jau mineto sveikatos draudimo, maisto talonu ir t.t.

Mano supratimu mes kalbame apie tą patį smile.gif Bendros šeimos pajamos dalijasi ant narių skaičiaus ir ta vienam nariui tenkanti suma lyginama su būtina pragyvenimui suma. Paprastai taip ir apskaičiuojama ar reikia šeimai lengvatų ar ne. O kiek vienam asmeniui reikia pragyventi savaitei kiekvienoje šalyje skiriasi. Jav 27k mažai, UK 27K keturių asmenų šeimai yra beveik pakankamai. Sakau beveik, nes dar 5K per metus ir nutraukia visas lengvatas, o iš ties tas 5K atskaičiavus mokesčius nelabai kažkas daugiau į mėnesį ir gaunas.

Iš esmės ką norėjau pasakyti, kad UK ir USA būtent tuo ir skiriasi, kad USA niekas grynais pinigais nedamoka mažai ar šiek tiek mažiau uždirbantiems. Ten pas jus sistema kitokia ir mano manymu sumanesnė: visa ta pagalba apie kurią jūs kalbate nemotyvuoja žmonių parazituoti valstybėje taip, kaip UK 4u.gif
Atsakyti
Zmogus per interviu tiesiai sviesiai klause ka jis turi padaryti, kad gautu sita darba. Beja, salygas siuo atveju jau jie zinojo kokias turetu gave darba.

Uzteks, cia man su tavim gincytis, nes vietoj to, kad dirbciau viena akimi SM seku, gausiu paskui pati naujo darbo ieskotis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jersey @ 2012 09 11, 14:15)
visa ta pagalba apie kurią jūs kalbate nemotyvuoja žmonių parazituoti valstybėje taip, kaip UK  4u.gif

pritariu tam teiginiui labai. Manau UK tuo klausimu sau truputi issikase duobe, nes per dideli dosnuma pritrauke nemazai tu, kurie nori tik imti, o duoti (t.y. sunkiai dirbti) ne.

Atsakyti
QUOTE(D.H. @ 2012 09 11, 14:31)
Zmogus per interviu tiesiai sviesiai klause ka jis turi padaryti, kad gautu sita darba. Beja, salygas siuo atveju jau jie zinojo kokias turetu gave darba.

Uzteks, cia man su tavim gincytis, nes vietoj to, kad dirbciau viena akimi SM seku, gausiu paskui pati naujo darbo ieskotis biggrin.gif

salygas gal todel zinojo, kad kaip sakei pagal kontrakta darbas turejo but, o siaip normaliai dirbant beveik visur salygos yra negotiable pries abiems pusems pasirasant galutini varianta smile.gif Jei einant i full time position su benefitais pasirasoma po pirmu pasiulytu laisku, tai yra klaida. Nes visada galima gauti geriau/daugiau, o jei jau tikrai negalima tai taip ir pasakys, niekas del to neatsiims darbo pasiulymo.

Kad ir smulkus pavyzdukas, darbo pasiulyme siulo salia algos ir viso kito dar 10K bonusa persikraustymui (jei kitoj valstijoj darbas), bet nuo bonuso skaiciuojasi tax'ai - ir dar aukstesni nei nuo algos. Counterofferyje, perrasai, kad geriau tiesiogiai kompanija padengtu persikraustymo islaidas iki 10K moving company ir jie sutiks. Nes jie siaip ar taip ta pacia suma isleidzia, bet naujam darbuotojui taip gaunasi finansiskai geriau.
Atsakyti
Tingiu gincytis toliau biggrin.gif Kazkaip pradedu galvoti, kad visi mano pazytami nevykeliai lyginant su taviskiais biggrin.gif
Atsakyti