Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(Gemma @ 2013 03 18, 20:53)
klystate. "Papildomas NPD, skirtingai nei NPD, taikomas ne tik su darbo santykiais susijusioms, bet visoms apmokestinamosioms pajamoms (išskyrus pajamas iš paskirstytojo pelno) ir jis nepriklauso nuo gyventojo pajamų lygio."

vadinasi PNPD priklauso uz visus metus, o ne uz tuos menesius, kada buvo pajamos. delto juk ir teikiamos deklaracijos, kad atgauti pinigelius uz nepanaudota NPD ir PNPD, jei nepilnus metus buta VPA ar dirbta

na gali buti tuomet, kad klystu unsure.gif
tik man jokios logikos tuomet nera, nes papildomas NPD tai ir sifruojasi neapmokestinamas pajamu dydis.
O jeigu tarkime mama nedirbo, negavo JOKIU pajamu, tai juk nereiskia, kad jai valstybe grazins 1200 lt ar daugiau (priklauso nuo vaiku skaiciaus ir kt.)
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 03 18, 22:13)
na gali buti tuomet, kad klystu  unsure.gif
tik man jokios logikos tuomet nera, nes papildomas NPD tai ir sifruojasi neapmokestinamas pajamu dydis.
O jeigu tarkime mama nedirbo, negavo JOKIU pajamu, tai juk nereiskia, kad jai valstybe grazins 1200 lt ar daugiau (priklauso nuo vaiku skaiciaus ir kt.)

Jei darbo birzos ismoka yra neapmokestinamos pajamos, tai NPD nepriklauso pagal mane, nes raso,kad : Papildomas NPD, skirtingai nei NPD, taikomas ne tik su darbo santykiais susijusioms, bet visoms apmokestinamosioms pajamoms (išskyrus pajamas iš paskirstytojo pelno) ir jis nepriklauso nuo gyventojo pajamų lygio.

O tai gali tada mano vyras uz tuos tris menesius, kur man nepriklause sau prisitaikyti visa PNPD kazi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 18 kovo 2013 - 21:20
QUOTE(Gemma @ 2013 03 18, 20:55)
stai cia: VMI puslapis - pats pirmas pavyzdys man regis tinka jusu atvejui

Na man jau net idomu pasidare. Cia jusu nuorodoje kalbama, kad PNPD nepriklauso nuo pajamu dydzio, bet nieko nesakoma apie nepilnai dirbtus metus ar gautas pajamas nuo kuriu mokami mokesciai.
Kad PNPD nepriklauso nuo pajamu dydzio tai cia aisku, tarkime mano alga tokia, kad man NPD netaikomas, taciau PNPD kai gims vaikas bus taikomas.

Bet zinoma as galiu ir klysti. Bus idomu suzinoti kaip yra is tiesu.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 03 18, 21:24)
Na man jau net idomu pasidare. Cia jusu nuorodoje kalbama, kad PNPD nepriklauso nuo pajamu dydzio, bet nieko nesakoma apie nepilnai dirbtus metus ar gautas pajamas nuo kuriu mokami mokesciai.
Kad PNPD nepriklauso nuo pajamu dydzio tai cia aisku, tarkime mano alga tokia, kad man NPD netaikomas, taciau PNPD kai gims vaikas bus taikomas.

Bet zinoma as galiu ir klysti. Bus idomu suzinoti kaip yra is tiesu.

Taip, PNPD nepriklauso nuo pajamu dydzio, bet jis taikomas tik apmoestinamosios pajamoms. tai yra jei visus metus negauta apmokestinamuju pajamu - nebus kam ir pritaikyti.

bet tarkim jeigu buvo dirbta tik puse metu, tai PNPD taikomas metams pasibaigus ne uz puse metu, o uz visus metus, tai yra 12 menesiu.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 18, 22:28)
Taip, PNPD nepriklauso nuo pajamu dydzio, bet jis taikomas tik apmoestinamosios pajamoms. tai yra jei visus metus negauta apmokestinamuju pajamu - nebus kam ir pritaikyti.

bet tarkim jeigu buvo dirbta tik puse metu, tai PNPD taikomas metams pasibaigus ne uz puse metu, o uz visus metus, tai yra 12 menesiu.

