Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Bonpari @ 2012 05 04, 12:05)
Noriu mamos dienai iškepti rafaelo tortą ir papuošti tokiom gėlytėm, koks kremas čia labiausiai tiktų, derėtų prie skonio  4u.gif

Rafaelo pakankamai saldus tortas, pritariu kad tiktu slapia beze (rugstesne smile.gif ).
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 05 04, 12:30)
Rafaelo pakankamai saldus tortas, pritariu kad tiktu slapia beze (rugstesne smile.gif ).

papuošimų temoje randu tik KREMAS "BEZĖ" TORTAMS IR KITIEMS SALDUMYNAMS PUOŠTI (Cipciukas), o šlapios lyg nematau g.gif blush2.gif kiek skaičiau iš komentarų, šlapią lengviau išeina padaryti, nesu nė karto dariusi jos
Papildyta:
QUOTE(likta @ 2011 01 17, 13:04)
Kremas „Šlapia” beze 
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau  200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
Gaminimas
Baltymus šiek tiek suplakti, sudėti cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus
Indą su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu, bet kad indas nesiektų vandens paviršiaus (aš taip dariau) ir plakame apie 10-15 min ( man užteko apie 10 min). Paplakus kokias 5 minutes, sudedame citrinos rūgštį. (Manau, kad galima ir pabaigoje įdėti, tada galima pasireguliuoti kremo skonį). Kada beveik visas kremas apkimba mikserio šluoteles, indą nuimame nuo garų vonelės ir dar paplakame apie 3 – 5 minutes (kremą sunku nukratyti nuo mikserio šluotelių, kremas turi būti tokios konsistencijos, kad  blizgėtų ir būtų panašus į sviestinį).  Kremas paruoštas, galima dažyti ir puošti (kremas dar šiltas). Jeigu reikalinga ne viena spalva, dalinti į kiek reikia dalių, įdėti dažus (jeigu sausi dažai, praskiesti šlakeliu citrinos sulčių) ir nedideliu greičiu išplakti.Tortas buvo apteptas plikytu sviestiniu  kremu.
Mano pastebėjimai, kremu puoštą tortą laikiau šaldytuve, tai ant kremo paviršiaus tik vos vos užsidėjo tokia plutelė. Kremas skanus, saldžiarūgštis. Jeigu liko kremas, galima iškepti beze sausainukų.

šita taip?
Atsakyti
QUOTE(Bonpari @ 2012 05 04, 12:39)
papuošimų temoje randu tik KREMAS "BEZĖ" TORTAMS IR KITIEMS SALDUMYNAMS PUOŠTI (Cipciukas), o šlapios lyg nematau  g.gif  blush2.gif kiek skaičiau iš komentarų, šlapią lengviau išeina padaryti, nesu nė karto dariusi jos
Papildyta:

šita taip?

nieko smile.gif stai ji CIA
taip ji padaroma lengvai ir gaunasi tikrai skani, skoni lengva reguliuoti eigoje. Laikykites instrukciju ir tikrai pavyks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 05 04, 11:15)
O sakykit, kiek ir kur (saldytuve ar kambario temperaturoj) reikia brandinti pastilaza dengimui? ax.gif
Kambario temperatūroj

O kiek maždaug laiko, kad būtų malonu dirbti... Jei iš vakaro pasidaryčiau o ryte dengčiau kaži gerai būtų?

QUOTE(Bonpari @ 2012 05 04, 11:39)
šita taip?

Taip, šita smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laura_mazoji @ 2012 05 04, 09:55)
Sveikos, net neziurejau jusu tortu, nes silpna pasidaro. Gavau prasyma torta iskept, tai savaite nemiegu del papuosimo. Neatrodo tragiskai tortai, bet svetimiems zmonems geda tiesiog atiduot. Jei teisingai pamenu,slapia beze paplaukia nuo grietineles? Nes uzsiprase Juodo misko, butinai reiktu apdorot sviestiniu kremu? Ar rizikuot aptept grietinele ir paskui puost ta pacia grietinele, pasitelkus konditerini maiseli? Ar labai stipriai susivelsiu kazin  g.gif

O gal tiesiog ganasa israityt? Bet pirma karta kai deriau, tai jis man grudeliais suejo... Net nezinau, ko griebtis

nerizikuokite su grietinėle po beze. Aptepkite sviestiniu kremu, tada beze. O jei grietinėle puošite, tai tada viskas gerai

Papildyta:
QUOTE(Rasskee @ 2012 05 04, 12:41)
O kiek maždaug laiko, kad būtų malonu dirbti... Jei iš vakaro pasidaryčiau o ryte dengčiau kaži gerai būtų?

gerai ir iš karto. Kai nėra kada, palieku trumpai pastovėti ir dengiu. Kuo puikiausiai dengiasi.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 05 04, 12:41)
nieko smile.gif stai ji CIA
taip ji padaroma lengvai ir gaunasi tikrai skani, skoni lengva reguliuoti eigoje. Laikykites instrukciju ir tikrai pavyks mirksiukas.gif


QUOTE(Rasskee @ 2012 05 04, 12:41)
O kiek maždaug laiko, kad būtų malonu dirbti... Jei iš vakaro pasidaryčiau o ryte dengčiau kaži gerai būtų?
Taip, šita smile.gif

ačiu už komentarą 4u.gif o sakykit, šitos normos užteks man 23 cm skersmens tortui, ir šonams puošti, nebus per daug jos?
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2012 05 04, 11:50)
gerai ir iš karto. Kai nėra kada, palieku trumpai pastovėti ir dengiu. Kuo puikiausiai dengiasi.

