Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų veisimas. 3 tema

QUOTE(Cioocė @ 2012 11 19, 23:41)
Kadangi žinau, kad jis (Vaitkus) nesmerkia šeriančių RAW, tai dar papildomai gavau iš jo konsultaciją, kaip reikėtų elgtis su papildais, kai šeri RAW ar sausiaku.

va šitas tai ir man būtų įdomu-nes tikrai nežaidžiu su proporcijomis- duodu iš akies, ką tuo momentu turiu. Bet visada duodu Caninos mineralinių priedų truputį, kad nenuskriausti dėl mineralų. gal kokią nuorodėlę tinginiams 4u.gif
o dėl Jakovo pritariu Živilei - dariau prie 1,5 metų ir buvau apakus, kaip viskas ištobulėję thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2012 11 20, 16:52)
Taip, ir nesuprantu vis kodėl, nes jei įgimta tai manau iškart matosi...

Viskas nuo mutacijos priklauso, PRA irgi visokia būna. Būna ankstyvojo, būna vėlyvoji. Šuo genetiškai bus arba sveikas arba nešiotojas (nešiotojai nesuserga) arba sergantis.Tai su vėlyvaja pvz. ji gali pasireikšti tik labai vėlyvam amžiuje , o šuo jau iki to laiko prikergęs į kairę ir į dešinę... Kai klinikiniu tyrimu nustatomi pakitimai akies tinklainėje, tai deja jau per vėlu kažką keisti ar kažko imtis. Pvz. pas mus veislėje yra keletas žinomų reproduktorių, kuriems atsiradus galimybei buvo atliktas genetinis tyrimas ir paaiškėjo, kad jie yra sergantys (affected), bet vienam jau 9 metai, kitam jau 11 ir kol kas pas juos nerasta jokių tinklainės pakitimų, tačiau kergiami jie didida sergančių ir nešiotojų populiaciją.
O palauk, miniatiūriniams taksams tai tikrai PRA genetinis tyrimas atliekamas kiek atsimenu, kartu su springerių genetiniu testu prieš kokius 5 metus atsirado g.gif
Papildyta:
http://www.aht.org.u...cs_dachpra.html

Va šito Jūs nesidarot? juk nereiktų tada kas 2 metus tirtis, šito visam gyvenimui užtenka vieno, nes žinosi savo šuns statusą - sveikas, nešiotojas ar sergantis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Seterių_mama: 20 lapkričio 2012 - 16:11
Čia tas kaip suprantu kraujo tyrimas? Tai jo jei nenori kankintis kas du metus tai pasidarai tokį ir ramu. Tik tiek, kad kalei pasidarei, o kaip patino savininką priverst daugiau pinigų išleisti?
Taksams visiems jo reikia wink.gif

O jei po dviejų metų išlys, kad šuo serga tai ką vadas kurias prieš tai leido susiras ir pažymės dokuose brokus? Vaikams irgi gali nesimatyti ir taip viskas plinta, nors ir daromi tyrimai kažkokie...
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2012 11 20, 17:37)
Čia tas kaip suprantu kraujo tyrimas? Tai jo jei nenori kankintis kas du metus tai pasidarai tokį ir ramu. Tik tiek, kad kalei pasidarei, o kaip patino savininką priverst daugiau pinigų išleisti?
Taksams visiems jo reikia wink.gif

bet tai kalei nereikėtų daryti gi kas du metus smile.gif ar taip ar taip patino reikės ieškot, bet va pasidarei kalei DNA ir viskas

mano auginami prancūzų buldogai turi Kataraktos DNR tyrimą.. nors jis nėra privalomas, aš darausi. Beje šitų tyrimų rezultatus irgi įrašo į vaikų kilmės kortelę
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2012 11 20, 19:21)
bet tai kalei nereikėtų daryti gi kas du metus smile.gif ar taip ar taip patino reikės ieškot, bet va pasidarei kalei DNA ir viskas

mano auginami prancūzų buldogai turi Kataraktos DNR tyrimą.. nors jis nėra privalomas, aš darausi. Beje šitų tyrimų rezultatus irgi įrašo į vaikų kilmės kortelę

Kaip įdomu Kataraktos DNR tyrimas, pirma kart girdžiu. Gal galima plačiau ?
Prieš gerą mėn. kalbėjau su Diržinausku, tai bent mūsų veislei darytis tuos kraujo tyrimus nėra jokio tikslo, nes pagrindinės problemos kataraktos jis nerodo. Čia vos ne kaip nauja "reklama" kad pasidaro tą tyrimą, tik įrašų skaičius prie šuns ilgesnis...