Man iki liepos 3 dienos buvo VPA. Tai raso,kad pritaike 1200 PNPD. Dirbdama 3 menesiu praeitu metu gale pritaike 600 PNPD, o darbo birzos niekas niekur nerodo. tai man paciai prisitaikyti visus 2400 bendra suma ar palikti ta 1800? Jei rasote,kad taiko uz visus metus ta PNPD? g.gif
Atsakyti
sveiki,ir as su klausimeliu.asmuo iki liepos men dirbo lt.paskui deklaravo isvykima is lietuvos.ir isvyko i uzsieni.bet deklaracijoje irasyta jog turi susimoket psd uz 4men,o galima pataisyti tuos 4 men i 0? juk isvykimas tai deklaruotas?
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 03 18, 21:13)
na gali buti tuomet, kad klystu  unsure.gif

jei mama nedirbo ir negavo jokiu pajamu, jos dali prisitaikys tetis ir taip atgaus tuos kelis litukus. ir atgaus ne 1200, o 15 proc nuo 1200.

as parasiau, kaip yra. o jus galite taikytis, kaip jums patinka cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 18 kovo 2013 - 21:43
QUOTE(Gemma @ 2013 03 18, 22:42)
jei mama nedirbo ir negavo jokiu pajamu, jos dali prisitaikys tetis ir taip atgaus tuos kelis litukus. ir atgaus ne 1200, o 15 proc nuo 1200.

as parasiau, kaip yra. o jus galite taikytis, kaip jums patinka  cool.gif

Jus esate tikra saunuole,kad skiriate cia savo brangu laika 4u.gif Kaip tik deklaracijos kiekvienais metais, taip klausimu nauju kyla blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 03 18, 21:33)
Man iki liepos 3 dienos buvo VPA. Tai raso,kad pritaike 1200 PNPD. Dirbdama 3 menesiu praeitu metu gale pritaike 600 PNPD, o darbo birzos niekas niekur nerodo. tai man paciai prisitaikyti visus 2400 bendra suma ar palikti ta 1800? Jei rasote,kad taiko uz visus metus ta PNPD? g.gif

taip, i 17 laukeli rasote ne kiek buvo pritaikyta, o kiek priklauso uz metus. Ir pats laukelis vadinasi TAIKYTINAS MPNPD, o ne PRITAIKYTAS MPNPD.
vadinasi jeigu per metus buvo pritaikytas mazesnis nei priklauso, galima siek tiek susigrazinti.
Atsakyti
QUOTE(sara26 @ 2013 03 18, 21:38)
sveiki,ir as su klausimeliu.asmuo iki liepos men dirbo lt.paskui deklaravo isvykima is lietuvos.ir isvyko i uzsieni.bet deklaracijoje irasyta jog turi susimoket psd uz 4men,o galima pataisyti tuos 4 men i 0? juk isvykimas tai deklaruotas?

jei bent viena 1-7 menesio diena dirbo, asmuo yra draustas. o isvyko kada? liepa? tuomet gali taisyt i 0, tik butina pazymet, kad tai yra isvykstanciojo deklaracija
Atsakyti
QUOTE(sara26 @ 2013 03 18, 21:38)

o kur deklaravo isvykima, gyventoju registre? tada 35A laukelyje reikia irasyti 0 ir PSD neskaiciuos.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 03 18, 21:45)
Jus esate tikra saunuole,kad skiriate cia savo brangu laika  4u.gif  Kaip tik deklaracijos kiekvienais metais, taip klausimu nauju kyla  blush2.gif

ne as viena blush2.gif cia kelios merginos vis pakonsultuoja, kuri gali, ta ir priseda, atsako
Atsakyti