QUOTE(Paulina26 @ 2012 05 11, 13:30)
o dar toks klausimas, jei kas nere tokia bliuskute kaip
Vikse ar visada, t.y. kiekvienam rate ta virsutini krasteli daret (trys stulpeliai, trys kilpos, trys stulpeliai ir t.t.). nes pagal originalo foto atrodo, kad jis kiekvienoj juostoj yra. bet jis kazkaip sutraukia ta juostos virsu siektiek, gal taip ir turi but. bet tada vistiek nesuprantu kaip jungt kita, po tuo virsutiniu krasteliu apacioj gaunasi kilpeles, uz kuriu kaip suprantu reiktu kabint ir jungt. bet su kuo jungt??

nu zodziu kosmosas, net paaiskint nemoku, bet tikiuos kas nors supras
Aš neriu, kaip Viksė. Jau įpusėjau beveik + rankovės.
Darau visas 3 eilutes viršuje, tik tos pirmos viršutinės, kur kraščiukas palei kaklą dariau kitaip, bet irgi kaip Osinkoj parodyta. Tos 3 eilutės man reikalingos, nes jos kažkaip "sureguliuoja" reikiamą kilpučių kiekį kai jungi prie tinkliuko. Iš pradžių dariau tų eilučių mažiau, bet kai pabandžiau suskaičiuot, kai reik sijungt, tai skaičius kažkaip per dvigubai +- nesuėjo. O kai visas išmezgiau, tai tik ant platinimo- siaurinimo.
Prie tos juostelės aš primezgu tinklelį kažkur 3-4 eilutes. jei reikia tampresnio tinklelio iš 8 akių, jei mažiau tampresnio iš6 ir tada ptie to tinklelio kabinu kitą juostą
Kai aš išmezgu paskutinę viršutinę eilutę, (aišku suiskaičiuoju visas kilpeles iš abiejų pusių) ir jungiu iškarto prie kitos juostos tinkliuko 3akys sujungiu su tinkleliuir vėl 3 akys su kita juosta ir tt.t. tuo pačiu principu kur juostą sujungi per šoną. susijungia gražiai. O dėl standumo, tai kol kas lyg ir nieko. kai juostą primezgu, visada pasimatuoju. Kol kas lyg gerai. Žiūrėsiu kai ties liemeniu siauriausia bus. jau sekanti ta ir bus.
kelintą juostą mezgi? Mano siūlai tokie biški gal storoki. bet jau dabar neardysiu. neriu su 1,75 kabliuku. Tavo juostoj yra apie 15 gėlyčių. Iš pradžių ir aš pirmą juostą padariau iš 16. Man irgi atrodė, kad ji kažko netampri dėl tos juostelės. bet, pasirodo, kad ji per siaura. dabar ji guli padėta ir laukia savi eilės. Man palei kaklą reikėjo 23 gėlyčių juostos. ir tau nuo pečių nekrenta ir nešioju XS-S dydį. jei čia tavo viršutinė, tai tikrai bus per siaura. Aš dabar 15 imu kažkur po krūtine.