Sveikos, turiu klausimėlį... gal kas nors žinosite:
Draugė gyvena kitame mieste, ir nori į mano sąskaitą pervesti pinigų, kad aš jai nupirkčiau tokį visai nepigų daiktą, bet aš galvoju, ar nebus po to taip, kad tie pinigėliai, atsidūrę mano sąskaitoje, bus priskaičiuoti kaip mano pajamos? na, ir tada deklaruojant pajamas gali būti taip, kad nesusives kažkokie galai (tarp gautų pajamų ir sumokėtų mokesčių) ?
kaip yra su tais privačių asmenų piniginiais pervedimais?
QUOTE(Nimu @ 2012 08 17, 21:38)
Sveikos, turiu klausimėlį... gal kas nors žinosite:
Draugė gyvena kitame mieste, ir nori į mano sąskaitą pervesti pinigų, kad aš jai nupirkčiau tokį visai nepigų daiktą, bet aš galvoju, ar nebus po to taip, kad tie pinigėliai, atsidūrę mano sąskaitoje, bus priskaičiuoti kaip mano pajamos? na, ir tada deklaruojant pajamas gali būti taip, kad nesusives kažkokie galai (tarp gautų pajamų ir sumokėtų mokesčių) ?
tikrai nebus. tiesiog dar kai perveda gali irasyt paskirties langelyje pvz kokia skola ar seip paaiskina uz ka perveda kad ir "uz to daikto nupirkima" uz pervedimus gali prisikabint jei tai butu dovanojami pinigai ir jei gerai pamenu ta suma turi but virs 10000lt bet gal klystu (pries pora metu buvau skambinus i vmi tai kazkaip taip sake bet gal kas keites)
o uz studijas grazina pinigelius? istojau studijuot,ir galvoju ar galiu pati susimoket,jei tuo metu jau stovesiu darbo birzoj ?
QUOTE(ugne23 @ 2012 09 03, 14:23)
o uz studijas grazina pinigelius? istojau studijuot,ir galvoju ar galiu pati susimoket,jei tuo metu jau stovesiu darbo birzoj ?
Grazina tik tiems kas tais metais dirbo.(jus arba tevai arba vyras)
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 03, 14:25)
Grazina tik tiems kas tais metais dirbo.(jus arba tevai arba vyras)
o jei as rugsejo 10 isienu is darbo,o uz moksla sumoku 24d rugsejo,tai jau negrazina man ?
QUOTE(ugne23 @ 2012 09 03, 14:49)
o jei as rugsejo 10 isienu is darbo,o uz moksla sumoku 24d rugsejo,tai jau negrazina man ?
nesvarbu kada iseinat is darbo ir darbinates,svarbiausia,kad tais metais dirbote,bet vistiek geriau,kad grazintumete per ta zmogu,kuris daugiau uzdirba,tada daugiau galit atgauti.
Jeigu uz 2012 metus norit grazinti,tai tik 2013 metais galesit.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 03, 14:54)
nesvarbu kada iseinat is darbo ir darbinates,svarbiausia,kad tais metais dirbote,bet vistiek geriau,kad grazintumete per ta zmogu,kuris daugiau uzdirba,tada daugiau galit atgauti.
aciu tada sakysiu kad sumoketu vyras
tai taip,nes tik 2012 09-24 mokesiu
QUOTE(ugne23 @ 2012 09 03, 14:55)
Galit moketi ir jus,bet vyras tiesiog permoka susigrazins.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 03, 15:12)
Galit moketi ir jus,bet vyras tiesiog permoka susigrazins.
pasimeciau kaip cia taip ? ir kiek grazina uz studijas?
QUOTE(ugne23 @ 2012 09 03, 15:49)
pasimeciau kaip cia taip ? ir kiek grazina uz studijas?
priklausys nuo vyro atlyginimo ten nera konkrecios sumos grazinama iki jei neklystu 15% visu islaidu. o jolanciuks gerai sake kad gali uz jusu mokslus susigrazint patys artimieji mama tetis vyras ir t.t. kuris gauna algos daugiausia to ir prasykit kad jusu mokescius sugrazintu o patikrint labai paprasta atsidarot prelimi naria paziurit kiek grazina be jusu mokslu tada ivedat uz mokslus paspaudziat sauktuka ir matysit kiek su mokslais skirtumas ir yra uz mokslus:)
Sveiki, gal kas galit pakomentuoti ''Viesu privaciu interesu deklaracija",kur reikia iki rugsejo 30d. deklaruoti. Kam tai privaloma? Pvz medikams, mokytojams? http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=428551
QUOTE(Dovis @ 2012 09 27, 13:37)
Sveiki, gal kas galit pakomentuoti ''Viesu privaciu interesu deklaracija",kur reikia iki rugsejo 30d. deklaruoti. Kam tai privaloma? Pvz medikams, mokytojams? http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=428551
http://www.vtek.lt/v...c...7&Itemid=34
Gal cia rasit ka.