Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(Bulbulka. @ 2013 03 12, 20:42)
Sveikos,
norejau paklaust - gal zinosit: jei turiu busto paskola, imta iki vestuviu, paskola mano vardu, bet paskola mokam santuokoje, siuo metu pajamu susijusiu su darbo santykiais neturiu, ar galesiu irasyti paskola i vyro deklaracija, kad jis galetu pasinaudoti pajamu mokescio lengvata.
Aciu  4u.gif

kuriais metais paskola paimta?
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 12, 17:45)
tokiu atveju, jei gavot ismokas is sodros, ir jums pritaike NPD uz vaikucius, negalit visko taikyti vyrui, tik nepanaudota dali...

ne, negaudavau as nieko, buvau bedarbe auginanti vaikus ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Vis skaitau ir nesusigaudau, ka cia man su savaja deklaracija del vaikucio reiks daryt blush2.gif atleiskit, vaikas pirmas, deklaracija su juo - irgi pirma, tad dar nesigaudau, kur ir ka reikes yrasyti del to PNPD. Kad aiskiau butu, mano situacija praeitu metu - as visus metus motinystes atostogose, gaunu pinigelius is Sodros, o vyras - visus metus dirbo, nuo lapkricio pirmos iki galo metu - birzoje gavo bedarbio pasalpa. Tai ar galite man aiskiai isaiskinti, kas turite kantrybes, ka ir kur as turesiu uzpildyti pati, kurio is musu deklaracijoje ir pan. Is anksto labai dekoju 4u.gif pazadu kitais metais jau viska moketi pati biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,
Aš iki šiuol neturiu nei preliminarios deklaracijos, nei pažymos...ar tai normalu?
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 13, 11:27)
Sveikos mamytes. Vis skaitau ir nesusigaudau, ka cia man su savaja deklaracija del vaikucio reiks daryt  blush2.gif  atleiskit, vaikas pirmas, deklaracija su juo - irgi pirma, tad dar nesigaudau, kur ir ka reikes yrasyti del to PNPD. Kad aiskiau butu, mano situacija praeitu metu - as visus metus motinystes atostogose, gaunu pinigelius is Sodros, o vyras - visus metus dirbo, nuo lapkricio pirmos iki galo metu - birzoje gavo bedarbio pasalpa. Tai ar galite man aiskiai isaiskinti, kas turite kantrybes, ka ir kur as turesiu uzpildyti pati, kurio is musu deklaracijoje ir pan. Is anksto labai dekoju  4u.gif  pazadu kitais metais jau viska moketi pati  biggrin.gif

Nieko sudetingo nera,jusu deklaracijoj reikes pora 0 darasyti ir uz vaika i 17 laukeli PNPD,vyrui tas pats,jeigu nuspresit visa PNPD sautaikyti,tai vyrui 0 rasot,jeigu per puse,tai vi8ena puse sau irasot,kita vyrui.
Papildyta:
QUOTE(meita @ 2013 03 13, 12:07)
Sveiki,
Aš iki šiuol neturiu nei preliminarios deklaracijos, nei pažymos...ar tai normalu?

NIEKAS DAR NETURI smile.gif
Atsakyti
[quote=JOLANCIUK,2013 03 13, 12:10]
Nieko sudetingo nera,jusu deklaracijoj reikes pora 0 darasyti ir uz vaika i 17 laukeli PNPD,vyrui tas pats,jeigu nuspresit visa PNPD sautaikyti,tai vyrui 0 rasot,jeigu per puse,tai vi8ena puse sau irasot,kita vyrui.
Papildyta:

Na jau kai turesiu deklaracija, dar patrukdysiu siek tiek pasitikslinimui smile.gif bet as kaip suprantu, turiu teise pasiskaiciuot ir uz vaikuti PNPD taikytis visa tam,kuriam labiau apsimoka? (na jei tokia situacija susiklostytu, kad skirsis galutiniai duomenys pritaikius visa ar puse PNPD..)
Atsakyti
[quote=D*L*K,2013 03 13, 12:16]
[quote=JOLANCIUK,2013 03 13, 12:10]
Papildyta:

