Įkraunama...
Įkraunama...

Mantu mėginys

QUOTE(Rasma @ 2014 02 27, 17:53)
Mano dukrai pvz. darė, o tai buvo prieš 5-6 m.

Man pačiai irgi darydavo, galiu pažiūrėt kortelėje ("tarybinius metus") jei įdomu..nes aš turiu savo vaikystės med.korteles nuo pat savo gimimo ax.gif Su visom tarybinėm vakcinacijom, vit. D ir t.t.

Aš pamenu ir mums mokykloje darydavo ir man pastoviai užrausdavo. Ir tada prasidėdavo krūvos tampymų po medikus doh.gif Tik įdomu ar tarkim šiais laikais į mokyklą reikalaudavo. Na bet kokiu atveju teks darytis, nors pora metų atgal buvo darytas.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 02 27, 17:58)
Aš pamenu ir mums mokykloje darydavo ir man pastoviai užrausdavo. Ir tada prasidėdavo krūvos tampymų po medikus  doh.gif  Tik įdomu ar tarkim šiais laikais į mokyklą reikalaudavo. Na bet kokiu atveju teks darytis, nors pora metų atgal buvo darytas.

Mūsų gyd. sakė privalu padaryt prieš mokyklą ir darė. Aišku r-ja buvo ir prasidėjo... doh.gif
Dabar viską pamiršau, bet prieš pirmą klasę visą ftiziatrijos kursą iš naujo išėjau, aiškinausi naktim prie enciklopedijų, klausiau visų pažįstamų medikų nuomonių ir pan.
Ftiziatrai rankom trynė ir siūlė "profilaktinį gydymą", bet kai papasakojo, kokie vaistai ir kiek tęsiasi, tai man kojas pakirto. Įrašė "latentinę tbc" ir labai spaudė guldyt (bet kraujo tyrimas, rentgenograma, skreplių tyrimas nerodė nieko blogo).
Ėjom nevienąsyk, po kelių mėn. vėl švietė plaučius, vėl tyrė, po to aiškinosi, kad giminėje ne vienas žmogus tbc yra sirgęs, tad ta r-ja įmanoma ir toliau reikia "sekti". Bet tik po to, kai tų ftiziatrų pradėjo klausti kiti (mano paprašyti pasiaiškinti) medikai, pradėjo jie ten tarpusavyje kalbėti apie QFT tyrimą. Baigės tuo, kad pasakė - sveika.

Man pačiai visą gyvenimą irgi reaguodavo į tuberkuliną.

Bet pažiūrėjau kad man be Mantu, buvo daromos ir kažkokios Pirke r-jos į tuberkuliną (apie jas nelabai ką težinau).
Atsakyti
va va, aš atsimenu kaip mane tampydavo. O mes kaime gyvenom, tevam darbai. Veždavo iki miesto pas tuos medikus. Finale mama su sesute susitare, kad ji nekreiptų dėmesio į mano tą užraudimą (kai ateidavo į mokyklą po kelių dienų patikrinti).

Prieš pora metų kai mano vaikiui įtarinėjo, pediatrė iškarto pasake daryti tą QF tyrimą, nes jis žymiai tikslesnis. Bet gavosi taip, kad Kaune jo niekas nedare, tik Vilniuj aids centre. Jau buvau susiorganizavus kazkoki ten super duper megintuveli, taremes kad kaune sesutes paims, o as i vln vesiu ta megintuveli doh.gif Bet kazkaip finale visgi padarem mantu ir niekas ten neuzraudo. Gal dabar būtų paprastesnė QF tyrimo procedūra.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 02 27, 18:59)
Prieš pora metų kai mano vaikiui įtarinėjo, pediatrė iškarto pasake daryti tą QF tyrimą, nes jis žymiai tikslesnis. Bet gavosi taip, kad Kaune jo niekas nedare, tik Vilniuj aids centre.

Bet jis turbūt nelabai senai tas tyrimas g.gif Nes kai dukrai darė Mantu, tai to tyrimo net privačiai niekur nedarė. Man tik Santariškių medikai pasakė, kad toks yra, įmanomas (ir gal tik Santariškėse jį ir darydavo g.gif ). Nes bent jau tai ftiziatrei, pas kurią ėjom, dar reikėjo aiškint kas čia per nesąmonė kažkoks tyrimas biggrin.gif
Ji darė paprastą kraujo formulę, nešėm pasėlį prispjaudę ir rentgeną porąsyk pan. Ir Mantu man rodos kartojo..reiktų vartyt kortelę, mano atmintis sunkiai vartosi blush2.gif
Atsakyti
Bet tame isakyme raso kad mantu darys tik rizikos grupes vaikams. O jeigu nei vienai rizikos grupei nepriklausai, tai neturetu ir daryti?
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 02 27, 19:34)
Bet jis turbūt nelabai senai tas tyrimas g.gif  Nes kai dukrai darė Mantu, tai to tyrimo net privačiai niekur nedarė. Man tik Santariškių medikai pasakė, kad toks yra, įmanomas (ir gal tik Santariškėse jį ir darydavo g.gif ). Nes bent jau tai ftiziatrei, pas kurią ėjom, dar reikėjo aiškint kas čia per nesąmonė kažkoks tyrimas biggrin.gif
Ji darė paprastą kraujo formulę, nešėm pasėlį prispjaudę ir  rentgeną porąsyk pan. Ir Mantu man rodos kartojo..reiktų vartyt kortelę, mano atmintis sunkiai vartosi blush2.gif