Pas mus reikėdavo daryti akių tyrimą kas du metus ir tai mano nuomone būtina, o dabar padarė kartą gyvenime... pasidarai 1 metų ir kas nulinis tas tyrimas.... dažniausiai katarakta pasireiškia apie 3-5 gyvenimo metus.
Atsakyti
QUOTE(sniegosunys @ 2012 11 20, 22:06)
Kaip įdomu Kataraktos DNR tyrimas, pirma kart girdžiu. Gal galima plačiau ?
Prieš gerą mėn. kalbėjau su Diržinausku, tai bent mūsų veislei darytis tuos kraujo tyrimus nėra jokio tikslo, nes pagrindinės problemos kataraktos jis nerodo. Čia vos ne kaip nauja "reklama" kad pasidaro tą tyrimą, tik įrašų skaičius prie šuns ilgesnis...

nelabai supratau kokios pagrindinės problemos kataraktos tyrimas nerodo? g.gif atsakymas ateina pakankamai konkretus - šuo švarus, arba nešiotojas arba turintis įgimtą kataraktą.
Atsakyti
Разговаривала я тут со своей давней подругой, она у меня работает в индрустрии красоты- перманентный макияж, ботекс..... То, что собакам вкалывают ботекс (или как там этот препарат называется) в уши, для утяжеления это еще ничего
Меня добило, что собам делают перманентный на нос, для пигментации doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2012 11 20, 22:36)
nelabai supratau kokios pagrindinės problemos kataraktos tyrimas nerodo?  g.gif  atsakymas ateina pakankamai konkretus - šuo švarus, arba nešiotojas arba turintis įgimtą kataraktą.

O kur Jūs jį darote, nes kaip minėjau kalbėjau neseniai su Diržinausku, tai daromas mums genetinis PRA tyrimas, kataraktos nedaro... todėl man ir keista.
Atsakyti
QUOTE(Sever @ 2012 11 20, 22:37)
Разговаривала я тут со своей давней подругой, она у меня работает в индрустрии красоты- перманентный макияж, ботекс..... То, что собакам вкалывают ботекс (или как там этот препарат называется) в уши, для утяжеления это еще ничего
Меня добило, что собам делают перманентный на нос, для пигментации  doh.gif

na gal taip ir patogiau, nei sedėt prie ringo ir pvz smėliniam prancūzui tiesiog nupaišyt juodą kaukę doh.gif doh.gif .. beje žinau, kad ir kriptorchus prikelia parodiniam gyvenimui prileidžiant jiems kažko...
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2012 11 20, 22:45)
beje žinau, kad ir kriptorchus prikelia parodiniam gyvenimui prileidžiant  jiems kažko...

Esu ir aš girdėjus apie "bumbuliukus" vietoj nesančio kiaušuko...
Atsakyti
Nu dėl kalės tai čia viskas aišku pasidarau aš pati viską ir gerai... bet va vis galvoju kaip su patinu... gerai kas du metus daro, pirmi metai gerai, po dviejų metų gerai, po to išlenda ir savininkas tiesiog nebeveisia, bet nesako kodėl... ir ką aš kalta, kad mano šuniukai turės PRA doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegosunys @ 2012 11 20, 22:44)
O kur Jūs jį darote, nes kaip minėjau kalbėjau neseniai su Diržinausku, tai daromas mums genetinis PRA tyrimas, kataraktos nedaro... todėl man ir keista.

per Jakovą Animal Trust , UK. šiaip nieko keisto, nes kiekvienai veislei reikia išskirti tam tikrą geną tam tikrai problemai.. pvz prancūzai neturi PRA, bet turi kataraktą..
Atsakyti