Na jau kai turesiu deklaracija, dar patrukdysiu siek tiek pasitikslinimui smile.gif bet as kaip suprantu, turiu teise pasiskaiciuot ir uz vaikuti PNPD taikytis visa tam,kuriam labiau apsimoka? (na jei tokia situacija susiklostytu, kad skirsis galutiniai duomenys pritaikius visa ar puse PNPD..)
[/quote]
Taip smile.gif
Atsakyti
Kazkaip nebepamenu,o uz studijas 15 ar 20 procentu grazina? 4u.gif
Atsakyti
O del to PNPD taikymo yra kokia reali nauda pildant deklaracija? rolleyes.gif irgi pirmas vaikas, tai pirma karta teks pildyti tokia deklaracija. Vaikas gime 2012-03-05, tai visus 2012 metus nedirbau, o gavau ismokas is sodros, vyras dirbo visus metus. Kaip suprantu, tiek mano, tiek vyro deklaracijoje reiketu irasyti PNPD per puse, bet idomu kokia nauda is to? Kazkokia pinigine nauda buna ar ne? g.gif Ir jeigu vyro pajamos zymiai didesnes, tai labiau apsimoka jam taikyti visa PNPD? Ir dar klausimas, jeigu vyrui darbe taiko PNPD puse dalies, ar deklaracijoj galima pritaikyti ir kita puse vyrui? Nelabai gaudausi dar su tais PNPD doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KasYra: 13 kovo 2013 - 12:06
QUOTE(vesta:6 @ 2013 03 13, 11:23)
Kazkaip nebepamenu,o uz studijas 15 ar 20 procentu grazina? 4u.gif

15 proc nuo sumokėtos sumos, bet pasinaudoti galite ne daugiau kaip 25 proc nuo apmokestionamuju pajamu (20 langelis). t.y. jei sumokejot uz studijas, pvz. 3000, tai 20 langely turi buti 3000 ir daugiau, kad galetumet pilnai pasinaudoti lengvata. jei 20 langely bus mazesne suma, atgausit 15 proc nuo jos

QUOTE(KasYra @ 2013 03 13, 12:05)
O del to PNPD taikymo yra kokia reali nauda pildant deklaracija?  rolleyes.gif irgi pirmas vaikas, tai pirma karta teks pildyti tokia deklaracija. Vaikas gime 2012-03-05, tai visus 2012 metus nedirbau, o gavau ismokas is sodros, vyras dirbo visus metus. Kaip suprantu, tiek mano, tiek vyro deklaracijoje reiketu irasyti PNPD per puse, bet idomu kokia nauda is to? Kazkokia pinigine nauda buna ar ne?   g.gif  Ir jeigu vyro pajamos zymiai didesnes, tai labiau apsimoka jam taikyti visa PNPD? Ir dar klausimas, jeigu vyrui darbe taiko PNPD puse dalies, ar deklaracijoj galima pritaikyti ir kita puse vyrui? Nelabai gaudausi dar su tais PNPD  doh.gif

NPD ir PNPD naudos duoda tuo atveju, kai kazkiek laiko negavote jokiu pajamu: nedirbote, negavote ismoku is sodros. vadinasi uz ta laika jums jo nepritaike ir jus juo nepasinaudojote, tokiu atveju galite susigrazinti truputi pinigeliu.

uzpildyti deklaracijas verta visada, nes gali buti taip, kad darboviete ar sodra neteisngai pritaike. jeigu jus gavote ismokas is sodros, jums taike PNPD sodra (kiek tiksliai jums pritaike matosi is suformuotos pazymos), tuomet vyrui negalite savo puses PNPD taikyti, nes tada jus busite skolinga valstybei...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 13 kovo 2013 - 14:12
O jeigu vyro darboviete netaike PNPD jo dalies, tai per deklaracija gryzta kazkas ar ne?
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2013 03 13, 14:25)
O jeigu vyro darboviete netaike PNPD jo dalies, tai per deklaracija gryzta kazkas ar ne?

taip,, jei taike 0 PNPD, tada i 17 langeli, irasot, kiek priklause taikyt (450 lt), ir 15 proc nuo nepritaikytos sumos grizta jums
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 13 kovo 2013 - 14:29