Man atrodo nesenas. Kaune darydavo kraujo centre, bet tuo metu tas centras gi užsidare ar kas ten buvo. Skambinausi visokiem fiziatram, niekur nedarė tik Vilniuje tam aids centre buvau sutarus. Tiek kad jis tikslesnis, o tas mantu gi nuo bet ko gali užrausti. http://www.tuberkuli...eu/quantiferon/

QUOTE(Raganaa999 @ 2014 02 27, 19:41)
Bet tame isakyme raso kad mantu darys tik rizikos grupes vaikams. O jeigu nei vienai rizikos grupei nepriklausai, tai neturetu ir daryti?

na kaip nerašo?

kiekvienais metais tuberkulino mėginiai turi būti atliekami 7 metų amžiaus ir šių rizikos grupių vaikams
Atsakyti
Na taip ne visi akli mato doh.gif sorry smile.gif

O tai ta tyrima is kraujo tik Vilniuje daro? Siauliu kaime itariu nera tokio gerio..?

As kadangi alergiska, tai man 2x2 cm parausdavo guzas, ir i tuberkuliozini yra pagulde. Aisku niekuom nesirgau. Tai neturiu noro kad del tokio nepatikimo tyrimo mano vaikus badytu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 27 vasario 2014 - 20:59
QUOTE(Rasma @ 2014 02 27, 16:46)
Tikrai tėvai ne visagaliai. Ir jokių teismų leidimo nereikia.
Jei Jehovos tikėjimą išpažįstančių tėvų vaiką atveš į ligoninę nukraujavusį, reiks perpilt kraują, o tėvai dėl įsitikinimų ir savo teisių neleis to padaryti - niekas jų neklaus ir po teismus nelakstys.

Pvz. Santariškių taisyklės:
"Kai sveikatos priežiūra turi būti teikiama pacientui  nuo 16  metų, kuris negali būti laikomas  gebančiu protingai  vertinti savo  interesų, ir šio įstatymo 22 straipsnio 3 dalyje nurodytų asmenų nėra arba jie atsisakė būti atstovais, arba nėra galimybių su jais susisiekti taip greitai, kaip tai būtina, ar gauti jų informacija pagrįstą sutikimą laiku, sprendimą dėl   pacientui teiktinos  sveikatos  priežiūros  ir  jos  masto, alternatyvos pasirinkimo  priima sveikatos priežiūrą teikiantis gydytojas, o prireikus – gydytojų konsiliumas, išimtinai    vadovaudamasis paciento interesais. Sprendimą dėl konsiliumo sudarymo gydytojas turi pagrįsti paciento medicinos dokumentuose.

32.    Kai sveikatos priežiūra turi būti teikiama  nepilnamečiam pacientui iki 16 metų ir nėra paciento atstovų  arba  nėra galimybių su jais  susisiekti   taip greitai,  kaip tai būtina, ar gauti jų sutikimą laiku,  sprendimą dėl pacientui teiktinos sveikatos priežiūros masto,  alternatyvos pasirinkimo priima sveikatos priežiūrą teikiantis gydytojas, o prireikus  -  gydytojų konsiliumas, išimtinai vadovaudamasis paciento interesais. Sprendimą dėl konsiliumo sudarymo  gydytojas turi pagrįsti paciento medicinos dokumentuose.

33.    Dėl nepilnamečio paciento iki 16 metų, kurio tėvai  vengia atlikti atstovo pagal įstatymą funkcijas ir kuriam nėra nustatyta laikinoji  globa ar rūpyba, kai nepilnamečio paciento   tėvai (įtėviai)  tarpusavyje nesutaria dėl sveikatos priežiūros masto, sprendimus dėl teiktinos sveikatos priežiūros masto, alternatyvos pasirinkimo  priima  gydantis gydytojas, o prireikus -   gydytojų konsiliumas,  išimtinai  vadovaudamasis  paciento interesais."

