Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Mažeikiuose

QUOTE(Lolo_ @ 2012 09 27, 17:23)
Būt gerai, kad suprastumėt kartą ir visiems laikams, ir dar kad kitoms pasakytumėt: kiekviena intervencija į žmogaus organizmą yra tam tikra rizika ir tik gydytojas žino visas indikacijas ir kontrindikacijas, dėl kurių reikia arba ne imtis vienokios ar kitokios intervencijos. Ir jeigu jų nesiimama, tai tik pacientės labui, nors gimdyvėms visuomet atrodo, kad gydytojai aplaidžiai priima gimdymą, tingi ir apskritai jomis nesirūpina. Ar bent numanot, kuo gali baigtis nesėkmingas Cezario pjūvis ar jūsų taip vadinamas "epidūras"? Tikriausiai ne. O vertėtų sužinot. Ir šiaip, dar prieš planuojant kūdikį reiktų suvokt, kad gamtos taip jau surėdyta, kad gimdymas yra skausmingas.
Ir nereikia žavėtis tais, kurie Cezario pjūvius atlieka pacientės pageidavimu. Švelniai tariant, to daryt negalima.

Nesuprantu, kodėl man kalbate apie CP, AŠ KALBU APIE NUSKAUSMINAMUOSIUS. biggrin.gif
Įsiskaitykite įdėmiai prieš atsakydama. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2012 09 28, 14:17)
Nesuprantu, kodėl man kalbate apie CP, AŠ KALBU APIE NUSKAUSMINAMUOSIUS. biggrin.gif
Įsiskaitykite įdėmiai prieš atsakydama. biggrin.gif

Todėl, kad tai taip pat intervencija į moters organizmą.
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2012 09 26, 19:54)
Nesutinku su jūsų nuomone. Nėra kaip sakote, kad vos prasidėjus gimdymui pradėtų gimdyvės dejuoti dėl epidūro ar CP, NEŽINAU IŠ KUR TIEK REIKIA PRISIGALVOTI, na o yra viskas paprasčiau merginos žinodamos, kad čia epiduro išvis nėra įmanoma prisiprašyti, tik cp atveju, todėl ir važiuoja gimdyti kitur. Šaunu kam viskas praeina sklandžiai ir greitai, bet yra tokių atvejų, pvz. gimdė mano giminaitė 16 val. pasikeitė kelios seselių pamainos epiduro nebuvo, antro Mažeikuiose nebegimdė, na suprantama, normalu, po tokių prisikentėjimų. Gal kada ir provincijoje kažkas pasikeis, juk visur viskas eina į priekį , o pas mus dar sovietiniai laikai, nuskausminamieji operacijos metu biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Nematau nieko blogo jei žmogus nenori kentėti skausmo, juk kai galvą skauda ar šoną suima  tai kiek žinau smile.gif geria žmonės vaistus nuo skausmo. Juk tam nuskausminamieji ir yra išrasti.

prie ko cia "provincija" ir epiduras? Ir nuo kada Mazeikiai provincija g.gif g.gif biggrin.gif
vertetu pasidometi, kad Lietuvoj yra tokiu ligoniniu, kurios vadinasi "Naujagimiui palankiomis" ir ten JOKIU epiduru. Tai nereiskia, kad kazkoks sovietizmas, tiesiog paprastas naturalumas, be jokiu pasaliniu intervenciju. O 16 valandu gimdymas yra labai naturalus laikas mirksiukas.gif Mano gimdymas truko ilgiau nei para, ale nemiriau.. Ir epiduro del skausmo negavau.. Del CP - taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 01 08, 23:16)
prie ko cia "provincija" ir epiduras?  Ir nuo kada Mazeikiai provincija  g.gif  g.gif  biggrin.gif
vertetu pasidometi, kad Lietuvoj yra tokiu ligoniniu, kurios vadinasi "Naujagimiui palankiomis" ir ten JOKIU epiduru. Tai nereiskia, kad kazkoks sovietizmas, tiesiog paprastas naturalumas, be jokiu pasaliniu intervenciju. O 16 valandu gimdymas yra labai naturalus laikas  mirksiukas.gif Mano gimdymas truko ilgiau nei para, ale nemiriau.. Ir epiduro del skausmo negavau.. Del CP - taip  smile.gif

