Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(mazojiR @ 2013 03 19, 10:48)
Nematau, kad Marlen butu parasius kuriam langely ji mato -30, o jus teigiat, kad ji neskoloj

33 langelis, aš tai suprantu, kad skolinga
Atsakyti
QUOTE(egzzzotika @ 2013 03 18, 23:55)
gaal kas man pagelbes su deklaravimu?pirma karta pildysiu deklracija del darbo ir uz studiju pinigeliu grazinima, kokie yra svarbiausi punktai pildomi, apart adreso ir pan.  ir ka reiketu atkreipti demesio pildant? dabar suprantu kad as galiu ir uz mokslus ir uz darba grazinti pinigelius taip? g.gif

Tai jus pirma pasiziurekite per el. bankininkyste jau suformuota preliminaria deklaracija, tuomet jei ten viskas gerai, nereiks nieko pildyti paciai. Uz mokslus galite dali susigrazinti pinigeliu, jei dirbote. Uz darba galite kazkiek atgauti jei permokejote del NPD taikymo.

QUOTE(~MILENA~ @ 2013 03 19, 08:41)
Labas rytas 4u.gif
Ateinu ir as su klausimu ax.gif
As ne dirbu,  taip ir pajamu nera, bet moku gyvybes draudima (vaikams, bendra suma men 170 lt), noreciau dabar deklaruoti. Ar atgausiu kazkiek?
Aciu 4u.gif

Jei nedirbate ir negaute kitu draudziamuju pajamu, atgauti negalesite. Bet jei vyras dirba, tai vyras gali atgauti dali sumoketu pinigeliu.
Atsakyti
dar klausimelis, i kuri langeli rasyti mokslo pinigelius nes susigrazinu per vyra ir nera ivesta, pernai man mokesciuose moteryte padejo ir neatsimenu kurioj vietoj pildem blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2013 03 18, 23:33)
SVeikos,

Jei buvo priduota masina i metalo lauza, matau pazymoje parasyta, kad sita informacija neperkelta. Tai kur man ja irasyti? g.gif
reikia pildyt GPM308T_2 priede?? g.gif
Tiesiog irasyti suma ir viskas?Kuria gavau  g.gif

g.gif
Gal galit kazkas padet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikta @ 2013 03 19, 09:29)
nepriskambinu i VMI, tai gal čia kas žinot - už 2011 metus 15 langelis buvo 1240,34 lt. o siais metais 15 langelis tuščias. nuo ko čia gali priklausyti?
pajamos padidėjo, viršija 3150 lt ant popieriaus

bet ar gali dėl to ir gražintina suma sumažėti beveik 100 lt?
dar biuliotenių buvo daugiau nei 2011 metais

jeigu mėnesines pajamos viršija 3150 arba metines pajamos virsija 37800 tai NPD nepriklauso, dėl to ir nulis. Jeigu buvo kazkiek pritaikyta, atsiranda minusas

QUOTE(neringuska @ 2013 03 19, 09:58)
dar klausimelis, i kuri langeli rasyti mokslo pinigelius nes susigrazinu per vyra ir nera ivesta, pernai man mokesciuose moteryte padejo ir neatsimenu kurioj vietoj pildem  blush2.gif

studiju islaidos GPM308L priede.
Papildyta:
QUOTE(*Liūtė* @ 2013 03 19, 10:05)
g.gif
Gal galit kazkas padet 4u.gif

taip GPM308T_2 priede. T17 gautos pajamos, T26 pakartojat kiek uz metalo lauza, T18 - 0 (nebent turit metalo lauzo isigijimo dokumentus)
T22 kiek buvo iskaiciuota GPM.
Atsakyti
QUOTE(Lorian) @ 2013 03 19, 09:43)
Sveikos 4u.gif

jau yra deklaracija, tai iskilo klausimas - dirbau nuo kovo iki gruodzio men - tai irasyta toje paskutineje lenteleje pazymoje, taciau raso, kad nuo rugsejo nebuvau drausta valstybes lesomis, kaip cia suprasti? g.gif Pas vyra tas pats uz visus metus....