Taip kad, jeigu gyd.su tėvais nesusišneka, o pagalba reikalinga ir būtina (gydymas, tyrimai), tai vaikas ją ir gaus, nepaisant tėvų norų, principų ir įgeidžių.

Aš ir netvirtinau,kad tėvai visagaliai mirksiukas.gif (gal truputį nevisai tiksliai suformulavau savo pasisakymą) , tiesiog tema yra apie mantu tyrimus o šie tyrimai ir gydymas būtent tuberkuliozės atveju tai nemanau,kad įeina į išlygą dėl konsiliumo sudarymo ir priverstinio gydymo, nebent tai būtų jau tikrai patvirtinta akivaizdi tuberkuliozė vaikui tada jau manau tik beprotis tėvas atsisakytų gydymo pats. O dėl mantų nepykit bet man jie apsoliučiai nepatikimi dukrai buvo didžiausia dėmė po mantų, kraujo Quanti tyrimas pagal gautus parametrus net arti ribų nėra, mane pačią vaikystėje tąsė po visokias įstaigas tėvai ilgą laiką dėl tų mantų tyrimų dėkui AA gydytojai Taunytei, kuri nutraukė tuos tąsymus dabar jau esu suaugus moteris ir nesergu jokia tuberkulioze (nešiotoja irgi nesu pasidariau ir aš dėl įdomumo Quanti tyrimą).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mumukas: 27 vasario 2014 - 21:09
Aš su tuo sutinku 4u.gif

Mano dukra ir maudėsi, ir pasikasė dar nagais..identifikuot buvo jau nebeįmanoma..ranka net patino doh.gif Gyd.žiūri ir vertina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2014 02 27, 20:58)
Na taip ne visi akli mato  doh.gif  sorry smile.gif

O tai ta tyrima is kraujo tik Vilniuje daro? Siauliu kaime itariu nera tokio gerio..?

As kadangi alergiska, tai man 2x2 cm parausdavo guzas, ir i tuberkuliozini yra pagulde. Aisku niekuom nesirgau. Tai neturiu noro kad del tokio nepatikimo tyrimo mano vaikus badytu.

nežinau, pasidomėkit. Reiks ir man su gydytoja pakalbėt kaip čia geriau daryti. Bet mūsų šeimos klinika privati ir dabar dėl ministro visų niuansų tvarka labai sugriežtinta. Tai manau tas mantu tures buti daromas vien del pliusuko.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 02 27, 22:48)
nežinau, pasidomėkit. Reiks ir man su gydytoja pakalbėt kaip čia geriau daryti. Bet mūsų šeimos klinika privati ir dabar dėl ministro visų niuansų tvarka labai sugriežtinta. Tai manau tas mantu tures buti daromas vien del pliusuko.

Jeigu pazymai del mokyklos nereiks, tikrai nesidarysim nieko. Ziuresim, dar metus laiko turiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2014 02 27, 21:06)
Aš ir netvirtinau,kad tėvai visagaliai  mirksiukas.gif (gal truputį nevisai tiksliai suformulavau savo pasisakymą) , tiesiog tema yra apie mantu tyrimus o šie tyrimai ir gydymas būtent tuberkuliozės atveju tai nemanau,kad įeina į išlygą dėl konsiliumo sudarymo ir priverstinio gydymo, nebent tai būtų jau tikrai patvirtinta akivaizdi tuberkuliozė vaikui tada jau manau tik beprotis tėvas atsisakytų gydymo pats. O dėl mantų nepykit bet man jie apsoliučiai nepatikimi dukrai buvo didžiausia dėmė po mantų, kraujo Quanti tyrimas pagal gautus parametrus net arti ribų nėra, mane pačią vaikystėje tąsė po visokias įstaigas tėvai ilgą laiką dėl tų mantų tyrimų dėkui AA gydytojai Taunytei, kuri nutraukė tuos tąsymus dabar jau esu suaugus moteris ir nesergu jokia tuberkulioze (nešiotoja irgi nesu pasidariau ir aš dėl įdomumo Quanti tyrimą).

Niekas nedraudžia savo sąskaita pasidaryti tiksliausius tyrimus ir atnešti sertifikuotos akredituotos laboratorijos atsakymą šeimos gydytojui.
Bet ne visi turi noro, laiko ir pinigų, tai valstybė nuperka tą, ką išgali, užtai visiems, be išimčių. Kiek daug vaikų patenka ftiziatro įskaiton po visuotinio tyrimo, na ir kas kad keli buvo paleisti kaip sveiki. Kuri iš jūsų norėtumėte, kad vaikas sirgtų, o tai būtų praleista pro akis, ar kad klasėje dienaiš dienos sėdėtų negydytas nuo tbc vvaikas?
Atsakyti