Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų veisimas. 3 tema

Вот сижу и думаю- если у меня есть UAB, я могу к нему прикрутить питомник g.gif

Или тогда лучше делать договор дарения на щенка, а деньги с покупателями оформлять распиской g.gif

Тогда как быть с расходами, как их оформлять
Понятно, что ничего не понятно biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akcentas_chow_chow @ 2012 07 02, 06:36)
na man buvo taip, turedavau viena arba dvi daugiausiai vadas i metus, arba is vis kartais sededavau be vadu, prisistate mokesciai i namus, apsimete pirkejais, na kadangi pirmas kartas liepe issiimti individualia veikla pagal pazyma arba verslo liudijima (jei neklystu), po metu jie man skambina ir sako tu turejai tiek ir tiek suniuku, tiek tavo vardu buvo isduota kilmes liudijimu, kadangi jie man apsimesdami rase email laiskus ir vieno suniuko kaina buvo parasyta nemaza, kadangi jis buvo vadoje perspektyviausias tai jie uzdejo ta kaina visiems suniukams ir liepe deklaruoti pagal ja, tfu tfu tfu, buvau pasirasiusi sutartis su kiekvienu pirkeju ir jose nurodziau kainas...

Galiu pasakyti tik tiek, kad tai labai keista ir panašu į tam tikrą asmeninio susidorojimo variantą (uždėtas "paukščiukas" tam tikram žmogui, nes apskundė kaimynai ar nepatenkinti šuniuku piliečiai).... Bet kokiu atveju, kaip kažkas minėjo, įmant liūdijimą/IVP reiktų ir visas išlaidas registruoti - nuo kalės parodų registracijų mokesčių iki išlaidų kelionei š parodas bei pas patiną bei visų šuniukų apmyžtų palučių ir suvalgyto maisto (čia jau niekas neatseks, ar jautieną ir vištieną Maximoje pirkote sau, ar šunims), jau nekalbant apie dokumentų įforminimo išlaidas, ir tuomet jau mokesčius mokėti nuo to, kas lieka po visų atskaitymų (bent jau su IVP taip). Tiesa, labai abejoju, kad tokią veiklą su pažymom/liūdijimais vykdo bent 10 procentų visų LT veislynų - nors visai gai būti, kad VMI jau susivokė, kad buvo pralaidę tokią pinigingą sritį, ir visi greitu metu susilauksime inspektorių savo namuose. Pasikartosiu, kad bent jau prieš metus vienkartiniams pardavimams nereikėjo jokių įforminimų - o jau ant kiek sekama konkretaus žmogaus veiklą (vienkartinė ar ne), čia jau kaip pasiseks...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gella: 13 liepos 2012 - 17:51
Šiaip apmokestinant tokią veiklą, kaip LKD veislyno, turėtų dar kilti klausimas, kas priskiriama veikslos atskaitymams - ar su konkrečios vados auginimu susijusios išlaidos, ar išlaidos visai veiklai apskritai. Nes, pvz., IVP:
"leidžiamiems atskaitymams priskiriamos nakvynės, registravimosi dalyvauti konferencijoje, simpoziume, parodoje ar kitokiame renginyje, susijusiame su gyventojo individualia veikla, išlaidos bei kelionės išlaidos, jeigu gyventojas išvykimą iš nuolatinės veiklos vykdymo vietos yra įforminęs atitinkamu aktu, kuriame nurodyta išvykimo tikslas, vykdytos užduotys, susijusios su individualia veikla." - reiškia techniškai dar ir visos parodos, kuriose dalyvavo veislyno savininko šunys, gali būti traukiami į atskaitymus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2012 07 31, 14:42)
Žinau, kad buvo kalbėta, bet niekaip neatrenku kurioj temoj, o ir šiaip gal kokių naujovių toj srity atsirado smile.gif Papasakokit, ką, jūsų nuomone, veisėjas turėtų įsipareigoti šuns pirkimo-pardavimo sutartyje bei ko galėtų prašyti iš pirkėjų? Taip pat, kaip padaryti, kad visas šitas reikalas veiktų REALIAI  g.gif

