Įkraunama...
Įkraunama...

Mantu mėginys

QUOTE(insk @ 2013 11 29, 19:21)
Sveiki,

gal esate kaikas susidure su vaikų ftiziatrais Vilniuje, man aiškina, kad tik viena yra - santariškėse, gal buvote pas kelis specelistus?

pas mus paraudonavo mantu 22 mm. siunčia. O šis siuntimas jau antras, pries pusmeti jau buvom, kraujas tada rodė neigiama. Rekomendavo po pusmecio kartoti - ir vėl raudona.

Kaip manot, ar kraujo tyrimą galima daryti, turi skirti nemokamai? nes kai mes darėm, tai mokamą.

Mes buvome Santariškėse, ieškojau kur kitur gal rasiu bet neradau,kad būtų ftiziatrų. Man iškart nepatiko ten bet reikėjo atsakymo poliklynikai pažymai į mokyklą. Pas mus buvo irgi didelė dėmė, bet Santariškėse nuotrauka nieko nerodė, darėm kraujo tyrimą mokamą jis buvo neigiamas. Dabar turėjome jau eiti pakartotinai bet nutariau nebeiti ir nebedaryti daugiau jokių tyrimų ypač mantų, tegu priverčia jei nori. Man vienodai nors ir su policija tegu ieško, aš turiu atsakymą mokamo tyrimo,kad mano vaikas sveikas ir tegu pasikaria,tegu ieško, skambina aš tikrai vaiko ten nebevesiu ir nebetraumuosiu. Dėl tyrimo kraujo jis tik mokamas, jo ligonių kasos neapmoka, nes jis dar ganėtinai naujas ir manau brangesnis už mantų tai vargu ar kada bus perkamas ligonių kasų. Beja kai nuėjom pirmą kartą pas tą ftiziatrę ir pasakėm,kad norim kraujo tyrimą daryti tai nelabai jai tai patiko, gal mane pavadins paranojike bet man susidarė įspūdis,kad jie nelabai nori,kad mes juos darytume, nes daugeliu atveju manau paneigia mantų teigiamus tyrimus o juk jiems svarbu vaikučių turėti įskaitoje,kad gautų finansavimus. Tai tik mano sprendimas ir mano nuomonė, bet gal kas turi kitą nuomonę ir man paprieštaraus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Skaitau ir tai kaip pirštu į mūsų situaciją.

tik mes ir antrą kartą dabar pasidarėm - ir vėl paraudonavo, ir vėl pas keistają , nemalonią ir abejotinos kompetencijos santariškių gyd. užsiregistravom.

Nesuprantu, kaip gali taip būti, kad Vilniuje viena ftizitrė vaikų yra?

aš skambinausi į privačius, tai grybo g. yra - kaina konsultacijos 160 Lt paskui tyrimai, o BAKe 150 Lt + tyrimai paskui.

Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2013 11 30, 22:32)
Mes buvome Santariškėse, ieškojau kur kitur gal rasiu bet  neradau,kad būtų ftiziatrų. Man iškart nepatiko ten bet reikėjo atsakymo poliklynikai pažymai į mokyklą. Pas mus buvo irgi didelė dėmė, bet Santariškėse nuotrauka nieko nerodė, darėm kraujo tyrimą mokamą jis buvo neigiamas. Dabar turėjome jau eiti pakartotinai bet nutariau nebeiti ir nebedaryti daugiau jokių tyrimų ypač mantų, tegu priverčia jei nori. Man vienodai nors ir su policija tegu ieško, aš turiu atsakymą mokamo tyrimo,kad mano vaikas sveikas ir tegu pasikaria,tegu ieško, skambina aš tikrai vaiko ten nebevesiu ir nebetraumuosiu. Dėl tyrimo kraujo jis tik mokamas, jo ligonių kasos neapmoka, nes jis dar ganėtinai naujas ir manau brangesnis už mantų tai vargu ar kada bus perkamas ligonių kasų. Beja kai nuėjom pirmą kartą pas tą ftiziatrę ir pasakėm,kad norim kraujo tyrimą daryti tai nelabai jai tai patiko, gal mane pavadins paranojike bet man susidarė įspūdis,kad jie nelabai nori,kad mes juos darytume, nes daugeliu atveju manau paneigia mantų teigiamus tyrimus o juk jiems svarbu vaikučių turėti įskaitoje,kad gautų finansavimus. Tai tik mano sprendimas ir mano nuomonė, bet gal kas turi kitą nuomonę ir man paprieštaraus.  mirksiukas.gif