Mažeikiai tikrai, kad provincija. Sorry, kad taip sakau, bet kas susiję su gimdymo priežiūra tai kiek teko domėtis gerai jei pasiseka ... Suprantu, kad visos pagimdo ir viską ištveria, nes juk kur dingsi. Aš nesu už epidūrą, tačiau jis skiriamas ne tik dėl skausmo ar išsikalinėjimo ir negalėjimo pakentėti. Gimdžiau naujagimiui palankioje ligoninėje Kaune. Sąrėmiavau 12 val. Pati epidūro neprašiau, nors jau ir stogas važiavo ir sąmonė temo. Gydytoją pasiūlė epidūrą, nes beveik neatsidarinėjo gimdos kaklelis, taigi po epidūro, kuris skausmo atžvilgiu man nesuveikė, nes turiu problemų su nugara (dėl atitinkamo poveikio taip pat buvau perspėta), tačiau gimdos kaklelis tuomet jau atsidarė labai greitai ir netrukus laikiau rankose savo mažylę. Taip, tokios ligoninės už natūralumą, bet epidūrą galima gauti visose normaliose ligoninėse.
Atsakyti
tai manoji ligonine buvo "nenormali", nes epiduro ten neleidzia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Foxy_ @ 2013 01 08, 23:34)
Mažeikiai tikrai, kad provincija. Sorry, kad taip sakau, bet kas susiję su gimdymo priežiūra tai kiek teko domėtis gerai jei pasiseka ... Suprantu, kad visos pagimdo ir viską ištveria, nes juk kur dingsi. Aš nesu už epidūrą, tačiau jis skiriamas ne tik dėl skausmo ar išsikalinėjimo ir negalėjimo pakentėti. Gimdžiau naujagimiui palankioje ligoninėje Kaune. Sąrėmiavau 12 val. Pati epidūro neprašiau, nors jau ir stogas važiavo ir sąmonė temo. Gydytoją pasiūlė epidūrą, nes beveik neatsidarinėjo gimdos kaklelis, taigi po epidūro, kuris skausmo atžvilgiu man nesuveikė, nes turiu problemų su nugara (dėl atitinkamo poveikio taip pat buvau perspėta), tačiau gimdos kaklelis tuomet jau atsidarė labai greitai ir netrukus laikiau rankose savo mažylę. Taip, tokios ligoninės už natūralumą, bet epidūrą galima gauti visose normaliose ligoninėse.

Gal ir provincija, bet ta provincijos ligoninė 2011 m. pripažinta geriausia regionine ligonine šalyje. Nors tamstai tikriausiai tai visai "negroja".
Atsakyti
QUOTE(Lolo_ @ 2013 01 09, 10:04)
Gal ir provincija, bet ta provincijos ligoninė 2011 m. pripažinta geriausia regionine ligonine šalyje. Nors tamstai tikriausiai tai visai "negroja".

bigsmile.gif geras, sito nezinojau thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(_Foxy_ @ 2013 01 08, 22:34)
Mažeikiai tikrai, kad provincija. Sorry, kad taip sakau, bet kas susiję su gimdymo priežiūra tai kiek teko domėtis gerai jei pasiseka ...

Ir kiek domėtis teko?
man teko ir su gresiančiu persileidimu gulėt, ir gimdyt, ir po gimdymo komplekacijas joje "tvarkytis".
Ir antrą kartą tik čia gimdyčiau, nors nei visas laukimas,nei gimdymas nebuvo vadovėliniai.
Atsakyti
QUOTE(Lolo_ @ 2012 09 27, 09:23)
Ir šiaip, dar prieš planuojant kūdikį reiktų suvokt, kad gamtos taip jau surėdyta, kad gimdymas yra skausmingas.

drinks_cheers.gif
Nu nesuprantu tų kurios prašosi nuskausminančių. Juk jeigu jau laukiesi leliuko, tai per 9 mėnesius susitaikai su mintim, kad gimdymas - skausmingas dalykas, bet juk tas skausmas netrunka savaitę. Asmeniškai man skaudėjo taip, kad sienom norėjosi laipioti, bet nė sekundei nebuvo kilusi mintis prašyti epidūrinės nejautros.
Atsakyti
QUOTE(Ingulyte @ 2013 01 14, 20:18)
drinks_cheers.gif
Nu nesuprantu tų kurios prašosi nuskausminančių. Juk jeigu jau laukiesi leliuko, tai per 9 mėnesius susitaikai su mintim, kad gimdymas - skausmingas dalykas, bet juk tas skausmas netrunka savaitę. Asmeniškai man skaudėjo taip, kad sienom norėjosi laipioti, bet nė sekundei nebuvo kilusi mintis prašyti epidūrinės nejautros.

man skaudejo taip. bet kudikis viska atpirko labai greitai.
Atsakyti
QUOTE(Ingulyte @ 2013 01 14, 21:18)
drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif
ir paskaityt sita knyga nepamaisytu smile.gif
Gaila, su pirmu nestumu jos nezinojau..
Atsakyti
Labas smile.gif pries 2 savaites gimdziau mazeikiuose smile.gif na tiksliau gavau Cezari, bet svarbiausia, kad likau laaaabai labai patenkinta ir dziaugiuosi kad nevaziavau niekur kitur smile.gif visam personalui esu labai dekinga, prabuvom 5 paras ligoninej, gavau pagalbos tiek kiek man jos reikejo smile.gif
Atsakyti