savaitgali buvau islekusi i Fuerteventura. sitos salos mano planuose niekada nebuvo aplankyti, bet kaip sakoma niekada nesakyk niekada. tiesiog pasitaike proga.
keliausi fred olsen keltu. kaina 20 eur i abi puses. (nes turiu residensija, ir taikoma 50 proc. nuolaida). pliusas - pigu, minusas - kelione trunka 6 h. kadangi laiko turiu daugiau nei pinigu man sitas variantas tiko.
isvykimas - Las palmas, atvykimas - puerto del rosario (sostine)
Is tikro pati sala manes nesuzavejo, ir nebuvo to wau. Kaip jau buvo minejusi Elvita - ryza sala. nors tas ryzumas man buvo pliusas, nes tuom issiskiria is GK. Pats salos krastovaizdis tikrai nykokas, tokia dikyne, ypac siaurine salos puse. fuerteventura verciasi kaip stiprus vejas, kas ir vyravo daugelyje salos vietu. Papludimiai tikrai grazus, (ypac man patiko balto smelio papludimiai) bet vel gi daugelyje vietu vejuota, tai ne visur ir iseitu pasiplezinti. Visai patiko corrajejo miestelis, toks jaukus, mielas turistinis miestukas. zinoma kopos ir papludimys. Pats nuostabiausias papludimys man pasirode el cotillo. del savo balto smeliuko, zydros juros, ir del to kad nebuvo vejo. Kiekviename miestelyje nestojome, nes lyginant su GK, dauguma pakankamai niurus ir nieko neissiskiriantis. Idomesne Betancuria. tai buvusi pirmoji Kanaru sostine, nes kai ispanai uzkariavo kanarus, butent Fuerte buvo pirmoji uzkariauta sala. idomu buvo pamatyti Las salinas del carmen - vieta kur is juros vandens isgaunama druska. Beje sioje vietoje maciau daugiausia burunduku. Nuostabus padareliai
pietine salos puse jaukesne. Gran tarajal, costa calma, morro jable, miestukai su graziais vejuotais papludimiais. zinoma, butina pamatyti playa de cofete. laukinis papludimys, taciau jame pavojinga maudytis del dideliu bangu ir stiprios vandenyno traukos. nors bent jau kai buvau, buvo gerokai vejuota, nebutu buve ir noro maudytis. sakoma, kad siame papludimyje buvo laikomi naciu povandeniniai laivai, o salia papludimio esantis namas, buvo hitlerio sleptuve. 9taip zmones sneka
)
playa de la pared, playa del viejo rey - velgi grazus, idomus, bet del vejo nelabai isivaizduoju kaip ten plezintis. labiausiai patikusi vieta - Ajuy miestelis. (ajuy - ispaniskai j tariama kaip h
). aisku patiko ne del to. maziukas, jaukus su graziu papludimiu, nors ir juodo smelio. Patiko keliukas nuo papludimio iki uolu. tikrai verta pamatyti. aisku sustojimai miradoruose butini, atsiveria grazus vaizdai i ryzus kalnus
)
siaip atvykus i fuerte i akis is kart krenta dideles masinos keliuose. tai velgi liudija keliu bukle. kelias morro jable iki playa de cofete neasfaltuotas ir ekstremalus.
mazdaug tokie ispudziai, kiekviename papludimyje ir kaimelyje nestojome, nes tokio tikslo neturejau. daugiau buvo geras laiko praleidimas.
apibendrinant fuerte tikrai tiks buriuotojams, kaituotojams, ir papludimiu myletojams. daugiau nieko ispudingo ten nera. grazu, bet neispudinga. jeigu norima vien tik tinginio atostogu, tai liuks, bet jeigu norima daugiau pamatyti, sitos salos atostogoms nesirinkciau.