Sveikos. Mes irgi turėjome reikalų su Mantu pavasarį. Irgi reikėjo pažymos mokyklai. Paraudonavo 11 mm, jokios papulės ar iškilimo nebuvo. Darė tą Mantu po ligos (vaikas gėrė antibiotikus) ir dar plius vaikas alergiškas - o prie visų šitų dalykų Mantų daryti negalima, bet aišku tai aš jau sužinojau po to. cool.gif
Žodžiu, nuėjome pas ftiziatre pas mus Klaipėdoje. Peršvietė- viskas tvarkoje. Tada pradėjo aiškinti, kad reiks ateiti už pusmečio pakartotinai, o aš iš karto sakau, kad noriu mokamo kraujo tyrimo. Ftiziatrė man sako - kam jums tai reikia? tai jug brangu. geriau ateikite už pusmečio, vėl Mantu padarysime.... Ir irgi tokia nepatenkinta, vis atkalbinėjo. Man irgi susidarė ispūdis, kad joms ten tiesiog neapsimoka tas krajo tyrimas cool.gif
Aš griežtai atsisakiau, sakau , kad nenoriu lankytis Tuberkulioziniame dispanceryje be reikalo ir daryti vakui Mantu. Noriu kraujo tyrimo ir viskas. Tai jau jinai mato, kad nieko su manim čia nebus ir parašė siųntimą į ligoninę kraujo tyrimui. Kainavo, atrodo, apie 130 lt. Laukėme atsakymo apie savaitę. Atsakymas buvo neigiamas. Aš iškarto atsakymą nuvežiau ftiziatrei, jinai su nepasitenkinimu išbraukė mus iš įskaitos ir parašė mūsų daktarei, kad paraudonavimas buvo tik alerginė reakcija Mantu mėginiui.
Taigi manau, kad jeigu kraujo tyrimas buvo neigiamas, o jo patikimumas labai aukštas (Mantų mėginio patikimumas , kuriam yra virš 100 metų, yra tik apie 40-60 procentų ), ftiziatrė neturi teisės Jus kviestis pakartotinai, o turi išbraukti iš įskaitos. To ir reikalaukite. Dabar prisiminus visą šitą reikalą , man pasidaro labai nemaluonu, nes vienas žodis "tuberkuliozė"....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meka Pinavija: 01 gruodžio 2013 - 16:34
Musu pediatre net nedare to mantu, tiesiai sviesiai pasake - padarom mokama ir bus viskas aisku is karto, kam ta vaika tampyt. thumbup.gif
Atsakyti
O kada dabar tuos Mantu daro? kokiam amziuje ir kaip daznai? Nes vaikysteje kiek pamanu mokykloje vos ne kasmet dare..
Atsakyti
QUOTE(ejau_pro_sali @ 2013 12 02, 11:02)
O kada dabar tuos Mantu daro? kokiam amziuje ir kaip daznai? Nes vaikysteje kiek pamanu mokykloje vos ne kasmet dare..