ČIA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megeja: 31 liepos 2012 - 14:00
QUOTE(žostautė @ 2012 07 31, 13:42)
Žinau, kad buvo kalbėta, bet niekaip neatrenku kurioj temoj, o ir šiaip gal kokių naujovių toj srity atsirado smile.gif Papasakokit, ką, jūsų nuomone, veisėjas turėtų įsipareigoti šuns pirkimo-pardavimo sutartyje bei ko galėtų prašyti iš pirkėjų? Taip pat, kaip padaryti, kad visas šitas reikalas veiktų REALIAI  g.gif

Aš dariausi atskirą pirkimo-pardavimo sutartį (bet pasirašėm ir ją ir LKD duotą). Internete radau nemažai kačių pirkimo-pardavimo sutarčių, vieno biglių veislyno (sudarytą pas notarą) ir dar kelių veislynų, kurių net nepamenu. Iš veisėjo reikalavimai: kad šuniukas parduodamas sveikas ir jai dėl veisėjo kaltės kokia liga per 30d. išlenda, būtų gražinami gydimo pinigai ar šuniukas su pilna kompensacija grąžinamas veisėjui. Buvo ir punktas, kad tėvai ištikro tie, kurie parašyti, kad dokumentai tikri ir dėl veislės grynumo pilnai atsakoma.
O iš pirkėjo reikalavimai- kad suteiktų geras gyvenimo sąlygas, susisiektų su veisėju, kergtų pagal LKD taisykles, informuotų apie šuniuko pardavimą (tuo atvėju veisėjas turi pirmumo teisę).
Papildomuose reikalavimuose minėjau, kad pirkėjui nesilaikius sąlygų šuniukas bus atimamas.
Sutartį dariau 2 egzemplioriais veisėjui ir pirkėjui.
p.s.Paminėjau toli gražu ne viską, bet niekaip sutarčių nerandu, greičiausiai kitame kompiuteryje palikau... jai vis dar bus įdomu galėsiu atsiūsti el.paštu.

Pumpum- galite pasiieškoti kokios patyrusios veisėjos, kuri galėtų prižiūrėti Jūsų kalytės gimdymą. Mano šuns veisėja rekomendavo vieną merginą- nerealiai gerai susitvarkė, šuniukai 8 gimė per 4 valandas, jokių komplikacijų- na viskas super praėjo. Jai būčiau buvus viena, būtų daug sunkiau buvę, keli šuniukai pačioje pabaigoje gimė kiek sunkiau, nes kalytė buvo pavargusi, tai jie būčiau be pagalbos, greičiausiai jie būtų smarkiai pridusę gimę.
Tai mano patarimas- susiraskite patikimą ir su patirtimi žmogų, kuris galėtų prieš gimdymą susipažinti su Jūsų kalyte ir atvažiuoti bet kuriuo paros metu pas Jus, pamatysite, Jums bus daug ramiau.
Atsakyti
QUOTE(golden_dog @ 2012 07 31, 12:16)
Aš dariausi atskirą pirkimo-pardavimo sutartį (bet pasirašėm ir ją ir LKD duotą). Internete radau nemažai kačių pirkimo-pardavimo sutarčių, vieno biglių veislyno (sudarytą pas notarą) ir dar kelių veislynų, kurių net nepamenu. Iš veisėjo reikalavimai: kad šuniukas parduodamas sveikas ir jai dėl veisėjo kaltės kokia liga per 30d. išlenda, būtų gražinami gydimo pinigai ar šuniukas su pilna kompensacija grąžinamas veisėjui. Buvo ir punktas, kad tėvai ištikro tie, kurie parašyti, kad dokumentai tikri ir dėl veislės grynumo pilnai atsakoma.
O iš pirkėjo reikalavimai- kad suteiktų geras gyvenimo sąlygas, susisiektų su veisėju, kergtų pagal LKD taisykles, informuotų apie šuniuko pardavimą (tuo atvėju veisėjas turi pirmumo teisę).
Papildomuose reikalavimuose minėjau, kad pirkėjui nesilaikius sąlygų šuniukas bus atimamas.
Sutartį dariau 2 egzemplioriais veisėjui ir pirkėjui.
p.s.Paminėjau toli gražu ne viską, bet niekaip sutarčių nerandu, greičiausiai kitame kompiuteryje palikau... jai vis dar bus įdomu galėsiu atsiūsti el.paštu.

