Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 119 tema

Sveiki

zibutes deja ir man nepatiko ax.gif

Chiquitka, bet tau sekasi visokiu idomybiu pagaut biggrin.gif matau ir as smailikus thumbup.gif

Zirze faina tavo berniuko foto zaidimo uzbaigimui smile.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 04 21, 11:21)
kaip padaryti toki portreta, gal kas zino?

http://farm8.staticf...56f30bfbe_z.jpg

nelabai man si karta smile.gif ziauriai per tamsu, bet ir man labai idomu kaip padaryti grazu toki portreta ax.gif

as vakar turejau proga pafotografuot drauge, i lauka iseit neleidzia oras, todel bandem namu salygom smile.gif
user posted image

o cia i raudona zaidima smile.gif
user posted image

Daugiau is sio bandymo sudejau cia, jei kas galit pakomentuot, busiu dekinga
Atsakyti
QUOTE(yolitux @ 2012 04 21, 22:10)
taip zinau ir kas yra diafragma, ir kas yra islaikymas, ir kas yra kompozicija  smile.gif foto as ikeliau is savo seimos albumo - visose foto tas pats vaikas - taigi tai keliu metu darbai, o namu darbus gi pazadejau padaryt - negi negalima jokiu savo fotkiu rosyt, kol visu nd nepristatei? grieztai pas jus cia sakyciau  smile.gif

o galiu paklausti, jeigu visai tai žinai, kodėl rodai kelerių metų senumo bile kokias foto? smile.gif čia ne tema "rodom savo nuotraukytes ir džiaugiamės", čia merginos mokosi, todėl taip - pas mus čia griežtai: pirma rekomenduojame padaryti ir gauti pritarimą penkiems ND, tada bus duodama kritika nuotraukoms, kurias darysi jau parodžiusi, kad susitvarkai su diafragma, išlaikymu, ISO ir pan., o ne įdėjusi Caro Potapo laikų foto vien todėl, kad jose yra raudonos spalvos. 4u.gif

ND neturėtų kelti problemų, fokusuoti tikriausiai mokėsi, tad dabar susikaupk, padaryk ne bile kaip ND, o estetiškai, tvarkingai, gausi užskaitymus ir tada lauksim foto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 22 balandžio 2012 - 09:33
Ainoa, Tavo foto be braižo, be lašo individualumo, labai vienodos ir tiesmukos, pagrinde vienas artimas planas. Siužetas matytas milijoną kartų. Skrybėlė, lūpos, graži mergina. Jeigu žaistumėm tą žaidimą, kur dedam anonimiškai savo foto ir dar pridėtumėm kriterijų, kad jos turi būti tokios, kokias laikome savo tipiškomis, aš neatskirčiau, kieno čia foto. Taip gali fotografuoti bet kas, ilgiau laikęs fotiką rankose, turintis neblogą objektyvą.

Aš galiu suprasti, kad dažniausiai norisi išmokti tiesiog kokybiškai fotografuoti, bet negi to pakanka?

Nenoriu numušti ūpo, bet.. nu velnias.. gal aš neteisi ir neteisinga Jums, bet nu pasistenkit kažką atrasti, kas apibrėžtų Jus, kas būtų Jūsų vizitinė kortelė.. Nes pastangas rodo tik viena kita.. Dauguma eina lengviausiu keliu. Tarkim, Tavo ankstesnės kai kurios foto. Žanras gal ir toks, kaip visų, bet esi prigalvojus, prifantazavus, ruošusis fotkinti ir pan., o šitos paskutinės foto tokios.. nu glebios, vėsios.. jokios.. Pasižiūrėk į savo auto. Nors ir matytos detalės, bet kažkas jose yra..