Aciu labai smile.gif

QUOTE(Bonpari @ 2012 05 04, 12:08)
o sakykit, šitos normos užteks man 23 cm skersmens tortui, ir šonams puošti, nebus per daug jos?

As tortukui 23 cm skersmens aptepant gana plonai sunaudoju krema is 3 kiausiniu. Cia priklauso nuo to, kaip tepsit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jonė* @ 2012 05 04, 10:28)
O-RE-AR,o jie siuncia ir i uzsieni?

Taip siuncia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 05 04, 13:28)
Sveikos kepejeles, jauciu darbymetis smile.gif tyloka cia, tuoj kaip mestelsit vel...nors ir dabar groziu jau ideta smile.gif
tik nesupykit, bet kartais kai paskaitau tai ... Nu suprantu kad labai daznai neesame savikritiskos ir savas darbas atrodo pats mieliausias ir graziausias, o kai dar prie jo tiek prasedeta, nu bet negaliu tyleti kai vos mokancios "kepejeles" nezinancios kas su kuo dera kepa kitiems pagal uzsakymus doh.gif nu nemetykit is kart pomidorais bet rimtai pamastykit. Suprantu kai sau, savo draugam, kolektyvui dykai ar uz produktus tik, bet kai svetimiems ir uz pinigus doh.gif  doh.gif  doh.gif tragedija, po to zmones ir susipainioja- uzsisako pas tokes "naminius tortus" ir kai gauna "sedevrus" daugiau nebenori, vel renkasi PC tortukus. Zinau nes pati nesenai buvau tokios situacijos liudininke, nu tragedija doh.gif gerai kad zmogus nenuleido ranku ir kita kart rinkosi patikima mamyte (liko labai patenkinta), bet reikejo dar itikinti kad ten rekomendacijos patikimos biggrin.gif



Kazkaip itariu, kad cia akmuo i mano darza. As visiskai nepergyvenu, nes torai mano skanus, moteris yra labai gerai pazystama, zino mano kepto torto skoni ir praso jo, nes parduotuviniai per gerkle lenda. Tiesiog norisi kuo estetiskesni pateikti, o ne tept lept.
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

Gražūs visų torčiukai wub.gif

Atnešu savo Rafaelo svajonę dengtas MMG,baibokai irgi iš tos pačios masytės.
Nešiau į mokyklą-dariau pagal vaidinimą-kiek vaikučių -tiek personažų-visus ir sukišau blush2.gif gavosi kiek perkrautas torčiukas,bet visi turėjo sutilpti ax.gif

user posted image
Atsakyti
loret30 vaikiski tortukai man kartais atrodo perkrauti, bet tas tinka ir patinka vaikams, o juolab jusu atveju kai negalima nuskriausti nei vieno personazo biggrin.gif Ziogai ir varles tai is vis fainuoliski thumbup.gif gaila kad tamsus fonas ir nesimato kiek ten dar visko yra.
QUOTE(laura_mazoji @ 2012 05 04, 14:24)
Kazkaip itariu, kad cia akmuo i mano darza. As visiskai nepergyvenu, nes torai mano skanus, moteris yra labai gerai pazystama, zino mano kepto torto skoni ir praso jo, nes parduotuviniai per gerkle lenda. Tiesiog norisi kuo estetiskesni pateikti, o ne tept lept.

biggrin.gif nebutinai i jusu, tiesiog kas seka sia tema tai labai daznai pasitaiko klausimu, kuriu patyrusiso kepejos nebeuzduoda, o tik mes pradziamoksles (o mano manymu kepti uz pinigus BUTINAS patyrimas ir minimalus ismanymas). To visiskai netaikau toms kuriu degustuotojai is savo rato smile.gif
Be to sakau kad visai nesenai buvo toks variantas kai reklamavosi dar ir kaip o zmogus toki ... gavo, kad susigadino nuomone apie naminiu tortu kepejeles, gerai kad padetis buvo istaisyta kitos smile.gif
O kad norit kuo geriau padaryti tai labai sveikintina-sekmes 4u.gif
dzokada doh.gif wub.gif o jau ryskumas bigsmile.gif ir ta auksine wub.gif jei cia generaline tai koks bus "tas" wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 04 gegužės 2012 - 15:32
Loreta,labai graziai nulipdyti personazai, tik ta pelyte kazkaip nesuprantamai ten,bet turbut taip reikejo biggrin.gif

Atnesu viena as savo sios dienos,tik pats tortas kreivokas,bet cia esme buvo isbandyti spalva ir rasta,nes uzsakove norejo pamatyti kaip atrodytu.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzokada: 04 gegužės 2012 - 15:36