Aš taip pat dariau sutartis, bet pasirašiau 3 egzemplioriais, vienas pirkėjui, antras pardavėjui, o trečias LKD, nes į tą kurią davė LKD, prie papildomų sąlygų įrašiau, kad sutartis pridedama, nes ten niekaip neišeitų visko surašyti ir manau, kad toks variantas yra tinkamiausias pasirašant platesnes sutartis.

Sutartys pas mane anglų kalboj, jei ką domina, galėsiu atsiųsti, nes čia tikrai sunku viską išvardinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievenko: 31 liepos 2012 - 14:39
QUOTE(megeja @ 2012 07 31, 15:00)

Ačiū 4u.gif

QUOTE(golden_dog @ 2012 07 31, 15:16)

Domintų į vaiva.zostaute eta gmail.com
Ačiū 4u.gif

QUOTE(liuka** @ 2012 07 31, 15:24)
aisku veisle veislei nelygu, ir sunis suniui, bet kiek man teko eiti pas svetimus sunis ( draugu su kuriais matomes labai retai, suo manes nepazysta) jie supranta, kad tu kai atejai padeti ir po visko jos tave sutinka kaip geriausia drauga smile.gif

Na maniškė yra baisi žmonių mylėtoja ir bučiuoklė, šuo, kuriam visai nieko yra sudalyvauti bare žiūrint futbolo varžybas per teliką su govada pagėrusių sirgalių biggrin.gif Ale vat gimdant ji ir mano pagalbos nelabai norėjo, sakė "brangioji, aš tave labai myliu, bet šįkart čia ne tavo reikalas" biggrin.gif

QUOTE(Ievenko @ 2012 07 31, 15:37)
Sutartys pas mane anglų kalboj, jei ką domina, galėsiu atsiųsti, nes čia tikrai sunku viską išvardinti.

Domintų į vaiva.zostaute eta gmail.com
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2012 07 31, 16:44)

Na maniškė yra baisi žmonių mylėtoja ir bučiuoklė, šuo, kuriam visai nieko yra sudalyvauti bare žiūrint futbolo varžybas per teliką su govada pagėrusių sirgalių biggrin.gif Ale vat gimdant ji ir mano pagalbos nelabai norėjo, sakė "brangioji, aš tave labai myliu, bet šįkart čia ne tavo reikalas" biggrin.gif

drinks_cheers.gif , bet taip daro dazniausiai dideliu veisliu sunys, maziukai turbut perdaug islepia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liuka** @ 2012 07 31, 15:48)
drinks_cheers.gif , bet taip daro dazniausiai dideliu veisliu sunys, maziukai turbut perdaug islepia lotuliukas.gif

Gal nebūtinai išlepę, gal tiesiog jie pasirinkimo nelabai turi biggrin.gif Maniškė petimi man ranką stumtelėjo, nusisuko, ir ką tu jai? biggrin.gif Jėga neatsukinėsi biggrin.gif O mažiukas tai ką jis nabagas, kandžiotis nepadoru, pasistumdyt su dvikojais nelabai eina...
Atsakyti
Ai ir dar klausimėlis. Prieš kiek laiko iki parduodant šuniukus, ir kurioj vietoj išsiimt tą pažymą dėl verslo?
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2012 07 31, 17:04)
Ai ir dar klausimėlis. Prieš kiek laiko iki parduodant šuniukus, ir kurioj vietoj išsiimt tą pažymą dėl verslo?

Mokesciu inspekcijoje, kuriai jus priklausote. Galima imti 5d. tada kada suniukai iskeliaus i naujus namus.
Man VMI aiskino, kad jei yra viena vada i metus ir pelnas nesiekia 8000Lt, deklaruoti nereikia, jei tai yra ne vieninteles Jusu gaunamos pajamos. Bet su tais VMI doh.gif , manau geriau pasiimti.
Atsakyti
QUOTE(liuka** @ 2012 07 31, 15:38)
Man VMI aiskino, kad jei yra viena vada i metus ir pelnas nesiekia 8000Lt, deklaruoti nereikia, jei tai yra ne vieninteles Jusu gaunamos pajamos. Bet su tais VMI  doh.gif , manau geriau pasiimti.

Tie 8000 lt buvo seniau, dabar neapmokestinamos pajamos - tik susijusios su darbu (NPD). Visa kita veikla apmokestinama. Domėjausi neseniai, kai kažkur buvau užmačiusi tuos 8000 lt, bet susiradau, kad įstatymą jau senokai pakeitė.
Atsakyti