Mano asmenine nuomone, Tau šiuo metu geriau sekasi fotkinti daiktus, o ne moteris. Todėl, sakyčiau, mesk savo pajėgas į intensyvesnį mokymąsi fotkinti žmones.. Nedaryk, kaip visos.. Arba bent jau prieš fotkindama susiieškok kitokių foto, mažiau matytų ir jas bandyk pakartot.. Suteik paslapties savo fotkinamoms moterims ir kartu atskleisk jas smile.gif

Tikiuosi, neįsižeidei, kad ant Tavęs vienos sukabinau savo nuomonę apie tendencijas.. nu užtaikei, už ką sorry, bet gal ką naudinga pasiimsi iš mano pezalų smile.gif
Atsakyti
Say biggrin.gif Matosi, kad laisvadienis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 04 22, 10:17)
Say biggrin.gif Matosi, kad laisvadienis  biggrin.gif

biggrin.gif
Atsakyti
Aš vakar haskę fotkinau, buvo laabaai, sunku, nu toks neišsidavęs šuo... biggrin.gif
Nors esu visai patenkinta nuotraukomis, mano nuomone, yra neblogų akimirkų... ax.gif
Ką manote jūs?? rolleyes.gif
user posted image
Šita tokia juokinga man, čia ji besiurtanti. smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 04 22, 09:50)
Ainoa, Tavo foto be braižo

tikrai nepyksta ir vertinu, kad pasisakei smile.gif pati save jauciu dar tik tech. tvarkingai nufotografuoti besimokancios vietoj, viska suziuret ir sugalvot dar sunku, o kartais ka sugalvoji, neiseina perteikt biggrin.gif

sitas foto darem tikrai paprastas, bet drauge norejo paprastu, portretiniu nuotrauku, isidet i fb, parodyt draugam ir turet sau, ji aisku liko patenkinta, o as tikrai nesijauciu pridarius sedevru, nes grazi mergina, liekna, turbut kaip benufotografuosi atrodytu graziai rolleyes.gif dar biski pasiteisinsiu blush2.gif nuotraukos mano miegamajam darytos, kur toriu tokia nisa kaip butu balkonas, bet ten istiklinta ir tokia maza ardve, tai fotografuot telpu tik i ten ilindus, tai aisku, kad kampas kaip ir vienas tik gaunasi, todel ir dariau daugiau nuotrauku is arciau blush2.gif
tikrai labai tikiuosi ismokt ir surast savo braiza, tik ne viskas pasidaro taip greit, o fotografuoju tikrai dar nesenai smile.gif

dekui uz pasisakyma, pasistengsiu kita karta ka geriau parodyt ax.gif
Atsakyti
Aš ir mano mažylė:

Merginos, kuris variantas labiau vykęs jūsų nuomone. Dariau šiaip, dėl savęs...pasidžiaugimui, palyginimui, pasižaidimui ir tiek..aišku juosta niekad neprilygs skaitmenai ir pan...todėl ir pagaminti kažką panašaus sunku, spalvas sunkiai derinau...todėl po kelių valandų darbo tiesiog palikau kaip yra... blush2.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
Gotte, jei klientui to neduosi, viskas ok, gi svarbiausia, kas Tavo širdutę džiugina 4u.gif taisyklių čia nėra ir kritikuoti nėra ką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 04 22, 13:00)
Gotte, jei klientui to neduosi, viskas ok, gi svarbiausia, kas Tavo širdutę džiugina  4u.gif  taisyklių čia nėra ir kritikuoti nėra ką  mirksiukas.gif

Ne, aišku kad ne klientui... biggrin.gif schmoll.gif pati sau eksperimentuoju ir tiek..gaila nepavyko savo mažylės Mėtos išraiškos pagauti panašios į mano... g.gif šiaip įdomu palyginti, nors nesam identiškai panašios, kai buvom to paties amžiaus, bet tų panašumų yr...norėjau, kad koliaže nerėžtų akies šiuolaikinė foto ir senoji, užtai stengiaus vienodinti..

tik vat įdomu, kaip geriau - JB ar spalvotas variantas? g.gif nes JB panaikina spalvų neatitikimus...MB sako, kad spalvotas jam gražiau žiūrisi..
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 04 22, 13:16)
, užtai stengiaus vienodinti..

hm, tai bent kažkaip pažymėti reiktų, nes tikrai neaiški idėja 4u.gif bet faina.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 04 22, 14:52)

Sioje foto, panasumu nematau.

Isvis tavo mergaites abi labai panasios ir abi i teti, sakyciau 4u.gif
Atsakyti