sveikos:) norejau paklausi ???
1. sviestinio kremo recepto tai kondensuotas pienas ir sviestas(gal tinka ir margarinas), o kokiu santykiu?
2. kai apteplioju sveistiniu kremu po kiek laiko galiu dengti pastilazu? aciu
QUOTE(braske24 @ 2012 04 25, 15:40)
Labas kepejeles, arteja dukrytes gimtadienis, noriu iskepti torta zuviuka nemo - gal kas galetu patarti kaip gauti naturalia oranzine spalva
ne, į grietinėlę negalit pilti morkų sulčių. Jūs gi praskiesit grietinėlę iki pieno riebumo ir neišplaksit. Na, gal kiek blankia oranžine spalva nudažytų raudonos paprikos milteliai.. būna prieskonių skyriuose.
Darykit baltą žuvį.
Papildyta:
QUOTE(zziittaa @ 2012 04 25, 19:11)
sveikos:) norejau paklausi ???
1. sviestinio kremo recepto tai kondensuotas pienas ir sviestas(gal tinka ir margarinas), o kokiu santykiu?
aš darau iš akies. Sviesto turi būt daugiau, kad jis uždengtų visą drėgmę. Gal santykiu 1:2.. niekad nesvėriau.
Pastilažu galit dengti gal po pusvalandžio. Padėkit tortą į šaldytuvą, kad sustingtų tas sviestinis sluoksnis. Tada nesugadinsit torto briaunos, kur susijungia jos horizontalus paviršius su šonais. Dar geriau įdėti tortą kokiai 10 minučių į šaldiklį. Tada gerai laiko formą ir lengviau išvengti nereikalingų įspaudimų dengimo metu.
minguliux, benomama, kiek torciuku
QUOTE(naitas @ 2012 04 25, 19:36)
aš darau iš akies. Sviesto turi būt daugiau, kad jis uždengtų visą drėgmę. Gal santykiu 1:2.. niekad nesvėriau.
Pastilažu galit dengti gal po pusvalandžio. Padėkit tortą į šaldytuvą, kad sustingtų tas sviestinis sluoksnis. Tada nesugadinsit torto briaunos, kur susijungia jos horizontalus paviršius su šonais. Dar geriau įdėti tortą kokiai 10 minučių į šaldiklį. Tada gerai laiko formą ir lengviau išvengti nereikalingų įspaudimų dengimo metu.
Ar visos taip darot??? As viena vieninteli karta aptepusi torta idejau i saldytuva kad apstingtu. Kai isemiau is saldytuvo, pajudinau torta, man visas sviestas suskilinejo. Kazin kodel taip nutiko? Tai dabar dengiu visad iskart tik ant uztepto kremo.
Ir dar klausimas: ar jums dengiant mase ant sviestinio kremo nesusidaro oro pusleles? kaip to isvengt?
QUOTE(Kausriukas @ 2012 04 25, 22:45)
Ar visos taip darot??? As viena vieninteli karta aptepusi torta idejau i saldytuva kad apstingtu. Kai isemiau is saldytuvo, pajudinau torta, man visas sviestas suskilinejo. Kazin kodel taip nutiko?
...ir man šaldytuve suskilinėjo,tada laikiau kambario temperatūroj, kad tuos įtrūkimus sutvarkyti, kai sviestinis suminkštėjo...
QUOTE(Smulkmena @ 2012 04 25, 21:50)
...ir man šaldytuve suskilinėjo,tada laikiau kambario temperatūroj, kad tuos įtrūkimus sutvarkyti, kai sviestinis suminkštėjo...
Tereikėjo peilį perliet karštu vandeniu ir suremontuot įskilimus Juk iš vakaro sviesto sumuštiniams neišsiimam iš šaldytuvo
turiu daaaaug šokoladinių velykinių kiaušinių kažin išeitų iš jų šokoladinė tvorelė tortui kiek žinau, šokolado kokybė juose ne itin
QUOTE(Kausriukas @ 2012 04 25, 21:45)
Ir dar klausimas: ar jums dengiant mase ant sviestinio kremo nesusidaro oro pusleles? kaip to isvengt?
Olesta yra parodžius viršutinėj temoj be komentarų video, kaip pradurti adatėle ir užglostyti
Papildyta:
Čia
QUOTE(estella @ 2012 04 25, 23:12)
turiu daaaaug šokoladinių velykinių kiaušinių kažin išeitų iš jų šokoladinė tvorelė tortui kiek žinau, šokolado kokybė juose ne itin
kiaušinis kiaušiniui nelygus.. vieni būna tokie minkšti labai, kiti kieti, kaip šokoladas beveik.. aš tai vietoj jūsų suvalgyčiau juos arba kai reiks į tortą kokį šokoladą dėti tada išlydyčiau, jei dart nebūsit suvalgiui )
QUOTE(Kausriukas @ 2012 04 25, 20:45)
Ar visos taip darot??? As viena vieninteli karta aptepusi torta idejau i saldytuva kad apstingtu. Kai isemiau is saldytuvo, pajudinau torta, man visas sviestas suskilinejo. Kazin kodel taip nutiko? Tai dabar dengiu visad iskart tik ant uztepto kremo.
Aš darau taip pat kaip Naitas parašė , netgi kartais du kartus tortas į šaldytuvą keliauja , po aptepimo ir po palyginimo . Dažniausiai darau šarlot kremą , bet ir kondensuotą su sviestų pamakaluoju ir rududų su sviestu, man niekas niekada neskilinėja
Gal kas patars kaip rasti tortukų pavyzdžių su "Paslapčių sodo" herojais,nesigauna man
Radau
Radau