nezinau, maniskiui buvo itarimu dėl to ir dare.
Atsakyti
Daro kai reikia prieš mokyklą pažymos, jei paraudonuoja, isunčia pas Ftizitrus, paskui kas 6 mėn konsultacija - pakartotinai daro...
bet kiek tai teisingai daro - neaisku
Atsakyti
Ar galit man kas pasakyt, ar yra toks istatymas, jog privaloma kasmet vaikus tikrint Mantu tyrimu? nezinau tiksliai, gal kalba eina tik apie neskiepytus, o gal ir apie visus. buvom pas gydytoja ir ji man uzsimine, jog privalesiu daryt pagal isleista istatyma, nes mano vaikas neskiepytas. tai va, man labai svarbu zinot, nes Mantu daryt nenoriu visai, ta kazkoki nauja, kur imamas kraujas - prasom, sutinku ir susimoku pati. tik va noriu tiksliai zinot, pries jai ka nors pasakant. ir gal zinote kur Klaipedoje daro tuos is kraujo tyrimus del TB?
Atsakyti
QUOTE(Yamaja @ 2014 01 14, 22:47)
Ar galit man kas pasakyt, ar yra toks istatymas, jog privaloma kasmet vaikus tikrint Mantu tyrimu?

Tokio įstatymo nėra schmoll.gif Tiesiog gydytoja sumanė Jus pagasdinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 01 15, 15:40)
Tokio įstatymo nėra  schmoll.gif  Tiesiog gydytoja sumanė Jus pagasdinti  doh.gif

o gal koks nuo siu metu isejo, ar iseis, numatytas gal koks, bet nepatvirtintas g.gif kad pagasdint tai tikiu, ne karta gasdino, jog ir i darzeli ar mokykla nepriims, bet eina ir i darzeli ir i mokykla, du vaikai, pati pazymas israse biggrin.gif tik va dabar man nepatiko, kad kasmet as turesiu daryt, o jei parodys tas mantu ka nors, tai ne kasmet gausis, o du kart metuose tampymasis po tuberkuliozinius, darant bereikalingus tyrimus ir rentgenus, dazniausiai, kaip pasiskaiciau cia temoje, jokiu susirgimu neaptinka. man taip nepatinka, tai geriau as jau tyrima pati pasidarysiu. kiek zinau, ji uztenka pries mokykla gi pasidaryt, jei nera jokio istatymo, o kam dabar iki mokyklos as turiu daryt, kai vaikui dar tik 3 metukai bus. iki mokyklos dar visi 4 metai doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Yamaja @ 2014 01 15, 16:23)
o gal koks nuo siu metu isejo, ar iseis, numatytas gal koks, bet nepatvirtintas  g.gif kad pagasdint tai tikiu, ne karta gasdino, jog ir i darzeli ar mokykla nepriims, bet eina ir i darzeli ir i mokykla, du vaikai, pati pazymas israse  biggrin.gif tik va dabar man nepatiko, kad kasmet as turesiu daryt, o jei parodys tas mantu ka nors, tai ne kasmet gausis, o du kart metuose tampymasis po tuberkuliozinius, darant bereikalingus tyrimus ir rentgenus, dazniausiai, kaip pasiskaiciau cia temoje, jokiu susirgimu neaptinka. man taip nepatinka, tai geriau as jau tyrima pati pasidarysiu. kiek zinau, ji uztenka pries mokykla gi pasidaryt, jei nera jokio istatymo, o kam dabar iki mokyklos as turiu daryt, kai vaikui dar tik 3 metukai bus. iki mokyklos dar visi 4 metai  doh.gif

o ko jūs čia to įstatymo ieškot, tiesiai gydytojai sakykit - parodykit teisinį aktą tada žiūrėsim. Prievarta nieko negali būti.
Atsakyti
Jei ir isleistas koks isakymas, greiciausiai rekomendacinio pobudzio, tai negi reiskia kad privalote ji vykdyti? Pasidarykit mokama jei gydytojai bus ramiau. Nors as tai visai nedaryciau biggrin.gif Mano irgi neskiepyti vaikai, apie toki istatyma nieko niekas nesake. Vakar beje buvau pas gydytoja, neuzsimine net.

Beje matyt isakymas yra isleistas ir kad skiepyt visus 100 proc, bet juk neskiepijat smile.gif O pergyvenat del mantu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 15 sausio 2014 - 18:28