Dekui 4u.gif

ir pas mane tas pats, nors dirbau visus metus g.gif kazi kodel taip
viskas aisku kodel, drausta as imones kur dirbu o ne Papildomų duomenų apie tai, ar asmuo įsigijęs verslo liudijimų, draustas valstybės lėšomis, ar ribotas asmens darbingumas, ar įregistruota individuali veikla, ar asmuo buvo individualios įmonės savininkas arba ūkinės bendrijos tikrasis narys, apie jo žemės ūkio valdos (ūkio) ekonominį dydį ekonominio dydžio vienetais (EDV), VMI neturi.**
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vonios Fane: 19 kovo 2013 - 10:16
QUOTE(vikta @ 2013 03 19, 09:43)
Ar kuri nors prisiskambinot į VMI ar ne?
pasiekė gandai, kad realiai dar jokiu konsultavimo paslaugu neteikia.

konsultacijas teikia, bet kai tiek skambinanciu reikia ilgai laukti eileje. tai gal vertetu keleta dienu palaukti, kol nuslugs skambinantieji
Atsakyti
Sveiki,
3 vaikutis gime 2012 06 18, jei viska ant vieno, tai 4800 bus?
Irasius ir paspaudus sauktuka meta perspejima, kad pasirinkti taikytina MPNPD
Atsakyti
QUOTE(Vonios Fane @ 2013 03 19, 10:10)
ir pas mane tas pats, nors dirbau visus metus g.gif kazi kodel taip

tai jei dirbot, tai buvote drausta kaip dirbanti.
valstybe savo lesomis dirbanciu nedraudzia, ji draudzia pensininkus, studentus, mamas auginancias vaikus ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(LUI @ 2013 03 19, 10:11)
Sveiki,
3 vaikutis gime 2012 06 18, jei viska ant vieno, tai 4800 bus?
Irasius ir paspaudus sauktuka meta perspejima, kad pasirinkti taikytina MPNPD

taip. perspėjima visada meta, jeigu didesne suma irasyta
Atsakyti
Nieko nesuprantu preliminarioje deklaracijoje del PSD. LT dirbau ir buvau drausta 2012 m tris menesius sausi, vasari ir kova, po to deklravau savo isvykima i uzsieni nuo balandzio 1 . Man 44 langelyje raso 673, 46 - 673( su minusu) ir 45 langelyje 673 . Tai turesiu kazka moketi jei deklaravau savo isvykima?Pasimeciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2013 03 19, 10:16)
Nieko nesuprantu preliminarioje deklaracijoje del PSD. LT dirbau ir buvau drausta 2012 m tris menesius sausi, vasari ir kova, po to deklravau savo isvykima i uzsieni nuo balandzio 1 . Man 44 langelyje raso 673, 46 - 673( su minusu) ir 45 langelyje 673 . Tai turesiu kazka moketi jei deklaravau savo isvykima?Pasimeciau  doh.gif

VMI automatiškai negauna duomenu ir neikelia kiek menesiu buvote issideklaravus isvykima, tai turėtumete irašyti rankiniu būdu, 35A laukelyje rašykite 0.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre_giee: 19 kovo 2013 - 10:19
QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 18, 22:46)
taip, i 17 laukeli rasote ne kiek buvo pritaikyta, o kiek priklauso uz metus. Ir pats laukelis vadinasi TAIKYTINAS MPNPD, o ne PRITAIKYTAS MPNPD.
vadinasi jeigu per metus buvo pritaikytas mazesnis nei priklauso, galima siek tiek susigrazinti.

Dar noriu pasitikslinti, nes niekas man taip ir neatsako verysad.gif - pas mus su vyru abu yra 17 langeliuose po 600 litu. Vaikelis gimes 2011 12 02. Tai viskas yra tvarkoje? Nes pazymose raso vienam PNPD pritaikyta 550, kitam 500, bet kaip suprantu deklaracija su 600 yra tvarkinga ir ja tokia drasiai galiu teikti?
Atsakyti