Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 13, 09:10)
kuriais metais paskola paimta?

2006 smile.gif , visada pati naudodavausi lengvata, bet 2012 metais pajamu susijusiu su darbo santykiais neturejau, tai ir noreciau suzinot ar i vyro dekl-ja galiu irasyti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2013 03 13, 14:31)
2006  smile.gif  , visada pati naudodavausi lengvata, bet 2012 metais pajamu susijusiu su darbo santykiais neturejau, tai ir noreciau suzinot ar i vyro dekl-ja galiu irasyti...  ax.gif

radau toki išaiškinimą:
"Jeigu kreditas gyvenamajam būstui statyti ar jam įsigyti yra paimtas vieno iš sutuoktinių vardu, o palūkanas moka kitas sutuoktinis, tai sumokėtas palūkanas už paimtą kreditą iš savo gautų metinių apmokestinamųjų pajamų gali atimti ir tas kitas sutuoktinis, neatsižvelgiant į tai, kad kreditas gautas ne jo vardu."

saltinis: VMI
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 13, 16:39)
radau toki išaiškinimą:
"Jeigu kreditas gyvenamajam būstui statyti ar jam įsigyti yra paimtas vieno iš sutuoktinių vardu, o palūkanas moka kitas sutuoktinis, tai sumokėtas palūkanas už paimtą kreditą iš savo gautų metinių apmokestinamųjų pajamų gali atimti ir tas kitas sutuoktinis, neatsižvelgiant į tai, kad kreditas gautas ne jo vardu."

saltinis: VMI

Gemma, labai dekoju uz atsakyma 4u.gif Dabar tiksliai zinosiu ir irasius ramiai lauksim pinigeliu smile.gif
Atsakyti
labas.
su klausimu-pasitikslinimu.
del PNPD(2vaikiukai)- pernai metais visus man sodra dar mokejo(mot.at.),o vyras-iki vasario pabaigos dirbo 0,5etato, kova,balandi,geguze stovejo darbo birzoje,veliau pasieme individualios veiklos pazyma iki rugpjucio,o nuo rugsejo turejo verslo liudijima.
tad-ar as galiu uz abu vaikiukus taikytis sau visa PNPD,ar butinai tik puse tegaliu taikytis?nes paskui pasiziuresim palei preliminarias,kaip kam geriau iseina su PNPD.tik va galvoju-jei as is sodros gaudavau,tai man tegalima tik puse PNPD?ar galima ir visa?
dar klausimas-uz du vaikiukus PNPD 3600?
Atsakyti
Jei 2012m buvau VPA ar galiu skirti 2proc. pvz darzeliui?
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 13, 15:28)
taip,, jei taike 0 PNPD, tada i 17 langeli, irasot, kiek priklause taikyt (450 lt), ir 15 proc nuo nepritaikytos sumos grizta jums

Jeigu man irgi netaike PNPD,vaikas vienas. Vaiko tevas nkr nedirba,tai jo PNPD rasysiuos sau.
Tai bus 1200, o i 17 langeli rasyti 450lt? Cia nekintama suma g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liūtė*: 13 kovo 2013 - 15:34
QUOTE(rrasius @ 2013 03 13, 15:17)
labas.
su klausimu-pasitikslinimu.
del PNPD(2vaikiukai)- pernai metais visus man sodra dar mokejo(mot.at.),o vyras-iki vasario pabaigos dirbo 0,5etato, kova,balandi,geguze stovejo darbo birzoje,veliau pasieme individualios veiklos pazyma iki rugpjucio,o nuo rugsejo turejo verslo liudijima.
tad-ar as galiu uz abu vaikiukus taikytis sau visa PNPD,ar butinai tik puse tegaliu taikytis?nes paskui pasiziuresim palei preliminarias,kaip kam geriau iseina su PNPD.tik va galvoju-jei as is sodros gaudavau,tai man tegalima tik puse PNPD?ar galima ir visa?
dar klausimas-uz du vaikiukus PNPD 3600?

kadangi dirbo tik puse etato, tai greiciausiai nepasinaudojo ir visu priklausanciu pagrindiniu NPD, ka jau ten papildomu NPD. kai jau bus preliminarios, supildykit ir ziurekit kaip naudingiau gausis, drasiai galite taikytis viska sau, jei matysit, kad taip geriau gaunas.

jei vaikiukai gime anksciau nei 2012, tai uz 2012 m. priklausys 3600 jums abiem kartu (arba po 1800 kiekvienam)

QUOTE(mazojiR @ 2013 03 13, 15:26)
Jei 2012m buvau VPA ar galiu skirti 2proc. pvz darzeliui?

galite. nuo VPA ismoku taip pat skaiciuojasi GPM, tad ir parama teikti galima

QUOTE(*Liūtė* @ 2013 03 13, 15:33)
Jeigu man irgi netaike PNPD,vaikas vienas.  Vaiko tevas nkr nedirba,tai jo PNPD rasysiuos sau.
Tai bus 1200, o i 17 langeli rasyti 450lt? Cia nekintama suma g.gif

jei vaikutis gimes iki 2012, tuomet galite sau rasytis 1200. (450 yra puse PNPD uz viena vaikuti, gimusi 2012 kovo men.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 13 kovo 2013 - 16:13
QUOTE(Gemma @ 2013 03 13, 17:11)

galite. nuo VPA ismoku taip pat skaiciuojasi GPM, tad ir parama teikti galima
jei vaikutis gimes iki 2012, tuomet galite sau rasytis 1200. (450 yra puse PNPD uz viena vaikuti, gimusi 2012 kovo men.)

Dekui, cia kazka pripainiojau pati. Tiesiog rasau 1200ir viskas.
O dar kazkur kazka zymeti riekia, jei imones dokumentuose as vaiku neturiu? g.gif
Vaiaks gimes 2006m.
Pasiemciau kazkaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2013 03 13, 16:19)
Dekui, cia kazka pripainiojau pati. Tiesiog rasau 1200ir viskas.
O dar kazkur kazka zymeti riekia, jei imones dokumentuose as vaiku neturiu? g.gif
Vaiaks gimes 2006m.
Pasiemciau kazkaip doh.gif

nereikia. VMI juk mato savais kanalais, kiek vaiku turit ir perziuri, ar teisingai iraset PNPD, paziures, ka tevas irase, jei jis pateiks deklaracija. o imone to niekaip nesuzinos
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 13, 17:42)
nereikia. VMI juk mato savais kanalais, kiek vaiku turit ir perziuri, ar teisingai iraset PNPD, paziures, ka tevas irase, jei jis pateiks deklaracija. o imone to niekaip nesuzinos

Imone zinojo, bet netaike,tik pasitikslinau. Dekui 4u.gif
Atsakyti
http://verslas.delfi...s.d?id=60898501
Teks dar palaukti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 14, 10:18)

Idomu kiek dar teks laukti,o gal pabandyti paciai uzsideklaruoti,pajamos vistiek tik is sodros.
Atsakyti