QUOTE(Zhaltvyksle @ 2012 05 17, 09:17)
Saulė neigiamai veikia bet kokią odą. Ir nemanau, kad nuo saulės atsiranda spuogai. Pas mane mišri oda ir vasarą pas mane kaip tik spuogelių būna mažiau. Kažką čia blogai išsiaiškinote
O kad SPF reikia naudoti, tai faktas
Saulė dažniausiai būtent taip ir veikia mišrią/riebią odą: pirmiausia spuogelių apmažėja, o vėliau jų dar daugiau padidėja. Gal tiesiog Jūsų oda yra ne tokia jautri saulei, todėl pasekmių jokių ir nebuvo. Aš kalbu tik iš savo patirties ir kaip mano veido oda į tai reagavo. O straipsnių apie riebios/mišrios odos priežiūrą vasarą yra tikrai daug. Bet žinoma, visų oda yra skirtinga, todėl absoliutinti nieko nereikia
P.S. čia komentaras iš bioderma.lt puslapio apie mišrios/riebios odos priežiūrą:
"Saugokitės saulės! Taip, ji džiovina spuogus ir dėl įdegio pranyksta dėmės, todėl oda atrodo lygesnė ir skaistesnė dėl odos raginio sluoksnio sustorėjimo. Vis dėlto, saulė turi uždelstą poveikį, kai tik įdegis dingsta, odos raginis sluoksnis suplonėja neišvengiamai sukeldamas sunkius aknės protrūkius.
Kad išvengtumėte šių nemalonių staigmenų po atostogų, mėgaukitės saulės teikiamais malonumais nuolat saugodami odą specialia saulės apsaugos priemone, ne mažesne nei SPF 20. Rinkitės neriebius, purškiamus, lengvos tekstūros produktus."
QUOTE(GammaOrionis @ 2012 05 17, 10:16)
QUOTE(Zhaltvyksle @ 2012 05 17, 09:17)
man, pasideginus saulėje, iš pradžių apnyksta spuogeliai, o po kelių dienų vėl kaip tik padaugėja
reikės pažiūrėt tą kremą. o tai jo tik viena spalva yra? ta tamsi.
Man būtent tokia situacija ir buvo pernai. Iš pradžių džiaugiausi, kad spuogelių mažėja. Bet jau po kokios savaitės jų gerokai padaugėjo.
O šio spalva yra tik viena. Nėra ji labai tamsi, man po žiemos yra pats tas. Bet jei esate iš šviesiaodžių, tai manau gali būti per tamsi.. Kaip ir minėjau, tikrai geriau išsibandyti prieš perkant. Visgi nepigios priemonės, nesinori nusipirkti ir laikyti nenaudojamo. Beje, turiu dar neužbaigtą mėginuką, jei įdomu, galėčiau atiduoti išsibandymui
bent jau apie spalvą galėsit nuspręsti