Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

[quote=Gemma,2013 03 18, 20:26]
nes uz vaika iki treju metu esate draudziama sodros lesomis, o kai vaikui sueina 3-ji, jau draudzia ligoniu kasos ir reikia jose susitvarkyti dokumentus (toks draudimas galios iki vaikui sueis 8-eri)
Papildyta:
jei antrasis vyras nera isivaikines jusu vaiko is pirmos santuokos, tuomet jums priklauso 2400 uz vaikucius ir kazkiek turetumet atgauti
[/quoteu jej susitvarkyciau,galeciau atgauti dar likusius pinigelius?
idom
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 18, 21:26)
jei antrasis vyras nera isivaikines jusu vaiko is pirmos santuokos, tuomet jums priklauso 2400 uz vaikucius ir kazkiek turetumet atgauti

bet jei tris menesius nedirbau o gavau ismoka is darbo birzos 650, tai PNPD uz tuos menesius nepriklauso tada? Ir dar klausimas durnas tikrai, visai pasimeciau. o tai kaip del mano vyro tada? Jei uz antra vaika priklauso 200 lt, bet tas vaikas mano vyrui pirmas, tai jam ne 100 litu priklauso, o 50 ane?Tai gaunasi ne 200 bet 150 tas PNPD per abu, ar kaip? Susimaisiau is viso doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nojukassss @ 2013 03 18, 20:27)
jej susitvarkyciau,galeciau atgauti dar likusius pinigelius?

manau, kad taip. juk rase viena mamyte, kad sutvarko ligoniu kasos draudima atbuline data, vadinasi busite drausta, ir PSD moketinas tikrai sumazes arba jo visai neliks

QUOTE(*Aukse* @ 2013 03 18, 20:31)
bet jei tris menesius nedirbau o gavau ismoka is darbo birzos 650, tai PNPD uz tuos menesius nepriklauso tada? Ir dar klausimas durnas tikrai, visai pasimeciau. o tai kaip del mano vyro tada? Jei uz antra vaika priklauso 200 lt, bet tas vaikas mano vyrui pirmas, tai jam ne 100 litu priklauso, o 50 ane?Tai gaunasi ne 200 bet 150 tas PNPD per abu, ar kaip? Susimaisiau is viso  doh.gif

PNPD priklauso nuo vaiku amziaus (nuo gimimo iki 18m arba kol baigia vidurine) ir skaiciaus, o ne nuo to, ar gavote pajamu.
del 150 jus teisi. jums uz antra vaika priklauso 100, o vyrui uz ta pati vaikuti tik 50
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 18, 21:41)
PNPD priklauso nuo vaiku amziaus (nuo gimimo iki 18m arba kol baigia vidurine) ir skaiciaus, o ne nuo to, ar gavote pajamu.
del 150 jus teisi. jums uz antra vaika priklauso 100, o vyrui uz ta pati vaikuti tik 50

Dar ryt pabandysiu i VMI prisikambinti del sito reikalo. Labai jau skirtingai visur interpretuoja tuos pacius dalykus smile.gif Kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu bigsmile.gif bet didelis Jums dekui uz atkreipta demesi ir pagalba wub.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2013 03 18, 20:15)
Tai va, kad nėra tos sumos priskaičiavime, nei mokesčio išskaičiuoto nėra. Vien tik alga parodyta ir nuo jos priskaitytas GPM. +Tie patys dar net neteisingi (abi sumos), t.y.mažesni priskaitymai . Todėl klausiu ką daryt  4u.gif  Buvusiai darbovietei skambintis kokius čia vėjus prikūrė, ar VMI aiškintis?

Niekam nėra dar tokių kuriozų buvę?  doh.gif  smile.gif

jei normalus santykiai su darboviete, tai gal skambinkit pirma jiems, nes VMI bus uzluze linijos, juk pati deklaravimo pradzia.

gal darboviete apskritai pamirso deklaruot papildomas ismokas??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 18, 20:41)

zinoma PNPD priklauso nuo vaiku amziaus, bet jei nebus jokiu pajamu tai nebus ir PNPD.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 03 18, 20:48)
zinoma PNPD priklauso nuo vaiku amziaus, bet jei nebus jokiu pajamu tai nebus ir PNPD.

klystate. "Papildomas NPD, skirtingai nei NPD, taikomas ne tik su darbo santykiais susijusioms, bet visoms apmokestinamosioms pajamoms (išskyrus pajamas iš paskirstytojo pelno) ir jis nepriklauso nuo gyventojo pajamų lygio."

vadinasi PNPD priklauso uz visus metus, o ne uz tuos menesius, kada buvo pajamos. delto juk ir teikiamos deklaracijos, kad atgauti pinigelius uz nepanaudota NPD ir PNPD, jei nepilnus metus buta VPA ar dirbta
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 03 18, 21:48)

Vat as ir taip galvoju g.gif Bet ryt dar klustelsiu VMI ka pasakys.

O pas vyra deklaracijoje is viso bardakas. Vyras pernai metais keite darboviete, tai ta pati menesi jam PNPD susidubliaves doh.gif Gaunasi,kad turi grazinti valstybei doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 03 18, 20:44)
Dar ryt pabandysiu i VMI prisikambinti del sito reikalo. Labai jau skirtingai visur interpretuoja tuos pacius dalykus  smile.gif  Kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu  bigsmile.gif  bet didelis Jums dekui uz atkreipta demesi ir pagalba  wub.gif

stai cia: VMI puslapis - pats pirmas pavyzdys man regis tinka jusu atvejui
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 18, 21:53)
klystate. "Papildomas NPD, skirtingai nei NPD, taikomas ne tik su darbo santykiais susijusioms, bet visoms apmokestinamosioms pajamoms (išskyrus pajamas iš paskirstytojo pelno) ir jis nepriklauso nuo gyventojo pajamų lygio."

vadinasi PNPD priklauso uz visus metus, o ne uz tuos menesius, kada buvo pajamos. delto juk ir teikiamos deklaracijos, kad atgauti pinigelius uz nepanaudota NPD ir PNPD, jei nepilnus metus buta VPA ar dirbta

g.gif eina sau doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Gemma @ 2013 03 18, 21:55)
stai cia: VMI puslapis - pats pirmas pavyzdys man regis tinka jusu atvejui

Bet deklaracijoje niekur nefiguruoja darbo birza pas mane tik VPA ir darbo menesiai, o trys menesiai darbo birzoje niekur nematyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 03 18, 20:59)
g.gif  eina sau  doh.gif
Papildyta:

Bet deklaracijoje niekur nefiguruoja darbo birza pas mane tik VPA ir darbo menesiai, o trys menesiai darbo birzoje niekur nematyti  g.gif

nes tai yra nedeklaruojamos ir neapmokestinamos pajamos, jos neturi itakos skaiciuojant NPD, todel ju ir nera
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 18, 20:37)
tik 17 langeli. bus 1000 lt abiems su teciu, arba po 500 kiekvienam
taip

Labai ačiū, kaip tik ir buvo tiek man, tiek MB įrašyta automatiškai po 500lt. Jau užpildžiau ir išsiunčiau ax.gif
Atsakyti